Десетки жертви на ново крушение в Средиземно море

Около 40 имиграни, плавали с надуваема лодка, са се удавили в неделя, опитвайки се да стигнат от Северна Африка до италианския остров Сицилия.

Обратно в новината

Коментари - Десетки жертви на ново крушение в Средиземно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всичко това се предизвика от САЩ с военните си АМБИЦИИ на заграбване по света

аз като бил в почти zяла африка мога да каза че 95 прозента от тях са мошенниzи и крадzи и единственоо се чудят как да те оберат...са чувствие изпитват само тезе дето не са ходили по далеч от две могили

Управряващите в ЕС мислят ли как ще изхранват тези хора?! За работа, за достоен живот изобщо не говорим! А ако ЕС се разпадне, какво ше стане с тези хора и с бедните държави като България?

малко са,само 40 ,да бяха повечко нямаше да е зле

Чувам, напоследък популацията на акули в Средиземно море се увеличава... Има с какво да се подхранват.

Връщай обратно корабокрушенците на пристанището откъдето са тръгнали. Толкова ли е трудно.

Не става криСталинка не дава.....

Не е ли безумие съществуването на Фронтекс? Как така Фронтекс ОХРАНЯВАЛА европейската граница? Та това е пълна гавра, очевидно е, че Фронтекс ПОМАГА на всички желаещи ДА ПРЕМИНАТ ПРЕЗ ЕВРОПЕЙСКАТА ГРАНИЦА, което се финансира от европейския данъкоплатец без никой да го е попитал дори! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ злонамерени лица от върхушката на ЕС под натиска на Световните кукловоди да прекрояват демографски Европа?!? Къде са нашите евродепутати, защо не задават въпроси в ЕП ?!?! Народее, трябва всички да се вдигнем срещу тази пагубна политика, на която целите стават все по-прозрачни!

А моята половинка отдавна се интегрира в Италия. Даже си роди европейче - Фабрицио.

Няма надуваема лодка, която да събере 100 души! Ако тези са я претоварили 2-3 пъти, значи лодката е за някъде около 30 човека! Но пък този вид лодки, които са тип спасителни са на поне 6 независими секции!Няма как да се спукат всичките! Това са поредните небивалици, които ни се снасят, за да могат Испания, Италия и Гърция да засмучат пари за "охрана" на тези мигранти!

Всички тези мангасари са умрели щастливи, защото при тях е дошла "арабската пролет", благодарение на бащицата Обонго! Удавили са се съвсем демократично с усмивка на лице, благославяйки "свободата", подарена им от яните! А всъщност те не са бягали от Африка, а са се разхождали с лодки из Маре Нострум, ей така за кеф и защото го няма диктатора Кадафито!

братчеда Обонго им подарил круиз към рая

Арабелите са плъзнали из цяла Германия. И да не мислите, че преливат от благодарност за това, че получават всичко наготово, нищо подобно - държат се нагло все едно това им го дължат. Колкото повече ги обгрижват и разпределят толкова повече ще прииждат

И аз искам 1000 евро социални помощи, защо дават само на печките?

Ми щот нямаш комин, сирич ауспуф, брато!

А, бе , тия тъпунгери що не бягат в най-съвременната демократична Путинска Сирия, при своите единоверци! Що гледат да се насосат в баш най-фашистката страна - Италия!

Защото са ЦИГАНИ и бягат като плъхове там,където има храна,вместо да се вземат в ръце и да си сложат ред в държавите. Те носят със себе си само проблеми и дестабилизация.

то пък ние като сме се взели в ръце и сме си сложили ред в държавата, та пушек се вдига

Все едно че си описал двата милиона българи в чужбина.

Кога най-после ще се вземат някакви решителни мерки. До кога ще минават с номера "ама те бягат от конфлинти зони". Очевидно Африка и Арабския полуостров не могат да се преселят в Европа. Искам политиците за които съм гласувала да мислят първо за интересите на моята нация

малко хора ще разберат колко си проста, ма даваш акул естествено. в арабския полуостров са наи-богатите дуряви на света, там насила трябва да ги доведеш в бг. араби не живеят само на арабския полустров *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мигранти, та мигранти, те да не са прелетни птици, та да мигрират?

