ЕЦБ отказа повече пари за гръцките банки

ЕЦБ отказа да размрази програмата за финансиране на гръцките банки и я остави на "спешно" ниво. Така банките в Гърция ще останат затворени.

Обратно в новината

Коментари - ЕЦБ отказа повече пари за гръцките банки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

охи, охи, охи

то какво се оказа, че ние сме най-послушните на килимчето, а другите живот си живеят, сиртаки, узо, мързел. Ние им шетаме, като бели роби, колко БГ семейства се разбиха от това шетане на така наречената южна съседка...

Ние бяхме послушни на неправилните хора, пък гърците на правилните даже там имаше ядрени бази на САЩ. Освен това ние и да сме непослушни все тая, щото сме балканска държава и стратегическа нула-от нашия чукар отиваш на събедния баир и оттам в някакъв джендем и така от джендем в джендем. Пък гърците могат да правят каквото си искат , щото са средиземноморска държава- оттам отиваш , където си искаш и са стратегически.

МИ АКО СА РАЗУМНИ НЯМА ДА ТЕГЛЯТ КОЛКОТО ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО......... НАЧИСЛЯВАТ ИМ СЕ ЛИХВИ ПО ДЕПОЗИТИТЕ ПЛАЩАТ СИ КРЕДИТИТЕ И ЧАКАТ ЧУДО!!!

Въпрос към някой, по-добре запознат с медиите в Гърция: излизали ли са карикатури на техни олигарси / политици или други, които най-вече са се облажили от ситуацията? За Меркел знам, че има.

При гърците има два отделни проблема: Старите дългове, дето ги дължат на терористична Европа Новите дългове, за които молят приятелите си от Европа

Не мога да разбера - кой взе тези непосилни кредити : гръцкият народ или предишните правителства на ПАСОК и Нова демокрация?!

има ли значение? Дали ти или мъжа ти сте взели кредит?

Ами откъде бяха парите за 13 и 14 заплата? А за бонусите за излизане в отпуска? А за ранното пенсиониране? А за пенсиите на отдавна починали хора? А за издръжката на неженени щерки до 40 годишна възраст? А за калпака пари при пенсиониране? А за хилядите системи за субсидийки и привилегийки?

Кой им ги избираше тия правителства? Аз ли?

Давайте им още милиарди... после се чудете защо не могат да ги връщат... не само, че няма да ги върнат, но и ще ви напсуват, наругаят и ще ви изкарат виновни, защото сте им дали толкова много, че не могат да го върнат...

Сутринта слушах участието на видния икономически корифей, Поразяващата уста а.к.а. Гумен Речев в бТВ... Направи ми впечатление, че думите му едно към едно повтаряха някои постове тук от вчера... Па се чудя - Гумен Речев от ДИР-а ли черпи информация, някои от коментиращите черпят инфо от Поразяващата Уста или и коментиращите и видния икономист получават указания от едно и също място? Залагам на третото, което не е изненада за никого явно, но мен ме подразни...

Румен Гечев си е много добре. Той знае как да се изрепчи на МВФ и Световната банка и после да се измъкне. Помня как през 95-96та той беше нашият Варуфакис, а после ние духахме супата.

Инструкциите идват от една бяла сграда в София, намира се точно срещу парк-хотел Москва. И не е само Румен Гечев - същото го говорят Велизар Енчев, Волен Сидеров, всички от БСП, Петър Волгин и още цяла плеяда руски кавали.

ЕЦБ ПРОСТО НЯМА ПАРИ. ИНАЧЕ ПАК БИХА ИМ ДАЛИ. НЕ ЗА ДРУГО, А ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ ИМАТ ШАНС ОПРЕДЕЛЕНИ ЕВРОПЕЙЦИ БЛИЗКИ ДО КОМИСИИТЕ ДА СИ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ЗА СМЕТКА НА ДРУГИ ЕВРОПЕЙЦИ. КТБ В ХОД НАБЛЮДАВАМЕ В МОМЕНТА НА ЕВРОПЕЙСКО НИВО. ДОРИ СВЕТОВНО.

