Гърция поиска от МВФ отсрочка до ноември

Телеконферентното заседание на Еврогрупата приключи без резултат, ще има ново заседание в сряда сутринта. Гърция е поискала от МВФ отлагане на плащането.

Обратно в новината

Коментари - Гърция поиска от МВФ отсрочка до ноември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекалено много внимание отделят на гърците и те се самозабравиха в исканията си. Ципрас поискал 3 неща: "Първото било за удължаване на спасителната програма, което не било възможно. Второто било за "подсрижка" на гръцкия дълг, което също не било възможно. Третото било за кредит от Европейския стабилизационен механизъм, което можело да се разглежда отделно от спешните процедури, които сега се използвали спрямо Гърция." В крайна сметка лъсна, че Ципрас е този, който иска невъзможни неща и той е този, който спъва преговорите. А от поискани 3 неща двете да са невъзможни и третото да не се отнася към текущите преговори показва, че Ципрас не знае какво прави. И не знае какво може да иска и какво не.

Ципрас=Гърция наистина Диктуват Условията в това пазарене . Което показва Кой е в Силна и кой в слаба позиция ! Инак Лихварите досега да са ги Изяли с костите ! Но Ципрас има План Б -Русия и БРИКС ! И Лихварите и ЕС и САЩ знаят това и Няма да Допуснат Заразният Пример да се случи и Повтори ! Затова ще Отпишат Милиардите на Гърция ! А България със правителство от Слуги на Лихварите !!??

Гърция не плати нищо ....и нищо лошо не се случи ! Само Алчните Лихвари треперят още-повече ,и предусещат как гризват огромно Гръцко дърво !! И за това Лихварите продължават пазарлъка с малката Надежда да си върнат поне малко ! Нооо Лакомо дуупее .....знаете какво! Патриотичната партия Сириза , ще направи чудо ...ще измъкне пари от алчните Лихварски зъби, които нормално Само Ограбват ! Сириза са еднин истински ,съвременен Робин Худ ! ...... Няма да сравнявам Ципрас и Сириза с Бойко Тъпото и бандата му Слуги ГЕРБ за да не Обиждам интелекта на четящите !

Само да те светна, че този който има да си взима нещо, рано или късно ще го постигне, НО тежко и горко на този (по-скоро тези), които ще трябва да плащат за безумието на управляващите, довели до това положение. Нито Русия, нито Китай, нито Бразилия, още по-малко Индия или Южна Африка могат, искат и ще реализират реално НЯКАКВА помощ за Гърция. Та кой луд ще дава пари на некоректен, нагъл измамник с рейтинг започващ близо до нулата и свършващ някъде в минус безкрайност??!!

СЕРИЗА никога не е обещавала да не фалира Гърция!

Започва голямото навеждане на Ципрас....... Дали обаче ще е достатьчно ниско навеждането, за да удовлетвори МВФ, предстои да видим.....

''...за кредит от Европейския стабилизационен механизъм...'' A бе гърци, стига искахте кредити от тези лоши хора. Tолкова са лоши, че после си искат парите обратано. Tа стига вече. Pеферендум, безплатни реисове в столицата и по 60 евро на ден, за пенсионери по 120 на седмица. Mалко ли е?

към момента офециално гърция е във фалит очакванията на запад най вероятно са за розова революция и гърците на колене - но дали са реални лично според мен по вероятния развой е диктатура в гърция под някаква форма засега неясно каква точно и на къде биеща

Значи гръцкия народ ще референдува за какво?За условията на кредиторите,за реформите на правителството,каквито не се предлагат,за оставане в еврозоната или за връщнане на драхмата и финансов колапс!Хем нямат пари,хем да живеят ларж!Всеки транш свършва за два месеца и пак отново и отново и нищо не се случва,о,всичко е от ден до пладне!Е?

Понеже Ципрас е импотнетен като управленец и не може да взима решения, кара гърците да решат следното. Дали да приемат предложение, чийто срок за приемане вече изтече? Те ще гласуват в Неделя. Освен това гръцката конституция не позволява референдум по финансови въпроси и опозицията реагира остро на това.

Права беше мама, че лайф има на 2000км западно от последната боза, а на Изток е жизнь. Това с Гърция е доказателство за правотата й.

