Данъчен шок за Гърция от ”квартета”

Преговарящите от Европейския съюз и Международния валутен фонд започнаха днес интензивен кръг преговори с гръцките власти.

Обратно в новината

Коментари - Данъчен шок за Гърция от ”квартета” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасни новини за българския туризам... В Гърция ще става все по-скъпо и по-скъпо...

Абе писнаха ми вече тия гръчьоля! Ще земат накрая да предизвикат някоя голяма патаклама, ей! На нестабилен и мързелив дребосък не му давай нож в ръцете - стара истина. Айде вече да сменим темата. Да си говорим за тока, къмпингуването по морето, пенсионирането, заплатите, демографията, жегите.......

Къде са сега троловете на форума,да ни говорят За ЕвропаТА,загрижената Европа,`дето за гражданите си дава всичко и не е като "путинкистанците",дето гледат да държат народа гладен??:):)))))))) Къде са сега тези "светила" на мисълта, когато ЕвропаТА на олигархията лъсна по оср..ни гащи??Къде са да ни обяснят,че най трудещите в едно общество,земеделците,тези илоти на безспирна физическа работа,не заслужават 20 литра дизел за всеки декар годишно,без акциз,за да работят с трактора??Къде са тези прислужници на гнилоча,за ни замърсяват всекидневието за едни 10 цента на коментар,`дето получават??:):)) Къде са да ни обяснят,че най големите гепачи,трябва да плащат най малко данък и бедните да умират от глад,за да напредне обществото и да се усъвършенства в Гейропа на алчните брюкселски евромижитурки?? Къде са,да ни обяснят,как ще се възнесем "демократично",в по-висше "измерение" на съществуване,прилагайки методи и "хватки",отхвърлени къде мирно,къде с "бой" още преди два Века?? Къде са тези да ни говорят за "пазарнИ икономикИ",и да стават за смях,защото най големите теоретици на свободния пазар-Кант и Русо-предвидили и отхвърлили,точно това което правят техните господари?? Къде са тези идиоти,да ни обясняват-както преди кризата-,че пазарите се "саморегулират" и няма нужда от държавна намеса,защото самият пазар,ще принуди от самосебе си всички мижитурки да са "честни"?? Къде са те,за да ни убедят още един път с тяхната алабалистика,че самото им съществуване е престъпление срещу човечеството??

на Дезинформатор или Неинформиран - по ще ти отива. Май изобщо не си чувал какво е това данък "Солидарност" в Гърция. Коментарът ти е напълно неуместен.

Че,откъде да чуя?? Да не би случайно да го плащам тоя данък,`щото съм грък.... Я ми обясни ти бе "информиран",за да разбера по-добре какви данъци плащам в Гърция бе светило!! Аман от комплексирани селяндури....

Пич, четеш фактите като дяволът евангелието! За земеделците съм много съгласен, трябва да имат по дваЙсЕ литра нафта за декар на трактора, и по четИрЕсЕ нека да имат, ако толкова им харчат машините, САМО НЕКА НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ НА БЕНЗИНДЖИИ ТЪРГОВЦИ с евтината нафта, от която държавата не си прибира налозите. Начинът това да се гарантира са измерителните уреди на бензинистанциите им. А това че богатите плащали най- малко не знам къде го видя. Плащат най малко, демек нищо тази част от обществото, дето укрива данъци. И колкото повече условности и прасгове, облекчения за тоя-оня и прочие има, толкова изкушението да се укриват данъци е по-голямо. Сега в Гърция съм сигурен, че една част от най-богатите харчат луди пари, за да се изкарат че са от тези, дето ставката е 4 % и съответно държавата не си прибира част от налозите. Е, след тези промени ставката и за тях ще е 6 %. и СТИМУЛА ДА СЕ УКРИВАТ ДОХОДИ ЩЕ Е МНОГО ПО-МАЛЪК, щото счетоводната фирма ще вземе почти токлова, за да те изкара с по малък доход, колкото би спестил от неплащането на данък върху тази сума. И тъй като подозирам, че трудно си представяш боравенето с относителни единици, ще си позволя да ти дам пример - 6% ставка НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ХОРАТА С РАЗЛИЧНИ ДОХОДИ ПЛАЩАТ ЕДНАКВО. Тези които получават 100 000, ще платят 6 000 данък, тези които вземат 200 000 ще им вземат 12 000, тези с 500 000 ще трябва да платят 30 000. СтанА ли ти ясно сега? А дано, ама надали!

И ти не си много прав, той гледа на нещата в основата, по принцип. А това за изм. уреди - къде другаде го има, значи нещо у нас не е у ред. И един въпрос - я си представи просто, че данъчната система както е във Франция автоматично се слага в Гърция, сещаш ли се какво ще стане. Щото сега имаш палат, ама му плащаш 100-200€ данък и пей сърце.

