Германия и Русия заобикалят Украйна със ”Северен поток 2”

Газпром, E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE и Royal Dutch Shell сформираха консорциум за проекта "Северен поток 2" с годишен капацитет 55 млрд. куб. метра газ.

Обратно в новината

Коментари - Германия и Русия заобикалят Украйна със ”Северен поток 2” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвременните германци поне по отношение на северен поток са мошеници и предатели спрямо европейския съюз.Те не зачитат мнението на Евросъюза и действат на принципа:"Язе да съм си добре,а Евросъюза да го духа!"МРЪСНИ ШВАБИ!

Каква изненада!!!Меркел има топки за разлика от нашите мишки!!!

Най-болното е, че заобикалят не само Украйна, но и България! Успокоява ме факта, че Бойко като мъжкар, ще спази както обикновено, обещанието си и с Делян Добрев ще започнат да вадят ГАЗ от Българския шелф на Черно море!

Ехоооо, соросчетата къде сте сега, да плюете Южен поток и да твърдите ние съюзници ли сме или какво. Същото се случи преди години, когато запада каза не търгувайте с Русия след разпада на соца. Накрая какво се оказа целия запад напълниха тоя пазар, а ние си слушаме

Абе какво да ти обяснявам на промития мозък. От отказа да търгуваме с русия имаме само полза. Няма да ни ядят храните и да ни използват изделията разни пияни мурзилки. И Руски газ въобще не ни трябва, понеже ще имаме почти на безценица американски. даже ще можем да продаваме от него на новите ни партньори, като Украйна...

А бе щерев, ти четеш ли това което си писал,..или като видиш некое плюсче получаваш ерекция.

Май все по-ясно се очертава тенденцията Германия да се превърне и в енергийния център на Европа.С втори Северен поток и съботиран проектзна Южен, тя на практика ще се превърне в разпределител на газ за цяла Европа.Иначе, проблемите между Украйна и Русия може да заплашат единствено преноса за 3-ти страни и основно тези в Югоизточна Европа.

А Германия защо ? Нали на Меркел пришки и излязоха на езика да плюе Русия и да величае Украйна. Сега - какво ? Интереса клати феса - така ли? Такива циркови артисти ...!

Германия не е ли в ЕС? Какво й наредиха от Брюксел? С какви средства, с чий проект...? Ами с Руските санкции, к'о прайм? А за нас -послушните, що няма гаС? Нито евтин, нито никакъв? Видяхте ли, който "бие шамари" на Русия, какво му се случва? Ама споко -може и по лошо!

Смятам, че е крайно време виновниците за провала на проекта Южен Поток да бъдат съдени! Като се почне от боко-тъпото, чехъла и олигарски и се стигне до последния соросоид - протестни мрежи, ранобудни, институтчетата на отровено общество, спонсорираните от една фондация медии, и организации и т.н.

Аз имам и японска вишна.

се оправдаваха с ЕС, Германия и кой лине, а всъщност изпълниха антибългарските искания на ФАЩ, Германия си водеше преговорите и ще строи още един газопровод. Нашите помияри - американските мекерета, българофобите, продажниците, националните предатели, вместо да получат някакво възмездие, продължават да ни "управляват" и никой не прави митинги и шествия, никой не пита КОЙ. Добре им е на нашите помияри - американските мекерета, когато се прави мръсно на България и българите, когато служат на враговете на България.

сега поляците, че и украинците от скоро, ще се разкрякат за да си вземат рекета- та да си траят и не пречат на германците и руснаците ще искат някой лев...

това, което твърдях толкова дълго става реалност... та да обобщим - Според Германия Южен поток беше несъвместим със демократичните ценности на ЕС, но 2 Северни потока са.... хипокрация.

Бе гоУем страх ви друса, бе сороспии... това било , онова било ... а обърнахте ли внимание , че E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE и Royal Dutch Shell са направили КОНСОРЦИУМ с Газпром за този поток...ако думичката консорциум нищо не ви говори отворете си Търговския закон и си прочетете, като какво е това животно ... айде у лево.

