Путин подписа указ за санкции срещу Турция

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за предприемане на специални икономически мерки срещу Турция. Той предвижда редица санкции.

Обратно в новината

Коментари - Путин подписа указ за санкции срещу Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз се чудя, ще търпи ли Русия някой да и нарушава 6-7 и повече пъти въздушното пространство с военни самолети?Не. Ама когато Русия си навира самолетите, можело. Всъщност почвам да си мисля все повече, че пилотите са жертвани за да може Русия да си настани повече войски и оръжия в района.То и в историята на тая държава е да не зачита за нищо човешкия живот и да се ръководи от елементарни диктатори.

Сега ще си въртят дюнерите отзад.

Ако турците са се провинили - ще си понесат грешката.

С КОЯ РЪКА ГО ПОДПИСА-МНОГО Е ВАЖНО

Нашия народ има мн. хубава поговорка,,Кажи ми какви са ти приятелите да ти кажа ти какъв си,,.Погледнете неговите -КИМ ЧЕН ИР, НАСУЛТАН НАЗАРБАЕВ ,ЛУКАШЕНКО ,ХУГО ЧАВЕС И ВСЕ ТАКИВА ОТЯВЛЕНИ ДИКТАТОРИ.

ще говори ще говори няма къде да отиде.а вие мързеливците булгари само може да завиждате и да мизерстватe за друго без това не ставате!!!!!!!!!!

Според мен, това е указ за санкции срущу Турция толкова, колкото и за санкции срещу собствения му народ и съпътстващите племена.

не се доверявайте на тия поганци,дори вълците са по-благородни от тия подли,мръсни ,убийци.Турците са коварени,непросветени и нецивилизовани

БРАТЯ РУСИ- ЗАЩО ИГРАЕТЕ КЮЧЕК И ЯДЕТЕ БАКЛАВА.БОРШ ЩЕ ПЛЮСКАТЕ И КАСАЧОК ЩЕ ИГРАЕТЕ. ДОВЕДЕНИ БРАТЯ БЪЛГАРИ С ПЕТОЛЪЧКИ НА ЧЕЛО-ЗА ВАС СТАВА ВЪПРОС

Единствено ПУТИН може да защити христянството от радикалния ислям!

Колко "трогателно"! Щом лудите ще го защитават,горкото християнство!Особено в Украйна имаше " голяма "защита,а в Чечня изобщо няма радикализация и изобщо не се използва за политически цели срещу християни!

Изчезвай, мюсли.

Браво на Путин !! Така се прави !! Не е зле нашите меки политици да преминат един курс на обучение при него.

Така ли ви инструктираха от руското посолство,мурзи?Много е важно е може би да не се спазват международните договори за ненарушаване на въздушното пространство на чужди държави,а да се навлиза системно бомбандировачи без отличителни знаци в чужда територия!Този урок вече е предаден пред света,всички видяха нецивилизованото поведение,та не виждам кое му е "бравото", освен разни безлични партенки да тролят и да се унижават!

БРАВО НА БРАВО.Да дойде да пипне тия дето го предадоха 1989г а сега го подкрепят по клавишите а не са в СИРИЯ да слагат раниците и напред срещу ИДИЛ. ТОВА Е ПОМОЩ ДРУГАИ. ЮРУШ ПЕТОЛЪЧКИ

