Ципрас поиска намаляване на гръцкия дълг с 30%

Премиерът Алексис Ципрас поиска намаляване на гръцкия дълг с 30% и 20-годишен гратисен период, за да бъде осигурено изплащането му.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас поиска намаляване на гръцкия дълг с 30% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да злобеете и да ревете - Гърците успяха и Ципрас се доказа като ИСТИНСКИ държавник , който мисли за страната си !!! Вие си оставате в мизерията с надеждицата пак да берете портокали и маслини в Гърция !!!

Той е НАГЪЛ! Не само иска опрощаване на 30% от дълга, а и 20 години гратисен период? Нямам думи!

Тоя е голям ревльо бе ! аз ако отида в банката и поискам да ми намалят дълга с 30 % дали ще хване дикиш ?

Абсолютно против съм отписване на дълговете на Гърция! Веднъж вече им опростиха 100 000 000 000 (сто милиарда) евра през 2011 година! И гърците си поеха въздух, но не поеха акъл и не си напрегнаха силите за реформи! Продължиха да си получават 12-13-14-15 заплата, нереално високи заплати и пенсии на фона на ниския брутен вътрешен продукт! Продължиха да лапат ГОЛЕМИ субсидии от Европейския съюз, ДВА ПЪТИ по-високи от тези на българския земеделец и животновъд! Продължиха да изнудват българските производители, като изкупуваха евтино български суровини, и да ги реекспортират с гръцки етикети с висока ПРИНАДЕНА стойност! Твърдо НЕ за лъжливите и мързеливи гърци-византийци-ромеи-елини-евреи-египетски цигани!

"Може да се наложи отписване на дълга поради невъзможност да се изплаща." - А значи, само когато наистина не може да си плащаш дълга, ти го отписват. Да бяхме и ние в малко по-трагично положение, че да отпишат и нашия

Безграничната наглост, гьонсуратлък и нахалство на византиеца ще отблъснат и най-добронамерените доброжелатели на гърците. Призивите и посланието към народа да се гласува с НЕ аз си превеждам и тълкувам като: "Опростиха ни маса милиарди (ако не се лъжа над 106 млд. евро)! Сега е редно да ни опростят още към 40 - 45 млд., да ни разрешат разсрочено плащане на изплюсканите, прогуляни и нецелесъобразно изхарчени кредити, отпуснати за привеждане на икономиката към европейските и световните стандарти, пък ще видим накрая дали ще им се отвори парашута на кредиторите". ДА, АМА НЕ!!

В края на 1980-те и началото на 1990-те години, цената на златото "неочаквано" пада. По онова време ПЕРЕСТРОЙКА в Източна Европа е в разгара си и ПОДГОТВЯ приватизация и РАЗПРОДАЖБА на половин континет. В началото на 1990-те ПАДАТ цените и на произведения на изобразителното изкуство. Защото ИНТЕРЕСЪТ към влагане на пари в картини, се измества от УЧАСТИЕ в РАЗПРОДАЖБАТА на Източна Европа. Съответно банките в западните "демокрации" УВЕЛИЧАВАТ лихвения процент и НАМАЛЯВАТ паричната маса, с ЦЕЛ да увеличат относителната стойност на валутите си, с които ще УЧАСТВАТ при РАЗПРОДАЖБАТА. В края на 1990-те години, приватизацията в Източна Европа е поприключила и банките на западните "демокрации" НАМАЛЯВАТ лихвения процент, под предтекст да поощряват инвестиции в промишлеността. Вече има НУЖДА от купувачи на стоките, които запада произвежда, затова НАМАЛЯВАТ относителната стойност на валутите си, като с това УВЕЛИЧАВАТ относителната стойност на валутите на страните от Източна Европа. Съответно цената на златото през периода 2003-2010г. се повишава три пъти (спрямо западните валути). Как ШЕПА "хора" чрез представителните политици и духовници заробиха целия свят, ето как: "Който КОНТРОЛИРА нефта, господства над САЩ, който КОНТРОЛИРА продоволствията, господства над народите, а който КОНТРОЛИРА парите, той е господар на целия свят!" Хенри Кисинджър

И аз искам намаление на моя дълг с 300%, ама нали не съм циПРАСЧО - сигур няма да ме огрее...

Лелеее, колко е скромен.

Как така бе, Ципрас ? Аз ти давам на заем 100 000 евро, а ти да ми върнеш 70 000 евро. На такава сделка баща ти и брат ти няма да се съгласят. Е, то бива нахалстово, но чак такова !!