Нямам нищо против срещу обикновения грък,бил съм там , адски са готини и близки до нас хора:ОБАЧЕ: 1. Кой изгори до основи 30 000 град КУКУШ и изпрати в изгнание стотици хиляди българи от цяла Македония? 2.Защо го направи?- за да няма помен,че тия земи са наши!!! 3.Понеже Чърчил вместо да дебаркира на Черно море,дебаркирал в Гърция/щото бил пиян/ НИЕ 45 години усетихме КОМУНИЗЪМА И СОЦИАЛИЗЪМА отвсякъде! Гърците щото не са го усетили-честит да им е ДРУГАРЯ ЦИПРАС!!! УЛТРА ЧЕРВЕНО КОМУНЕ!!! Ние поне не си ги избирахме доброволно. Тия май са ПЪРВАТА СТРАНА В СВЕТА КОЯТО ДЕМОКРАТИЧНО СИ ИЗБРА КОМУНИСТ!!!

+++

Ципрозата не се лекува с още пари, а с въздържание :-)

С всяко свое ново писмо, Ципрас бърка, защото подчертава слабата си позиция и страха си. Това не може да не се збелязва от другата страна, но те са много търпеливи и явно считат, че Ципрас не е целият гръцки народ, а го представлява временно, за малко и случайно.

С всеки твой пост става ясно, че си скаран с реалността и осмислянето й. Хабер си нямаш от преговори. Утре като му дадат парите ще разбереш за пореден път колко си тъп.

Е, съвсем умно днес еврото не трябваше да съществува, еврозоната да е изчезнала, ЕС разтурен. Ципрас трябваше да бъде като камък. Нотстъпчив. Но не се случи. кка да ви вярвам, че и тази ви розова мечата ще се състои?

в интерес на истината ЕК и ЕЗ лека-полека отстъпва, но времето притиска гърците много лошо, щото решиха да играят в последният момент. Не знам какви илюзии са си правили някои хора - Ципрас беше избран с нарочната цел да не се съгласява кредиторите да диктуват условията. В това отношение печели точка. За зла беда, не е слушал онази знаменита реч на другара Живков за парите и решаващите фактори.

В сряда европейците ще се съберат за да донамажат ските на Ципрас и да го пуснат да се пързаля към политическия си крах.

След няколко часа ще му пусна 560млн евро да има до понеделник.

за повечето европа сряда започва след 5 минути

Интересно нещо са българските комуноиди и колониални роби. Мислехме, че са обърнали гръб на Родината си обладани от безмерна любов по Русия и се сърбеят, но се оказа, че с лекота могат и да се гърчеят. Най-интересен ще бъде моментът в който живота ще ги принуди да се турчеят.

Хората си вземат поуки - как може някой да се бори за интересите на страната си. И правят разликата с предателите, на които ти подгъзуваш. А това , че искаш да минеш и за "патриот" си е перверзия.

А бре, борецо, що не се бориш за декомунизация и лустрация? Да унищожиш Родната си поука ли е?Това прави Ципрас, унищожава Гърция. А тук нелустрирани комеунисти и милиционери те натовариха с над 2 милиарда само от Белене, но мълчиш. Загубата на фракинга те праща още на 15-20 години назад, пак заради Русия.

"За сега "няма в гръцки език. Има отпускат или не. Ще отпуснат,вие българите нали сте на гръцкото море,помагате. Имате си море ,а все в чуждото ходите.

не ти ли харесва, искаш ли те да не ходят? поне малко пари да вкарат в една закъсала държава?

Само да ти поясня , че ние ходим в Гърция , не за да им пълним джобовете , а защото си УСРАХМЕ нашето черноморие по всякакъв начин : Цигания, простотия, селения и т.н и т.н - мога да ти изброявам до края на летният сезон !!!

Времето е пари и Ципрас заслужава новите условия за него да са по-лоши от старите за да прати загубеното време - повече от 6 месеца. След това да обяснява на паликаритата кой го изнудва.

Заради началната мисъл. Там си прав. Но явно не се сещаш, че протакат умишлено. Те печелят от това.

Както всички знаем, Евразийския велик съюз е най-велкото нещо. Това предполга, че спокойно може да се бръке и да плати от изилшъка си гръцкия борч, срещу собственост и по този начин Гърция да влезе в Азия.

Искате ли българска СИРИЗА и български Ципрас? За отговор -да, натиснете червената ръчичка. За не- зелената.