ФАКТ Е, НО ГОЛЯМАТА ПОЛИТИКА СЕ ПРАВИ И ОТ ГАДНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!СВАЛЕНИЯТ И УБИТ РУСКИ ПИЛОТ,ДОЙДЕ КАТО ДУШЕШ ЗА ПУТИН!СЕГА БАТЮШКА МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ С ТУРЦИЯ КАКВОТО СИ ПОИСКА!ЕРДОГАН РАЗБРА КАКЪВ НЕВЕРОЯТЕН ГАФ Е НАПРАВИЛ НО... КЪСНО! ТЕЗИ КОИТО СА МУ ДАЛИ ТОЗИ МЪДЪР СЪВЕТ ЗА СВАЛЯНЕТО НА САМОЛЕТА,СЪЩО ПОТРИВАТ ДОВОЛНО РЪЦЕ...ЗАЩОТО ИДВА НОВА КРИЗА А КЪДЕТО ИМА КРИЗА ИМА И МНООООГО МРЪСНИ ПАРИ!!!ТУРЦИЯ ПОПАДНА В КАПАНА НО СВОЕТО ЕГО!ОСМАНИСТЪТ И ИСЛЯМИСТ ЕРДОГАН СИ ПОВЯРВА,ЧЕ Е МНОГО ВЕЛИК!ДА АМА НЕ!ПОЧНА ДА СЕ ДЪРВИ НА САЩ И ИЗРАЕЛ, ДА ПРАВИ КИНТИ ОТ КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ НА СИНОВЕТЕ, МУ БЕЗ ДА ДАВА НА СЪЮЗНИЦИТЕ,УЗУРПИРА ВЛАСТТА ,КАТО ПРОГОНИ ВОЕННИТЕ А ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСА НА САЩ,ЗАИГРА СИ С РУСИЯ,ПОВЯРВА СИ...НО СЕЛСКОТО В НЕГО ПАК ПРОГОВОРИ И БАМ ПРОСТОТИЯТА С ПИЛОТА!РУСНАЦИТЕ МОЖЕ ДА СА ВСЯКАКВИ И ЩЕ СТЕ ПРАВИ, НО МРАЗЯТ ПРЕДАТЕЛСТВОТО А СА И ОТМЪСТИТЕЛНИ!!!!!

Руснаците удариха и първият пазар - а искат и бойците в сирия да получат ветеранскио признание - а ликвидаторите от Чернобил бяха оставени да изгният и измрат от мизерия - е това е вече чист капитализъм - по Руски! от тези санкции само Руснаците губят. От злоба руските хора пак ще трябва да ядат картофки и макаронки с кетчуп.

Картофки и макарони, но у дома си а не като тебе у някоя германска барака да ядеш китайски химически супички доде си на ГУРБЕТ-ТУР!!!

Тоя се увъртя от укази.

Поклон пред руските войни! Сега държавата Turkey, пълна с many turkey, се накака. Ама те така или иначе си правят един на друг ректоскопия, та тоалетна хартия няма да им трябва. Е, тя миризмата си остава. А Владимир Първи ще превърне страната си самодостатъчна. Ерго, независима от никого. В същото време Нурсултан преговаря и с двете страни, защото усеща, че идва времето когато казаците ще му сменят вярата. Той и без това руския го изучи и вече пише правилно, та следващата стъпка няма да му е толкова трудна, ако се уразуми овреме. Дано само Господ не допусне Руския президент да почне да бърка в кацата с меда и да стане олигарх! Че само това го пази, стане ли олигарх, руските мутри са се зарекли да извадят Льоша-солдат от затвора, за да му види сметката. Освен това, руските олигарси сега му имат страх и правят каквото той им нареди още от кризата през 2008-ма, когато стояха на опашка пред Кремъл в молитвена поза та батюшка-царь да ги спаси. Превърне ли се в един от тях, ще му намерят цаката. И последна корекция, Русия не въвежда санкции, запомнете! Това е само отговор на извършеното престъпление. Русия никога не е въвеждала санкции, тя въвежда танкове. И Ердоган го знае много добре. Вече не си прави никакви илюзии, че ако Армата се поразтъпчат из площад Тикрит, янките ще му се притекат на помощ.

Първо.Поклон пред паметта на убития летец! Второ. Забелязва се че Путин използва максимално случая със самолета. Развърва си ръцете в Сирия и диктува там нещата, както военно, така и политически. Прекратява изтичането на пари към Турция, под формата на туризъм, лека промишленост, услуги и тн. Руснаците разпродават имотите си в Турция, а това по принцип охлажда се интереса на руснаците към покупки на имоти в чужбина. Само в страните на Балканския полуостров и Турция има над 1 000 000 имота с руски собственици, хора главно със скромни финансови възможности... Испанската крайбрежна ивица е на път да бъде изкупена от руснаци, в много други страни в Европа и карибския басеин е същото. Т.е. от Русия изтичат огромни средства за глезотии и колкото и да са богати руснаците, този поток навън трябва да се озапти. Сега Ердоган им поднесе този случай.

а за тези в малоазийският самолет? Нещо да кажеш обективен субект?

Много са богати тези руснаци - това е силна икономика - тежко машиностроене - електроника - от ще да са парите, а господин Морозов?