Ново двайсе. Викаш ЕЦБ фалира а? Ех, морзилке проста. Само за сведение, ЕЦБ държи печатницата - демек неограничено количество евро и може да печати когато и както намери за добре.

Гледах по BBC интервюта на гърци. Всички считат че Европа и по-специално Германия са задължени да им дават пари и да ги държат в ЕС, защото иначе не било демократично. След като видях това считам че не заслужават и стотинка помощ.

Не е чак толкова страшно.Куба от години е на купонна система...Ама се веселят.Така е след комунисти-марксисти..или каквито са там..

Дълговете бяха натрупани от предишните правителства, които бяха "демократи"! Между другото, и в тук комунистите направиха от България индустриална държава, а "демократите" я окрадоха и разсипаха!

Не думай.Каква индустрия правят комунистите е ясно и на децата...Господ се е погрижил да даде примери...Например ГДР-ГФР..И С.Корея-Южна...Ей такава ''индустрия'' правят комунистите...Не индустрия,ами пълен боклук

През соца гоУема беше индустрията, заводи за метал без налична суровина наоколо, ама нема нищо СССР ше дава, технология от преди 40 години (спрямо тогава) ама нема нищо СССР ше купува...и кат го няма СССР ко стана ??? Дудудци, големите заводи са оказаха ненужни, ама важонто е да е виновен някой друг, другарите, потомци на шумкари и обирджии на мандри винаги са прави.

МЗ мълчи е не съобщава,какво се прави против това, заразите от гръцки инат и гръцки марксизъм да се пренесат у нас. Осигурени ли са ваксини?

Мнозинството българи помнят 1997-ма. Така че, заразата няма как да ни повтори. Разбирасе, намират се комуноиди за които всичко е било измама и някой им подложил динена кора, ама те са някъде около 10% (със се платените).

След 10-на дни банкоматите в Гърция вместо евро ще почнат да пускат тоалетна хартия с надпис OXI евраки. А когато и тоалетната хартия свърши, ще си внесат от Венецуела, като хуманитарна помощ.

Ниската политическа култура на гръцкия народ превърна Гърция, люлката на демокрацията, в марксистко недоразумение.

Завиждам им благородно на гърците

Извинете, вие благородник ли сте? Питам, защото ако сте такъв трябва и да съчувствате на българите, за които има по-малко пари заради гърците.

Недей. Ако само си чувал какво беше 1996-1997 при Виденов, нямаш представа за какъв ужас става въпрос.

Крякането на кредиторите отиде при Турски поток и няма да се осъществи в скоро време за нещастие на най-нещастните люде - комуноидите и колониалните роби.

Поради изтичане на определените срокове от комуноиди и колониални роби на разпадането на ЕС, сливането на еврото и даване на още пари на дургаря Ципрас, тези неща се отлагата за неопределено бъдеще. За тогава се отлага и членството на Гърция в БРИКС, влизането й в Еврацзийски съюз и помощите от Москва и Брикс. Отлагат се също руските бази на островите в Гърция. Остава в сила работата по план за действие и помощ на Гърция, при хуманитарна криза.

Гърците доказаха на всички, че са горд народ. Искат да скъсат с ограниченията, друг да плаща техните дългове! Единствено ромите са така свободолюбиви като тях!

Да, и получиха възторжени поздравления от лидерите на Латинска Америка. Какво да си говорим повече!

ЕБ.Н И САМО ЕБ.Н ЩЕ БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ.

Сега и сащ няма да си платят, министъра на финансите се прибра там от където са го пратили, заради добре свършена работа,

Всяко нещо си има цена. Въпросът е дали си готов да я платиш. Гърците казаха НЕ на предложенията - ОК! Следва плащането на цената на НЕ-то...

Цялата работа е, че гърците традиционно си падат по левите идеи - ако може да плюскат, без да плащат. Освен това ги заливат с пропаганда за лошите европейци, както впрочем правят и в нашите форуми. Дупе да им е яко на византийците. Това OXI ще им излезе, да не казвам откъде. Апропо, отвориха ли го оня път пряко до Созопол от Тракия, от пътния възел преди Бургас, май беше Българево?

;о) Трябва да са го отворили. Аз, по разбираеми причини, не минавам оттам, защото се прибирам директно в Бс.