За вас намаляване ,а за нас увеличаване,подай ми автомата.

интерес към гърците вече,поне към гъркините няма ли интерес?

има бе??;) маика ти и женати у гръцко ли заработват?? ;)))

ХАЙДЕ ДА НАПРАВИМ ЕДНО СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ НАШИТЕ ЦИГАНИ И ГЪРЦИТЕ.ТЕ КАЗВАТ ТАКА СМЕ СВИКНА ЛИ ДА ЖИВЕЕМ ДА ПИЕМ ДА ИГРАЕМ А УТРЕ ПАК СЪЩОТО.ЖИВЕЯТ НА ЗАЕМИ САМО ИСКАТ,А КАТО ТРЯБВА ДА СЕ СТИСНАТ ОХ ЛЕЛЕЛЕ.ТЕ ЕВРОПА НИ ИЗНУДВАТ ДА ИМ ВРЪЩАМЕ ЗАЕМИТЕ СИ КОЛКО СА БЕЗЧУСТВЕНИ ТЕЗИ ЕВРОПЕЙЦИ,КОИТО РАБОТЯТ ЯКО И ЗА НАС.НИ СИ ЛИ ПРИЛИЧАТ ДВАТА НАРОДИ.КАТО ИСКАМЕ ОТ ЦИГАНИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ТОКА,ВОДАТА ТРАНСПОРТА И ДР.НИЕ НЯМА ОТКЪДЕ ДА ГИ ВЗЕМЕМ НИЕ СМЕ БЕДНИ.АМА ИМАТ GSM ТЕЛЕВИЗОРИ МОДЕРНИ ПЪЛНИ ЧАНТИ С ПРОДУКТИ.ЕДНО ВРЕМЕ НЯМАШЕ ТОЛКОЗ ДЕБЕЛИ ЦИГАНИ, А СЕГА ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ С ВИСЯЩИ КОРЕМИ И МЛАДИ И СТАРИ,ТОВА НЕ Е ОТ ТУРШИЯ НАЛИ.НО ИМА И МНОГО БЕДНИ И ЦИГАНИ НО И БЪЛГАРИ.

и кво? гърците ти виновни, че имало бедни в бг-то! ненормален коментар! гърците ли са виновни, че цяла африка е бедна??! ами в индия, ами във ирак, сирия,..и.т.н?! българска тъпня, ама с Mнооооого завист и злоба!;)

А нещо с 30 процента по дълго не ще,ли?!

Историческити грешки от миналто, днес раждат своите бодли. Една обединена България би била много по -добре от днешните балкански страни, а това, че Западът изостави Балканите на руските азиатски комунисти е причината да плаща днес скъпо и прескъпо.

Браво ! .... Обяснението Е : - профилът на населението-Ни у Нас ! 'постигнат' чрез Целевите ингилъци на 'наште' - Фактът че Всички Хора просто Вдигнаха ръце-И-Умове от Доказания задунайскогубернистизъм 'извисил'-Се до Глобален ТроянскоКонизъм ... което Всичко - прави Рррешението Камбанно : ----> Двустъпковата !!! Ние. Всички. Заедно.

Защо православна Русия не помага в този тежък момент на православна Гърция? Нали Москавската милиция е защитник на православието по света? Нима правослвана Москва ще остваи родината на съветската азбука и писменост да фалира и да страда?

от 340 млрд. = на около 110 млрд. евра!!! от които на каталясал булгаристан ще се падне около 5-6 млрд. което е 10-12 млрд. лева!!!...да ви е честита евопейската солидарност към горките гърци!!!

Първо, те са в еврозоната а ние не. Така че, дори не сме в една категория. Второ, това че Ципурата иска нещо, не значи, че има шанс да го получи. Та кое точно да ни е честито? Ципурата е "предизборна треска" и си вдига рейтингът.

Ами чавоке само иска да каже колко лошо е в ЕС и Америка за България, за да се сетим,че само православните християн на Путин облечени в зелно и каскети са приятели на българския колониалнен роб.

Бихте ли не казали, кога и къде Богев и левски са нарекли Родината си - булгаристан? С малко -б.

По-скоро гръцката икономика е тотално сгрешена и от време оно и няма никакви признаци да се оправи.

Как не се сетИл да поиска 100%.

В Плевен ми казваха Дрогарка 100 % . На никой от дрогарите не съм отказала, а , и сега, на Старейшините !