Това какво общо има с нецивилизованото поведение?

Путин колкото се мърда по му влиза.Неговата закъсала икономика ще закъса още повече.Ще се изолира от целия свят.Руснаците ще се напиват от отчаяние още повече.

Закъсала икономика? Какво пушиш?

Това да не би за България да се отнася, а?

Ердоган подаде на Русия с един изстрел 2 паса: 1. Русия се затвърждава в Сирия и Средиземно море, като установява безполетна зона над Сирия. Така се изолира ИД от дружествената и "анти ИДИЛ коалиция"; 2. Премахва от Русия турските строителни и от леката промишленост фирми, чието място ще заемат руски фирми и ще спрат утечката на валута от Русия към Турция. А и Крим и Сочи, все в този дух, ще отбият в своя полза приходите на турските туристически фирми. С две думи, в момента неприятно, но в недалечно бъдеще (1 - 3 години) , голяма полза за икономиката на Русия.

Турция е враг на Бълтария, враг на Европа и враг на човечеството ! По-гнусни изроди са само джихадистите и ФАЩ, но и те са приятели на турчолята.

Щом Путю е казал,щъ съ приглася и пее и ще му се ближат подметки,за някоя подхвърлена дребна хартийка,като за продажници!А те или той пак ще нареждат на пилоти идиоти да нарушават въздушното пространство на другите държави методично,щото били много умни,че другите да се зснимават с техните идиотщини да се занимават,а не с текущите си задачи!

БРАВО на Путин !!!!!!!!!!!!!! Мамка им на фесовете гадни !

Ей ти хартия,иди му избърши "бравото"!

Пу.ьо маринкин пак се изхвърли но наближава времето да им светне на руснаците къде ги води та да му мисли какво го чака.

То отдавна им е светнало на руснаците,само дето неговата лампичка прегаря и скоро ще гръмне!!

На гол тумбак, чифте пищови. Това е работата на Путин. Скоро ще остави руснаците само на хляб и едра сол. И на спирт (водка, ако има), разбира се.

някои не спят да са най-отгоре. Дебнат темата да отмине и се включват активно, за да оставят, ако може някакво впечатление за масово мнение. ХАХАХА

Ами, тя частната търговия не е държавна,за да се бърка държавния глава!Много странен указ на главозамаян олигарх!Това не е държавен газопровод с политическо участие на свои хора,а фирмени отношения,договорени,вкарани частни средства,а излиза, че не фирмите са инвестирали,ами държавния глава!Бе то като се замозабравиш и помислиш че цялата държава е твоя и ти е в шепата ,не е розово!Ама рейтинг имал!таратанци!

И какво ще постигне кремлинският карлик?-По-малко приходи в изпразнената си хазна. Тръгнал дребният санкции да налага! То света е против него, съсипа страната си па се и перчи! Типичен малък диктатор!

Кой е съсипал държавата си? Я пак? Откакто е дошъл на власт, през 2000 г., за последните 14 г. Путин вдигна БВП от 260 на 2100 милиарда USD - 8 пъти, средната заплата в Русия скочи от 80 USD на 500 USD! 6 пъти! Я ми кажи ти, умнико, твоята заплата скочи ли 6 пъти за последните 14 години? БВП на България с колко % се увеличи? А? Да си чувал, че Путин е най-влиятелната личност за 2013, 2014 и май и за тази година също, по класация на Forbes? Още много хляб има да изядеш, да знаеш...

Това няма нищо общо с действията му през последните две години-агресия в чужди държави,машинации,манипулации,пропаганда,хибридна война,провокации и много други показващи истинския му облик и политика!

до ОЗИ благодарение на това че даскалите са били строги и е имало дисциплина ти си станал човек и както виждам си надмогнал хала си но не се знае сега когато имаш възможност да казваш всичко и да вършиш всичко и да скачаш срещу учители и лекари твоите дечица дали ще станат нещо как не разбрахте ,че и принц да си ще трябва да си наложиш дисциплина и да седнеш да научиш или изработиш нещо не защитавам оня строй ,защото си имаше недостатъци но и това което стана е пълен абсурд и неправилно хора елементарни ни упрлавляват,аумните избягаха ,защото нямат реализация

Тука некви мурзилски изпражнения пъплят ,да заработват некви мангизки за бедни духом!Путкънски работи ,дет като се одрискат,веднага другите им виновни,и включват ордата лигльовци в услужлива готовност да бърше диарията!

