Адвокат твърди, че Путин наредил убийството на Литвиненко

Бившият служител на КГБ Александър Литвиненко е бил убит по указание на руския президент Владимир Путин, твърди адвокатът на вдовицата.

Обратно в новината

Коментари - Адвокат твърди, че Путин наредил убийството на Литвиненко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изказваш се доста неподготвен и с неподплатени доводи! Георги Марков е жертва на Държавна Сигурност и затова те така ревностно побързаха да затворят делото в България.Има достатъчно факти за този случай и МИ6 няма нищо общо със случая.Доказано е, че комунистите открай време приписват собствената си простотия на другите...Кадрите на МИ6 са на доста по-високо интелектуално и социално ниво в сравнение с жалката комунистическа селяндурщина така че Георги Марков е жертва на селяндурската агитка обученая от КГБ!!!

Вадим пак старите плашила от шкафа. Аз пък твърдя, че заради Путин нямаме нито един футболен отбор в европейските клубни турнири и също така той ни нахендри в една група с Холандия, Франция и Швеция, така че да нямаме шанс за класиране на световното през 2018г.....

че в английската юрисдикция се упражняват елементарни и полуграмотни хора като теб? Не чувстваш ли, че се излагаш, пишейки глупости?

Е то и Г.Марков уж беше убит от Т.Жувков, ама в крайна сметка се стигна до ликвидиране от Ми6 на двоен агент, поради безполезността му като жив, пък и разходи има като е жив. същото е и с Литвиенко, а ама вервайте на адвокат, като на Симеон.

"достоверна" информация? Безсилието компенсираш с лъжи? Жалки сте и гадни (защото сте цинични и с повредени ценностни системи), мурзилки! Я, сипи си още водка - може пък ти да си повЕрваш!

че с този си пост ти току-що обвини генералите от ДС Атанас Семерджиев (бивш министър на вътрешните работи и бивш вицепрезидент на РБ) и Нанка Серкеджиева за служба на Ми6, т.е. в държавна измяна! Защото именно те унищожиха огромния архив за Георги Марков ("Скитник") в деня на пристигането в България на Анабел Маркова, за което получиха и ефективни (макар и скромни) присъди. Така е, най-често човек се оплита в лъжите си!

на "железния" Феликс юнаците "с хладен ум, горещи сърца и чисти ръце" могат да вършат единствено три неща: безогледно да ЛЪЖАТ, мащабно да КРАДАТ и безпощадно да УБИВАТ!... Напълно "в духа" на християнските ценности?!?

ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРИТАНИЯ И РАЗУМНИТЕ ХОРА,КОИТО СА НА СТРАНАТА НА ИСТИНАТА!!!

Е,че един предател от службите, няма значение на коя държава са, трябва да понесе своето наказание в зависимост от големината на предателството си. Този украински мизерник е предаал страната си и съвсем заслужено са го отстранили. Някой спомня ли си за американският евреин Джонатан Полар който шпионираше САЩ в полза на Израел - Америкенците го пипнаха и доживотен затвор отнесе това копеле - предател. След 30 години в панделата евреите най-после успяха да смилят америкен и да си приберат предателя. Но това е друга бира. Стил, приятели. Да не говорим за палестинските агенти - убиват ги на място и нема това-онова. А този мизерен простак адвоката явно е закъсал за пари и затова претопля манджата. ДА НЕ ВЗЕМЕ НЯКОЯ САКСИЯ ДА МУ ПАДЕН НА ГЛАВАТА. ДА ВНИМАВА В ИЗЦЕПКИТЕ СИ... Послеи все Путин им бил виновен.