НО, не му достига половата, Натовска мощ, каквато на нашто тесногръдо, ококорено човече Саламан, а така също, И, финеса, благородството и академичното възпитание на наште генерали Борисов 1, и, Борисов 2. баба Цевка Цолова

"Имаме много лоша система на управление в Европа. Това не е правилният начин да се ръководи един валутен съюз. Това е пародия. Това е комедия на грешките от вече пет години". Това заяви финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис в интервю за Би Би Си нюз. Намери се умен и честен човек да каже истината на тези ГМО задници в Брюксел. При влизане в Еврозоната всяка държава губи монетарния си суверинитет. Повече приказки за еврохайдуците на Женския пазар.

При Вас, Варуфакис, казваш ПЕТ години, комедия от грешки ? А мен преди 5 години, Министара, на Полицията, спря "Лека нощ деца" за да ми тури ордена "Банкер на всицки времена". Нямате даржавници, вие, простите гърци, за това сте по- бедни от българи! Я ела, да изиграеме едно Сиртаки?

Финансите не са тепих, другари. Мазен гранясал от ориото тепих.

Ти ли си бе, дърта потна, Крушовенска? Взе ли пенцията от 1900? Да почерпиш!

Абе грешна е тази работа гръцката от всякъде,кво ги лъжат само управниците им!

Гърците ще си опекат работата, не ги мислете тях, ами ние с нашите продажници, които ни управляват, ще духаме супата !

""ИЮ обзървър" изтъква, че въпреки загубата на една четвърт от брутния вътрешен продукт на Гърция за последните шест години, гърците все още са три пъти по-богати от българите

Това аргумент за какво е? Гърците са по-богати защото в тях се изливат едни пари които се взимат от ЕС. И тук да се изливат и тук ще е рай. Но за наш нещастие, ние попаднахме в руското блато а гърците не. Но както се казва, колелото се върти. Сега гърците имат шансът сами да скочат в блатото от което ние още се мъчим да излезем. Стискам им палции да цопнат в него със страшна сила :)

И Ципрас, и Варуфакис, колкото и да изглеждат популисти и нагли, защото все пак взетите пари трябва да се връщат, в момента се борят за народа си. Борят се така, както нашите политици никога не са и опитвали дори. Нито когато подписваха неизгодните за България енергийни договори, нито когато безропотно козируваха в Брюксел, за да получаваме най-жалките заплати и пенсии в целия Европейски съюз, а производителите ни да бъдат брутално орязани с квотите.

Да,бе-борят се...ама,за да спасят насраните си задници!

Ленив ден в малко гръцко село. Дъжд се сипе като из ведро, улиците са опустели. Времената са трудни, хората са затегнали коланите, всеки е задлъжнял на някого, всеки живее на кредит. Точно в този ден един богат германски турист решава да се отбие в селото, паркира автомобила си пред скромния местен хотел и влиза вътре. Слага банкнота от 100 евро на рецепцията и казва на собственика, че първо иска да погледне стаите и тогава ще реши дали да наеме някоя за през нощта. Хотелиерът му дава няколко ключа и в момента, когато чужденецът се качва на горния етаж, той тутакси грабва банкнотата от 100 евро и тича до близката месарница, за да плати дълга си на месаря. Месарят взима банкнотата от хотелиера и хуква надолу по улицата, за да се разплати с фермера, от когото купува прасета. Фермерът взима банкнотата от 100 евро и бързо отпрашва да си плати сметката за храна и гориво към фермерския доставчик. Фермерският доставчик взима банкнотата от 100 евро, която му е дал фермерът, и тича да си плати дълга за вино и узо в местната таверна. Кръчмарят приема банкнотата от 100 евро и мълчаливо я приплъзва към местната проститутка, която в този момент отпива от питието си на бара, и която заради кризата влизала в положение на клиентите си и също предлагала услуги на кредит. Проститутката взима банкнотата от 100 евро и забързва към скромния местен хотел, за да си плати за стаята, която ползва. Собственикът на хотела приема банкнотата и я поставя на мястото, на което е била до преди малко, така, че богатият чужденец да не заподозре нищо. В този момент, туристът слиза обратно до рецепцията, посяга към банкнотата от 100 евро, като обяснява, че стаите не задоволяват вкуса му, прибира си парите в джоба, качва се в колата си и напуска селото. Никой нищо не е произвел. Никой нищо не е спечелил. Но пък сега вече цялото село се е издължило и гледа на бъдещето с много повече оптимизъм. Ето как работи гръцката система за изплащане на дългове.