Този номер 42 значи ли,че толкова пъти са те оправяли турците и сигурно ти е харесало.Сигурно и ти си резан.

Тоя номер 42 показва единствено колко малко книги си прочел, драги 123

Както и да го направи се ще е прав...

Спичат се работите около турчето и аверите му. Ше си оди скоро скоро...=>

Ще си ходи. С краката напред.

А да видим дали Путин няма да го изпревари?

КАк д ане са преосмислили позицията си турците, но ще имат време да я мислят и мъдрят. Били "съжалявали" за свалянето на самолета, но си "бранели" границите.... че чак и на съседите. Как не го е срам този келеш Ердоган да говори подобни неща. Нормално беше да се разследва инцидента и да с епотърси отговорност за свалянето на "приятелски" самолет и да се извини, а не да ми казва, че съжалявал. Това енагло до безкрайност поведение, не виждам какво друго отношение очакват освен това, което получиха от Русия. Браво на Путин, затова и го уважават навсякъде и у тях, защото отстоява принципите си, стои зад всеки свой сънародник, а не като нашите безпринципни политици.

Цялата криза е странна по характер.От една страна е Русия коя то твърди ,че е непогрешима като лидера си,а от другата страна ае целият демократичен свят ,носител на Западната цивилизация.Когато започна Кримско Украинската криза Русия твъдеше че цялият свят не е прав като я наказва със санкции ,понеже решава въпроси от Международното право с оръжие!Да но поне 35 държави са срещу "Руското" разбиране за право!Сега Турция поиска да защити правата си и суверинитета на територията си и изведнъж стана държава подпомагаща тероризма и екстремизма!Няма логика да си прав когато токова много държави казват ,че не си!Както казват Французите :" Апетитът идва с яденето!"Между другото те още не са се опарили от Руското "Право" ,но според мен е въпрос на време!Така че не е зле Оланд и Френското правителство да внимават!Колкото до до самата криза ако лидерите на Турция и Русия проявят търпение и учтивост тя ще отшуми бързо.Проблема е не в защитата на суверенитета на Турция или в погазването му от Русия.Проблем е самият факт ,че и Русия ,и Турция преследва свои цели ,нямащи нищо общо с преследването на ИДИЛ,макар че по този начин се оправдават военните действия!За това смятам че кризата ще се задълбочава,макар че Руско Турските отношения може да не пострадат повече!

Руснаците извадиха голям късмет. На време получиха нагледен урок какво представлява Ердоганова ислямска "Велика Турция" и разбраха че с тях не могат да имат нищо общо! Ако бяха затънали още няколко години с инвестиции там, като 2 ядрени централи (руска собственост съгласно договорите!), тръба за газ и каво ли още не, цената да видят истинската грозна мутра на сегашна Турция щеше да е непоносимо висока! Сега разбраха това на много по-ниска цена поради тъпотата на Ердоган!

смях ,голям смях един диктатор се прави на по -голям диктатор от другия!БВПна Русия е 1000милиарда $ на турцие-800 милиарда $.Населението на РФ не на русия е 140 милиона на турция -80 милиона . площта на Русия е близо 15 пъти по-голяма от Турция ,40%от БВП на РФ не на Русия е от продажда на газ и нефт за каква велика сила говорим другари аборигени !Преценете и сравнете коя е по мощната икономика ,без политически пристрастия .Ако имах възможност бих унищожил е двете ......коментара е ваш другари аборигени

1000 млрд,откъде го измисли,или имаш предвид девалвиларата рубла,или си тролиш за ефект!Много глупаво разсъждение,а въпроса е прост,а той е трябва ли системно и нахално да се нарушават чужди въздушни пространства ,а това го прави само една държава,точно на границите на НАТО провокативно и тъпо,и трябва ли другата държава да реагира адекватно,след като предупреждавала десетки пъти да не го прави!

БВП на Русия е 2100 милиарда, а не 1000. Площта й е 21 пъти по-голяма от тази на Турция. Приходите от продажби на петрол са 8-9% от БВП, а на газ - около 3%. Информацията ти е грешна, или си лъжец.

