Границата с Гърция беше блокирана за всички автомобили

Границата с Гърция при Кулата е блокирана и в двете посоки за всички автомобили. 4-ма български шофьори обаче пробиха блокадата. Жандармерията е в района.

Обратно в новината

Коментари - Границата с Гърция беше блокирана за всички автомобили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Онова проамериканско протеже и дебилче Митов, нали се води външен министър и вчера уверяваше как бил решил проблема. Търсете сметка на него, а не на Ципрас и гърците, че имаме такава позоран, срамна, неадекватна и беззъба антибългарска външна политика, която е винаги в ущърб на България!!!

Ципрас го е страх, но се налага да ги изтласка тези фермери. На какво прилича това...Загубите са огромни.

решението на шофьорите е правилно - или ще минават всички , или никой. гърците определят правилата на тяхна територия , а нашите шофьори - на нашата. от юни месец е ред на нашите фермери и земеделци да обявят стачка и да затворят границата с Гърция. поне за 2-3 месеца. да искат от ЕС същите превилегии каквито се дават на гръцките фермери и земеделци. това е начинът на действие.

АКО ГЪРЦИ БЛОКИРАТ РУСКАТА ГРАНИЦА -СПУКАН ИМ Е ТУРИЗМА И ТЪРГОВИЯТА , НО НИЕ СМЕ ОВЦЕ НАЧЕЛО С НАЙ-ТЪПАТА ОВЦА - РУМЯНА БЪЧВАРОВА

АКО - но това не може да стане по обясними причини.

Сега е момента да построим ограда по границата с Гърция, и след месец два като прелеят от бежанци да си блокират пак границата.

Българане, недоклатен националист, не занимавай форума със себе си. Ако желаеш се откажи от топлата вода и ползвай нужник на двора.

като такъв ходя само на Черно море........българското.На Бяло кракът ми няма да стъпи ..... поне докато нямаме излаз и на него. Така че нека си стачкуват и блокират границата,гърците.Не ми пречат.

До няколко дни проблема ще бъде разрешен, до 1 седмица забравен, а на 1 юли половин България ще се изсипе в Гърция и остави милиарди там. Защото това сме ние!

Били сме под византийско робство, под турско робство, под немско влияние, под руско робство, но това , което става под брюкселско робство няма аналогия в историята ни. Оградени сме отвсякъде с враждебни държави и никаква защита от страна на поробителя, пълна безпомощност.

ПО-ДОБРЕ Е ДА ПАДНЕШ НА ЛЕШОЯДИТЕ, ОТКОЛКОТО НА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ ПОЛИТИЦИ Човекът е ОБЩЕСТВЕНО животно. Обществото е ИЗОБРЕТИЛО три способа да се ДЪРЖАТ хората в РОБСТВО: насилие, пари и свобода ("демокрация"). Цялата ВЛАСТ произтича от ГРАЖДАНИТЕ и НИКОГА не се връща КЪМ тях. Представителните политици УМЕЯТ да говорят ДЪЛГО без да кажат НИЩО, служейки си с МНОГО лъжи, които ПРЕДСТАВЯТ за истина. В парламента половината от депутатите ГОВОРЯТ за неща, които НЕ разбират, а другата половина НЕ разбира за какви неща се ГОВОРИ. Обещават ли Ви да превърнат МЕЧТИТЕ Ви в действителност, ОЧАКВАЙТЕ да превърнат действителността Ви в мечта. По-добре е да ПАДНЕШ на лешоядите, отколкото на ПРЕДСТАВИТЕЛНИ политици. Първите ядат мъртвите, а вторите ЖИВИТЕ. В Индия никой НЕ знае броя на свещените крави, а у НАС броят на свещените говеда. Лошо живеят тези, които СМЯТАТ, че ЩЕ живеят ВИНАГИ. Който ИЗГУБИ честността си, НЕ може повече НИЩО да изгуби. Каква полза могат да донесат САМО законите ТАМ, където НЯМА нравственост? Отначало ли е НИЩО - и нататък НИЩО. Всичко САМО се изменя и НИЩО не се губи. Усмихвайте се...УТРЕ ще бъде по-зле. Докогато ТОВА е истина, това ЩЕ е ИСТИНАТА.

