Благодатният огън вече е в София

Правителственият фалкон, на борда на който се намира Благодатният огън, кацна на летище София. След това той бе отнесен в Синодалната палата.

Обратно в новината

Коментари - Благодатният огън вече е в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честит БЪЛГАРСКИ ВЕЛИКДЕН-140 години от Априлското въстание.ТОГАВА ВЪЗКРЪСНА ЕДИН ЦЯЛ НАРОД.

Виждал съм маг да пали огън без запалка! Запалването на свещ без запалка няма нищо общо с християнството. Тове е шаманизъм, ако не и шарлатантсво.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ, НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !!! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ

честит ден на труда

Този огин не е ли от Сатаната?

Дир, Патриархът се обърка, ама вие, млади хора??? Бъдете живи и здрави:)

Радвайте се ,слезе пак!

Какъв панаир, какви зрелища !Духовността къде е ?

А благодатния огън попа може ли да го лапа!

Бьдете благословени

Благодарение на Бог благодатният огън слезе в Йерусалим, а благодарение на Бойко Борисов долетя в България!

Вервайте хора! Вервайте у доброто у секи от нас. И у упрощение помолено. Без вера верна и необразовани - жертви ше сте. БОГ е общите ценности на хората. и наказание за забравили. че сека надежда са ражда в мъка а не у епруветка.

по-ясно

Божието слово записано в Библията е светлината на света. Но благодатният огън е някакъв човешки езически ритуал. Божието слово нищо не знае за него.

беши по лесно да влезеш в храм по празници.. ся момите ги зяпаме по талавизията... и питаме се - за КОЙ са.

Стига сте се чудили за какво да пръскате пари, ами си сядайте на задниците да бачкате, здраво, защото това му е майката! За какво трябва да поддържаме една камара църковни служители от които нищо реално не идва? За какво изобщо ни е религията? Аз ако искам да правя добри дела ще си ги правя, без някой да ми казва, че така пишело в не знам си коя книга. Хайде давайте най-накрая да правим нещо реално, а не само да се чудим какъв празник а си измислим на който да не се бачка! Аз на пук на всички канони си ходя на работа и на Великден и на Коледа, защото ми е ясно, че моята работа няма кой да я свърши и, че всяка секунда бездействие е д добре дошла за конкуренцията!

Бачкаме здраво, но каква е целта?

добро лепило за нови ни мебели.

Молим се на оня дето не съществува - каква е целта?

Благодатния огън ще бъде наистина благодатен, ако пламъка на всеки от 4те фенера се разпределят така: един в Народното Събрание, един в Министервския Съвет, един в правосъдната система и проКУРАтурата и един в МВР.

Мисля, че има смисъл да се замислите, как става това, мамка ви селска, комунистическа, гнусна, дето само плюскате и не сте годни за нищо!

РЕЛИГИЯТА Е ОПИУМ ЗА НАРОДА!

лесно е. за секи търгаш. а ко било му е на Борис ... никой и що ни знае. е да..после бяха 8 века сажителство. и не продаваха ни като руснаци юриеви..

Човешката глупост е безкрайна, неблагодатна и опасна.

Благодатния огън слиза от небето само тогава когато присъстват представители на най- правата вяра православието а не при католици и протестанти. Римския папа е един обикновен епископ, който започнал да си въобразява че е единствения наместник на бога на земята.

шиит ли си или сунит? а можна от жопу путина пришел? лаже тоа- тогава когато било е тва..немало прави и криви.. ша обижда тука! време и логика.

хвани единия, удари другия

Обяснението е просто, католиците и протестантите по правило са по-добре образовани и не се хващат на обикновени фокуси. Православните, като най-примитивната част от християнството все още следват много от езическите традиции и вярват в благодатни огньове и други шаманизми.

stan_posta@

Да, и западната пропаганда така казва.

Има само един наместник на Бога на земята и това е Божият Син Господ Исус Христос. Страшна неграмотност.Чети Библията. Там пише кой какъв е.

Тоя на снимката с Ролекс ли е в каква лимузина се вози?!

