ДНСК поиска обяснения за незаконните строежи в Гърмен

След искането на гражданите на община Гърмен да бъдат изселени пребиваващите в незаконни жилища, ДНСК изяснява защо са спрени заповедите за тяхното събаряне.

Обратно в новината

Коментари - ДНСК поиска обяснения за незаконните строежи в Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не пише за обявеният от хората в Гърмен общонационален протест на 2 юни - в Гърмен! Затова - нека се разпространи тази информация, който може и не е безразличен - да идва!

Защо никой не пише за 10 минутното видео от vbox7 със заглавие "Цигани нападат Гърмен"?

едни ,,български'' граждани имат само права други български граждани имат само задължения

Не съм забелязал някои да иска да стане правоимащ циганин.

ИЛИ ПРЕМАХВАТ НЕЗАКОННИТЕ БОРДЕИ , И ПОДСИГУРЯВАТ ЖИЛИЩА НА САМОНАСТАНИЛИТЕ СЕ, И ВСИЧКО ЗА СМЕТКА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА!!!! ТЕ НИЩО НЕ ГУБЯТ - ДАЖЕ -НОВИЧКИ ЖИЛИЩА!!!

Истината е че тези цигани бяха доведени да се заселят и да си пострят незаконни къщи от самата община преди 20 години. Целта беше да ае запази училището като чаветата осигурят необходимия брой деца.

че трябва не само да им плащаме тока, водата, детските и социалните помощи, а и да им осигурим пдслон; нали се сещате защо след немного години в БГ ще останат само цигани и управляващи от всички институции; И ТОГАВА КОЙ КОГО ЩЕ КРАДЕ? Въпрос с много повишена трудност, да започват да мислят по отговора!

'' за да се събори единственото жилище на лицето, което пребивава в тази къща или колиба, трябва да се осигури от общинска администрация и социални грижи място, където да живее"-не съм сигурен,че законодател с не замъглено съзнание,ще сътвори такова безумие и прави държавата заложник на лице,което може да построи жилището си където поиска в противен случай държавата трябва да му подсигури подслон.

Така е по белия свят. Гърция дори беше осъдена в евросъда по подобен случай.

Да де, ама ако самонастанилите се в чужд имот не бяха роми нито щяха да им осигурят жилище, нито щяха да подсигурят грижа за децата с някакво подпомагане. Щеше да важи принципа, че спасяването на давещия се е грижа на самия давещ се. А ромите дори не работят, не внасят данъци и осигуровки и тормозат с набезите си българите които с труда си ги издържат. И даже не се смятат за българи, а за турци. Отвратителна несправедливост и геноцид спрямо българите!

Лилето Павлова ще накара ли гавазите да бутнат незаконните къщи, или ще проведе на незаконно настанените агитация за саниране?

днск са строителна са м-я. Че циганите са Нагли в това спор няма.Олигарсите сасъщ виновни и политиците

Ама какво ще стане ако всички българи без имоти опънат по една палатка на жълтите павета. Тогава набързо ще ги изгоните, нали? И няма да им дадете жилища! Това са двойни стандарти. Ние, българите, сме роби в страната си! Работим до гроб за да издържаме армия цигани...

От тебе опъването на палатката, от мене другото. Може и на тревата,че на жълтите павета ще си изръбиш коленцата! О-кей ли си, дарлинг ?! Милко

Нещата са прости. Осигуряеате им жилища и събаряте. В цивилизацията хора без покрив няма , Колкото и на българинът да му се иска е да е обратното.

Виждал съм кашонени "къщи" и в Ню Йорк и в Париж.

Тия идиоти от ДНСК се разработват само ако стане нещастен случай. В останалото време само, тихо и кротко си получават заплатите.

И рушветите, и рушветите Хольо, не ми се прави на света вода ненапита!

Народе!Единни,силни сме!!!

След като държавата е безсилна пред циганската експанзия, предлагам да се сформират охраняеми гета за възрастни българи, където те ще могат да прекарват спокойно старините си, а високи огради ще им пречат да гледат как братята цигани се множат благодарение на социалните програми финансирани от бюджета .Сигурна съм, че доста народ ще се възползва от подобна възможност. Що се отнася до младите и работещи българи, те вече са се ориентирали към терминалите на страната, като по този начин освобождават така нужното жизнено пространство за своите по- мургави сънародници .Изобщо, за всеки има място под слънцето, само дето ние българите трябва да се огледаме за друго!

Питам какво прави ДНСК? Май нищо! Защо ли? Нормално е да попитам защо не прави нищо? Явно от ресорното министерство така са разпоредили. Кой има интерес от това? Приемам отговор на горния въпрос.