З Л А Т Е Н К О М Е Н Т А Р !!!

60% от газта за Гърция се внася през България..Ми врътнете им кранчето, като Украйна.....

ПРАВОТО НА ПРЯКА ВЛАСТ НЕ ДОПУСКА ПОДМЯНА НА СУВЕРЕНА - ГРАЖДАНИТЕ Защо Исландия трябва да е в новините, но НЕ е! На гръцките граждани беше казано, че приватизацията на обществения им сектор е ЕДИНСТВЕНОТО решение. Тези на Италия, Испания и Португалия са заплашени от СЪЩОТО нещо. Те ТРЯБВА да ЗАБЕЛЕЖАТ Исландия. Отказвайки да се ПОДЧИНЯВА на ЧУЖДИ интереси, тази МАЛКА страна заяви силно и ЯСНО, че хората са НЕЗАВИСИМИ. Там, където гражданите разполага РЕАЛНО с ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ, грешките се изправят по-бързо, и СЛЕДОВАТЕЛНО се живее по-добре. Ето това са някои от предимствата на пряката власт за гражданите (суверенът). Пряката демокрация (Швейцария, Исландия) съвсем НЕ означава елиминиране на законодателния орган или неговото разтуряне, нито означава, че всяка седмица ще има референдум. Правото на пряка власт НЕ допуска ПОДМЯНА на суверена (гражданите) и БЕЗКОНТРОЛНО упражняване на властта от страна на ШЕПА представителни политици. Тя ПРЕДПАЗВА обществото от политически сътресения и метежи, защото, когато гражданите (суверенът) НЕ са съгласни, те ПРОСТО ще упражнят ВЛАСТТА си, а НЕ правят барикади. Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО.

пълни глупости говориш, ние сме толкова далечна култура с това население на тоя нещастен остров, че няма къде повече...

А бе, извадете го тоя съсел(някои му викат Асфалт-паша, други Винету, трети - ... няма да го напиша, за да не ме изтрият) от дупката му! Качете го на на един бял кон, ама го вържете на седлото, за да не падне (или избяга), дайте му едни ножици и го завлечете на Кулата за да "оправи работата"! За повече тежест(в буквалния смисъл) вземете и Свинетката с него! И внимавайте да не се отъмне, че тоя път ще избяга, най-малко в БГ-посолството в Китай, а не в Лондон!

Най- после, егати търпението извадиха тия хора, евала на тия дето пробиха блокадата. Никой да не пуснат и в двете посоки, докато стачката не се пренесе вътре в страната.

пребиха ги яко нашите

Свинята, току що ми отпра гьона, затуй не ме търсете следващите два дена!