а коя ръчичка е за "да, но извън парламента"?

Повече ръчичики няма. Ползвай пръстчета.

Кредиторите ми изглеждат някак по-притеснени за добруването на гърците, отколкото самите гърци.

Гледах репортаж с гръцки идиот, който ревеше ,че нямал да плаща , щял да играе сиртаки. Това ми напмни един филм с Адама, Бог да го прости!Филмът беше "Господин за един ден".

Кажете чао на Ципрас и гръцките леви за десетилетия напред! С тях си отиват и руските апетити в Гърция.

Не, че ни интересува, но добре е да се знае, че инженерът Ципрас, беше най-важния участник на икономически форум в Санкт - Петербург и подписа меморандум за милиарди, за нещо което го няма и няма да го има , а руснаците веднага включиха тези милиарди в имерването на ползата от миниатюрния форум. Форум илюстрация на руската изолация.

Очертава се огромен туристически проблем. Никой не иска да носи пари кеш заради джебчийките. Ако банките не се съвземат туристическия сезон потъва, а покрай него Гръция може да колабира. Има увеличени запитвания на туроператори за черноморието ни. В Гърция на плаж може само зелени човечета да идат.

да спреш да дезинформираш и да си пускаш мокрите фантазии

Само путлерастите дезинформирате. Другото са факти

За туристи и пенсионери няма да има ограничение при тегленето. Така че това, което си пуснал е лъжа.

Затова ли всички туроператори препоръчват да се носи кеш? А това какво си мислят Ципрас и Варуфакис е нещо съвсем различно от реалността. Баките може изобщо да затворят при продължаване на безумията на тези червени боклуци

goose

Така е, ограничения няма, само не знам как ще теглят от празни банкомати :-)

Ако ГЪРЦИА фалира ,ще има Домино, а от там най големите измамници от ЕС ,ще се разпаднат и няма да лапат,ще лапат на ПУТИН дедовиа

И като се събуди краката ти отвити и главата те боли... Тежка е съдбата на поцелуйкото-путинофил!

Европа е на път да постави Ципрас и съответно гърците на точното им място - наврени в ъгъла и то за дълго време. След Ципрас следва и Путя, а това е вече Втора спечелена студена война! Рейгън беше пръв, но и Фрауто е велика. И Европа ще стане още по-приятно място. Комуто не изнася - да си хваща сибирския експрес! АТАКА - в канала!

Европа ще стане по- приятно място ? Проблема на европа не е нито гърция, нито русия, а огромната вълна бежанди, заедно с не малка група радикални ислямисти и какви ли не боклуци. Замисли се кой имаше полза да разпали ситуацията с близкия изток, изглежда САЩ. Европа може да е по- силна при един добър икономически съюз с Русия... е може би се досещаш кой губи от това и не позволява да се случи :))

За несбъднатия икономически съюз Русия - Европа са си виновни само руснаците /разбирай Путин/. Техни си бяха мераците Газпром да изнудва и шантажира цяла Европа и най-вече България. Не можаха да си намерят ПАТОК - ни Южен, ни Турски. Въртяха, сукаха - сега пак Украйна. Ама този път и нашите политици показаха топки, и то много по-здрави от Ципурко. Политиката не е само политлозунги, трябва и акъл да я разбереш. А позитивите идват малко по-късно.

Ципрас убива не само Гърция, не само лявото в Гърция. Ципрас убива всички леви популисти в Европа. А те са надеждата и базата за пропагандна война на руските нацисти. Ето защо най-главния кремълски милицонер каза на Ципрас, че в руския бюджет пари за Гърция не са предвидени и му спести, че за Кремъл е по-важно да има в гръцкия бюджет пари за Русия, защото борбата за световен путинизъм все още се плаща с пари.

убива рейтинга на тоя, който ти плаща да спамиш.

Утре финансовите министри пак ще се събират да бистрят ситуацията. най=вероятно ще налеят малко пачки, за да мине референдума поне.

Другаря Ципрас се справя много по-добре от другаря Виденов в построяването на комунизЬма........ Затвори банките, ще премахва еврото,лимити на теглене по банкоматите, скоро купони за всичко...... Да живее комунизЬма, другари!!!!

през 2 часа новини за Гърция, а в България няма ли проблеми ?