Тези нещо се шегуват или се правят, че не разбират... Че то в цялата държава има-няма 5-10% от циганските къщи ако за законни, добре. Преди 2-3 години минах през Столипиново. Нямате представа за какво става дума! Построени са едни палати, разстояние между къщите 30-40 см, всяка гледа накъдето си иска... И не е само там. Минавам често през Самоков, Ихтиман, околовръстното на Дупница. Същата работа. Проблемът е граден вече 25 години, в които ромите бяха оставени безнаказано да правят каквото си искат. Не мисля, че разрушаването на всички незаконни цигански къщи е нещо възможно.

someone

отново министърката е права. независимо, че повечето българи гледат с високомерие и омраза на ромите, не е редно маика с малки деца да остава на улицата, дори къщата да е незаконна. поспрете малко със злобата, да не стане утре вие да сте под някои мост.

Законът за спазване ли е или не? Кой е виновен - този дето не спазва закона ли или другият, дето внася данъци и го спазва? За майките с деца въпросът ми е свързан с това, какво са допринесли тези майки за обществото и какво са ползвали от него? Няма как все да ползваш, а никога да не допринасяш. Ако не съм прав - посочете защо.

Както е тръгнало,май по-добре е да се отцепи една територия от България и там всички цигани да си направят циганска държава.Тогава да видим как сами ще се оправят.Ще започнат взаимно да се крадат и избиват!

най- добре е в софия ,тъкмо ще посрещат и изпращат дипломатите от целия свят, иначе идеята не е лоша ! може би близо до морето...

Не става!Паразитите не могат да живеят без гостоприемника си.

Циганският проблем е лесно решим. Всеки да има право да носи оръжие и да го използва при самозащита и защита на собствеността си. А при опит за вендета - Жандармерийска саморазправа!

Не ми се политизира, но това е перверзия. Какво са правили тези мижитурки в ДНСК? Топлили са столовете на бюрата си и са се правили че нищо незаконно не става около тях! Търтеи недни, а сега се правят че ще "изясняват" какво се е случило!!! Най-голямата мафия и най-големите безобразия са в строителството. И това в София е показателно многократно повече от колкото в страната. София е превърната в една грозна архитектурна самодейност, простакът няма чувство за хармония и красота. Дай му да руши и трупа просташки постройки на най-неподходящите места. Само и само едни пари да преминават от едни в други ръце. Стига партийните апаши да са доволни и да създават блага за низшите чиновници, живуркащ лоялен електорат. Гърмен, Лещен, Огняново, Ковачевица ... са малкото останали резервати на българщината, бита и красотата на България. БРАВО на гърменци, никакви компромиси за мафията и циганията!

Правилно ли разбрах, премахват незаконните постройки и настаняват хилядната тумба в законни такива. Абе тук Индия ли е, че се грижат за тия повече отколкото за измъчените българи. И като ги настанят в законните жилища какво, ще станат изведнъж примерни граждани, няма да крадат и да чупят и да нападат съседите си. Боже, какво ни има, че позволяваме така да ни се качват на главата кой откъдето свари?Да сте чували на работещ българин за смешна заплата, плащащ данъци, отглеждащ с мъка децата си държавата да му е подарила жилище и да му плаща ток, вода, всичко и за него да остава само онождането?

Браво Гърмен. Българи, обединявайте се за да има България.

Новите жилища да са в непосредствена близост до жилището на г-жа Румяна Бъчварова, Росен Плевнелиев и други "лични" политици... Така ще покажете на нас "простите" как се случва интеграцията. Бас държа, че скоро ще ви видя как впрягате каруците...

Ако политиците са честни, а не продажни копеленца, дето си пазаруват цигански гласове по изборите, могат да направят следното: Да вземат едно место държавно, в гората, неудобно и непривлекателно, да сложат там каравани и всичката циганя там. Един коларси път до града, кладенци за вода и това е - всички цигански махали от градовете и селата в БГ с незаконни постройки там. Да се крадат и избиват един друг. Дава им се земя да обработват, да садят картофи, да пасат кози - каквото искат. Изникне ли незаконна постройка някъде - фургоня и там. Да не се оправдават, че им е единствено жилище. Които бачкат да си купят тухли, да си строят къщи. И така.

А караваните кой ще ги плати? Знаеш ли колко струва един фургон? Те за едно земетресение не могат фургони да намерят, ти за циганите ги предлагаш. Лесно е да се говори, но за всяко нещо се искат пари.Дори да не е фургон, палатка да е ( както бежанците в Сирия или Сомалия) пак трябват пари.

нацвъкали колибите върху частен имот. В случая прокуратурата трябва да се самосезира за самоуправство върху чужда собственост и отнемане правото на собственика да се разпорежда със собствеността си! Каква е наказателната отговорност за това?!?