УБИВАЙ У МОРЕТО И ЗА УДОВОЛСТВИЕ! Негрите храна за рибите. Жертви на самозащитата на ЕС.

Това че няколко десетки нашественика са се удавили, опитвайки се да се промъкнат нелегално в Европа, не е трагедия. Трагедия е, че милиони други са успели да се промъкнат в ЕС за последните 2 десетилетия, и десетки други милиони са готови да се запътят за там. Така че ако европейците не се осъзнаят в скоро време, не отстранят своите предателски политици, и не изхвърлят нашествениците, Европа ще стане като Африка, и тогава европейците ще се чудят накъде да бягат те!

КОЙ причини емиграционната вълна? Защо европейските лидери се страхуват да кажат истината? Кой създаде кризисните зони? Защо емигрантите не се товарят на кораби и да се доставят на причинителите - остров Елис си е още в залива на Ню Йорк. Англия, като верен съюзник, дори е по-близо - могат и със самосвали да им ги карат. Този английски националист Фараж нека също каже истината, а не само да дърдори как да се спрат мигрантите - ами като срита политиците, които ги подгониха насам.

Къде са сега "Тирпиц" и Дьониц? Защо не е в Средиземно море, а на дъното?

Никой няма да те разбере, историята е слабата част на драскачите в дирника.....

Малиии, че лодката се била спукала та затуй и се издавили, ама тоя филм вече сме го гледали, и то няколко пъти... и кубинските емигранти, и виетнамските такива, ги правиха тия номера в опитите си да слязат съответно на американска и сингапурска земя. Нещата са къде къде по-прости, когато емигрантите видят кораб, особено военен, просто отварят кингстоните или в случая пукат лодката за да бъдат спасени и така влизането им в Европа да бъде гарантирано, щото ако са в лодката ще ги върнат обратно както са натоварени в нея, ама ако зарежеш давещ се човек ще ти спретнат командировка в затвора.

ПРАВОВЕРНИТЕ УСВОИХА ДА СЪВЪРШЕНСТВО НАЙ-ЕФИКАСНАТА ФОРМА ЗА НАЛАГАНЕ НА ИСЛЯМА НА ЕВРОПА- ДО СЪВЪРШЕНСТВО ОТРАБОТЕН ЕМИГРАНСКИ ТЕРОРИСТИЧЕН МЕТОД ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ ИЗПРОСТЯВАЩА ДО ВАСАЛНА НА САЩ ЕВРОПА.

АЗ ЗНАМ, ЧЕ КОЙТО ВЛЕЗЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА НЕЛЕГАЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕПАТРИРАН.ПИТА СЕ ЗАЩО НЕ СЕ РЕПАТРИРАТ ВЪПРОСНИТЕ ЛИЦА И ОСВЕН ТОВА НЕ СЕ НАСОЯВА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ТЕЗИ РАЗХОДИ, ОТ СТРАНИТЕ ОТ КОИТО ПРОИЗХОЖДАТ.

Значи след утрояването на бюджета, по 9 милиона евро на месец само водната операция! После по още поне хиляда на месет издръжка за около два милиона имигранти на година за целия ЕС, калкулатора ми няма толкова нули..Благодяря ви политици!

А баща ми взема 180 евро пенсия след 40 година работа, при които 30 (през социализма) на висока заплата. И тази пенсия е над средната, познавам много хора, които вземат по 200-250 лева, също работили години наред. И от ЕС ни обясняват, че това е нормално, защото икономиката ни не работи добре... В Бангладеш шивачите - много от тях невръстни деца - работят по 15 часа на ден почти без почивен ден за 60-70 долара на месец. Тези хора не заслужават подкрепа, а хората, нарушаващи закона и преминаващи нелегално граници, без документи за самоличност, плащащи хиляди долари на трафиканти трябва да се подкрепят и съжаляват? Не разбирам тази логика...

