Остри политически реакции за напрежението в Гърмен

Мнозинството в парламента не прие вътрешният министър Румяна Бъчварова да бъде изслушана във връзка с напрежението в Гърмен. ДПС и БСП припомниха за Катуница.

Обратно в новината

Коментари - Остри политически реакции за напрежението в Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво социално изключване на циганите? Аз искам да се интегрирам към тях. Да си строя, където ми скимне,да не плащам ток,вода,данък, билети и т.н.

Местан, разбери, че първо спазваш правилата и тогава си ползваш правата. Обратното просто не е възможно. Никой с нищо не е длъжен на циганите, напратив - циганите са се качили на главите на хората, държавата ги дондурка къде с пари, къде с бездействие и те стават неуправляеми и супер нагли.

не разбрах, значи, за българите в Мизия раздавахте фургони, като си загубиха къщите, на тия направо готови жилища ли ще давате ???????? е, това вече на нищо не прилича !

Играят си с хората, защото са мазни богаташи и семействата им са по чужбина, живеещи в охолство. А ние тук да му мислим.

Никаква работа няма проблема на с. Гърмен в парламента. Проблема е от компетенцията на полиция, прокуратура и съд. И стига с тия жилища общински или държавни за настаняване на цигани!!! Къде го има това по света.Да е имало земетръс 7 и нагоре, тотални наводнения, да има срутени къщи. Е тогава на какво основание ще им строят жилища? На какво основание пенсията на майка ми с 42 трудов стаж е по-малка от помощите за раждане на две-три циганета.Не пиша отглеждане, защото при тях то свършва с раждането, те затова и раждат непрекъснато, едното да учи другото на кражби и посегателства. В момента е по - лошо и от турското робство, имали сме поробител, но е имало и хайдути и все някой е раздавал правосъдие. Сега няма на кой да се оплачеш от циганските набези не ти приемат и оплакванията дори. Остава закона на Линч да влезе в действие и това време наближава. Гърмен не е началото, не е и края, там ще се размине някак, но заради престъпното толериране от страна на държаватата и общините проблема ще се задълбочава неумолимо и скоро време ще има трупове някъде. Вие ако утре чуете, че в някое село възрастен човек е застрелял циганин в двора си, опитал да го обере как ще реагирате.Сто %, че си е получил заслуженото. На следващия ден дядото го съдят, влиза в затвора и никой не излиза в негова защита. Затова тези, които ни управляват правят каквото си искат с нас, а циганите ни довършват. Власт /всякаква/ и население без исконните човешки ценности /цигани/ разбират само от едно: вила във врата в противен случай почват да мислят за глупости. Е това е положението сега в страната..

При кражба в собствеността всеки да стреля на място. Нека да се отстрелят 100-1000 крадци. Тогава да видим,какво ще прави властта - ще продължава ли да вкарва хората които се защитават по затворите или ще започне да вкарва крадците.

...изходът от ситуацията не е в изрази като "паразит", "тази популация" или в определяне на ромите като изгубеното звено между неандерталеца и хомоспаиенс. ..." Мда, г-н Местанчо, изходът не е там, а в изкореняването на мафията, която храни тия паразити. Добре е да започнем с ДПС!

Местан ДА КАЖЕ КОЛКО ОТ ДОТАЦИИТЕ ВЗЕМАНИ ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА, КОИТО ПОЛУЧАВА ДПС ЩЕ ЗАДЕЛЯТ ЗА СОЦИАЛИЗИРАНЕ НА ЦИГАНИТЕ.

"Първопричината за напрежението в ромските квартали е в социалното ИЗКЛЮЧВАНЕ на ромската общност?!" Питам аз, а какво стана с програмата "Десетилетие на ромското включване 2005 2015 г."? Ако селата Мечка, Катуница, Гърмен ... са РЕЗУЛТАТЪТ, къде е прокуратурата в тази галимация? Или Цацаров все още не знае, че е сезиран?! Поздравявам всички във форума, с хитът на Андриано Челентано "ДЕВАЛВАЦИЯ" - 1976 г. .

г-н местан да отговори какво са правили във властта в продължение на всички тези години, които за нас са изгубени, а за тях чиста печалба. както и да каже каква точно е ролята на това антиконституционно "движение" в българския парламент. ако циганите станат интегрирани, образовани и спазващи закона граждани, както други етноси живеещи на тая територия, каква ще е ползата от тях за вас, гражданино- агент на дс? кои ще останат да гласуват за вас освен онез, които са на ердоганска територия?

изключително подъл и гнусен нещастник, защо не даде отчет, когато мръсната депесарска банда беше в управлението на страната години наред, с негодника лъже-"цар", с подлия нещастник Сергейчо и престъпника Орешарски, какво направиха за интегрирането на циганите!?Освен с по едно кебабче да усвояват гласовете им на разните избори!?

началник лагер в Полша или в Сибир.