на диктатор шапка свалят само ХАМЕЛИОНИТЕ !Другите се борят с риск на живота си !жалко е ,че у нас има много руски хамелиони .За това сме на това положение !

на това положение си защото има много галоши мислеснти като теб.

E как се отразява на България ми влез в Билла и ще видиш, турските зеленчуци стават още повече и по-евтини...да му мисли родното производство, а за блядовете хич не ги мисли!!!

Не мога да разбера, за какво е целият този спор във форума - Турция, Русия, турците, руснаците... Единственият въпрос, който си заслужава да се обсъжда е, как ще се отрази ставащото на България, особено в светлината на очертаващата се изолация вътре в ЕС (мини Шенген) и превръщането ни в затворен лагер за мигранти, от който и ние няма да можем да ходим до "белия свят" без визи.

Как ще се отрази?! Ами никак. С тия мутри прости дето ни управляват и господарите им дето им казват всяка проста крачка как да се отрази?! Най много отрицателно. И като се случи ще ни увиснат ченетата относно границите на гьонсуратлъка и простотията.

Руският народ също може да пострада от подобни мерки. Но той е навикнал на страдания. Да го поценяват обаче той не е навикнал. И това ще бъде един добър урок за тия, който още не са разбрали това. Москва на сълзи и сополи не вярва.

Руският народ един път за винаги трябва да разбере, че управниците му не могат да изнудват целия свят с червеното копче и максимата: "Ако не е по нашата, ще загинем, но ще повлечем със себе си и целия свят!" Това е по-лошо и от идеологията на Хитлер!

Аз винаги казвам че с дипломация и разговори се постига много повече отколкото със санкции и конфронтация , а това е известен факт както от историята така и от настоящето! Така че с санкции нещата в този случай ще се задълбочат и може да ескалират , което пък не е добре за никой!

Не помня да си писал подобни работи когато еврогейовете и големият им бал черен брат започнаха със санкциите срещу Руссия.

е много добре син на Китайска партия. Газ руски само за нас. Ние дава на руснак и домат и крастависа и кисло млякото и на роза масло. и колец от руско дърво.

И какво ще постигнат с това? Още една забранена страна за руските туристи. Скоро ще могат да ходят на почивка само в Сибир. Турски поток, атомни централи, продажба на руско оръжие и жито за Турция, внос на селскостопанска продукция от Турция? Друг път! След Афганистан, Азербайджан, Молдова, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Украйна и Турция е вече враг на Русия. Швеция и Финландия все-повече клонят към НАТО. Путин да вземе да се огледа, че приятели май не останаха...

путин е велик и шапка му свалям.жaлко че нямаме такъв политик в българия..

не ни трябва олигарх и диктатор,бягай си у руско,недей да тролиш!Той и тиквата не е много наясно,но все пак...

такъв политик нямаме , но в подземния свят се намират..

той съюзниците си от сив и вд ги превърна на врагове, не поумня, май само вие и китай-небезплатно го търпим. не мога да съм съ съюзник на съюзник на масов убиец като башар, на грабител на украйна и България. дано русия не е путин.

Хахахах Нещастник!

Както се казва,единствените приятели на Русия са Армията и Флота! Въобще,приятелство в междудържавните отношения НЯМА. Има или взаимноизгодно сътрудничество,или послушание основано на страха.

Империите нямат приятели, те имат васали. Кои са приятели на САЩ например?

Смешно квичене на ибрици! Русия може да наложи каквито търговски санкции иска на Турция. Това си е нейна работа! Ама щяла Русия така да загуби повече (твърдят ибриците!). И това пак си е нейна работа, гледайте си вашата кочина!

Путин се опитлава все-повече в илчзиите си и собствената си глупост!

Не го мисли ти Путин! Мисли как да "помогнеш" на "братска" Турция! Щото нали сме "съюзници", трябва да си помагаме!

въ света нуждата от сиви пари става се по нужна. освен че ги харчат за още сиви, некои трупат запаси от суровини като злато, други хора по умни. познайте кой руши света. по трупането.

Путин пак не е разбрал какво трябва да направи.Затова руския народ се напива от отчаяние

А автралийския от радост...

Така е. Някои се напиват от радост, други от мъка, трети от сутринта. Руснаците комбинират и трите.