храмовите чудеса от древни времена до днес са важен източник на доходи за религиозните водачи

към 60 годишен почти, веднъж ни честити ПРАЗНИКА разпети петък, и втори път 2 юни- национална панахида на загиналите за България! Повечето ръкопляскаха, няколко гледахме втрещени!

Абе някой знае ли истината за тоя огън - любопитно ми е какво представлява и как става фокусът?

въпрос на технология

няма фокус - всичко е истина. Христос Воскресе!

по-добре лъжлива вяра, от колкото истинско безверие

кат на олимпиадите огъня.. нема лошо шом красиво е и за добро. ние требе да важиме основата на религиите оти са правени за хора де ги знаели и аресвали. по голема тайна е онова жилезо у Индия чисто. ..и как са го откарали от Перник до там? Весели празници съграждани! и го споделете празника. сякой има нужда от празник. видите повичето до 5 клас ни изкарваме. кога па ша са вдетиняваме ни знам. споделете празника с 4варикласниците. у коя да е възраст. ..е. ако можи.

В библията пише.Потърси в библия онлайн.

Само патриархът знае със сигурност. Все пак са известни редица химически и физически способи за запалване на огън. Например стъклена пръчка, на която единия край се намокря в концентрирана сярна киселина, после се овъргаля в калиев перманганат и така приготвена се поднася към загасен фитил на спиртна лампа и фитилът се запалва. Моля, спазвайте правилата за безопасност при работа със силни киселини и огън, ако ще го опитвате у дома.

Като се замисли човек колко пари се трошат за суеверия и измами!

връщат се хилядократно

Пък колко пари само крият по офшорките...

МИСЛЕНЕТО Мисленето е ВЪЗМОЖНО единствено КАТО противоположности, МОЖЕ да се мисли ЕДИНСТВЕНО за двойнствеността. Мисленето притежава ДЪЛБОКО присъща дуалистичност, то е шизофренично, то е явление на РАЗДВОЕНИЕ. Затова толкова се НАСТОЯВА върху постигането на състоянието на НЕЗАВИСИМОСТ спрямо мисленето - защото САМО тогава ти ще бъдеш ЕДИН. Иначе ти ще бъдеш разполовен, разделен, раздвоен, шизофреничен. Защото мисленето ВИНАГИ е в противоположности. В света ще има ред, когато НИКОЙ не го налага НАСИЛА, когато няма да има КОЙ да ВЪВЕЖДА ред. Всички, които се ОПИТВАТ да въвеждат ред, причиняват вреда - ПРЕДИЗВИКВАТ безредици и хаос. Ала това е трудно да се разбере. Трудно е, защото умът ни е бил ОБУЧЕН, образован от алчни с болни мозъци ШЕПА хора - представителни политици и духовници, "представители" на представителната демокрация като: фашизъм , социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация") - ШИЗОФРЕНИЧНИ мислители.

Абе мислителю. Нямаш ли си у вас ракийца и салатка ами си оспамил целия форум. Сигурно нещо ти е криво, ама не тук му е мястото. И да знаеш, въпреки всичко, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

пък щом искаш и Христос воскресе

Бъдете себе си, правете безмислено добро, наслаждавайте се на дребните неща ... и да не ви пука от мнението на другите !!!

А на село в колко часа да го чакаме? Утре сутрин?

ЦЕЛ НА ЦЕЛТА За алчните с болни мозъци ШЕПА хора (представителни политици и духовници) ВСИЧКО е въпрос първо на ВЛАСТ, която ВЛАСТ си осигуряват чрез политика - представителната политика на БРОЙКАТА. Страхуват се, че ако ВСЕКИ поеме по СВОЙ собствен път, те ще ЗАГУБЯТ СВОЯТА власт - властта на ПРЕДСТАВИТЕЛНАТА бройка. Искат да си там, в ОБЩИЯТ кюп, да си ПРОСТО поредният НОМЕР, искат да те използват като СРЕДСТВО за постигане на СОБСТВЕНИТЕ си цели. Не забравяйте, че най-голямата ЛЪЖА е да използваш едно човешко същество за свои СОБСТВЕНИ цели, независимо какви са те. Всеки човек представлява цел САМ ПО СЕБЕ СИ.