Те го отвориха, но той освен няколко километра не ти пести нищо друго, особено време. Ремонтиран селски път с много завои. По-добре си мини през Бургас.

При положение, че лихвите по депозитите са ниски в Гърция, се чудя с какъв акъл тези хора държаха 100 млрд. в депозити в прогнилите си банки. Или имат много пари в буркан банк, или са глупави, или са алчни, или прекалено много вярват на Ципрас. Не знам, аз лично още преди месеци да не кажа години бих си закрил банковите депозити ако имах такива там, в разплащателната не бих държал повече отколкото са ми месечните сметки.

Те "умниците" ги сложиха в трезори, ама сега гледат как си стоят заключени!

Да, а няма логика да не дават достъп на хората поне до трезорите, освен ако наистина не мислят да посегнат и на парите в тях.

и нямат право да ги извадят, това е последното нареждане на правителството. Могат да си вземат всичко от сейфовете с изключение на пари..

Сега ще изгорят вложителите с тези депозити, а се заговори и че ще посегнат на банковите сейфове. Най-вероятно ще измислят някаква формула, че ако не докажеш произхода и платените данъци на съдържанието на сейфа, то ще се конфискува. Като знаем как обичат да плащат данъци гърците, това означава, че 90% от парите по сейфовете ще изгорят.

Путя, Ким и Кастро ще подкрепят "гордата" Гърция! Стига вече провали на лявата идея!

Бе баш америка пляска с две ръце нали сащ са първите които отказаха да плащат

На кого има да плаща САЩ!

дрУгарЕ и дрУгарки, "честита" Ви морална победа в Гърция! Обаче, НЯМА €! XAXAXAXAXAXAA

е нали гърците гласуваха да не им се намаляват парите... защо така става и няма вече евро в гръцко? А сега е сезонът, на който те разчитат и все някое евро ще падне от туристите... а ако тази история се беше случила октомври???

Ами сега? Охи евраци, охи сиртаки...

ОХИ охи охи охи охийййй ййййй

За да прочетеш някой нормален коментар, от нормално мислещ човек трябва да прочетеш цунамито от сороски платен спам. Много сте прости сороси. Опорните ви точки са под всякакво ниво. Наистина БГ се е задръстила от бъгав некачествен материал и затова е в разруха.

Ти искаш да ми кажеш, че си нормално мислещ? ОХI!

Време беше.Наглеците трябва да си получават заслуженото.Това е основна ценност..И на ЦСКА не им се вярваше,че ще си платят,но...То не може до безкрай да плюскаш чужди пари...И то не похапване,ами здраво плюскане

СПОКО ВИЗАНТИЙЦИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ОСТАВЯТ, много скоро ще се споразумеят, а пари за банките очаквам до 1,2 седмици МАКСИМУМ ...

След 2 седмици парите в банките ще са драхми. Крайния срок за чудото на което разчиташ е 20-ти.

Твърде вероятно.Много добре са знаели,че трябва на всяка цена да се докопат до еврото..И не пускат.Стискат здраво

ЕЦБ са соросоиди! Прецакаха опорната точка на руските тролчета, как Гърция била поставила Европа на колене и цялата Еврозона треперела от Ципурата. Май стана обратното - Гърция е в поза партер, очаквайки онождането без вазелин.

В момента само някой тотално изтрещял и и гнусно богат, би дал пари на Гърция.......... а такъв няма..... :))))

Ще видиш че има, нашите 200 милиона точно ТАМ ЩЕ ОТИДАТ пак!!! Скоро ще се убедите ВСИЧКИ ЧЕ ГЪРЦИЯ (ВИЗАНТИЯ) ВИНАГИ СА Я ПОДКРЕПЯЛИ !

Тая логика е интересна. Твърдо изключваш възможността Гърция да се реформира и залагаш на чудо, така ли?

КОЛКО ПЪТИ ПОВТАРЯШ ЕДНА ГЛУПОСТ, ЗА ДА СИ ВЪОБРАЗИШ, ЧЕ НЕ Е ГЛУПОСТ?

