Кабинетът одобри изцяло ново селище край София

Правителството одобри инвестиционен проект "Плана хайтс", който предвижда създаване на селище в района на Плана планина - между София и Самоков, върху 621 дка.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът одобри изцяло ново селище край София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Кой, без разрешението на народа, продава българска земя- 621 декара! на чужденци!!! За тия все пак ще дойде възмездие и затвор! Продажници, които не питат никого и си вършат гешефтите срещу тлъсти комисионни.

Така е, като си продавате земята на арабски племена за шепа стотинки и после хвърляте българския си паспорт в чужбина, палестинци тъпи! Погледнете картата на света, пустини има само там, където са живели мързеливци и фанатици!

Изцяло ново селище от затворен тип за синовете и дъщерите сионови. Разпродажбата на българската земя и изместването на народа ни продължава неумолимо под ръководството на премиера-евреин. Повтаря се случаят с Палестина, където на изкупена от частни лица земя беше създадена навремето държавата Израел...

Там между другото земята са им я били продали отдавна. При положение, че съм виждал в сайт за имоти място от 3 декара чиста поляна, без нищо да се продава за 1 милион лева, за колко мислите, че са им продали земята? За 100 лева на декар! Въпрос с повишена трудност. Може ли да е нещо различно от корупция? Всички там биха си купили на тази цена, но те да го продадат на евреите.

МУТРОГРАД , МУТРОГРАД СИМВОЛА НА НОВИЯ СВЯТ !

Хайтс, хилс, сити , а нЕкое каунти нЕма ли да построите ? Баси , да се чуди човек за коя държава става въпрос.

като пишеш за/ евре/по добре пиши за чифутите

ЧЕ МИ СТАНА ЯСНО ! ЕДНИ ЕВРЕ.И ЩЕ ГО ПОСТРОЯТ,А ДРУГИ ЕВРЕ.И ЩЕ ГО ЗАСЕЛЯТ !!! ОБАЧЕ МИ ГО СКРИХА !!!

...Шибани. ..Задунайски. ..Гаулайтеря.

gogo ( нерегистриран ) 27.04.2016 20:42 ПОРЕДНАТА ИДИОТИЯ !!! ЩЕ ИМ ПИЕМЕ В СОФИЯ ПИКНЯТА , КИРТА И ЛАЙНАТА . НАМЕРИ НАЧИН И ДАЙ ПАК ЛИНКОВЕТЕ - РЪЧНО ГИ НАПИШИ !

скрили сте линковете дира .... Браво .... ето ги link/a/ezTq7 link/index.php?s=a77ec361b1ff7ddfe0e78bfac007e8ff&showtopic=2163796

ИДИОТИ..... Ето това е района с ПОДГОТОВКАТА за "ПРОЕКТА" ... направо ми се реве. Миналата година минах оттам и го заснех. Ето вижте как се инвестира и облагородява природата .... link Лично имах интерес да се запази всичко чисто и непокътнато там щото ми е любимо място за разходка но..... Впрочем ето това ми беше и като хоби докато не разбрах че всичко е продадено и ще се съсипе.... link Това е мястото точно което ще се застрои и ще мине пътя през него....

Който има пари, ще купува, който няма - ще хейтва -:))

Абе между София и Самоков не беше ли язовир Искър от който ние пием

Не и ако караш през Железница, но ти толкова си от София, колкото аз от Париж , та затова и си "много запознат" .

Абе лякей, водите от Железница, да не се връщат в Витоша? Накаде текат...

А ти май не знаеш къде е язовира и Плана...

Некви евреи придобили "опция" върху земя разположена на майната си. И сега ще чакат некви будали да им кацнат за "инвеститори". Нещо като Анжел.Сити_2.0.

На Лъжата - краката са Винаги къси.

Ама Защо се чудите, Хора ?! - Отворихте ли картата ?(да Видите Къде БИ било нещото) - Отворихте ли Аналите ? (да Видите #Кой Е Пешов...8 и 8.. Нещата Навремето в ГДР..и Всички 'особености' нашего Задунайского строительного 'бизнеса') ---- Да ! - Поредната Схема на 'наште'. ..колкото до Поредната Целева Инсинуация отн. Израелски Бизнес у Нас - към Обвинителния за Новия Нюрнбергски.