Вече е модерно да се смята, че ДС е "бдяла" единствено и само за доброто на България, всички работили там са "света вода ненапита", Тодор Живков е едва ли не "полубог", себеотречен, милеещ за благото на народа и всичко е вървяло по мед и масло. Ами като си забравяме историята, нищо чудно и да си я повторим.

Зомбита на перхидрола, надявам се сте чули последните новини на "Файненшъл таймс", а именно, че банките в Гърция имат план другата седмица да подстрижат с 30% ... депозитите в тях :))) No comment! :)))

лягай, лягай, ще минат санитарите и ще ти вземат таблета.

Пишат така, за да стреснат и да разколебаят хората преди референдума.

Де да имаше България един Ципрас, ама си има само един пожарникар и още една пасмина чукундури с наслюнчени езици.

Що?!?!?! Някаква носталгия по Лукановите купони за хляб и бензин ли имаш?

Или по Виденовата хиперинфлация, дето издуха спестяванията?

ох , да беше истина !

Не съм бил там и не знам кякво е ставало, но едно е сигурно. Ако гръцката икономика е получила даже и десета част от няколко стотин милиардния заем, то сега те щяха да са супер сила и нямаше да са така затънали. Така че най-рероятно Стиглиц има право-теглени са заеми от продажни правителства за да се вливат пари в западните банки за да не фалират. В заключение: дойде видов ден. Наздраве на баба Меркел и чичо Холанд.

хи хи хи Някои с 1000 лв правят бизнес, други с 1000 лв правят оргия и се събуждат махмурлии. Въпрос на приоритети, желание и възможности!

С тази мисъл си като без мисъл. Внимавай, че от толкова напъни ще разкаляш терена.

Гърци, гласувайте ДА, теглете заеми за да не фалират нашите банки. Здрави и курави поздрави. Меркел&Оланд

Длъжникът тръгнал да поставя условия ?!?! От понеделник тоз е минало, а мераците на гърците за светлия комунизъм ще са истина - всички ще са бедни и няма да са нужни вече пари...

След войната всички помагаха на фашистка Германия да си възстанови икономиката. Защо сега да не се помогне на един миролюбив народ, чиято високоцивилизована страна е рай за европейските летовници? Самият Ципрас хич не е за завиждане - той залага докрай силите и репутацията си за трудната мисия да помогне на сънародниците си, след като предшествениците му са правили безразсъдни разхищения.

Гръцкият народ бил миролюбив?!? Май си забравил периода 1912-1918... Който не си помни историята е осъден да я преживее отново.

Докато немците не влязат с танковете в Гърция и не започнат да измъкват от всеки гръцки дюшек по 100К Евро, няма да си получат парите. Онези от вас, които са имали да вземат пари от нагли длъжници ще се спомнят, че як батко с пистоелт на кръста рязко ускорява процеса.

Танковете на немците ги счупи един чичко с мустаци, от Грузия. Но ти чакай "танковете да дойдат".

Hамирисва ми, че на "Eдно място чукат, ама на друго ще се пукне"!! Bъобще не е проблемът с гърците,.. други са страховете и за това е цялата пушилка!! Cкоро много скоро ще разберем! Hяма случаини неща, нито кризи, нито фалити, нито референдуми! Bсичко е много добре обмисленно и последователно се изпълнява! Kаквото и да ви говорят да знаете, че става дума за пари, и власт!!;))

И толкова препирни за едни хартийки! Навремето кожите са били една от разменните единици! представете се, ако пазарлъците бяха за кожи, какво щеше да става!

Ципрас, Я.М.К.Симитли е село ;-)

Наглец! Крадци и измамници!

На маймуни на направиха. И тва го казвам като бълхарче претръпнало на политически циркове. Горките германци вероятно са в перманентен шок от началото на годината.

Да. (Потвърдено.) ...а Словаците и Холандците - просто Отрязаха.

Гледайте директното предаване на митинга в Атина по Евронюз. В момента говори Ципрас, а народът показва ясно колко го боготвори...:)

На съседния площад на друг митинг друго си говорят В понеделник ще стане ясно кои са повече.

БРАВО ЦИПРАС!!БРАВО ПУТИН!!СОРОСОИДИ КЪДЕ СТЕ БРЕ????ОПОРНИ ТОЧКИ ЛИ ЧАКАТЕ??ХАЙДЕ КОМЕНТИРАЙТЕ КОЙ Е ПЕЧЕЛИВЩ И КОЙ ГУБЕЩ???НАЛИ РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ФАЛИРА,НАЛИ ГЪРЦИТЕ ЩЯХА ДА КЛЕКНАТ?????ПЪСТРОТО,ЩЕРЕВ ТУК ЛИ СТЕ??