страната си? Много простотии си написал! Литвиненко не е бил нито агент, нито разузнавач във ФСБ. Бил е оперативен работник и се е занимавал с организираната престъпност и преди всичко с отвличанията. Бил е много добър специалист. В разследванията си обаче, се натъква на много сериозни криминални престъпления на офицери (дори генерали) от ФСБ и МВД, както и на известни политици. Освен това го преместват и в едно специализирано и много секретно подразделение за извънсъдебни разправи и му поръчват да убие Березовски и Трепашкин. Там научава за доста деяния, извършвани в пълно противоречие със законите на РФ. По съвет на Березовски той докладва на новоназначения нов директор на ФСБ Путин за престъпления и връзки с организираната престъпност, онагледявайки всичко със схеми, графики, снимки, имена. Путин го изслушва внимателно и... нарежда да го следят. (?) А Ястржембски дори назначава за свой заместник!?! След като е докладвал на началниците си и резултатът е отрицателен, той със свои колеги дава пресконференция (за нея също уведомява началството си), надявайки се да "събуди" обществената съвест. Резултатът е, че срещу него започва жесток терор - тотално преследване и заплахи, арести и последователни измислени подозрения за кокошкарски "деяния" - бил ударил някакъв престъпник (въоръжен грабеж и отвличане) при арестуването му, преди години бил искал подкуп под формата на грах на зеленчукова борса от някаква гражданка, която след това признава, че изобщо не го познава и, че са я заплашвали за да свидетелства). И по двете "обвинения" е оправдан, но когато веднага след това му скалъпват още едно, използва "паузата" и организира бягството за да спаси семейството си. Та къде тука е предателството? Това, че е правил изявления за нарушаване законите на РФ от високопоставени длъжностни лица? Предатели са тези, които са ги нарушавали и които методично са унищожавали всеки, който се е опитал да им попречи!

се организира убийство на Сноудън (той наистина е предател, за разлика от Литвиненко!) по подобен начин - с огромна заплаха за живота на руски граждани - пак ли ще твърдиш същото?

за книгата на Литвиненко "Лубянската престъпна групировка (ЛПГ)": "Има книги, които, без да са голяма литература, оставят следа, не по-малко дълбока от икономически сътресения или обрати в голямата политика. Такива книги преобръщат общественото съзнание. Тези книги-свидетелства просто и достъпно обясняват на хората какво всъщност се е случило с тях. И очите на хората се отварят. И се променя ходът на събитията. И се създава историческа памет. Такива книги са "Пътешествие от Петербург до Москва", "Дневникът на Ана Франк" и "Архипелагът ГУЛаг". Такава книга е и "ЛПГ - Лубянската престъпна групировка" на Литвиненко. Ако тази книга стигне до руския читател днес, тя ще промени хода на събитията в страната. Ако ли не стигне поне потомците ни ще научат как е станало така, че сумракът, който ние наивно бяхме взели за развиделяване, всъщност се бе оказал начало на дълга студена нощ."

и Путин се срещат за първи път и двамата са подполковници от ФСБ. Разликата е във възрастта (Литвиненко е с 10 години по-млад) и в постовете - Литвиненко е черноработник, оперативен работник, преследващ престъпниците, докато с протекциите на Березовски Путин току-що е назначен за директор на ФСБ. Огромната разлика е в нравствеността - Литвиненко обича Русия и руския народ и работи неуморно, преследвайки престъпните групировки, докато Путин обича парите и властта и "работи" в сътрудничество с престъпните групировки.

МНОГО ДОСТОЙНА И ВЯРНА ОЦЕНКА! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТОЧНИЯ АНАЛИЗ,А ПРОДАЖНИЦИТЕ И ДА ЩРАКАТ МИНУСИ НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ,КОГАТО ФАКТИТЕ СА НАЛИЦЕ......

Тук има някаква грешка,аз мисля ,че Путин лично е приготвил полония и го е занесъл в Англия.И там преоблечен като сервитьор,с помощта на Луговой го е сипал в чашата на Литвиненко!Путин е не само садист,но и човекоядец и вампир-яде деца на закуска и изпил е кръвта на дъщерите си-това показват изкледванията на английските вестници!Но...както е казал Х.Кр.Андерсен преди 200 години-"Това ,което Ви разказах,съм го прочел във вестника на главния писар на Негово величество.Но на вествиците не винаги може да се вярва!"

и отчаяна защита на един сериен и масов убиец, от проституиращи мурзилки без грам нравственост и себеуважение!