За Протокола : А. Всичко е Публично !(Идете и Вижте.) Б. С Опити за влияние на Общественото Мнение чрез минусоСамоосовяване - Няма да Спрете Познанието, товариш-ли Задунаешкие ..и Дискретно : - разбирате ли Защо такаДрастично Падна читаемостта-ви, Дир.бг ?

НОВИЯ ГРАД ЩЕ СЕ КАЗВА ... МУТРОГРАД :)))

Опит, Колега. Пореден. За Доене. - 'наште' - Са Под градушка.

Тия в правителството барабарс премиера тотално са се самозабравили.Всичко им е бир таман няма безработица.мизерия и държавните дела са опряли до това село.

НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ МУТРОКРАТИТЕ ДА СЕ КОНЦЕНТРИРАТ В ОТДЕЛНИ РАЙОНИ ...... ТАКА ПРИ ОБРАБОТКА НА ПЛОЩТА С КУЛТИВАТОР РСЗО ГРАД НЯМА ДА СТРАДАТ НЕВИННИ ХОРА :))

изглежда този проект е изключително важен за "ДАНЪКОПЛАТЕЦА" , там ще се отворят РАБОТНИ МЕСТА за ЧИСТАЧИ...

ТАМ 100те ЧИСТАЧКИ ЩЕ СА С 3 ЕЗИКА +АРАБСКИ А ШЕФА НА КОМПЛЕКСА ЩЕ Е ,,МАМАН" ..............................................всъщност всички хотели около софия са публични домове

В София още има квартали и села без Канализация, но за тях явно няма пари..........

Анжел сити

хората не разбраха ли че времето на "имотните балони" мина в историята? Като няма растяща икономика - не може да има растящ имотен пазар. Всеки такъв проект ще бъда фалит!

БАХТИ И ПРОСТОТИЯТА - КЪЩА ПОД НАЕМ А НАОКОЛО ОБЩО - Т.Е ВСЕКИ СЕРЕ НАВСЯКЪДЕ ! БАХТИ ИНВЕСТИЦИЯТА , ЯВНО НЕЩАТА НЕ СА ТОЧНО ТАКА -.................................... СТАВА ВЪПРОС ПАК ЗА КРАДЕНЕ

Специално за фетишста на частната собственост: Наколо е частна собственост. Затова който цапа ще бъде изгонен предполагам по бърза процедура.

Държавата намалява като население, така че не е логично София да нараства. Ако продължаваме да развиваме държавата си на две скорости - София и "провинция" , това ще доведе до нови области на обезлюдяване и потоци от хора към София. Ще дойде момент когато цялата държава ще живее в София и по "морето", каквато е Гърция (Атина и Солун), а знаем от гръцкия опит че това не води до икономически просперитет

Горката ни майка-българска природа! Отново ще пострада, за да може някои "Хайтс" личности да си почиват на чистия български въздух в Плана планина и да цапат безнаказано българската природа.

Поредният балон - вижте последния публикуван отчет на т.нар. "инвеститор" в Търговския регистър (2014): загуба и отрицателен паричен поток. По баланса изобщо няма земи. Регистриран капитал 5000 лв., а собственикът на капитала е друго дружество на същия израелец с 2 лв. капитал (също ЕООД - това се прави, за да се ограничи още повече отговорността при евентуална несъстоятелност). Купувайте, ако искате :)

продали са ни заедно с земята ни. един ден ще сме като индиянците в америка

ние вече сме индиянците в Америка ... Но малко хора го разбират!

юдейте тамо ще разселват арабите, а бинго и казина ще има ли?

Тази красота изглежда само в България ще я има.

Интересен проект, дано да се осъществи. София вече ще си има свой Ориндж каунти.

"хайтс" -на какав език ще да е това?Аз съм чистокръвен Българин и този израз въобще не ми е познат? Във какво се е превърнала България????

:(Какъв чистокръвен Българин си?-ти откраднал ли си един лев от държавната хазна,ти казал ли си,че някой друг преди теб е виновен за твойта некадърност,ти живееш ли с мисълта,че слънцето изгрява само за да види теб?Ако нищо от това не ни направил,ти не си Българин,и със сигурност не си Бати Бойко-ти си един обикновен калпав материал като всички нас:)

"Хълмове" е на български, обаче и в съда имаме доста неграмотници явно.