Гръцките банки ще отворят в четвъртък колкото КТБ отвори. Ако си спомняте и тогава даваха разни дати за изплащането на гарантираните депозити, пък тези дати постоянно се изместваха в посока близко бъдеще. Реално погледнато ако банките отворят без ограничения, хората ще се опитат веднааг да изтеглят 100млрд. депозити. С други думи, за да отворят банките без ограничения, трябва ЕЦБ да налее поне 100млрд. Не мисля, че го виждам това как се случва.

Това за четвъртък беше изказване което разчиташе, че ЕЦБ няма да каже OXI на искането им. Становището на ЕЦБ е ясно, и предполагам вече на всички им е ясно, че и тая седмица няма да има работещи банки. А без пробив в преговорите и другата със сигурност.

ЕЦБ отказва още пари на Гърция над тези 240 млрд. евро, но доколкото разбирам, гърците не искат още пари, а искат отлагане на плащания - през 2015 г. 10 млрд., през 2016 г. 6 млрд., 2017 г. 3,5 млрд. и т.н. Ако тези пари сега се влеят в гръцката икономика и повишат БВП, след няколко години гърците ще си плащат задълженията. Що се отнася до реформите, може ли някой да твърди, че гръцката икономика не е пазарна и че гърците не са приели европейските стандарти. Въпросът е дали да ограничат социлните разходи, които в никакъв случай не са повече от средноевропейските. Почвам да си мисля, че целта е гърците да бъдат наказани, а не излекувани.

"Вчера ЕЦБ трябваше да реши дали да отговори на молбата на гръцката централна банка да влее повече пари във финансовия сектор на страната като повиши тавана на програмата, за да предотврати колапса на гръцките банки." Пропуснал си този цитат. Относно наказанието за гърците, и аз мисля че е така. Само че не затова, че са гърци, или че не са руси или синеоки, а затова, че разходите ми са по-големи от приходите, включително и за социални нужди. А разходите не се съпоставят с разходите на другите, а с приходите!

Колко е това, което искат? ЕС има бюджет 145 млрда за годината, при 28 държави членки и над 500 млн население? Сега обясни защо другите от ЕС НЕ ТРЯБВА ДА СИ ПОЛЗВАТ СРЕДСТВАТА, А БЕЗКРАЙНО ДА ГИ ОТСТЪПВАТ НА ........КОИТО СА РЕШИЛИ ДА ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ ЗА ПО- МАЛКО ТРУД ПО БРОЙ ГОДИНИ ЗА САТАЖ И ТО ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ПО- РАНО ОТ ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ, А В МНОГО СЛУЧАИ КАТО ПОМОЩИ БЕЗ ТРУД ЦЯЛ ЖИВОТ, / РОМИТЕ В ГЪРЦИЯ С МНОГО ДЕЦА СА ВЗЕМАЛИ КОЛКО? И КАК СА СТРОИЛИ.../

Отговорът е прост...... Валутния съюз. ЕЦБ не е търговска банка. Еврото, което печати, е за всички държави от Валутния съюз. Щом са приели гърците във Валутния съюз, другите (България, слава богу не е там), да си поемат ангажимента за солидарност.

Нека да е ясно!!! Който печата парите той поръчва музиката...

Ние затова искаме да се върнем към драхмата! Като почнем да си печатаме парите, ще има сиртаки до зори!

В Гърция има богати корабособственици, които не плащат данъци. Имат големи приходи от туризъм. В банките им има депозити над 100 милиарда. За няколко месеца ЕЦБ им е наляла още около 80 милиарда. До сега са им опростени повече от 100 милиарда дългове. Но си живеят си охолно. Имат най-много държавни служители. Въпреки това гърците хитруват. Правят се на бедни, като лисицата от приказката болен здрав носи. Не искат да си плащат. Искат да им се опрощава още дългове. Искат другите европейци да ги носят. Време е европейските лидери да проумеят византийските им хитрости и да им кажат, край или си плащайте или вън! В евросъюза има много по-бедни и нуждаещи се държави от Гърция.

За съжаление Меркел не е Тачър!

Борисов е много прав, в Северозападна България хората са по-бедни, отколкото в Гърция!