който е професор по теоретична физика в университета в Съсекс е категоричен, че веществото, което е било използвано за унищожаването на Александър Литвиненко, е било произведено от предприятието "Авангард", което се намира в град Саров, в Русия. Полоният, с който бе убит Александър Литвиненко е от Русия Полоният, с който бе убит Александър Литвиненко е от Русия. Ученият е представил пред съдиите, провеждащи съдебните слушания в рамките на процеса по делото Александър Литвиненко и писмени доказателства за твърденията си. Домби смята, че предприятието в Саров е единственото място в световен мащаб, където може да бъде добито необходимото количество полоний.

Русия е само една бензиностанция и не произвежда нищо за хората, за своите граждани?

"Докато са ни плашили с връщането на комунистите на власт и с повторение на тоталитарното минало, тихо и незабелязано се е зародила държава на чекистите, в която политическите процеси започнаха да напомнят спецоперации. И най-печалното е, че в обществото се възроди страхът. Ние започнахме при разговор да изключваме мобилните си телефони, да защитаваме компютрите си, да шифроваме съобщенията си за пейджърите. Какво ти ние - дори в Кремъл са започнали да се страхуват от подслушване и сега там служителите не си говорят, а си пишат (с мек молив, за да не остават следи на листа отдолу). Изглежда вече е крайно време ние, гражданите на Русия, сами да поемем разработката на спецслужбите, да осъществим техническо и агентурно проникване в тях (те така го наричат), за да ги лишим от главното им оръжие - секретността."

"Литвиненко получи убежище в Англия и ФСБ веднага го включи в списъка на прибежчиците, двойните агенти, предателите. Макар че всичко, с което се е занимавал той, няма никакво отношение към сигурността на Русия. Във всички страни с това се занимават министерствата на вътрешните работи и данъчната полиция и по никакъв начин - контраразузнаването. Но защо в Русия всичко стои другояче? Ами защото у нас се извършва преразпределение на собствеността, защото у нас борбата с организираната престъпност е най-доходната работа. А пък да работиш с бандити и да следиш бизнесмени си е направо златно находище! Година и половина преди бягството си Литвиненко организира скандално известната си пресконференция, завежда свои колеги и озвучава обвиненията си по адрес на ФСБ: там се вършат престъпления. Те са си мислели, че ще бъдат чути. Но обществото в Русия, народът остават безмълвни. Дори да са чули - премълчали са го. Започва се натиск спрямо бунтовниците. По лъжливо обвинение Литвиненко е арестуван. И макар че съдът го оправдава, след първото обвинение идва второ, трето - и му дават да разбере, че Кантората няма да отстъпи - в края на краищата той ще бъде наказан за постъпката си. Нещата приключват с бягство. И с нов - задочен - съдебен процес. Той избяга, защото там ни нямаше мен и вас - обществото. Той използва всичките си лични методи за защита, а обществени се оказа, че липсват."

"Избягал е не "бяла якичка", не разузнавач с шифри, кодове и адреси на конспиративни квартири. Избягал е един черноработник на спецслужбите. Ловджийско куче. Ченге. Избягал е сам - без помощта на чужди резиденти. И това става за пръв път. Паниката, обзела ФСБ, е разбираема: той знае твърде много. Но спецслужбите се опасяват не от неговите контакти с контраразузнаването на Запада. Най-страшно за тях ще бъде, ако информацията на ченгето стане известна на народа. На руския народ. Защото всичко, с което се е занимавало ченгето, е борба срещу тероризма и корупцията. А тъй като корупцията е проникнала във всички структури на властта, включително в кремълските кабинети - това, както и да го мислим, си е държавна тайна. На всичко отгоре по нечие недоглеждане това ченге е било допуснато до работа в най-секретното управление на ФСБ - УРПО. Това управление се е занимавало с "неутрализиране на източници, представляващи опасност за държавата". По-просто казано - с извънсъдебни разправи. По замисъл всичко е изглеждало достатъчно оптимистично: имаме закоравял престъпник, спрямо когото не можем да действаме със законни методи, но пък можем с куршум. Работата обаче е там, че самата Система е започнала да решава кой "източник" представлява опасност за държавата и го е унищожавала. Тоест спецслужбите са получили своеобразен лиценз за разстрели."