Всъщност се превежда "височина", което най-точно отговаря на този терен. Но другото е по-важно - разрушаването на този природен оазис, замърсяването на чистото поле и ... ако се съди по дадените изображения на "сгради" - убийствена грозотия ще измести красивата, просторна природа.

Аз мога да си го преведа, но мисълта ми е, че изглежда доста чуждо-поклонническо, при положение, че може да звучи на български още по - добре. А kaicho 65, не сам успял да постигна такива "успехи", защото нямам потребния морал. Вече 25 години се потя далеч от родна земя, ама като видя нещо подобно много ме боли.

когато правителството каже,на кой са тези 621 декара,тогава нека лансира проекта

И колко гора е предвидено да се изсече? Това некво второ Банско ли се организира? Кунева ли подписа, кой, кой, КОЙ?

Има по принцип дървета, които е наложително да бъдат премахнати и да се засадят други. Тези къщи са прекрасни.

Да бе, да, къщите приличат на разчекнати кашони. НО ДЕЦАТА ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ПЪРЗАЛЯТ ПО-УДОБНО. Ха,ха, каква модернистична овръщня ще замести красивата българска архитектура. Но важното е да се изпълнява краварската повеля - никъде по света да не се запазва традицията, държавата без история иска да внуши на народите, че и те нямат такава.

все едно да си построиш имение на Химилаите. който е дал акъл за тоя строеж , няма представа какво е да оцеляваш в планината. зимата тоя район е трудно обитаем, ега си клинча...и местен няма да го видиш там да зимува, а те ще ми водят некви от Изрел, дето могат да живеят на + 50 градуса целогодишно.

Е поне още едни богаташи ще ни пикаят на главите и във водите,Язък за водозборния район на софия.Язък за хубавата ни планина.Къде сте скъпи природозащитници.Или вие ревете само когато падат парички.Колко ви .......?

кой ще дойде в държава с най-голямата кражба в световната история КТБ близо 7 милиарда с имотите

зимите тоя път там до Ярема, където е връхната точка на планината е непроходим, няма да могат да излизат богаташите цяла зима. да не говорим какви свлачищни процеси през дъждовните периоди на годината (пролет и есен) ще инициират със сечта за строежите там....

Американците влизат в Сирия с правото на силата, просто никой няма да му стиска да ги закачи, освен някой психопат-джихадист. Това потъпкване на международните закони обаче, ще им направи мечешка услуга и ще се превърне в тяхното падение. Кофти за тях, а и ние ще го отнесем.

Ходил ли си на бригада в плана Средище на ветровете и дъждовете Гаден климат Кой измисли тая тъптия!

ми това е планина, адски студ е, дори през юли вечерите там са пронизващи, затова никой не живее в планината.

За твоя информация там има село наречено Плана на над 1000 метра надморска височина и там си живеят хора! Дори стари хора и дори не се оплакват!

Ако нямаше балами,тарикатчетата щяха да се самоутрепят от мъка!Опъвайте жили идерзайте! На празника- усмихнати за снимките!

А Ганю пак гладен,тумбака му свири,банката го чака, вече 3 вноски изостава,резервоара на Пасата празен,някой му е гепил винетката със все предното стъкло,друг му резнал ауспуха за скраб,в наследствената виличка на село са се самонастанили примати с бронзов тен,трябва да ходи под строй да гласува,скоро ще трябва да става кръводарител задължително,защото държавния дълг голям и на някой министерски педал може да му хрумне идеята да го погасяваме с износ на кръв,мъка,мъка,мъка..........някой мазник пак ще гепи някой милион,за народа пак става невидимата надежда

Истината, само истината и нищо друго освен истината. Незнам само дали е цялата истина, или още 50 неща ще могат да се изредят.

Това е много хубава идея! Позитивните неща са, че първо ще се заселят свесни хора в района. Дори да са чужденци, по-добре от обичайните цигани които непрекъснато се заселват в селата. Второ те ще плащат доста високи такси които ще помагат мястото да се подържа и да изглежда добре което от своя страна ще насърчи още повече хора да си купят имот там. Трето ще привлече така жадуваните инвеститори, които иначе никога не биха инвестирали в 98% от българските села и градове, които са МРЪСНИ, грозни и пълни с цигани, чалгари и некадърни и корумпирани управници.