Тихо, че Ципрас ще плаща заплати и пенсии за последно, ако успее.

Да ама гърците измислили с*а, римляните обаче го усъвършенствали като добавили жената :-)

гърция не иска да играе по сценария на новия световен ред,а неговото главно оръжие е триглавата ламя-фед,световната банка и мвф

ех колко жалко, че не можеш да прикачиш собственоръчно направена скица на триглавата ламя. PS Бяха пуснали от една среща на високо равнище как Путин съсредоточено си води записки. Камерата приближава и се вижда как прилежно драска розички като някоя ученичка в поменика си

що все такива дребни хорица като тебе намесват путин,обама,някакъв антагонизъм вкарват,ако си субективен трол те разбирам,използваш капитала по предназначение,аз скицата ще ти я напиша,опиша и подпиша ,ама дали ще разбереш схемата това е под въпрос господин банкер

Т.Н гръцки дълг е частен ,и няма нищо общо с гръцката държава и гръцкия народ. Тепърва ще излезе истината за Юнкер.

e ся гледах Парамов. Рече 30/40 дни банкова ваканция. Което автоматично значи 60/80, че и повеке. Направо могат да си чакат над половин година, ако Ципрас се закучи като Искров

Представлява ли някакъв авторитет за вас?

Чисто държавен. Частния изобщо не брига държавата. Интересното е че тъпите путлераски тролове разбрахте, че има държавен и частен дълг.

Гърците се оказа, че са по-мъже от нас. Ама така е, нямат "гротескна мрежа", НПО-та. Оказа се, че имат мислещи хора. Ще се оправят, ама заради такива като соросоидите, ние ще правим като вятъра

въртиш една малоумщина за няколко копейки повече ли?

евреите, сащо са изнервихте ва? нали сте най-големите "демократи" ? хахаааа. не искаме да ви плащаме! точак. разстреляйте ни всички! както разстреляхте шарли!

Нема нужда. Гърците сами се разстреляха - гръцките акции, търгувани на фондовата борса в Ню Йорк се сриват. Piraeus Bank SA поевтинява с 24%, Eurobank Ergas е надолу с 25%, а National Bank of Greece губи 20% от пазарната си капитализация.

Гърция ще си печата драхми и ще се присъедини към БРИКС! Боли ги кура за ционистите от фашингтон и ционистите от европа!!!

dobrin

16+1=?

Уважаеми сънародници,това което става в Атина е проект на ЕС от две години да по кажат на всички овце в ЕС ,какво ги чака ако не слушат Радио Ереван,а доколкото братятя Византийци успешно се борят с най голямата рекет система ЕС.Да бъдем живи(което ме съмнява) ,но и все пак здрави да си плащаме на рекета в БрЮксел,честито на наште деца и внуци та дори и пра пра внуци.БИНГО

Кришнарче,стига си дезинформирал и СРАЛ тук във форума.... Вие НПО-шерпите съвсем скоро ще копате тунела под шипка.....:)))) или по добре от сега си купувайте билети за Фашингтон.

значи наливането на стотици милиарди и отписването на 100 милиарда евро дълг е рекет така ли? И аз искам така да рекетират България...

Гърците: Това е пълна катастрофа, нито може да се купува, нито да се продава - тотален мор, вече няма достатъчно храни по магазините

От къде я почерпи тая информация? Казах ли ти да не ядеш диворасли гъби от горичката край санаториума!

Гръцките акции, търгувани на фондовата борса в Ню Йорк се сриват. Piraeus Bank SA поевтинява с 24%, Eurobank Ergas е надолу с 25%, а National Bank of Greece губи 20% от пазарната си капитализация.

Това беше целта, но ако издържат ще пребъдат.

Вервай си! Това че си малоумен не е проблем за никой друг

Надявам се съседите да хакнат матрицата и да променят алгоритъма.

Матрицата е бъгната със системна грешка!

Ако имат достатъчно време ще налучкат комбинациите.

за матрицата ти незнам, ама нащо манго определено ще хакне бая гръцки матраци, след голямото теглене на кеш от гръцките банки

Да ама гърците били измислили секса, после римляните го усъвършенствали като добавили и една жена :-))

Американския портал Вокс: "Еврото плячкоса икономиките на Испания и Гърция" Коментари?

Американския портал финансиран от др. Путин, който плаща и вашите заплатки, нали...