КОГАТО В БЪЛГАРИЯ И НЕ САМО ТАМ... Когато в България и не само там, гражданите (суверенът) прехвърлят законодателна власт за определен период от време, през който гражданите са ЛИШЕНИ от законодателна инициатива и решение, и същевременно гражданите са се ОТКАЗАЛИ от КОНТРОЛ. Тогава настъпва най-опасният момент за гражданите, защото гражданите на практика поверяват ВЛАСТТА БЕЗКОНТРОЛНО и НЕОГРАНИЧЕНО. Това от своя страна ВИНАГИ води до открита УЗУРПАЦИЯ на властта през този период, в който суверенът на гражданите е фактически ПОДМЕНЕН. В този момент, върховенството на закона е НЕВЪЗМОЖНО, защото, на практика, гражданите (суверенът) е само НАБЛЮДАТЕЛ без да има някаква РЕАЛНА власт и РЕАЛНА информация в своите ръце. Ето защо в България и не само там, НИКОГА не е имало демокрация. Демокрацията винаги е била и е - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и достъп до пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (Швейцария, Исландия). Демокрация е - ВЛАСТ от и за ГРАЖДАНИТЕ тук и сега (всеки ден). Властта в България и не само там, се упражнява БЕЗКОНТРОЛНО, а при съдебната власт и НЕОГРАНИЧЕНО, тъй като съдиите са несменяеми и без мандат. На практика НЕ СЪЩЕСТВУВА нито един граждански (суверенен) орган за контрол. Гражданите (суверенът) НЕ МОЖЕ нито пряко, нито косвено, чрез упълномощени от него лица, да спира решенията на законодателния орган. Същевременно органите, които ТРЯБВА да контролират изпълнителната и съдебната власт, се съставят от законодателната и от изпълнителната власт. Това от своя страна прави тяхното съществуване БЕЗСМИСЛЕНО. Абсурдното положение, при което съдебната власт предхожда суверена и съставя сама себе си. Този момент е изключително важен, защото представителните политици, все пак, са получили уж права от гражданите (суверена), докато представителите на съдебната власт НИКОГА не са били овластявани от гражданите (суверена), който е ИЗТОЧНИК на ВСЯКА ВЛАСТ. Властта в България и не само там се упражнява съвършено БЕЗОТГОВОРНО, тъй като гражданите (суверенът) по закон прехвърля правата си НЕ поименно, а на ГРУПА от хора. По този начин е НЕВЪЗМОЖНО да се КОНТРОЛИРАТ представителните политици, нито и да им се ТЪРСИ СМЕТКА за деянията, тъй като юридически колективна отговорност НЕ съществува. Има само "морална" такава. ЛИПСА на гражданска (суверенна) държавна администрация, поради правото на представителните политици да съставят каквато си ПОЖЕЛАЯТ структура на държавно управление, и да уволнят и назначат, когото си ПОЖЕЛАЯТ в държавната администрация и не само там, превръща всеки гражданин в роб, грозновато и отблъскващо явление. Демокрация няма НИКОГА там, където НЕ съществува РЕАЛНО разделение на властите. Демокрация няма НИКОГА там, където НЕ съществува постоянна власт от и за гражданите тук и сега (всеки ден). Демокрация няма НИКОГА там, където НЕ съществува реална информация за ВСЕКИ гражданин. Демокрация няма НИКОГА там, където ВСЕКИ гражданин винаги НЕ носи ИНДИВИДУАЛНА отговорност за своите действия.

Много жестоко започва да намирисва на революционно положение и то комунистическо и мноого ляво популистко. Богаташи и банкери, не го ли усещате, както преди един век го усетиха някои олигарси и създадоха комунизма, за да си спасят кожите? Внимавайте много и мислете за далечните две три години напред. Страшното е, че пак плебса ще плати с кръв всичко, защото няма пари.

Кажете му, че има лентичка за рязане и ще дойде

Браво на гърците! Браво! Не мърша, а народ.

много си прав,приятел. може сто да ти сложат минус,но това ще значиш мърша ,по сто

ние,обикновените Българи,сигурно имаме поне 100 причини да протестираме,но вместо това си стойме вкъци до ракийката и белите кълки.но защо,не разбирам, трябва да се ядосваме на смелостта на съседите,с която отстояват желанията си.е, кой грък ни е виновен за това ,че сме путьовци и страхливци,а освен това и завистници.ако можехме да ходим с поне малко по-повдигната глава,а и ако бяхме поне наполувина задружни като гърците,сигурен съм че щяхме да мислим и действаме по различен начин,но доста близък до гръцкия

Абе ти луд ли си бре, те не пречат на правителството си а на нас за да предизвикат международен проблем. Какво ми ги хвалиш?! Защо не отидат да протестират в Атина и да свалят правителството си а ни натискат нас. Жив грък да не видя!!!