Нещо пак ли за глупаци ни взеха?Незаконно построеното подлежи на събаряне по смисъла на закона и за това НЕ ДЪРЖАВАТА,а построилият го ДЪЛЖИ ГЛОБА и разходите по събарянето.Страхливи и притворни администратори ПРОЧЕТЕТЕ закона и не ни правете на идиоти.

Накрая и ново къщи ще им вдигнат, че тези не отговаряли на европейските изисквания. ЦИРК БАЦЕ нема такива ОРГАНИ...

И аз съм човек и аз съм "български гражданин". И аз имам права.

Не съм останал с впечатление, че някъде в западния свят, се дават общински жилища при подобна ситуация.

Пра си. Във Франция ги изселиха, а не им дадоха жилище. Къде е справедливостта? Ако аз плащам наем и съм изряден към държавата, ще съм ощетен, в сравнение с тези, които на чужд имот и без разрешение сторят къщи и в замяна искат обезщетение. Все пак има принцип в правото от римско време - никой не може да се ползва от неправомерното си поведение. Щом си нарушител - нямаш права. Правата са за спазващите закона. ДРУГОТО Е ДЕМАГОГИЯ!!! Къде е ДНСК?

Орешарски и Станишев са виновни.Там са били, брали гъби ,купонясвали с циганите и след това ги подкокоросали да се бият .

творчество по ГЕРБ. За всичко е виновен Орешарски даже за утрешната градушка.

Голям цирк. На мен за едно удължение на комин ми разказаха играта, а 50000 (да петдесет хиляди) роми в столипиново строят и живеят в незаконни постройки и никой не смее да ги пита Защо така. ДОКОГА!

балкон без разрешение се събаря, а тия вдигнали кенефи и дай сега кон за кокошка. Ей, вземете се у ръце, че ще ви помете народната "любов" и няма да има спиране.

пак искат да запазят "избирателите си" на принципа и вълкът сит и агнето цяло. И кво сега - ще пренесете проблема от Гърмен в друго населено място, където ще ги заселите в нови жилища. Ами те и тях ще изпонасерат и пак ще тръгнат да безчинстват . Държавата да си влезе в ролята и да изпълни функциите си. Какво е това чудо на чудесата, което се случва в мирно време?! Хората оставени да се борят сами, а политическите пигмеи пируват по време на чума.

законно жилище, когато се отчуждава!!! Как ще се обезщетява жилище, което не е законно - няма разрешение за строеж, няма акт 16, т.е. не е нищо, жилище е само в главите на неграмотните роми, според закона там има нещо си незаконнопостроено. И не само че не трябва да ги обезщетявате, ами следва и да ги наказвате, вкл. с принудителен труд за целия ресурс, който хвърля обществото по премахването на кенефите, наричани жилище.

Напълно си прав. Ако нарушителите имат права, то това е правен абсурд. Нарушителите трябва да се санкционират, а не да се награждават.

българи , които нямаме и по едно жилище да си направим по една колиба, та да може да ни осигурят и на нас "единствено жилище". Абе вие у ред ли сте бе?! Какви са тия подаръци на хора, които нищо не работят?! А работещите им съдирате посто ризи от гърба - то не бе данъчни, то не бе банки, то не бе съдилища,,, СТИГА ВЕЧЕ!!! Ако илагате тоя двоен аршин утре ще се заселя насред площада пред Общината . Очаквам и мен да ме спонсорирате с жилище, обаче искам да е на централно място, защото иначе ще има дискриминация!! ПЪЛНИ ИДИОТИ НИ УПРАВЛЯВАТ, И НИЕ СТАВАМЕ ИДИОТИ, ЗАЩОТО ГИ ТЪРПИМ!!!

циганин, а на мен не - ще ви спретна дело за дискриминация, защото при сходни сравними условия избирате ЦИГАНИНА!!!

По какво точно се определя дали един гражданин е циганин, защото от утре искам да съм циганин !!!

Значи ли това, че всеки, нямащ жилище, може да реши проблема, като незаконно си построи където свари някаква постройка. Според властите излиза, че не могат да го съборят или общината ще му намери общинско жилище! Хората, които безнадеждно чакат с години да им отпуснат общинско жилище дано да са разбрали как могат да решат жилищния си проблем. Е, при следващото преброяване да се пишат роми иначе няма да стане май.