руснакът разбира-кражба!

Виждам ,че си израсна на Кирковски пазар. Освен кражби не отбираш. Какво да се прави - средата на възпитание

А Северен поток 3 ще заобиколи Украйна през Австралия.

Турците резнаха тръбата на Путин! НЕ ИСКАТ БЛАГИНИТЕ С КОИТО НИ ПРИСПИВАТА!

Даже и мурзилките не вярват в тоз кьорфишек :)

заобиколиха България, ноооо се оказа, че Турция не иска "благините" на руския тръбопровод към Европа! ОТКАЗА СЕ!

Nie za Evropa sme.Dobrite podkupeni politici.Koito doide tuk moze da si pravi kakvoto si pozelae.I po telefona stava po brzo.Niamae vreme da se srestame sus vas.Ste pravita kakvoto vi kazem.Niama goliama razlika mezdu Breznev i Todorco.

Ste si kupuvame gas od germania Te si gledat tehnite interesi.I se praviat ce Evropa e edinna.Ne e taka.Boiko pak ostana sus prst vuv osta. Koga ste razbere ce Evropa go luze.Cakat go da vuv Bruksel.Koi si ti be.ako mogat da te izpolzvat i tova e inace Fuck off.

кажи им да спрат това нещо както южен поток само с бг фирми може иначе не

Това говори само едно, ако стане.Всички държави надолу от Германия, ще получават газ от господаря си според заслугите. Ние като най-далеч и най-верни ще получаваме от E.ON и OMV на цени които ни поискат, като ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3, тоест тройни .

Ще стане,ама когато цъфнат на тов.Путя,токчетата на обувките!

То не беше ''Китайския'' паток,то не беше "Турския" паток,то не беше "Южния" паток.....????? Сега и още един "Северен" паток.......Не станаха ли малко множко виртуалните патоци??? И нито един РЕАЛЕН!!!! Путлерови фантазии......:-) А реалността е друга-рублата за година на минус с 50% цената на петрола за година и той на минус с 50% !!!!!

гого

и ти ще се сетиш , че не си на правилната страна ... , но чак като патока опре до дупето...

Той вече му е В };-))) За'тва се кензони толкова!!!!

Само задам върлос по повод на идиотска радост в твоя пост. През 2018 година тръбопровода през уКРАЙНА спира. Ей тогава ще имаш възможност да се радваш, как си се освободил от руски ботуш. Но предполагам ,че в твоя село на тебе те газ не требе

Ох,как мечтая да отворят за такива като теб пак Белене.Такива предатели ,фашаги гейове и отрепки дето ги биха по цяла Европа по тъпите мутри след Войната.Само нещастие и мизерия от вас може да се очаква.Ходи в США !Ама си тъп.Нямаа да изкараш там и жълтите стотинки за които работиш за тях тук.

Честито на ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ РУСОФОБИ. СЪВМЕСТЕН РУСКО-ГЕРМАНСКИ ПОЗДРАВ. както казват тъпотата не е болест и не се лекува. За справка - Главните Тъпанари на Републиката. (И все пак ние победихме. Няма да им се дадем на тия гадни руснаци)

Ех,какви розови мечти,другарю-МЕЧТИ!

Кое е мечтата бе тъпанар? Северен поток 1 или Северен поток 2? Или Син поток , който според крадливия Костов не можело да бъде построен!!!

Мокрите сънища на мурзилките са вече новини в дир-а :))

Мноо си смешен чалгогеец, на тебе са ти го написали!!! Или ти не можеш да четеш? Или E.ON, BASF/Wintershall, OMV, ENGIE и Royal Dutch Shell също са мурзилки и рубладжии.!.};-))) Аре дрищи се по малко, ядовете съкращават живота.!.ха..ха

Българските русофоби - по-русофоби и от европейците и от американците, по-евтини от китайците и по-прости от ИДИЛ-чани.