Местане,защо не беше по време на потопа в Мизия.Хората се бореха за живота си и спасяваха роднините си(беше панаира на града),,,ромите,, от баира бяха пуснали песента за Титаник и групово крещяха ,,давете се гяури,,На другия ден тръгнаха да обират на хората къщите ,,уж по предлога че ще помагат,,Добре,че Жандармерията прояви професионализъм и твърдост към тях...да не говорим колко помощи отмъкнаха след това...Посочете в коя друга Европейска държава може да се случва всичко това.

чети вестници бе майна. Слушай медии. Какво ще викате министърката, да правите свои циркове ли..Мш то ние плащаме и за циркове и за осигуровки на римляните, ми то много ни дойде. Мистан пък вика за детски градини за циганчета. Да не мисли, че младите майки от маалата ще плащат за места в тия градини, доколкото ги има. В това време циганките дали ще отидат да работят...или ще чешат вълна..Образовани цигани?! Те са с нагласата, че до 20 години държавата ще бъде ТЯХНА, вие ми говорите за образоване. Битът и "културата" им ни заливат, правосъдието им също. Така е защото ако държавата имаше адекватен съд и правоприлагащи органи нямаше да питаме докога римляните ще имат само права на патриции.

Имаше един филма ,май се казваше "Рай"-изтеглете го и вижте какво са циганите-с циганин можеш само да си измиеш ръцете...

Ти пък, как ще се измиеш?Трябва първо да го свариш на сапун, ама какво ще излезе - не се знае.Може и бая да мирише.

1. Вижте колко цигани има в България. 2. Определете жилищните им нужди. 3. Проектирайте минимални, стандартни, дуракоустойчиви жилищни стради. 4. Ангажирайте сичкото циган в дейностите по построяването им. 5. Продайте им ги на дългогодишно изплащане. Пари за това има. Не им ги раздавайте ей така - да се подпират по метлите... С изолация не става - не го ли проумяхте вече 25 години? Дядо ви Тошо беше по-умен от Вас!

"Дядо ви Тошо беше по-умен от Вас!" Ама, много по-умен!Циганин без работа нямаше! Бяха ниски кат тревата, и като видеха милиционер, минаваха на отсрещният тротоар!

Добър ден, другарю милиционер. Снощната милиция беше много учтива, хич не биеше.

Така си е, но тогава "италианците" ще си вдигнат тарифата по време на избори. И тогава БГ-политкласата ще трябва да се бръкне по-дълбоко в джоба. Явно сегашното 25-годишно статукво е полезно за политкласата. Иначе, тя отдавна да го е променила законово, така че да й върши работа.

Вярно. Трябва да се започне строителство. Израел има голям опит в това отношение. Най-на сметка излиза да се построи висока ограда.

как от едни прости цигани и прости българи въпросът стана политически. ДПС пак изкяри. Но май в дъното на провокацията са простите българи, които са се сбили за една музика.

КАКТО ВИНАГИ МЕСТАНЧО ЗОЩИТАВА ДРУГИТЕ НО НЕ И БЪЛГАРИТЕ.

имаме над 200 депутата, а броят на гласувалите е 146? Защо ги храним тея безгрижни, самозабравили се дерибеи?

Циганите са особено племе,имат специално отношение към труда.Да работят по общоприетия начин не желаят,ако обаче могат да откраднат, такава изобретателност и такава физическа сила-да им завидиш.В тази посока трябва да насочим усилия.С думи и обещания в бъдещето не става-дава му се определен обем работа и веднага му се заплаща-да види веднага резултата.И да види че и така може.

Циганите имат IQ 70. Заради алкохола, който пият бременните и децата им. Затова децата им не могат да учат. Пък и няма от кого да прихванат да научат нещо. Единственото решение е да се взимат децата от циганите които са осъдени.

Лютви бей!когато мангалите подпукат и вас и вие ще казвате "паразит" и "популация,анадън му!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Местан от друго го е страх-НИЕ да не подпукаме циганите,а турците да са следващите!Няма страшно ,ние сме благороден народ.доказали сме го.

А лицето Борисов го вълнуват как е положен асфалта някъде , ремонтиран ли е мост навреме.... Не Премиер ,а началник отдел в Пътната агенция. Управлението на една държава не се изчерпва с асфалтиране и боядисване , но НИЕ сме си виновни.

Има много запустяли военни обекти, има много пустееща земя, държавата да се ангажира и да направи държавни кооперации и в тях да настани циганите. Тези които не искат да работят да бъдат лишени от всички държавни социални помощи. по този начин те ще могат да си осигурят препитание и жилища. На това предложение сигурно ще се намерят хиляди мотиви как неможе да стане с помоща на държавата.

Тоя Симеонов вече го кръщавам "Вальо плашилото".Помня, като дете, имаше наистина такива бостански плашила, много страшни, но неефективни!

Лютви Местан поиска от правителството ромите в Гърмен и в цялата страна да бъдат ислямизирани

Какво изслушване, строго прилагане на законите. Стига толерантности и прилагане на правила нямащи нищо общо с действителността. Като много знаят защитниците им да отидат на място и да решават проблемите ,а не да вземат пари.