дсб си призна, че плаща на тролове либерасти, е, ти си един такъв.

Ню Йорк Таймс и Лос Анжелис Таймс и те ли са на Путин? Нека приемем, че всичко което не пасва на партийната ти пропаганда е от Путин. Така че може да си спестиш следващия път дерурната тролска реплика. Английските Гардиън и особено консервативния Телеграф и те са на Путин нали? Ех, куха лейчице.

Засега няма, но после?

После след референдума?? И после след 1 месец?? И как без пари до тогава??

Чака се сигналът от САЩ.

за глухите камбанта не бие по два пъти. Сигнала беше че МВФ не им направи отсрочка за вноската. Ако не си разбрал още МВФ са креация на САЩ

За тебе специално ще бие.

Реформи за растеж в ЕЗ - демек девалвация. Американската преса - еврото убива икономиките на страните в ЕЗ (и една бедна територия с борд)

сигналът от САЩ дойде преди няколко часа - сериозно да се обмисли съкращаване на гръцкият дълг... е евро-групата сериозно обмисли и реши да не... Това е метър прът в американските колела, и недвусмислено показва, кой кой е.

Дължиш ми много голямо извинение лично

Дано гърците проявят разум в Неделя и изгонят комунистите, че иначе майка им жална.

Комунистите в Гърция са в опозиция. Теб май комунисти ти се привиждат навсякъде. Ходи на лекар.

Май не ви е ясно, че не сте толкова умни за колкото се мислите, руски мекеренца. Което е нормално, разбира се. :)

Гърците поне си имат политици с топки, за разлика от нас, българите. Очаквам да се споразумеят и пак ние ще сме смешниците с 27% данък от гръцка страна.

Гърците поне си имат политици с топки---Това в раницата на Варуфакис не са топки, а купони за сирене, пастърма и бензин за пътаретката

"а купони за сирене, пастърма и бензин"... Глад батка, друго си е като при нас, сух хлебец и едно кисело мляко за разхлаждане.

И точно това ги дразни някои тролчета. Щото лъсва малодушието на шефовете им. Чак американците се чудят кви са тия доволни от мизерията си шматки на север от Гърция?

"Многомилионния митинг" са 2000 чички и лелки с чадъри пред НС. Има и снимки в "Гардиън" от птичи поглед - да беше ги разгледал преди да пускаш дезинформации Митинги за "не"-то пък имаше в цяла Гърция.

Поредния путлерастки боклук. За първи път излязоха работещите и крепящите държавата. Ония безработни боклуци от сириза са точно боклуци като тебе

Многомилионен е, спонтанен флаш моб, не са никакви чички и лелки, а млади, умни и красиви, симпатични, политически Необременени, борещи се само и единствено за морал в политиката и отстояващи своите Евроатлантически ценности!

мили сънародници , наслаждавайте се умно в тоя тежък период за нашите братя по менталитет, извадете си всички поуки , че като дойде нашия ред да сме готови за действие и да не се излагаме по гръцки ! да , знам ,ние дървото го изядохме , те ,тепърва ще го вкусят !ние оцеляхме , защото никога не сме били глезени ! за разглезените ще бъде голяма трагедия !

Според американците, наистина е странно, че бедна окъсана България не се обажда в подкрепа на ципурата. Ще учудим света с мазохизма си.

Ти защо реши, че на американците им е странно? Те предложиха формулировката "присъствие" когато разбраха, че 500 години по тези земи сме живели в дух на толерантност и взаимно зачитане. Когато разбраха каква гнусотия е расовата и други форми на дискриминация-веднага замениха някои некоректни термини с много по-точните, като: "афроамериканец", "гей", "човек с нарушени или потъпкани граждански права(роб)" и пр.

в случая не може да се говори за мазохизъм в BG , но в комшиите скоро , ако никой не ги вразуми !

01.07.2015г. 1 евро = 2 драхми 01.07.2016г. 1 евро=10000 драхми.

Да бе, нали и един долар трябваше вече да е 500 рубли ... Какъвто е президента, такива са и клакьорите му в бг.

+++

Ще, ще. Само погледай. Махаха доста нули там вече, сега пак :-)))

Ти гръцката икономика с руската ли ще сравняваш. Изобщо на каква база допускаш подобна съпоставка?!?!