Ами,прочети статистиките!! Тези които са на заплата,няма как да не плащат данък,защото е обявена..Дори да има някой който работи на черно,той не плаща данък,колкото му е заплатата,а "бизнесменът",който използва 10 като него,не плаща осигуровки и данъци за продадената продукция,защото не може да я управдае и я продава на черно!! Освен това,как ти се вижда,четиричлено семейство-примерно-да плаща данък върху 15,000 евро годишно и в същия момент,тези с милионите,да са освободени по закон(като корабособствениците),или да са на същите проценти?? Как се обяснява фактът,90% от гражданите,да живеят с почти 50% от парите на икономиката и да плащат 75% от данъците??Самият този факт е доказателство за това,че богатите не плащат колкото бедните!! На много интересни се правите едни хора тук,но не сте си научили домашното и говорите наизуст....

да не би да ставе въпрос за 60 % данък над 50 K !? щото 6% си е данъчен раи

защо лъжете? Нали това е 2% намаление точно на данъка на богатите.На практика се иска да се цедят гърците, но не тези,които преди няколко години бяха на власт и взеха тези заробващи заеми. Така че тия от ЕС са ония от САЩ и спиралата,заедно с ПАСОК

батковото, пак не си в час. Що не спреш да коментираш икономически въпроси - не ти се получава.

По-скоро,точно тя е в час... Просто имаш дефицит на едни клетки и не можеш да го разбереш...:):))))))))

няма страшно има кредитна линия om 86 милиарда евро.за вазелин

Виждам, че редакторът не е догледал текста на статията и много хора са се заблудили, че гърците плащат от 0.00 % до 8% ДОД в зависимост от големината на дохода. Всъщност става въпрос за данък "Солидарност", който се начислява като допълнителен процент след облагането с редовния % ДОД. Така че всеки гръцки гражданин следва да плаща определен % ДОД + определен % данък "Солидарност". При всички случаи гърците имат над 10 % ДОД т.е. по-висок от българския. А постъпленията от данък "Солидарност" са за подпомагане на хората с най-ниски доходи в Гърция.

Ама някой да не си помисли, че при нас данъците са по-високи? Не, много по-ниски са. Тука само като процент от заплатите са високи, ама вие да знаете пък в Америката колко са зле... Американците хиляди долари плащат, германците също, ние тука за 200-300 лева данък на 400-500 лева заплата сме се размрънкали (пряк + косвен).

ИЗНЕНАДА !!!!!! ГЯУРИТЕ ПЛАЩАТ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ ОТ ГЪРЦИТЕ - ХАХАХАХА :))))

Ти колко плащаш? Или само пишеш глупости

Туй детройт търговишко ли е

Гяурите казваш ? Това за българите ли се отнася ? Ако още веднъж го напишеш ще те намеря и ще си безкрайно щастлив поне за следващите 5 години.

Айде стига си спамил. Киснеш във всяка тема по цял ден включително и в гръцките и много добре знаеш за какво иде реч - за добавен данък над основния ДОД или ... може би не знаеш защото предпочиташ да пишеш, но не и да четеш като чукчите. То ако беше умен от цяла Америка нямаше да се нахакаш баш в най-изпадналия американски град - Детройт, ако изобщо си там де, щото по-скоро ми звучиш като от Столипиново или Филиповци.

че в България данъците са ниски !!!

Първо прочети за какво става въпрос после пиши. Данък Солидарност е надбавка над редовния ДОД, който се плаща в Гърция, така че става въпрос за редовния данък + еди си колко процента. При всички случаи 10 % данък в България е по-нисък.

у нас е 10%

МВФ настоява правителството незабавно да приеме допълнителни мерки в качеството на предварителни условия за бъдещото участие на фонда в кредитната програма, а от европейските партньори искат стъпки по съкращаването на гръцкия дълг. Значи европейците да реструктурират дълга на Гърция, а ние след това ще нападнем тях.

Голям рев се очаква от гилдиите на затворените професии....малеееей

Tака, така. 3апочва се. 3апочва един танц с постъпателни, повтарящи се движения, но не е сиртаки.

след ,,двадесет и пет,, години преход накрая си разбрал че това което ни ,,правят,, политиците не е ...танц!!! никога не е късно, но еб.ният си е еб.н!!!

Не съществува преуспяваща държава под ботуша на МВФ и СБ! Сега гърците ще видят, какво значи българизация на доходите им - защото тук трябваше да има разстрели - като се почне от Луканов, мине се през отговорните за въвеждането на Валутен Борд и се стигне до съвременните недоносчета ... Интересното е, че румънците разстреляха Чаушеску - човек, който успя да върне заемите им към Запада до стотинка ... ?!? Явно точно затова трябваше да бъде убит ...