петър

ако бяхме поне малко луди,а не заспали,гърците щяха да се наакват-с извинение, на 50 км от границата ни,та камоли да я блокират

петър

а и мислиш ли,че политиката в България и Гърция се ръководи от София и Атина.абсолютно -не. е защо гърците да си блокират столицата си, като проблемите се решават другаде.

И НЕКА ШИБАНОТО ПЛЕМЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДА ХОДИ НА ПОЧИВКА В ГРЪЧКО

Никога повече!! Или ако ида - пълен погром, пълно потрошаване на инвентара и никакво плащане, издумкване на банкоматите и адиоссссс

СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО Основният ЗАКОН на обществото, или както се нарича още общественият договор, посочва ИЗТОЧНИКА на властта или суверена. Този закон е ВЪРХОВЕН и стои НАД всички други закони и те от своя страна могат да се създават САМО в СЪГЛАСИЕ с него. Ето защо, върховенство на закона означава само ЕДНО - реална ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ в РЪЦЕТЕ на гражданите. В противен случай е НЕВЪЗМОЖНО да има суверенна власт. Така, гражданите РАЗПОЛАГАТ с властта да съставят законите, да извършват изпълнителска дейност, да правораздават и съставят органите на управление. Когато гражданите извършват ВСИЧКИ тези дейности ПРЯКО, БЕЗ да прехвърлят ДРУГИМУ права, върховенството на закона е НЕОСПОРИМО и БЕЗУСЛОВНО, защото ВЛАСТТА се прилага БЕЗ уговорки. Именно това е ДЕМОКРАЦИЯ - постоянна ВЛАСТ и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (Швейцария, Исландия). Ако гражданите бяха свободни, НИКОГА нямаше да се управлява чрез приятелски кръгове и братовчеди, така, както при абсолютните монархии ВЛАДЕТЕЛЯТ се обгражда с ВЯРНА свита. Мнозина МИСЛЯТ, че свободата е да можеш да правиш каквото си ИСКАШ. Това НЕ е свобода. Свободата е да се упражнява ВЛАСТ от ВСЕКИ гражданин и да се носи ОТГОВОРНОСТ за СВОИТЕ постъпки. Ето защо, когато някой започне ПРОТЕСТИ, то това е или израз на БЕЗПРАВИЕ, или ПРОПАГАНДА на малцинството от гражданите. Ако гражданите са свободни, те НЕ протестират, а упражняват ВЛАСТТА си. Правото на протест ЗАМЕСТВА правото на власт и е доказателство за ЛИПСАТА на граждански суверенитет. Правото на протест е манипулация над гражданите, защото упражняването на свободно ПОВЕДЕНИЕ не е свобода. СВОБОДАТА е само когато РЕАЛНО се упражнява ВЛАСТТА от ВСЕКИ гражданин винаги и ВСЕКИ ден (ТУК и СЕГА), само тогава може да съществува реално (Швейцария, Исландия), а не само в мислите Ви - "СВОБОДА" и "ДЕМОКРАЦИЯ". Времето Ви свърши. Това е ВСИЧКО.

бих попитал какво предлагаш?Защото само да говориш истини за съжаление е много малко в България.Как тъка ще променим нещата,когато седим пред лаптопа и пишем глупости тук?Знаеш ли,че когато искаш нещо да се случи само с приказки не става.В такъв случай ти желая да продължаваш мърмориш някъде където има кой да впрегне твоя ентусиазъм в действие!! Успех.

Гърците са си гърци.Ама нашите шефове на транспортни фирми със синджирите на какви се правят?Нямали пари за загуби от обиколни маршрути,все едно като им стои камиона десет дни и не поема други курсове е по-малка загубата.И какво тираджиите ще висят по джапанки във кабините,защото босът не дава пари за нафта.Да се организират от правителството и да отпуснат на бедстващите пари за обиколни маршрути,които после да искат от Гърция като компенсация,ако трябва и чрез ЕК.Толкова ли е сложно?Цялата патардия и висене по границата е,защото разни тарикати не искат да дадат по 200 лв отгоре шофьорите да влязат през Македония или Турция.Бедстваме,нямаме вода,нямаме пари-ми обадете се на шефовете си.Стават такива неща като стачки,тези тирове да не са трамваи,че да имат само един маршрут.