Сега влизат в кръчмите и казват, след 3 часа ще ходим при попа!?! Отвратителна работа...

а после на дискотека и до сутринта купон

Ми да. Великден е празник-песни , танци и купони.

ДЕЯТЕЛЯТ Ние сме разделени от представителни политици и духовници, и след това действаме. Действащият присъства: в това е проблемът. Защо присъства деятелят. Той присъства заради желанието, очакванията, миналите спомени, бъдещите копнежи, които са НАЛОЖЕНИ върху теб от представителни политици и духовници. Деятелят присъства: той представлява цялото натрупано минало и цялото проектирано бъдеще от фалшивата и фасадна представителна демокрация като: фашизъм, социализъм и капитализъм ("свобода" и "демокрация"). А всичко е тук, в момента... всичко от миналото, всичко от бъдещето. Настоящият момент е прахосан, а именно настоящият момент е реалната и работеща демокрация за всеки човек. Всичко останало е дейност на алчните с болни мозъци шепа "представители" на представителната демокрация. Те са Ви заробили, защото винаги Ви насочват към миналото или мечта за бъдещето - не е нищо друго, освен блянове. А всеки, днес, тук и сега, това е реалната демокрация или с други думи - пряка демокрация. Демокрация означава само едно - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, от и за ГРАЖДАНИТЕ тук и сега - всеки ден. Времето Ви свърши. Това е всичко.

Не разбирам какво става с ланшния благодатен огън? Той вече е изветрял, загаснал или е изчерпал свещения си характер за една година? Може ли някой да даде отговор?

В ПУСТИНЯТА НА УМА СЕ Е ЗАГУБИЛ НЕ ЕДИН ПЪТНИК Ако ВСИЧКО е само сън, няма какво да приемаш или отхвърляш. На кой му пука. Загрижил си се прекалено МНОГО, понеже СМЯТАШ нещата за ИСТИНСКИ. Няма особено значение дали си богат или беден. Дали си красив или грозен, е безразлично. Дали те уважават или не, е без значение. Ако всичко е нереално, ако светът е СЪН, какво толкова има да ИЗБИРАШ. Да отхвърляш или приемаш. Както приемането, така и отхвърлянето ОТПАДАТ. Заживяваш на чисто, без обвързаност, без безпокойства, нищо не е в състояние да те разклати. При това, ПОЛОЖЕНИЕ всичко при теб е наред. Умът черпи почти 80 % от енергията ти, без да ти връща НИЩО. Като пустиня е. Реката си тече, а пустинята я попива, без остатък, без възвръщаемост. Пустинята не позеленява от водата, в нея не расте трева, дървета, няма басейни и оазиси - НИЩО. Пусто и мъртво - смуче и смуче безкрай енергията на живота. Умът е ГОЛЯМ експлоататор. В пустинята на ума се е ЗАГУБИЛ не един пътник.

добре де , тоз огън не може ли да кацне във всяка църква ? 21 век сме. всичко може да си го поръчам до моят адрес само един огън не се подчинява. нека дадат друг адрес на куриерската фирма за да могат и ескимосите да му се порадват.