Защо на 30 км . от Гърмен в Северна Гърция , където също има роми , няма напрежение , няма незаконни постройки , плащат си водата и тока , спазват закона ? Защото има държава и няма ДПС !

Този червей местан да каже, какви са тези задължения, които имат циганите, но не и българите, и права , които важат само за българи, но не и за цигани. Гнусен та чак отвратителен цигански защитник.

имаш толкова обръчи,субсидии,ами отваряй детски градини и ограмотявай електората си бе джанъм,защо ние българите да отговаряме за твоя електорат цигански.Имаш пари -ограмотявай,прави къщи и т.н. и т. н.

Циганина си е циганин.Вари го печи го,образовай го,интегрирай го,нищо няма да помогне!Такъв им е гена-мързеливи,нахални,брутални,крадливи и елементарни/меко казано/.За мен изхода може би е да живеят в затворено общество и да бъдат контролирани от полиция!

Да ги преместят в старите казарми и да обърнат кльоновете навътре!!!

Ама те и сега са си постоянно в запустелите казарми... Оглозгват де що има желЕзо, мед, тухли, керемиди, дърво...!!! :::)))

Напрежение и в парламента за ситуацията в Гърмен - я-те се напрегнаха????!!!!! Веднага да се осигури обичайното спокойствие на управляващите - няма разни бити крадени и заплашвани от роми да всяват напрежение в елита на държавата.

Всъщност ,сънародници мои, тлеещи огнища като това в Гърмен има в цялата държава. Въпрос на време е да се разгорят. Политическата риторика само налива маслото. Истината е, че всички сме се превърнали в заложници на циганския проблем, отглеждан умишлено с години...

Този глупак Местан , колко години беше в управлението, защо досега не ги интегрира , ами се е сетил да вие на умряло -СЕГА.

всички цигани да бъдат изселени в кърджали, където дпс да си ги интегрират и образоват!!!

Ти също подклаждаш напрежението,защото ти плащат за това. Навремето тук пееше дитирамби за интеграцията на ромите,нали,зло духче?

мили боже ти си луд! :) долнопробните ви провокации нямат краи, дрогарю! типични комунета, преобличате се според ситуацята ви като вожда ви волен, веднъж демократ, после фашист, сега русофил!

Ах,колко иска "екзактния" да има гражданска война,за да влязат натовските турски войски у нас!

БРЦК

Всичко идва от беззаконието и наглостта. Като почнат да вкарват нарушителите на обществения ред независимо от етноса всичко ще се оправи. В момента полицията не върши нищо независимо за какво им звъниш ! И няма наказания за неизпълнение на задълженията им!

Да вземе тогава г-н Местан да обясни къде отиват всички пари от една камара фондове, за БХК и т.н. за интегриране на циганите?!?! Или най- добре е да ги държат неграмотни за да могат по- лесно и евтино да ги манипулират!

Лютви Местан поиска от правителството ромите в Гърмен и в цялата страна да бъдат интегрирани Интегрирай Местане.Интегрирай ги в къщи, в Сараите също има достатъчно място.Пеевси го издигнаха от Столипиново за евродепутат.Така , че и той може спокойно да им преотстъпи някой от хотелите си. Така , че грижата за вашият електорат е отговорност на ДПС.

А стига бе. Отпаднали от училище щото нямали достъп да детска градина. Що се някой друг им е виновен на местаня и на мангалите бе? Трябвало да има варни права а не само държавата да изисква. Че тя държавата ако изискваше полвината мангали да са в пандиза. За пореден път се убеждавам колко гаден е тоя фес.

ГЕРБ и ДПС са заедно!!! Защо ли по ключови въпроси гласуват единодушно???

А сега де, На фона на всички програми за приобщаване на циганите, социално подпомагане, ограмотяване и т.н. според Местан , същите били изолирани! Къде го чукаш, къде се пука!

Г-н Местан, спрете да подклаждате етническо напрежение, защото то ще се обърне и срещу вас. Бъдете български гражданин, както се наричате и спрете да вредите на България. Ако политиците не се обедините, то народът ще се обедини срещу вас. Бъдете сигурни в това.

За МВР - ако позволите.... Събужда се дядка посред нощ, поглежда през прозореца и вижда как циганска банда отмъкват картофите от градината. Звъни на 112: Ало, тук цигани ме обират! Моля, изпратете патрул! Съжаляваме, но нямаме свободни коли в момента. Звъни след 5 минути: Не пращайте кола. Аз ги изпозастрелях След три минути с вой на сирени пред къщата спират 4 полицейски коли и бронирана кола на спец-частите. Залавят крадците и крещят на дядката: Ти, защо каза, че си ги избил, бе?! Ами, вие казахте, че нямате кола

еваларка за лафа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Интересно разделение се получава - ГЕРБ, РБ и ДПС срещу останалите относно изслушването на Румяна Бъчварова. Много размисли буди, много...