Чети новините, стачката блокира пътища навсякъде. Това е блокада стимулирана от Гърция защото сме съгласни да преградим границата си с тях за мигрантите...

Ако бяхме нация, до сега всичките гръцки домати дето са на територията на страната ни, да бяха вече в тракторите им!

И това ще стане!!!

Трактори няма! Това е проблема. Защо, нашите трактори не запушат границата от българска страна,, защо? Няма да има тирове, няма коли, няма да има зехтин, марули, безмитни /безакцизни и безданъчни$/ домати, безмитни портокали, киви, които иначе си вървят.... по пътеката Солун-София- Русе-Москва-Лондон и т.н. Какво ще правят бабките между Марино поле и Симитли? Какво ще правят гръцките сергии между Кулата-Кресна-Женски пазар? Може би минно поле. Може пък някой да отгледа домати, като на дядо ми и да си купи трактор? Но много домати ще трябват, и...много трактори! Лошо, няма да се случи.., аз не сея вечно.Писна ми.

Предпочитам българското селско стопанство да се развие дори и след някоя година на дефицит на стоки вместо да подпомагам съседни скапани държави... На първо време удвоявам наема на моите гръцки наематели, или ги изхвърлям на улицата!

Има много постове на тая тема и нямам търпение да ги изчета всички затова се извинявам ако повтарям някой колега... даже бих се радвал ако не съм пръв с такъв пост, но ще кажа в този случай пък нека се тълкува в буквален или преносен смисъл: "Да дойдат танковете" и да отворят пътя до Солун... Сега виждате ли как европейската солидарност, интеграция и взаимопомощ се превръща в един сапунен мехур, който се пука като денско балонче и остава наследството от миналото, че ако сме били адекватни на времето си в миналото нямаше да оставим тия малаки да ни завладеят най-българските земи на юг от сегашната ни граница до морето. Но и затова има лек: контрамярката на нашите шофьори показва верния път. Още малко и ние ще извадим ловджийските пушки... а като заприиждат мигрантите - остават завинаги в Гърция!!!

Шъ паднъ! Емигрантите минават по кило на час, а МПС-тата блокирани... Да ти с..рам на "Съюз"-а европейски

Търсите мишока Бойко Борисов? Та той с въпросите на обикновените българи в посолоството ни в Лондон не можа да се оправи та с това положение ли? Впрочев нито един наш политик не се е спарвил - мишоци смръдливи са всичките!!!!!!!!!!!

Подкрепяме българските шофьори , тези мръсни гърци излъгаха цяла европа. Направиха ЕС на глупаци , тпанари и мазници .

Това сигурно е и така, но аз лично им се възхищавам и то съвсем искрено. "Не е луд тоя дето яде два зелника ..."

Възхищаваи им се защо? Защото обраха парите на Европа и сега когато трябва да си платят се опитват да запалят нашата черга за да минат метър отново, затова ли? Защото приемат наши умрели от глад да им работят като роби за жълти стотинки, затова че изнасилват и разчленяват наши сънародници за органи и зотова ли им се възхищаваш?! Браво на тебе! Аз пък не им се възхищавам. Знам и съм виждал свестни хора между тях, но те са нищожно малцинство така, че го пренебрегвам и с този си ход те показаха и на нас техните съседи че не ги интересува нищо. Разчитат, че ще се поведем по техния пример ама няма как: Ние не сме крали стотици милиарди! Нашите родители не получават техните пенсии и след корекциите! Ние не получаваме техните заплати и в най-водещите технологии! А на всичкото отгоре те са в лобитата на световната мафия така, че сега когато светът разбра що за птици са изобщо не е моментът да ги подкрепяме в каквото и да е още по-малко против нашите транспортни фирми.