"Самата Система е започнала да решава кой "източник" представлява опасност за държавата и го е унищожавала". Избивали са, отвличали са и са пребивали хора, които са пречели на търговията (с водка примерно) на някой генерал или политик. Съвсем криминални деяния, в действителност насочени СРЕЩУ държавата!

ДОКАЗАТЕЛСТВА ТРЯБВАТ,А НЕ ГОЛИ ТВЪРДЕНИЯ!!!И това бил юрист!!!

Русия (по-скоро Путин) попречиха на следствието за да се установи истината! Вместо това направи Луговой депутат и го награди с орден за служба на отечеството??? (Същото поведение сега проявява и с разследването на малайзийския самолет). Но след като този адвокат обвинява - най-вероятно притежава наистина "солидни и преки доказателства". Това не е някой подвластен на КГБ руски юрист да говори каквото му наредят!..

на Литвиненко: "Бих желал да благодаря на много хора. На моите лекари; на сестрите и на болничния персонал, които правят всичко възможно за мен; на британската полиция, която разследва моя случай взискателно и професионално и охранява семейството ми. Бих желал да благодаря на британското правителство за това, че ме взеха под тяхна закрила. За мен е чест да бъда британски гражданин. Бих желал да благодаря на британската общественост за тяхната подкрепа и за това, че се интересува от тежкото състояние, в което се намирам. Благодаря на моята съпруга Марина, която бе до мен. Любовта ми към нея и към нашия син е безгранична. Лежейки тук, аз ясно чувам ударите на крилата на ангела на смъртта. Може и да успея временно да му се изплъзна, но краката ми не бягат толкова бързо, колкото бих желал. По тази причина, мисля, че сега е времето да кажа едно-две неща на човека, отговорен за моето настоящо състояние. Може да успеете да ме накарате да мълча, но това мълчание си има цена. Вие се показахте като нецивилизован и безмилостен, такъв, какъвто Ви изкарват най-жестоките критики. Вие показахте, че не цените живота, свободата или каквито и да било ценности на цивилизацията. Вие се показахте като недостоен за поста, който заемате и за доверието на цивилизованите хора. Може и да успеете да накарате един човек да замълчи, но вълната на протеста по цял свят ще ечи в ушите Ви, г-н Путин, до края на живота Ви. Нека Господ ви прости за онова, което сторихте не само на мен, но и на многообичната ни Русия... Александър Литвиненко 21 ноември 2006 г.

ТОВА СА СЛОВА НА ЕДИН ИСТИНСКИ ЧОВЕК И ПАТРИОТ,ЧОВЕК,КОЙТО ЗАЯСТАВА ОТКРИТО ЗАД ДУМИТЕ СИ ИМА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО!!! ПОКЛОН

"На другия ден срещата се състоя. Занесох голяма схема, на която бе обозначена цялата структура на известната ми организирана престъпност. Основните бандитски групировки, най-опасните. От тях тръгваха стрелки към корумпираните им връзки в държавните учреждения, в МВД, във ФСБ, в данъчната полиция. Надолу пък сочеха стрелки към търговските фирми, чрез които се перяха парите. ... Специално за него (Путин) я бях направил. Освен това подготвих отделна справка за узбекската групировка. Там имаше "филиали" в Русия, в Америка, в Афганистан, както и връзки с наши генерали от ФСБ и ръководни лица в МВД. Беше посочено, че те се занимават с незаконна търговия с наркотици. И че наркотиците идват от генерал Дустум от Афганистан. Освен чисто криминалните връзки узбекските контакти в Москва сочеха към висш кръг от държавни чиновници. ... И ето каква схема се получаваше: Гафур с Таиванчик, Таиванчик с Тарпишчев, Тарпишчев с Алишер, Алишер с Ястржембски, Ястржембски с Гафур, а помежду им офицери от спецслужбите. С една дума вертикала. Всичко това го имаше в справката, която занесох на Путин. Путин се заинтересува най-много от връзките на Ястржембски. Каза ми: "Да, да! И аз имам информация за Ястржембски." И прибра моята оперативна справка. И назначи Ястржембски за свой помощник. ... Отворих схемата пред него. Той направи физиономия, сякаш я преглежда. Но тази схема не може да се прегледа за три минути. А той повтаряше: "Да, да. Разбирам. А това какво е? А това?" Приличаше повече на партиен работник, който цял живот е работил в селското стопанство, а изведнъж са го назначили в металургичен завод. ... Попитах го: "Да ви я оставя ли?" Не, не, не е нужно. Благодаря. Вземете я. ... По-късно, от материалите по наказателното дело, разбрах, че веднага след тази среща Путин е наредил да продължат да ме следят.