проблемът е, че не така работи логиката, г-не, а само фантазията на един повърхностно мислещ престъпник от властта . Никой с пари няма да дойде да си хвърли парите , за да ти оправя изостаналите райони с мангали, само защото вие от мафията в държавата сте си изгонили всички млади, образовани българи в емигрантство. За хората с пари има толкова много щастливи места по света със щастливи хора, с ред, закони, с изоблие от работни места, с цивилизовано отношение към природата и хората... Но не, според вас богаташите държат да дойдат да си купят къща в един изсечен и превърнат в свлачище планински склон, с брутално изсечена флора и избита фауна и може би после да си вложат милионите в КТБ, та да им ги окраднете и тях.

Не съм казал да оправят изостаналите райони с мангали. Напротив тези райони са отвъд оправия, тоест за тях няма надежда. Трябва точно от начало да се почне с образовани, културни хора не чалгопитеци и цигани. И не е задължително всички да бъдат богаташи. Знаеш ли колко образовани българи които работят в чужбина искат да си купят имот тука но ги е страх, че ще ги излъжат, ограбят, убият? Това ще бъде идеална възможност за тях да инвестират в родината си и по този начин много да и помогнат.

Нали щехме да го правим при нас, бе!

Излишно се нервите!Ще преперят някой лев!

Хайде смислено ми обяснете за какво е този РЕВ? Някакъв инвеститор купил земя. Щял да прави еко (или както му се казва там) селище. Местоположение - на гъза на географията. Цени - на пръв поглед приемливи, но като си помислиш - безумни. Отделно ще се плаща изграждането на инфраструктурата (цената по 3) и тлъста месечна такса за поддръжка. Срок - някакви си 5-7 (или повече) години. Нещо като комунизма - аха да стане и все се отлага. Сега тече лов на баламурници. Ако някой се върже. Забравяте, че нито ще е първият, нито последният такъв проект. Примерно онази глупост до Кладница е подобна. Там намериха 50-на баламурници, а трябваше да са поне 300!

Забравих да добавя - на това място зимата се "е..т" ветровете и е доста студено - разходи за отопление и климатизация - неприемливи.

Мога тотално да те опровергая. Местоположението е точно до София, просто в момента няма свестен път от там до главния път. Цените не биха били проблем за доста преуспяли на запад българи, които може да решат да се върнат или да инвестират в родината си. За колко време ще стане това зависи както от фирмата така и от държавата а и от нас. "Глупостта" до Кладница е най-хубавото населено място в радиус на 50 километра(аз живея в този район) За зимата не мисля че ще е по-студена от зимите в Трън или Кнежа. Да не говориме, че в Русия, Канада и Монголия хора живеят в делеч по екстремен климат и са си живи издрави!

В този район често ходя да карам планински байк. Не е чак толкова близо до София. Живея в къща в подножието на Витоша - мога да направя сравнение спрямо разноските между апартамент и къща - значително по-големи са. И то съм на сравнително закътано място с добро слънцегреене. До центъра отивам по някой от 3-те булеварда - в час пик 30 минути чакане по задръствания не ми мърдат. Не сравнявай градски булевард с мижавия път до село Плана - много по зле е. Месечните разноски в затворените комплекси са много по-високи от разноските в самостоятелна къща - не бих живял в подобно нещо. Като цяло за всеки влак си има пътници. Но за този ще са много малко. Ако въобще ги има.

Това се нарича КРАЖБА! КРАЖБА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!!!

сядам и си мисля...... кой е тоя извратен чуждестранен милионер, дето ще реши да дойде да си гради щастието, да инвестира, да си купи прескъпа луксозна къща в гората, в една убита от корупция, тъжна, депресираща държава, без действаща съдебна система, с разхождащи се свободно по улиците убийци и крадци с десетки висящи дела без ефективни присъди, с милионо вилнеещи цигански тумби, обиращи и убиващи умиращи от глад и мизерия, изоставени от емигрирали заради мизерията си деца , агонизиращи възрастни хора. И кой точно ще ги обслужва тия богаташи след като българите емигрираха от държавата или ще наемат слуга за 100 евро на месец, който за да живее в района, т.е. за да може работи за богаташа, ще трябва да наеме жилище, за което ще трябва да плаща 500 лева наем. от 200-те си лева заплата.. офффф ... Борисов, борисов, ти и кабинета ти сте си лумпени ...