Оооо,триточковият-от къде изпълзя пак,бе?!

"Беггец : Русия загуби войната с Украйна" И затова ли Порошрнко предлага автономия за Донецк и Луганск,защото е спечелил войната? Коя държава спечелила война се съгласява на автономии? А за Крим изобщо не говори вече.

В момента от ДНР бягат руските марионетки, там започна здраво разчистване.

провали в операцията за Донецк ти за порошенко разправяш!

На практика самия закон не е приет. Това, което правят укрите е да имитират, че минск 2. Всъщност събират сили отново за атака, надявам се обаче до тогава да ги свалят от власт .

От всичко дотук разбрах едно - ПАК ни прецакаха. Както винаги, след Симеон Велики, който е прецаквал ДРУГИТЕ като за последно. Мъка. хе-хе

За ,да разбереш нещо,трябва мозък-само с пречупен гръбнак,просто не става!

Показателно е как Медиапул и останалите на Сорос хранилката втори ден мълчат като п...ки. Тая новина лекинко я няма там ;)

Ми то, след като Китай и Щатите сключиха преди седмица Договор за стратегическо военно сътрудничество, а преди това Китай отцепи Русия, кво има повече да се приказва?

Докато Путин заобикаля и се върти като обран евреин, Китай вече предаде на Щатите първия от 8-те свъхгигантски танкера за втечнен газ, предназначени за доставка на газ в Европа! Още малко като се повърти Путин и ГАЗПРОМ вече ще е фалирал! А кво го чака Путин лично, не ми се мисли!

Този танкер е за нас, до Босфора, а от Босфора до тук ще си го носим в кофи и на двойна цена. хе-хе

Ми ще се наложи да го носиш, след като се радваш и си доволен, че Русия ще спре доставките на газ за България през Украйна! Така, че стягай кофите!

газопровода!

Русия едва ли ще спре потока приз Украйна, но това трасе ще стане нестратегическо. Това е поредната победа на Русия. И на ЕС. Тежко му на този, който ще получава газ през Украйна - ще бъде с несигурни доставки поради инциденти подобни в Турция с Азерскогрузинският тръбопровод, а цените ще бъдат убийственни. Защото на тръбата ще останат малките послушковци ,обявили икономически санкции на Русия. Така Русия ще ги пече заедно с Украйна на слаб огън и ще показва на САЩ кой е силният в региона. В същото време двата северни потока ще са надути с газ за западна Европа и в Германия ще си пият бирата с вурстчетата през февруарските фестивал на топло с руски газ. Меркел едва ли ще подаде газ от Германия към България. Хем скъпо, хем сигурно ще има и скрити клаузи в договорите на Северен поток 2.

Не е и нужно да мислиш, едва ли обективната истина е такава, каквато я вижда поглед (съзнание), изкривен от множество промивания!

Слаб по Маркс-Ленинска философия! Обективна истина няма, тя винаги е субективна! "каквато я вижда поглед (съзнание), изкривен от множество промивания"

Путин все заобикаля, заобикаля, заобикаля и на края пак ще кацне на бат Бойко на ХУБА!

ти май вече си му кацнал

Що, ти не си ли?

Ама как така са се споразумели? Ами санкциите? Ние защо спряхме Южен поток? Двойни стандарти ли се прилагат в ЕС?

разбира се,че са двойни.

Ето за това спряха Южен поток нашите германски партньори. Големите държави никога не са спирали с имперските си амбиции. Не може да такива държави като нас мапример да имат пряк достъп до енергийни ресурси. Трябва да са зависими от преките си господари, а не от външни такива. Трябва всички енергийни и финансови ресурси да се контролират от лидера /Германия/ и той да решава, на кой да ги преразпредели. Този пък "лидер" в последно време демонстрира силната си зависимост от САЩ. Като се имат предвид някои исторически и дори емоционални ако щете обвързаности на балканския регион с Русия, как да разрешат Южен поток. Сега ще има интерконектори от Северен поток насам, но под контрола на Германия/САЩ. Не се учудвам, защо няма да има и Турски поток - просто политика, в която и Русия е получила своето и ще мълчи.