бивш помощник на Путин по икономиката, към Александър Литвиненко: "Путин ще те гази и никой не може да ти помогне. Ще те смачка, защото още от Питер работи с узбекската група. Путин отдавна цица от онези момчета. Там играят общи пари и те ще те прегазят." След това застрелян в окото от "случайно минаващ" велосипедист. Не е открита "заповед, подписана от Путин пред нотариус"...

Хубавото на англосаксонската праворазавателна система е , че никога не са нужни доказателства , нужна е само вяра във вината! А вярата е изключително лесно да се внуши във разни празни индивиди без никаква обща култура и без никакви ценности! Адвоката казва, че има преки доказателства!?!? Гледам няколко скопени соросоида взеха и че повярваха! ХА ХА АХ! Преки доказателства? Знаете ли изобщо какво е това? Заповед за убийство подписана от Путин пред нотариус! ХА ХА АХА! Абсолютно нищо друго не може да докаже участие на Путин в тази смърт!

достатъчно говори за нравствеността ти. "Знаеш ли изобщо какво" означава това? И смяташ ли, че като убиецът не е подписал заповед пред нотариус е недосегаем? За невинен въобще не си струва да се говори! Само "разни празни индивиди без никаква обща култура и без никакви ценности" могат да подкрепят един сериен и масов убиец, окопал се в цитаделата на властта!

Всеки агент независимо чий е, преминал "отсреща", не бива да очаква друго - това по начало е ясно и на семейството му. Не съм сигурен само, че "неоткриваемия" полоний е бил решението. С ДДТ би било много по-хуманно.

много неподготвен! Литвиненко никога не е бил агент! Нито разузнавач, както много имащи мнение си въобразяват.

Това интервю на Путин за коя точно бг медия е и кога е направено??? Май по-скоро някой си го е съчинил.

А какво невярно има в думите на Путин ?! Всичко е точно така както го е казал ! Само, че правиш една съществена грешка, светът презира АНТИбългарските продажни политици, не отрудения и оставен да мизерства български народ !

Адвокатите са професионални лъжци,защитени от закона.Кой им вярва...?

Педофил Убиец Тоталитарен вожд Имперски заслепен Ненаситен за власт, пари и насилия. Кто это?

МНОГО ТЪПИ КОМУНИСТИ ИМА В ТАЗИ СТРАНА...ТО ПРОМИТ МОЗЪК,ТО ЧУДО... ПОСЛЕ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА? С ТАКЪВ ЧЕРВЕН ПОТЕНЦИАЛ ДРУГО НЕ ОСТАВА......

Надали някой се е съмнявал в това. Същото важи и за Анна Политковская и всички други загинали журналисти в Русия, същото важи за Борис Немцов, същото важи за хората от сваленият над Украйна самолет от поддържаните от Русия сепаратисти/терористи. Половин свят държи Русия в изолация заради един диктатор-убиец. Блокираха и разследването срещу убийците на хората от самолета, защо ли...

Немцов беше депутат в някаква си градска дума на някакъв си руски град, който даже не си чувал! Голям конкурент на Путин няма що!То бива плоски теории, ама чак такава простота не бива!

бивш първи заместник председател на правителството и министър , и кандидат президент ! бивш губернаторръководител на дясна партия .

Същото важи за всички - обвинения без доказателства. Манипулации за зомбита.

ПИЕ ВКУСНО ЧАЙЧЕ ;) ....ПИТАЙТЕ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ :)

Ти манджа не искаш ли

"...солидни и преки доказателства" които никой никъде няма да чуе по медиите. Като за малайзийския самолет. Важното е да се обвинява, публично, шумно... Това е достатъчно за медийните зомбита на т.нар. "медии на международната общност".