ОБУЧЕНИЕТО ПОРАЖДА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА Обучението ПОРАЖДА цивилизацията. Това не е цивилизация. Това е МНОГО грозно явление. Основното значение на думата "обучение" е като ИЗВАЖДАНЕ на вода от кладенец, обучението означава да ИЗВАЖДАШ. А какво е правило ОБУЧЕНИЕТО в тази уж и твоя цивилизация до СЕГА. Никога НИЩО не е изваждало - ВИНАГИ НАСИЛА Е ВКАРВАЛО. Продължава да НАБИВА разни неща в главите на децата, изобщо не го е грижа за детето, не мисли за детето. Детето се ИЗПОЛЗВА като механизъм (БИОРОБОТ), в който ТРЯБВА да се налее все ПОВЕЧЕ информация. Това не е обучение. Душата на детето ТРЯБВА да се изведе навън. Това, което е СКРИТО в детето, ТРЯБВА да се покаже навън. Детето НЕ трябва да бъде омотавано в различни модели, свободата му ТРЯБВА да остане непокътната, а да се ПОМОГНЕ на съзнанието да израсте. По-голямото количество информация не означава повече обучение. ПОВЕЧЕ осъзнаване е обучението, ПОВЕЧЕ любов е обучението. Тази цивилизация е ФАЛШИВА, нейното обучение е ФАЛШИВО. Затова ВСЕКИ човек подсъзнателно е против нея. Против нея сме, защото в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НЕ е цивилизация.

Имаш нужда някой, който да те подкрепя за бунтарството, но да те дърпа от силогизмите и лудостта. Макар, че мярата и нормата не е винаги верния път. Погледни нещата от времето на исус, когато е заобиколен от стотици култове, робство, приношения и ужасен бизнес модел. Заставайки последен, Исус отрича целия формат на мислене и поставя нов път на чувстване, на светоусещане, на вяра в свободата като най- висша ценност. И преди Исус има саможертви, но смисълът на неговата е да покаже, че робството е победимо със себеотрицание. Той има много силна идея за свобода и първата работа на станалите хора е да я смесят и размият с робството, което е нужно за мачкане на свободната личност. Свободната личност е грях и те разпъват Исус, защото прогласява царство на свободни хора, което разгромява модела на светоусещане. Ако днес Исус излезе и говори, те отново ще полудеят и няма да го забележат, защото изначално се страхуват от свободата.

О, мой боже, правий боже! Не ти, що си в небесата, а ти, що си в мене, боже - мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланят калугери и попове и комуто свещи палят православните скотове; не ти, който си направил от кал мъжът и жената, а човекът си оставил роб да бъде на земята; не ти, който си помазал царе, папи, патриарси, а в неволя си зарязал мойте братя сиромаси; не ти, който учиш робът да търпи и да се моли и храниш го дор до гробът само със надежди голи; не ти, боже на лъжците, на безчестните тирани, не ти, идол на глупците, на човешките душмани! А ти, боже, на разумът, защитниче на робите, на когото щат празнуват денят скоро народите! Вдъхни секиму, о, боже! любов жива за свобода - да се бори кой как може с душманите на народа. Подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът, в редовете на борбата да си найда и аз гробът! Не оставяй да изстине буйно сърце на чужбина, и гласът ми да премине тихо като през пустиня!...

ИСТИНАТА И ЛЪЖАТА, И ФАКТИТЕ Лъжата НЕ може да стане истина. Няма начин несъщественото да бъде направено съществено. Несъщественото си ОСТАВА несъществено. Същественото си ОСТАВА съществено. Двете не могат да се разменят. А стремежът към истината САМО поражда още повече объркване. Истината не трябва да се постига. Тя не може да бъде постигната, тя ВЕЧЕ е факт. Трябва САМО лъжата да бъде изоставена. Всички цели, идеали, стремежи, идеологии, религии и системи за подобрение и усъвършенстване са лъжа. Признай факта, че такъв, какъвто си, ти си лъжа. Манипулиран, създаден от другите. Стремежът към истината е отклоняване и отлагане. Това е НАЧИНЪТ на лъжата да се скрие. Виж лъжата, погледни дълбоко в лъжовността на своята личност. Защото да видиш лъжата значи да спреш да лъжеш. Да спреш да лъжеш значи да не търсиш никаква истина няма нужда. В мига, в който лъжата изчезне, блесва истината. Мракът е лъжата, светлината е истината. В мига, в който видиш светлина в мрака, тогава истина е. В мига, в който мракът изчезне, блесва светлината. Това е. Това което е, е истината.

Леле, колко мъка имало и в отвъдния свят, България............. Примитивни маломозачни...........