Ще им дадат пари, няма да е както преди, но ВИНАГИ ЩЕ ИМ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАС, ЗАЩОТО НИЕ СМЕ СЛУГИ А ТЕ НЕ СА !

Ципрас обеща, че до 48 часа банките ще отворят. Сега се оказва, че ще отворят чак в четвъртък, което означава след 72 часа! Обещанията трябва да се спазват!!!

КОЙ ЧЕТВЪРТЪК?

Е подведен е бил от *факис. Затова го смени :) Ципурата не е виновен за нищо.

Трябва да се уважава искането на народа. Народът каза ОХИ, не на предложенията на кредиторите! А един от тези кредитори е точно ЕЦБ! Всеки нов кредит от страна на ЕЦБ е продължаване на заробването на Гърция! ОХИ!!!

ЕЦБ също каза ОXI :)

нашия Вапцаров "борбата е безмилостно жестока"? Защото едно от исканията на Ципрас е за ревизия на гръцкия дълг. Гърция и гърците имат право да знаят как и дали дългът от 60 милиарда през 2004-та, към 80 през 2006-та е станал 320 милиарда към 2011-та? Явно Марио Драги, Мерке, Мартин Шулц и Юнкер не искат това да стане ясно, а защо?

ДЪЛГЪТ Е СТАНАЛ ТОЛКОВА ОТ ПАПАНЕ, ПИЕНЕ И СИРТАКИ.

ще ти обяснят колко си корумпиран и се предполага, че ще си млъкнеш- просто и ефикасно... сакън и Шенген да не поискаш, че егати нахалството...

Щом искат да направят ревизия, как са харчени парите от заемите, да направят! В това няма нищо лошо!

Нещо не разбирам, нали Европа трябваше да клекне?

"честито" Ви OXI! ФАКТ! ПАРИ НЯМА! И ТРУДНО ЩЕ ДОЙДАТ! БЕЗ РЕФОРМИ НЯМА КЕШ!

Герберасти, ЩЕ ВИДИТЕ ЕС ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ КОЛКОТО ИСКАТ със или без някакви реформи !!! ВИЗАНТИЙЦИ СА, НО НЕ СА СЛУГИ !!! ЗАПАДА ВИНАГИ УВАЖАВА ТОВА, А НАС ВИНАГИ ЩЕ НИ ЕБ*Т защото СМЕ ИМ СЛУГИ !!!

Ама разбирасе. В момента ги събират, затова се бавят. Интерено ми е, колко съдби ще унищожите докато схванете, че комунистическата утопия не може да се реализира?

Северните кредитори не дават и не подаряват, а просто си поддържат пазарите!! Всяко нещо си има издръжка, нали така? Там са ги разработили и сега да ги загубят...

Капиталът и т.н. на ЕЦБ е на всички държави членки в ЕС.ТАКА ЧЕ, това засяга всички, не само ЕВРОЗОНАТА, СЪС ЗАПЛАХА ЗА ТЕЖКА КРИЗА ОТ ИЗТИЧАНЕТО НА ПАРИТЕ, КОИТО СА ЕКВИВАЛЕНТ НА ТРУД, КОЙТО ПРОИЗВЕЖДА СТОКИ И УСЛУГИ / образование, здравеопазване, туризъм,търговия и обмен.../, и не са само хартия или злато, предвид това, че

Ако гърците наистина бяха горд народ нямаше да искат още пари от ЕС.

Гърция няма собствена валута, еврото го печатат във Франфурт, след като в гръцките банки е свършило еврото, в брой а те имат дължът такова по сметките на вложителите, естествено е да поискат от тоя дето го емитира. Сега друг е въпроса дали пасивите на гръцките банки се покрива от активите им, ако не ЕЦБ е в правото си да не им даде, само че тогава идва казуса с КТБ като у нас.

ЕЦБ дава пари, парите се завъртат в държавата (не свършват), произвеждат се печалби ис тях се плащат дълговете!