Боинга сьщо ли е секрет. НЕКа да докажет чрез сателита

И защо Путин Причина

Тоя но хранише Березовский за машинации в Рупия и после Отиде в Лондон но си остана без работа защото той нищо неМожет в бизнеса на БЕРЕЗОВСКИ Котто ипосле го ликвидира като не нужно горло А той правеше това в Рупия а Ельцин но криеше

кариерата си на Березовски. Затова уби и него. А Литвиненко беше много кадърен и нравствен човек. И много обичаше Русия, което му коства главата.

ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКАТА БРИТАНСКА МОНАРХИЯ И ДА СЛОЖИ ДОЛНИТЕ СЕЛЯНДУРИ ГНИДИ ОТ КГБ И ДС ,ИЗПЪЛЗЕЛИ ОТ БУНИЩЕТО НА ОБЩЕСТВОТО И ДА ГИ СЛОЖИ НА МЯСТО!ДА ЖИВЕЕ БРИТАНИЯ И МОНАРХИЯТА!ДОЛУ ЦИГАНСКИТЕ КОМУНИСТИ С ПОДАРЕНИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ДИПЛОМИ!!!

И циганина пише

ЩОМ ТАКА ХВЪРЛЯМЕ ОБВИНЕНИЯ В ПРОСТРАНСТВОТО НА БАЗАТА - "КАЗАНАО, РЕЧЕНО" - АЗ КАЗВАМ, 1Е АДВОКАТЪТ Е УБИЕЦА!!!

Та кой смее да го убие без заповед от Великия Диктатор?

Пьрво никто Медив в света не показа мьртвото тяло на Березовский а томожеше и да но убие за да не сьдьржа кактои други от Рупия

тоя адвокат ако говори много може и той да се самообеси или самоотрови

Всеки сипе обвинения с 0 доказателства. Включително тази адвокатка. Да я осъди Путин за клевета.

Путин да го осъдят за престъпления към човечеството.

"Владимир Путин е обвинен за това убийство на базата на солидни и преки доказателства", каза Бен Емерсън Булото над истинската същност на новия Фюрер постепенно се повдига. Какво ли още има да научим ?!

" солидни и преки доказателства", каза Бен Емерсън И къде са му солидните доказателства на тоя ЕСовски адвокатишка? Само лаят им е силен а на дело -нема никой, що не ги пуснат тия доказателства да ги видим всички.!!};-))) еБати смехотворния ингилизопаляконойд явно крие комплекс за не пълноценност с такива громки заявления};-))

Бай Ставри

Да не забравиш, че днес е първи август! Твоят президент Пу от днес забранява фейс-а, тубата и тн и тн

Тези доказателства не са предназначени за задници като теб.Те са за тези които решават какви санкции да се налагат на русия.За тези които определят до колко да се зазадълбочава изолацията на русия.Ти си екземпляр без значение.Така че не се надявай да ги видиш.

изпратили лично? Как могат да пропуснат такава ВИП като теб? Сигурно ще ти се извинят! ;-) "Председателят на разследващата комисия сър Робърт Оуен каза, че очаква разрешаване на случая до края на годината."

На Путин убийството на Литвиненко му е най-малкото престъпление. Немцов и унищожаването на опозицията в Русия, стотици хиляди избити в Чечня, десетки хиляди в Укрфайна, онези дечица в Беслан, подкупи на ФИФА, финансиране на европейските фашистки и ултратерористични организации, подкупи на политици и тн и тн

Методът не е неоткриваем, особено за онзи, който знае какво е използвано и в такъв случай е нямало е как да не се открие причината за смъртта. Освен това пренасянето на полонй през граница е твърде трудно и рисково, докато използването на наличен такъв от местен извършител подкрепян от службите е значително по-лесно и ефектно. Освен това в лъжите на западните официози съм се убедил многократно. За да се убедите и вие сравнете оригинала на интервюто с Путин на Жил Було и Жан-Пиер Еккабах с излъченото по TF1 на 4 юни 2014г. и се опитайте да си обясните изрязаните пасажи и неточния превод на някои места. Всъщност аз оттогава престанах окончателно да си губя времето да гледам лъжливата TF1. Докато търсех статията за Литвиненко попаднах и на други не по-малко интересни статии, като например на сайта на алтеренфо от 20/04/2015 със заглавие Площадът Майдан в Киев: евродепутат говори за полски снайперисти, където авторът се позовава на полските Вядомосчи и Вируална Полска и цитира интервю с полския депутат Януш Корвин-Микке, който казва: ...Майданът е наша операция. Снайперистите бяха подготвени в Полша ... Направихме го за да спечелим благоволението на Вашингтон ...