Така и отстояват правата хората.А нашите шофьори като са нолко отворени да си търсят алтернативи.Никога няма да се оправим защото не сме единни и сме смотан народ.Винаги някой друг ни е виновен,а не си поглеждаме в нашия двор.Жалка нация сме.

Московски изпратил писмо до Европа за да изрази безпокойство. Мишок! Вместо да удари по масата хленчи като вдовица за ...

На чия маса да удари? Ние Великата сила можем да си удряме масата само у дома на 2-3 ракии ... нещо си се объркал. Можем само да прилагаме реципрочни действия....

Браво, момчета!Затваряйте границата докато се махнат и не ви създават поваче проблеми в гърция!Ако създадат проблеми затваряйте пак.

Абе как можа да си сложиш име на пиян руски войник? Че ние имаме 2-ма Герои . !. Г. Христов закрил с гърдите си немски бункер в Сърбия и 2. Паскалев извършил същото в Унгария. Това става през ВСВ. Русофили кога ще станете българи?

Мишока Бочко къде се е скрил!

тиквата се е скрил в миша дупка, къде го търсиш. Като се разреши въпроса ще се яви по медиите да се бие в гърдите

Гърците са си в Гърция. И могат да правят каквото си искат. Никой не може да ме накара да пусна някой да мине през собствения ми двор ако не искам. ай сиктер. Стига ревали.

а може ли да останеш без двор, или двора без теб.....

Не може. Гърция има близо 1000 бойни самолета а булгаристан само два.

Гърците са си в Гърция ама нали знаеш, че при форсмажор действат други правила... След като се преграждат жизненоважни артерии като нищо можем да се сюрнем да отворим коридор.. На първо време призовавам бойкот на гръцките стоки и туристи... Ще толерираме другите и това не е празна приказка - злопаметни сме, известни сме с това!!!

платеният драскач на Сопола... Нещастник лаещ едно и също в този нелеп форум.

От днес нищо гръцко не купувам. Изненадах ги в магазинчето за плодове. Всичко беше гръцко - само грейпфрута турски. така че днес ще пием сок от грейпфрут.

от трън та на глог, не можа ли да си вземеш една "Загорка"?!

Необходим е пълен бойкот на вноса на "фермерска" продукция от Гърция!Нито едно евро похарчено в гръцките курорти!

на тази вълна.Разберете българите са бедни,и поради тази причина не смеят да вдигат глава за да не загубят и малкото налично.Но когато нещата загрубеят,най вероятно ще стане страшно,а пък аз лично с нетърпение очаквам този момент.

Това можем да го направим ,ама... Комунягите 45 г ни учеха да мълчим и да си траем. Направиха ни ръснаци Руснаците се опитаха да протестират ,но Хрушчов заповяда да стрелят по тях.Това стана 1964 . в Краснодар и Новочеркаск.

Къде си ЦРУтикво?Мач ли играеш или ядеш филия с мас?

Бла-бла-Бачварова: ние в правителството си пием кафето и си клатим краката и внимателно следим ситуацията на гръцката граница.

Ами нашите транспортни фирми да си връщат камионите обратно и това е.Ама пуста печалба,не се изпуска.Само че в бизнеса и в живота има и загуби не само печалба който не го е разбрал да се сърди на себе си. А и съм сигурен че те горките не се страхуват от това че няма да спечелят от транспортните услуги които извършват а че ще трябва да плащат и неустойки.Ама като не могат да си направят договорите като хората кой им е виновен има форсмажорни обстоятелства и т.н.

А на какво основание гърците протестират. Свикнали са да живеят в комунизъм и да има свободно лапане и неработене нали! Я се осъзнай!