наистина май... единия ден гласуваш с НЕ за споразумение на другия ден на базата на това НЕ тичаш да направиш споразумение????? тоя референдум си беше за вътрешна употреба поредните комунистически алабалистики простите както на всякъде се връзват

Стига не Герберасти, ще им ЕС ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ КОЛКОТО ИСКАТ !!! ТЕ СА ВИЗАНТИЙЦИ, НО НЕ СА СЛУГИ като вас, а ЗАПАДА ВИНАГИ УВАЖАВА ТОВА !!!

СЛУГИ СА РУСКИТЕ ПОДЛОГИ В БГ.

Имам чувството, че европейските политици блъфират и накрая ще измислят начин да налеят още пари в Гърция. Някак си ги е страх, че ако има Грекзит ще лъснат много други скрити проблеми на еврозоната. Не знам как ще го обясняват политиците на испанците, италиянците, ирландците и др. защо техните граждани понесоха лишения последните години за да може гърците да живеят на широка нога. Май за Гърция, ЕС и ЕЗ няма печеливш ход, само евентуален контрол на щетите и избор на най-малкото зло.

Преди всяка среща форумът се оглася от весело квичене как ЕС клякал, как гърците победили. И после идва поредното разочарование. Не ви ли писна - вече 6-ти месец. Самия фалит на гърция би трябвало да ви показва лесно, че чудото на което се надявате (щото твърдо изключвате възможността гърция да се реформира) няма да се случи.

Тотално в грешна посока са ти размислите. Аз от години говоря, че Грекзит трябва да се случи за да се ампутира гангренясалия крайник. Това, което съм описал са опасенията ми, че въпреки всичките глупости на Гърция, някак си забелязвам неестествена отстъпчивост към тях. Гръцкия народ не бил виновен, а кой изтегли 40 милиарда от банките за няколко месеца и това се оказва, че са част от тези 90 милиарда, налети от ЕЦБ в гръцките банки. Някак си с цел компромис Европа противоречи на икономически правила и закони и това няма как да доведе до добър край.

Абе стига с тая футболно-чалга психика. Само за победи и загуби говорите, не разбрахте ли, че света, политиката, дипломацията и т.н. са малко по-сложни неща от това да има победител и губещ.

Естествено, че се касае за избор на най-малкото зло! Балансът е много тънак. Ако излезе Гърция от ЕЗ и ЕС, всички страни ще претърпят загуби. Ако се премине към нов спасителен план, са отпускат още кредити, които няма гаранция, че ще бъдат върнати. Освен това е лош сигнал за финансовата дисциплина в ЕЗ и ЕС! В Испания, Португалия също ще искат да отпуснат коланите. Същото се отнася и за опрощаване /отписване/ на дълг. И друга страна, ако счита за необходимо, ще иска отписване.

Ето до къде води социализма - ФАЛИТ !

на Ципрас докара до 320 милиарда дълг, който дори "капиталиста" Самарас отказа да плаща и си даде оставката, та да избират Ципрас. Уж сте умни и красиви, тва десните протестърчета, а всъшност сте елемнтарни тъпоглавци със съдрани гащи и злоба в сърчицата.

Той и Жан Виденов не беше виновен за фалита през 1997-ма.....Все някой друг ви е виновен :)

Я да видим колко време ще издържат Гърците, горди, но без пари :) Глупоста на премиера им е направо потресаваща....

кое му е гордото да наричаш някого терорист и после да ходиш да му се молиш за помощи???? до 2СВ се върнаха! жалки хора

Каквото повикало такова се обадило! ЕЦБ каза ОХИ на Гърция

+1 :) Точно така, OXI провикнали се гърците, OXI, OXI - подкрепили ги ЕС. Между другото сега вече дори не може да се обвинява Ципрас - самите гърци сами решиха че не искат европейски пари.

ЕЦБ-та да беше казало Охи не сега, а когато изкупи ставащите за тапети гръцки дългови книжа от частните френски, немски, английски и американски банки през 2010-та. Сега големия финансист Тано Кариди, пардон Марио Драги да каже кой ще плати 380 милиарда, а вие умните и красиви протестърчета дето плачете за отрудения немски работник, който хранел мързеливите маляки кажете кой и защо разтовари да речем Голдмън Сакс и натовари немския данъкоплатец с 380 милиарда дълг? Красива схемичка нали "европейци"?