9 марта 2000 г. Артём Боровик погиб в результате авиационной катастрофы, при падении самолёта Як-40, совершавшего рейс Москва-Киев.Все 9 человек, включая 5 членов экипажа, погибли. Как утверждала польская журналистка Кристина Курчаб-Редлих, что Боровик и Бажаев летели за детскими фотографиями Путина: перед первыми выборами Путина Артем Боровик, президент холдинга \Совершенно секретно\, сообщал, что скоро будет опубликована история путинского детства. 9 марта 2000 года Артем Боровик и Зия Бажаев погибли, когда собирались лететь за детскими фотографиями Путина, которые кто-то обещал им дать. Почему частный самолет Боровика взорвался в Шереметьево? В тот же день 9 марта был приготовлен большой прием для журналистов, которые ждали в Грузии, что их познакомят с Верой Путиной, но их сразу посадили в автобус и отправили обратно. Я разговаривала с Генрихом Боровиком, и у него, журналиста еще советских времен, не было вообще никаких вопросов по этому поводу. Он был уверен, что его сына убили именно из-за этой истории, и он доказывал, что обледенение самолета при температуре плюс 4 было невозможно. Още един убит от западните служби за да злепоставят Путин...

по теоретична физика в университета в Съсекс Норман Домби е категоричен, че веществото, което е било използвано за унищожаването на Александър Литвиненко, е било произведено от предприятието "Авангард", което се намира в град Саров, в Русия. Полоният, с който бе убит Александър Литвиненко е от Русия Ученият е представил пред съдиите, провеждащи съдебните слушания в рамките на процеса по делото Александър Литвиненко и писмени доказателства за твърденията си. Домби смята, че предприятието в Саров е единственото място в световен мащаб, където може да бъде добито необходимото количество полоний.

Комунистите от край време са били и ще останат жалки и дребни души.Като ги посочат с пръст за извършеното те винаги го приписват на някой друг...

Сега всички западни официози пишат за Литвиненко и обвиняват Путин, а като зная че лъжат потърсих и намерих в канадския мондиализасион статия от 25.11.2006г. на йурналиста Джо Куин от Сайнс оф дъ таймс, озаглавена Литвиненко чрез лъжата, където авторът пише, че е логично убийството да е извършено от врагове на Путин и си задава въпроса кой има полза. Смята, че би било твърде мазохистично за путиновото управление да убие мъж изправил се публично срещу самия Путин и да използва метод за убийство с един изключително рядък радиоактивен изотоп, който със сигурност ще бъде лесно разкрит, вместо метод оприличаващ инцидент като например сърдечен инфаткт и пр. В статията следва поредица от подобни разсъждения, а пък аз стигам до извода, че западната пропаганда цели не само да обвини Путин, ами и да изкара руснаците толкова глупави да използват най-трудното средство, свързано с рускове на граница и навсякъде при пренасяне, вместо евтин случаен битов инцидент.

веднага пуснаха версия удобните на Путин журналисти, че Западът стоял зад убийството - да злепоставят Путин. Само дето Немцов малко преди да го убият имаше ключова роля в преговорите между Украйна и про-руските сепаратисти и нещата отиваха към договорка и реално спиране на военните действия - нещо, което никак не се харесваше на Путин.

Немцов бе незначителен фактор в руската опозиция и можеше да бъде използван само за целите на западната антируска пропаганда и то единствено като героизиран мъртвец, поради което и бе убит. Като жив той вече беше напълно безполезен за запада, а за Кремъл-безобидно лаещо куче. Да се говори за негови ключови роли в реални политически процеси като например преговорите между Украйна и ДНР е неоснователно, дори смешно. А да се обвинява Путин в политически убийства е и несъстоятелно и нелогично, предвид повсеместните му реални политически успехи, на които се възхищават дори и враговете му. Политическите убийства са присъщи на жалки и немощни политици, но не и на големите държавници.