СВОБОДАТА, СТРАХЪТ, ПОЛИТИКАТА, РЕЛИГИЯТА И РАЗУМА Масите нямат собствен ум. Векове наред те са ПОДЛАГАНИ на непрестанно обуславяне, хипнотизиране и промиване на мозъка им. Политиката е религията на този свят и религията е политиката на другия свят, това е единствената разлика между двете. И политикът и духовникът са били в дълбока конспирация в продължение на векове. Политикът и/или духовникът те представляват теб напълно и безусловно, нали. Защо това е така за теб. Ти непрекъснато правиш неща ПОРАДИ страх. Страхът те осакатява, парализира те. Ето защо НЕ можеш да станеш, свободен човек, което е твое право по рождение. А човек, който живее чрез страха, НЕ може да бъде разумен. Как можеш да бъдеш разумен, ако ИМА страх. Той няма да ти позволява да бъдеш смел, няма да ти позволява да напуснеш стадото, тълпата. Той НЯМА да ти позволи да станеш независим и свободен човек. Той ще те държи роб. Свободата е целта на живота ти. Без свобода, животът няма смисъл изобщо.

+++++++ Да добавя малко религиозна философия в духа на празника. Защото свободата е най- висше човешко благо, което Исус идва, за да ни дари, като казва "Идвам да ви освободя от робството!" Какво всъщност прави? Изобличава еврейския бизнес ритуал! Изобличава политеизма с неговата несъстоятелност. Застава последен като казва: И последните ще станат първи!" Освобождава човека от първородния му грях като казва, че децата повече не ще носят греховете на родителите си. Освбождава човека от робството като казва, че човек е свободен в душата си. Всъщност Исус е спасителят от всички заробващи религии и няма нужда от посредник, за да го носим в сърцата си. Неговата смърт има целта да покаже, че децата са свободни в неговата вяра и царството небесно е за угнетените, за онези, които не принадлежат на модела на управлението. На онези, които не избират подражанието в богатство, а избират свободата от греха, от чувството за вина, от робството, от богатството и властта. Той учи в свобода, но моделът иска робство и зависими, живеещи в страх. Исус няма нужда от преразказ и посредници, а от последователи в свободата от робството и зависимостта. Така го чувствам и вярвам. Погледнете църквата и нейните облечени в златисти одежди дето пълзят и пеят нещо на неразбираем език,, за да бъдат важни и смятани за интелигентни! Това ли е Джизъс и това ли иска Той? Но църквата е необходима, за да не би ловки в словото измамници да подведат хората да смятат, че погрешния път е верния път. Какво ли би искал Джизъс, ако не да ни освободи от предразсъдъците и робството на модела? Какво правят онези след него, ако не да ни заробват? Те се борят за робство и против него, но не могат да победят идеята за освобождение от робството. Затуй Христос Воскресе! Защото освобождението Му, живее с Неговата слава.

Ти си просто словоблудник човече. И имаш нужда от психиатър. Никой не те кара насила да си християнин. Остави вярващите да си празнуват и не ги занимавай с шизифреничните брътвежи на един самотник, който от нямане какво да прави виси по форуми в интернет.

полу-идиоти ...

Хахахахахахаха!

Огън, който не изгаря, и то в огнеупорен фенер - смешно е :) Весел и спокоен празник на всички здравомислещи (и не толкова) хора :)