Друга пречка е законовото изискване, според което общинската администрация и агенцията за социално подпомагане трябва да осигурят на лицето, чието единствено жилище предстои да бъде разрушено, друго място, където да живее. Минкеее, какви жилища да осигурявате, след като тия ся построени НЕЗАКОННО?! Компенсира се с жилище лице, на което имота е ЗАКОНЕН и ИМА ДОКУМЕНТ ЗА СОБСТВЕНОСТ и предстои да се събори поради отчуждаване по различни причини от д-вата, като се възмездява с равностоен по цена или малко по-скъп! ....Фактът че досега това не е направено, тя обясни със забавяне поради обжалвания в Административния и Върховния административен съд. И кой обжалва бе Минке събарянето на незаконни постройки- неграмотните гурливи мангали или БХК?! Това ,,управниците,, заслужавате да ви натоварят на картонени шлепове заедно с мангустите и да ви завлекат навътре в морето, та да се отърве народа от вас. Когато да ви пребие човек, все ще е закъснял ...

лицето няма и единствено жилище, защото то не е узаконено! Няма никаква причина да го "обезщетявате" !!!

Циганите крадем по малко ,но всеки ден,щото всеки ден трябва да се яде.А,баш циганите от българите крадат яко ,но по рядко,веднъж дваж на месеца,но яко-яхти,замъци,засукани моми, и др.работи.Ама вие понеже сте зашеметени се в нас гледате.Добре правите,големи крадци сме!

ГЛУПОСТИ!!! Хиляди българи всеки ден ходят на работа, получават заплати близки до прага на бедността, плащат данъци, децата им ходят на училище, грижат се за родителите си , спазват законите! Те нямат и не мечтаят за яхти, замъци, само се надяват да са здрави, за да могат утре пак да ходят на работа, пак....

па то си е така-с малки суми,но редовно,като в тотото.Детето ти гладно било ли е и ти да немаш леб да му дадеш.

Е,щом се гордееш с бедността си,живей така!

хванете да обработвате земя и да произвеждате храната си, вместо да я крадете. Желанието ви е да пада от небето направо в устата, мързелива паплач!!!

Къде е МВР в цялата тази работа? Прави се, че нищо не вижда и не чува. До кога ли? Явно има групи от обществото, който смятат, че могат да крадат и това е в реда на нещата. Ако това е правилно, моля кажете ми, защото аз не разбирам нещата така.

Тука не става дума за етническа омраза, а за паразитизъм в най-висша форма.......

значи едиствения начин да изгониш незаконните заселници от земята си остава физическата саморазправа ...след като закона закриля тях ,а не собствениците на имоти редовни данъкоплатци- друг начин явно няма

Ще се шуми седмица-две и после всичко по старому... Нещо да се промени след като онзи изрод уби 23-годишното момиче във Велико Търново?

Съобщили им били на интернет страницата, че имат покани доброволно да си съборят незаконните строежи - ГОЛЯМ СМЯХ! Ама разбира се - те циганите от кв. Кремиковци непрекъснато ровичкат в интернет! :-D

да и като се залетят доброволно да си ги събарят хахах

Минкее,бутай копторите на мангустите да не те бутнат теб.

ми така всеки ще бодне барака и общината ще му даде жилище

С братята помаци (българи) шега не бива...ха..ха.

Проблема не е в строителството, а в едно определено племе с мургав цвят.

Проблема не е в едно племе....Понеже сте кухавелки, онези ви подхвърлят простотии и толкова и ви е акъла.Държавичката е плесенясала от корупция,лицемерие и цинизъм.Айде ,утрепете ги циганите и ставате Швейцария....да геееея и серсемите!

Като я видиш тази кметица колко е сдухана, за какво да говорим, то е ясно, за чистачка в някоя канцелария - да, за друго не

е тя какво може да направи женицата=- нали ще я пречукат с камъни и брадви ако рече да ги гони,тука си трябва държавна политика

Кметицата не може да направи нищо,дори и да иска.Кво се правиш на слънчасал!

другия чиновник не може, съдът не може, прокуратура не може - е за какво са ния тия облечените във власт дето ги хрантутим. НАй-може юнак балкански, и май скоро ще стане на всички ясно!!!

Години наред се спекулира с думата малцинство,или циганин ,или Българин.Паразитите смучат български помощи и не спазват общоприетите норми,Нека някой политик извади от конституцията понятието гето и какво формулита то .Ако има някакви преференции то и ние Българите да започнем да оформяме гета.

На 2-ри юни, на този тъжен ден, нека се събудим и да се надигнем като буря над всички мародери и разбойници в тази изстрадала Родина.

Това е БГ, размятат се хартии, администрацията симулира работа, но резултат няма. По-скоро резултата е чуство за безнаказаност, никакъв респект към закона и нулев морал.

Казват,че Чарлз Линч бил изключително справедлив иначе човек. Нещата отиват на към вземане в свои ръце...