Май ти трябва да се осъзнаеш,откъде на къде питаш на какво основание гърците протестират,ами така са преценили.Все едно да дойдеш у нас и да ме питаш на какво основание съм си сложил 50 полилея в апартамента пък ти имаш само три,може за теб да не е правилно но аз съм си вкъщи и ти или някой друг не ми каже какво да правя.

Алооооооооооооооооооооо, ЕК? Как не можете да се месите? Можете да се месите за бежанците, а за това не можете! Не можте да наложите санкция и нямате в прословутите Ви Директиви нещо дето да свърши работа? Ай с...тир! Ако се печелеше от това , дали нямаше да сте го обложили вече? Да .... ви тъ п...те комисии. Значи се месите само АКО ИМАТЕ ДАЛАВЕРА? И каква е ползата от Вас тогава ? Само да лапате ли ?

Шибани гръцки кърлежи! Не им стигат 400 милиарда помощи, ами искат да бъдат хрантутени още! Докога ще бъдат търпени от EU че и от нас? Много им е лесно на фермерите.. сега е зима и нямат работа, давай да протестираме. Защо не протестират през лятото? Защото тогава има работа. Да дойдат да пробват да да живеят у нас със 200 лв пенсия и 600 лв средна заплата. Мизерници!

Имам сериозен въпрос,не е заяждане,а просто се питам,след като се знае че има блокада от една седмица,защо камионите стоят/а може би и автобуси ?Не могат да излязат от задръстването или какво...Така от страни изглежда нелогично да стоиш с дни,след като сигурно има и други пунктове за Гърция,било през Македония,Турция,Албания,Италия...,най-малкото могат да поемат друг курс докато се отвори границата.Не разбирам,сериозно.

вчера го обясниха - пари нема. фирмите не са калкулирали разходи за обходни маршрути. оттам следва ,че ще търпят загуби. а и няма логика камион да трябва да отиде на 40 км от границата и да се пренасочи към обходен маршрут от 1-2 хил. км друга въпросителна е защо от наша територия да не може да се влезне в Гърция , а от другите да може ?

Всички чорбаджии са вълча порода, но най-нагли и брутални са чорбаджиите на тировете. Винетките за тях да са десеторно по-скъпи, и да фалират, тяхната ма .....

Защо ЕС не прави нищо да компенсира България? Защото си намериха правителство, което да им ходи по гайдата. Ако Сириза спре блокадата на границата със сила, ще паднат от власт. А това ЕС не иска да се случи защото ще си видят парите ама друг път.

"МВР следи ситуацията с блокадите по българо-гръцката граница..." Е, то на това министерство само туй му остана... щото за нищо друго не става! Не че другите министерства стават за нещо! Е, ще ги следим, да видим как ще се о$ерат... Ама се питам - до кога?

Превозвачите трябваше да използват обходни маршрути. Много добре знаят, че границата с Гърция е затворена. Но де гиди келепир.

Ето, това е евроатлантическа солидарност по ... гръцки. Има и други евроатлантически солидарности - по германски, американски, французки ... Но редовният губещ е винаги България

За "Контра" беше през месец Юли.И не защото шопята ходеха на гръцки плаж.Ако си спомняте,в края на преговорите по дълга,след като ЕК се беше съгласила да отпусне на византийците още милиарди.Тогава всяка държава член на Е.С. ,трябваше поотделно да одобри(гласува "ЗА "в собствения си парламент).Тогава Бокото изкомандва"ДА",ама без да плаща България от джоба си(или нещо подобно).Е тогава беше "контра"-та,защото и миналата зима имаше пак някакви блокади....и следващата зима ще има пак Византийски блокади!Летния туристически сезон няма да си го развалят-и Византийците и нашите шопски тикви!

Канех се да напиша нещо подобно... Всяка година се повтаря едно и също - и от гръцка, и от наша страна... Управляващите ни се дуят на родна почва и козируват пред ЕС - все с една и съща цел: да грабят необезпокоявани... Шофьори, народ - кучета го яли...

Да играем същата игра по празниците,и нека тогава да видят как се губят пари.