БРАВО НА БРИТАНЦИТЕ! СПРЯХА ВИЗИТЕ НА РУСНАЦИТЕ И САМО УКРАЙНЦИ ПОЛУЧАВАТ ВИЗИ СЕГА!!! ЛИТВИНЕНКО КАЗА ИСТИНИ ГОДИНА ПРЕДИ ДА СЕ СЛУЧИ ЗЛОПОЛУКАТА И НИЩО НЕРЕДНО НЕ КАЗА В ИНТЕРВЮТО ТАКА КАКТО ПРЕДИ ГОДИНИ ГЕОРГИ МАРКОВ ПРЕДРЕЧЕ ЗАГИВАНЕТО И ЦИГАНИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ!!!НО КУХИТЕ ПЛАСТМАСОВИ ТИКВИ ОТ ИНТЕЛЕКТ И ПОНЯТИЕ СИ НЯМАТ!ТЪПИ СЕКТАНТИ!

На кой му пука за тая мурзилка. Отдавна е изгнила.

ХОРА КАТО НЕГО ЗАСЛУЖАВАТ МНОГО ПО-ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ,ОТКОЛКОТО ЕДИН ПАРАЗИТ-УЖ РОДОЛЮБЕЦ,КОЙТО СЕДИ И ПЪЛНИ ГУША ЦЯЛ ЖИВОТ ПРИКРИВАЙКИ СЕ ЗАД ФАЛШИВИ ЛОЗУНГИ!!!

Истинските хора не се преструват,че уважават и приемат античовешките и сектантско-демонски норми на секти като КГБ и ДС.Истинските хора възстават против античовешките прояви и простащина,проповядвана от промивачите на мозъци!ПОКЛОН ПРЕД ЛИТВИНЕНКО,АНА ПОЛИТКОВСКАЯ,ГЕОРГИ МАРКОВ И ВСИЧКИ ОНЕЗИ,КОИТО НЕ СЕ КРИЕХА ПОД НАМЕТАЛОТО НА ДЯВОЛА,А ИЗКАЗАХА СВОЯТА ГРАЖДАНСКА И ЧОВЕШКА ПОЗИЦИЯ!!!ПОКЛОН !!!

Ти не бързай с чуждата пита да правиш помен. Георги Марков беше ДС агент. На мен не ми разрешиха другарите да си подам документите във Военноморското, Марков беше културтрегер в БНТ. Същият както Владимир Костов. "Няма нищо по-хубаво от лошото време" :) А Путин е виновен за бременността на Виктория Нюланд. Това е световен скандал и тя незабавно трябва да бъде забременена...

КАКЪВТО И ДА Е БИЛ ГЕОРГИ МАРКОВ ВИЖДАШЕ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С БЪЛГАРИЯ И НЕ ГО КРИЕШЕ?ТОЙ НАПРАВИ ДЕТАЙЛЕН АНАЛИЗ НА ПАГУБНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА СТРУКТУРА И УПРАВЛЕНИЕ НА ЕДНО ОБЩЕСТВО,КОЕТО Е ОБРЕЧЧНО НА РЗБАД И ЦИГАНИЗАЦИЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА КГБ И ДС.ЦИГАНИЯ ЛИ Е ДНЕС БЪЛГАРИЯ? ДА НА ДЪНОТО ЛИ Е БЪЛГАРИЯ ТОЧНО ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯТА,АЛЧНОСТТА

ГЕОРГИ МАРКОВ, намали регистъра. В политикана, блудната щерка на икономиката, няма емоции. Единственно пари. Емоциите са за лумпен-пролетариата. Владимир Костов също правеше анализи на комунизма в България, създаден от масоните , които плащат за радио Свободна Европа и DW. DW днес е Откровенно антибългарска медия, независимо че отдавна маститите бившите партийни секретари са организирани в братски масонски ложи. Отново зрелища без хляб за вечният лумпен-пролетариат.