От 'възторжени' 'изблици' ... --> Очаквате да Си платите дъвката ли ?

Тука сме, и затягаме примката! Днес банкоматите пускаха ли!

ТОВА Е ПОЛИТИК,БРАВО!!БРАВО И НА ГРЪЦКИЯТ НАРОД ,КОЙТО ЩЕ ИЗМЕТЕ ЕВРОНАГЛЕЦИТЕ!!

antani

А в понеделник като свърши и последното евро в банките ко става ??

Кабуум ! ...ама - Вече-Физически.

рипат да наливат пари на гърците, за да не развалят седенката. Потрай малко.

много си тъп бе...ти ходил ли се поне веднъж в Гърция...???работил ли си за грък или с грък?? е като работиш тогава ми ги хвали,,,,...само искат да почиват повече и повече и да получават повече и повече...и после ако може да не ти връщат парите..да страдат...

САЩ набутаха ЕС в две кризи - Гръцката и Украинската. Лидерите на държавите членки на ЕС се усетиха, но късно. САЩ ще се опитат да схрускат ЕС с помощта на TTIP, а гърците ще се обърнат за помощ към "Азиатската банка за инвестиционно развитие", а по-късно и към банката за развитие на БРИКС. Последните две банки са гръбнакът на алтернативния финансов свят изграждан от РФ, КНР, Индия, Бразилия, Иран, Южна Африка и останалите т.н. "нови икономики".

Задълженията на Гърция са към ЕЦБ, ЕИБ, различни правителства и малка част към МВФ. Какви САЩ ти се привиждат? Банката на БРИКС е с капитал $100 милиарда, а дългът на Гърция е доста по-голям, така че... И изобщо, ако Гърция не може и не желае да си връща дълговете сега, кой е луд да налива пари в нея?!?! Единствено интереси имат да я спасяват тези, на които дължи, с надеждата, че един ден ще започне да си връща задълженията. Затова са и условията - за да повишат тази вероятност.

Как започна гръцката криза? Кой задълбочи проблема? И какви цели преследваше? А, че парите няма да бъдат върнати то е повече от ясно и едва ли някой се съмнява в това.

Най-важно за Гърция след референдума е, спешно, в срок от седмица да стигне до споразумение, и да получи ликвидна подкрепа от Европейската банка. Проточи ли се ликвидната криза две-три седмици, става опасно!

Следващ Аспект : - да Приеме че се Споразумяват (поотписва се туй-онуй)... НО ! - Фалитът Е Вече Реалност ! а И Си остава Сериозен Дълг. ... Тогава - Този/Останалия Дълг ПЛЮС Наказателните (по Фалита) - мигар Бихте очаквали да Не се поизглади чрез Допълнителен Товар към Всички от ЕС ?

"поотписва се туй онуй" и проблема се решава. А ние сме зле, щото нито има кой да инвестира в икономиката ни, нито да се бори за отстъпки в наша полза.

Тя Нашата - Ясна, Колега ! ---> Двустъпковата !

точно - ще се поизглади, за сметка на тъпаци като нас. Иначе трябва да закриват ЧАСТНИ банки. А видиш ли ЕС било съюз на държави! Май си е съюз на банки и назначени комсомолци, щото умеят да слушкат, като плевнята, меркел и доста други.

Хората , които схващат нещата поне на минимума са кът по тия тролски полета.

Разбираме Се от половин клик, Колега ! (Благодаря Ви !)

Появи се неизвестно от къде и по какви причини, плаха надежда у българските колониални роби, че Ципрас ще успее. Такава, същата имаоха и през юни. Цитират тук разни философи и тези цитати за тях са храна за розовите им мечти в друга област на живота - правото и финансите, която е далеко от философията.

той вече успя. А твоето ехинечене на какво се дължи?

Щ е е успял, когато напишеш това, след няколко дни. Днес е рано.

Ципрас не може да не успее, защото Гърция няма вече какво да губи. Успехът е ясен по един или друг начин. Или напускат Еврозоната и кредиторите получават 0%, или остават и им отлагат плащанията с 20 години и 30% дисконт. Има една капиталистическа поговорка: "Ако ти дължа 100 лева - това е мой проблем, ако ти дължа 100 милиона лева - това е твой проблем."