ТЯЛО И/ИЛИ УМ, КОЙ СИ ТИ, КЪДЕ СИ ТИ, ЗНАЕШ ЛИ ТИ РЕАЛНО ТОВА ТУК И СЕГА В себе си ти притежаваш САМО две неща: тяло и ум. Умът ти се КОНТРОЛИРА от ШЕПА "хора" (представителен политик и духовник), които те контролират чрез обществото (представителна демокрация като: фашизъм, социализъм и капитализъм - "свобода" и "демокрация"), а тялото ти се контролира безусловно от твоята биология. Умът ти се КОНТРОЛИРА от обществото, защото обществото може да постави в него мисли, а тялото ти се контролира от милионите години на биологична еволюция. Тялото е безсъзнателно. Безсъзнателен е и умът. Ние живеем неосъзнато. Дали живеем с ума или с тялото, няма НИКАКВО значение - живеем несъзнателно. Направете следният опит със себе си... просто се ОПИТВАЙТЕ да помните когато гледате някой филм, че това НЕ е реално, че е нещо нереално... ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ да помните, че е нереално и екранът е празен, и ще бъдете ИЗНЕНАДАНИ, за няколко секунди МОЖЕТЕ да помните - и след това ОТНОВО забравяте, ОТНОВО за вас става реалност. Когато ЗАБРАВИТЕ за себе си, сънят СТАВА реален. Когато си СПОМНИТЕ себе си - че АЗ СЪМ реален, Вие се разтърсвате - екранът ОТНОВО става нереален и всичко, което става върху него СТАВА нереално. Човек такъв какъвто е, е НАПЪЛНО неосъзнат, за това ТОЗИ човек МОЖЕ много лесно да се КОНТРОЛИРА безусловно от ШЕПА "хора". Затова ТОЗИ човек е просто един БИОРОБОТ (роб - стока - предмет). Ето ТОВА си ти, просто един биоробот, НЕ ти харесва, нали. Промени се тогава. Ала светът ИСКА тълпа, пълчища. Светът се СТРАХУВА от индивида, защото ЕДИН истински индивид МОЖЕ да стане бунтар, който отстоява правото да остане самия себе си. Единствения НАЧИН да експлоатираш някого е най-напред да го уплашиш. Уплашеният човек е УДОБЕН за експлоатиране. Страхът се намира в ОСНОВАТА на експлоатацията и затова първоначално ТРЯБВА да бъде създаден, внушен. Уплашили са те, ВНУШИЛИ са ти ВИНАГИ страх. Затова страхът го ИМА. Промяната идва от осъзнаването, а НЕ от твоето усилие. Защото осъзнатостта променя теб. А когато ТИ СИ различен, целият свят е различен. Не става въпрос за СЪЗДАВАНЕ на различен свят, а за ТВОЯТА промяна. Ти си ТВОЯ свят, така че ако ти се ПРОМЕНИШ, светът НЕ е същият. Ако не се промениш, МОЖЕ цял живот да се трепеш в променяне на света - напразно. Ще създаваш все същият свят ОТНОВО и ОТНОВО.

Когато човек умре, в този момент олеква с 24 грама. Всеки. Медиците го знаят като медицински факт (които го знаят де). Момче, плюнчиш се излишно. Остави нещата, както са си. Такова като човека и живите същества не може да има само като тяло. А умът как го отдели от тялото не можах да разбера. Изобщо много изтъркан атеизъм...

Според Божието слово записано в Библията човекът е сбор от два компонента. Безжизнено материално тяло взето от пръстта и жизнено дихание от Бога, което оживотворява мъртва плът и поддържа метаболизмът. Когато човек умре тялото се връща в пръста на жизненото дихание се връща при Бога. Не залитайте по суетни и безполезни човешки философии. Търсете Божията истина и воля, защото чрез нея ще стигнете до изворът на живота.

щом чак на метаболизъм го удари

По интересно е кой ще плаща за самолета, който ще ходи да вземе тази измишльотина и докога ще се занимаваме с попски дивотии. Първо вече сме в 21-ви век, за да вярваме в брадати истории и второ крайно време е да се скъса връзката с този проводник на руско имперско влияние и трето доносници и ченгета, каквито са поповете нямат право на публичност камо ли да муфтят безплатна екскурзия до Йерусалим

Баща ти милиардера ще плаща.

Ти от реформаторския блок ли си или си комунист под прикритие в комисията по досиетата?

Верни и неверни люде, да ни е честит този ден, защото утре е ВЕЛИК ДЕН! Щом има благодатен огън значи има поне един жив праведен, който да се моли за спасение на човеците!

БРАВО !

Верни и неверни люде, да ни е честит този ден, защото утре е ВЕЛИК ДЕН! Щом има благодарен огън значи има поне един жив праведен, който да се моли за спасение на човеците!