Австралийците не им отстъпват по ни един фланг

OZZY прост си като галош и то български,защото умни не останаха в българия

РазПутин опути Русия.

най лесният начин за превземането на една страна е нейното обезлюдяване защо бг намалява непрекъснато отговорете си подробно и тогава си дайте позицията по това каква външна и вътрешна политика е необходимо да се води капацитетът ни като държава се заличава всеки изминал ден всяка една пречка е необходимо да се отстранява модата - приказките -папагалстването само помагат на това бг да се самозатрива необходима е преоценка на всеки един закон , на всяка една позиция от гледна точка на спиране на процесите на разпад на бг нацията ни бяга и застарява и това е последна грижа скоро и ние ще избягаме и нацията ни ще се заличи не го ли виждате пределно ясно е

Е нищо де! Сега тиквата и неговото пуцаджийче финмина му ще облагат и дребния селски производител. Вместо да му плащат субсидии те ще го грабят щото толкова си могат една мутра и един неграмотен селянин.

не ми визирай никой 25 години разпад и миграция преди това 45 години изостанало общество или се прави ясна преоценка на грешките и се отстраняват налагат се национални приоритети или няма обръщане

За съжаление, България се САМОУНИЩОЖАВА, защото хората живеят СВОБОДНО !!! Това е парадоксално, но е истина !!! Някога хората живееха в затвор, от който не можеше да се бяга !!! Някога хората отиваха в затвор, ако правеха аборт !!! Там, където жените са подвластни на мъжете, там се раждат много деца !!! Комунизмът направи една единствена грешка в терора , и тя беше , че направи от жените "трудещи се " !!! За това , другари, трябва да се въведе "шариата", той има цялостна концепция за плоденето :)))

не брат България се самоунищожава най общо казано защото и липсват истински българи а по конкретно , защото развитието и е неадекватно на потенциала и

Приемането на исляма от Путин е добро решение на безизходното положение , до което докара страната и в тон с еразийството и избрания азиатски път. Саудитска арбия може да го приеме за духовен син и в негова чест да ограничи дневния добив на петрол за месец, за да има мужикът за блини. Ще стане лидер с влияние в милиардна общност в переспектива, а не като сега владетел на путлристан и казахстан с отрицателна прогноза и икономически зависим от пръднята на саудитския крал и чеченския сатрап.

Ще ви се ама друг път! По нататък... Болен мозък!

Руснаците много правилно пускат бамбьожки по резашката сган.

Страхотно попадение !!! В името на властта, путлер би приел и исляма !!! В момента се лута между комунизъм и фашизъм, обаче ислямът ще му подхожда най-много !!! аятолах путлер , достоен противник на султан ердоган :)))

Болен си...

ко ша му остане ако го и резнат..

Дано живеем във времето в което Турция ще бъде превърната в ядрено стъкло !!! НЕКА ЩЕ АМИН !!!

На теб мозъкът ти е от обикновено, безядрено стъкло !!!

На таваришчите ще им кажа една българска поговорка: Сърдитко Петко, празна му торбичка. В руски вариант: Сърдитко Путко, празни му магазините.

Ти ако мислиш, че руснаците ако не взимат стоки от Бг и Турция, ще останат с празни магазини. Смях, ще се надпреварват отвсякъде да се докопат до големия руски пазар

То само България и Турция да бяха, добре. Ами то целия ЕС, Норвегия, САЩ, Канада, Австралия са в списъка за ембарго за внос на храни...

Сега Путин няма друг избор освен отново да ни предложи да възобновим Южен Поток и даже да ни даде най-ниската цена на газ в света.

руснаците са горд народ и няма да се занимават с помияри и посерковци

горди са=на 100 ражданя-75 аборта,употребяват 20%от хероина в света,2 милиона на година мрат от антифриз-че и това пият

Не може да стане. Първо, ще стане за смях, след като обвини миналия декември България за спирането на ЮП. Ако си врътне задника на 180 градуса, олеква като перушина. Второ, той никога няма да кандиса да даде достъп до тръбата на друг доставчик на газ, освен Газпром, каквото е изискването на ЕС. Именно точка 2 беше причината за спирането, покрай основателните съмнения за тежка корупция.

де да беше така.... Правят северен поток 2. боли ги ку*а за нас.....

Блажени са вярващите.