Mнението на Плевнелиев, Борисов, а и на Радан Кънев ,няма никакво ама никакво значение. Виж мнението на Президента, Премиера и на Председателите на партии в България може да има значение след около 100 години ако оцелеем до тогава!

Ти със сигурност няма да оцелееш до тогава

А изброените педали да не са вечни.Но иначе човека е прав.Съвременната политическа класа,независимо от цветовете си-предава народа.

Както по-рано пълната интеграция със СИВ не се оказа достатъчна, та трябваше допълнително да се търсят източници на валута "второ направление", подобно е и сега. Само ЕС не стига. И тогава бяхме пешки в политиката на СИВ , и сега сме. Нашата голяма вина е, че и тогава, и сега, само реагираме на проблемите. Когато дистанцията на времето ни даде възможност да направим по-важните изводи за счучилото се, не го правим, защото сме заети първосигнално да реагираме на нови , понякога измислени проблеми. Поизпростяхме, с основна причина за това - липсата на обратна връзка и безотговорността при вземане на политически решения.

СИВ не произвеждаше нито банани, нито портокали, нито кафе, нито бахар и чер пипер, нито... и т.н., така че за всички такива неща, а също и за някои технологии и ноу хау бе необходима валута "второ направление".

дядo_star

Това казвам и аз, винаги ще трябва по нещо повече, отвсякъде. Държим се така, сякаш няма да трябва.

Др.Путлер не се уори да строи потоци.То не бяха Южен,Турски и квкво ли не. Това е поредната путлеристанска пропагандна пръдня и тукашните БГ петоколонници подеха сигнала и се активизираха. Няма по жалка продажна сган от БГ петоколонниците.И майка си ще продадат ако др.Путлер им каже. Е ми,няма да има паток - другари главоци,не разбрахте ли??? Цената на гориватат ще е ниска с десетилетия а конкуренцията от производители - висока.А др.Путлер и престъпната му клика нямат време за патоци и пр.мегапроекти.Те са пътници,

Е патока си ти.Чети тъпи,чети.Германски,холандски и австрийски са акционерите.Изграждането е поверено на BASF.Германците си защитават интересите,а тук такива идиоти като теб се радват че държавата е на 28 място в ЕС.

А в южен поток патагонски ли бяха!!!

строи,да. ти и твоите колеги от протестна мрежа какво сте построили?

Търсих информация по темата и коментари на официални лица от ЕК.Отзивите са добри и положителни.На сайтове на участниците също. "With the expansion of Nord Stream we will further secure reliable natural gas supplies for Germany and the EU in the long-term. This project will strengthen our more than 40-year-lasting successful partnership with Gazprom," said Klaus Schäfer.

Брех че са се навъдили тука големи разбирачи - от международна политик, от енергетика, от глобална стратегия.... Сульовци, оправете си собствената кочинка, оставте големите игри на големите! Спрете да крадете, да криете данъци, да контрабандите и да каналджийствате, ами се хванете у РАБОТА! Че сте обърнали цялата държава на Ганкиното кафене и само ръсите велики философии! Ако започнете да бачкате и да изкарвате пари, нема да ви дреме ни за Путин, ни за Меркел.

Първите доставки се очакват през 2019г По странно съвпадение тогава изтича и договора с Украйна

украинците излязоха по-тъпи и от нас,евроатлантиците ги прецакаха напълно...

Май сме единствените в Евро съюза които не си гледат националните интереси или не им се разрешава да го правят! Значи Южен поток не изгоден за ЕС, а север не е! На българите не се полагат 3-4 млрд за АЕЦ, а на византийците може да им се опростят 100 млад и да получават 5 пъти по-високи заплати.

Що ревете бре? Ние пак сме отличници! Не разбирате ли колко ловко и първи се освободихме от зависимостта от руския газ и я натресохме на Германия? Да му мислят германците! Ние сме свободни и независими!