но за валутният борд грешиш. точно борда ни предпазва от решението на някое правителство бързо да вдигне заплатите печатайки левчета и довеждайки хиперинфлация и ограбвайки спестяванията на хората...еее освен ако не си кредитен милионер...тогава борда те цака яко

Дака!Пропускаш проруските мекерета от ДС.Дето наптавиха хипер инфлация,ограбиха банките.Нарязаха за скраб заводите,развалиха текезета-та да се докопат до земята,застроиха Черноморието,изсякоха гората и изселиха младите от България!Та Сидеров Миков Станишев,Пъреанов(с тройна примка) също трябва да ги гръмнат или поне да виснат на въжето.

Американски нагаждачи няма.Има руски.Ако България беше извън NATO путин щеше и на нас да ни спретне някой референдум за присъединяване.Той и сега ни души със своите слуги.Беленр,Нефтохима,КТБ,неразборията във НЕК!Само в Европа и Америка е спасението за България и Българският народ!

така е, ако наричаш Костов за проруско мекере.

valentor

Искам гръцки данъци да плащам в Булгур ериата

Какви са тези заплати... най ниските доходи бяха 12 хил. Евро годишен доход... нали умираха от глад, цял свят ги жалеше... ???

Тва, че Ганьо е свикнал да живее с 300 лева месечно, не значи, че 1000 евро средна заплата са много пари.Просто говори красноречиво за манталитета на Ганьо.

Погледнеш Ганьото си ти. Защото вместо да плюеш народа си, се опитай да проумееш защо сме на това положение , което е решено да бъде такова още на 9 септ. 1944 г. от външни сили. България и бълг. народа са трън в задника на глобалистите със цялата си история и факта, че е най-старата съвременна европейска (а и не само европейска) държава, съществуваща на същото място и под същотот име от деня на "официалното" си учредяване. Тези, които се опитват да я хулят и да наричат бълг. народ с обидни квалификации(чужди и родни мекерета) само доказват, че отношението им е продиктувано от примитивна злоба, завист и страх. Това ще ви го каже всеки квартален психолог и ще се подпише под диагнозата. Дерзайте и внимавайте, защотот който е вдигнал ръка с/у България, хубаво не е видял. Още повече в тези времена...

толкова колкото си заработил . ако държавата дължи мнооого пари и 1000 евро са много за служителите. а като са им малко да бягат при частника

,,по същият начин ,,туземецът,, от ,,тонга-тонга,, поглеждаики ,,хартииките,, които са за нас ,,пари,, каза:,,а бе тези нямат ли си ,,пробити мидички,, за ,,пари,,.. ,,??? важното е не колко ,,получаваш,, а колко ти ,,остават,, свободни -накрая!!!

увеличаване от 55 процента на 75 процента на авансово внасяния данък оборот за малките предприятия и различните специалисти, Не знаех , че освен ДДС, в Гърция съществува и д/к оборот.

Вероятно са превеждали от немски, в който за данък печалба су използва дума за оборот, но се има предвид чист такъв. Т.е. става въпрос за авансово плащане на данък печалба. Обикновено се взима за база съответния предходен период.

Това , което казваш е най-логично.

Един данък като не се плаща, колкото и да го вдигаш, пак ще имаш 0 (образно казано) доход от него. Неплащането (на данъци, кредити, че и на заплати- но само на чужди работници) е национален спорт в Гърция.

Нищо не разбирам - какъв е данък при тях? 6%? А аз защо плащам толкова голям - май около 20%. Получавам нетно 1000 лв. а брутно 1320. Не мога да исчисля. Какво е това безобразие в ЕС. Двойни стандарти.

Чети си фиша бе, едно е данък, друго са осигуровките. Всъщност плащаш 39%, но част от тези пари ти ги плаща работодателят

А на работодателя тези пари му ги е дала тъщата му!!! Пак са си от изработените ни пари, но просто не фигурират във фиша като данаци, иначи щеше да се уплашиш, а може би поядосаш!!

Евклидис Цакалотос (на снимката) и Георгиос Статакис се срещнаха с ръководителите на квартега Явно тази снимка е след като е изслушал исканията на кредиторите.Изглежда , като ударен с чук в главата.

генерал Цакалотос дядото на този министър добре че не е жив??? генералът които гонеше комунистите по време на ,,гражданската воина,, с внук -левичар??? защо ли се учудвам-при нас ,,левите,, деца станаха ,,отявлени,, демократи!!! ,,власта е сладка,,!!!