В шелфовата зона на Румъния,Турция и Грузия сондираха и не откриха нищо.Какъв е шанса при нас така да бликне нефт и газ,че и да продаваме.Блажени са вярващите.

България ще предлага същите количества, каквито и сега :) - никакви! Не можахте да прекарате руснаците да ви построят безплатно турската част от газопровода от Катар, сега ще направим движението "хващане на палците на краката"!

Руснак си ти, грабител на моята Родина Мръсна крадлива руска пасмина Мизерни влядки

Я дебил, ти друго не можеш ли да съчиниш.Тъп си и ти е простено.

svetoslav11111@abv.bg

ей психар,да не си изгълташ обратно мръсотията със зъбите а? твърде дълго ви търпим вас от протестна мрежа,мършо.....

казваш че е зализан тъпънар , това зализан не е вярно .

Е, да не би да лъжа, че орешков, а не ББ спря патока? И трябва ли да съм от някоя партия, за да държа на истината?/

Много бих искал да чуя мнението на Плевнелиев, Борисов, а и на Радан Кънев! Затова в Германия и цяла западна Европа цените на горивата са по-ниски от тези в България. И те нямат източници на петрол и газ, ама хем е по-евтино, хем като отидеш на газстанцията (бензиностанцията) ти слагат точно толкова гориво колкото може да събере бутилката (резервоара). А в България на 30 литрова бутилка слагат 40 литра газ?!?!?! и После оня зализан тъпанар Лукарски ще приказва че имало само 1 % нарушения по газстанциите (бензиностанциите)!!!

А кой те направи наследник на руския грабеж на България? Какъв Лукарсйи, кви 5 лева? Русия ни граби от десетилетия

Педерас колко ти плащат да пишеш такива глупости ?????? Никакъв бегеец не си а партизанско копеле !

Стършел

Да бе, защото тук има много за грабене :) Пробутвахме им доматите с колците, ама няма вече! Затова е и вашата злоба към Русия! Кранчето секна!

Дори Турция, която е с претенции за сила в региона е наритаха и смълчаха в ъгъла за този проект. Иначе България и новите демокрации имат неофициална забрана да строят големи заводи, атомни централи, училища, болници, университети, хубави пътища, и каквото и да е. Тук всичко трябва да се срине с времето. Направете справка колко се е строило преди прехода и сега, сигурно 600 пъти по-малко, това означава ли че сме 600 пъти по-бедна държава сега, Не но просто такива са неофициалните разпоредби които се спазват стриктно....

Пиянските бълнувания на Путя! САЩ, ЕС и НАТО никога, повтарям НИКОГА, няма да позволят да бъде изоставена демократична Украина! Слава на Украина! Подобни новини само затвърждават мнението, че 3СВ е неизбежна и крайно необходима! Не може империята на злото да изцежда природни ресурси принадлежащи на демократичната общност за да има средства да воюва с Украина! Славната украинска армия вече година дава достоен отпор на прехвалените мужици, а дори в последните месеци премина в контраофназива и реди славни победи над пияните мурзилки. Наблюдателите очакват, че при подръжка с ядрено оръжие сама Украина може да разгроми съветите и да донесе демокрация в целия свят. Напред славни украински воини, напред към мУсквето! Да превърнем червения площад в червен кенеф!

Много рано изтрещя бе,щеревата!

хапчетата Щерев, хапчетата не забравяй.

Щерев,Щерев страшно напомняш за един стих: Защо не съм поет,поет като Пишурката,ода бих.....на баба си на хурката. Хурката Щерев,хурката.

Путин ще заобиколи Украйна чрез ЮП, ТП, СП2 и Силата на Сибир. Голямо заобикаляне ще падне.:)

Такааа, да видим. А, Илиян Василев - на дъската! Написа ли си домашното, моето момче? Още пишеш? Добре, добре. Сега ти прощавам, но другия път двойка! И при мен с родителите!