Как така още никой не се е усетил да предлага курсове по плуване на очакващите превоз бежанци....

Кой верно е виновника че някой хора се е.бът като за световно.

.." гранични патрули успяха да спасят в Средиземно море около 7000 незаконни имигранти. ..." Не СПАСИХА, а НЕДОПУСНАХА В ЕС.

Не така- понеже са правоверни трябва да се пише право-верно ПОМОГНАХА ИМ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ПРЕД АЛЛАХ И ПО БЪРЗО ДА СИ ПОЛУЧАТ ХАРЕМА ОТ 40 ЕВРОГЕЙЦИ. НАЛИ ЗА ТОВА СА ТРЪГНАЛИ КЪМ ЕВРОПА.

Както казваше един приятел, ако ми стане мъчно за България, отварям произволна новина в дира, чета коментарите и ми минава. Въпросът е тия дето са в България, какво да правят...

да четат какво става в русия

Вие, турците, какво правите в български форуми?! Нямате ли си турски?! Че и наставления ни давате, какво да четем, ...

ЗАЩО БОЙКО СЕ МОТАЕ "НАРОЧНО" И ОТЛАГА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ОГРАДАТА ,ПОЛОВИНАТА ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е ГОТОВА АКО ИМАШЕ ЖЕЛАНИЕ ? Това действие на държавник ли е ?

Kalin

Не мога да изпитвам състрадание към европейците които от една страна се жалват от проблема от другата не споменават кой е виновен за тази вълна на мигранти.Та докато не почнат да назовават с име този койта е виновен за това ще си патят.

Тук си прав/а много! те се правят на разсеяни просто и отлагат,но много скоро всички ще пропищят. А ако знаят реално колко са много свят ще им се завие!

този форум повече прилича на зверилник, отколкото на форум. много рядко някои ще напише нещо човешко и нещо вярно

Пътувай към турските форуми, това не е форум за мюсюлмани. Нали, вие турците ги вкарвате тия говеда от Азия и Африка. Ако търсиш ''човещинка'' пиши в африканските форуми, само гледай, да не те сварят в някой казан канибалите...

Драги европейци, да ни е честита братската, безкористна помощ на САЩ.Създавайки обръч от несигурност и вечни въоръжени конфликти в някога стабилните райони, заобикалящи Европа, те подклаждат огромна емигрантска вълна, чиято крайна цел е дестабилизация на ЕС.Или майната му на ЕС от устата на Вики Нюланд в действие.

Защо страни като Кралство Саудитска Арабия, Оман, Катар , Обединени Арабски Емирства, Кувейт, Дубай и др. които етнически, религиозно и езиково са много близки до бежанците отказват да ги приемат. За Америка и Австралия - да не говорим. Защо целия бежански поток се насочва умишлено към Европа. Не е ли това план на мюсюлманските държави за естествен начин на ислямизиране на Европа?

ме е . ционистки е планът .

Интересно, най-неграмотните хора пишат най-безумните твърдения, но задължително грамотните са им виновни.

Ми не им трябват. Всички, които си изброил са супер богати и не се цанят за толкова социални и хуманитарни като Европа.

ЕС е една импотентна организация ,НЕСПОСОБНА ДА СИ ЗАЩИТИ ГРАНИЦИТЕ !!!!!

....иначе какво ще чака да ги спасява направо да ги товарят на африканскишят бряк и ги докарват в Италия, нали сме демократи...Еии нема по-малоумно нещо от европейски политик...то и животните че са животни и те имат чувство за САМОСЪХРАНЕНИЕ!!!

Tова казвам и аз!- Hаправо да отиват в Aфика и да си ги товарят оттам и да си ги прекарват!.. :-0

Фалшиво, измислено милосърдие!! Няма по-големи лицемери от западните европейци и САЩ!! Това са съвременните сатрапи и кръвопийци в света!!То не бяха войни, то не бяха цветни революции, разруха, неудобни лидери, измисляха си всякакви спасителни, псевдохуманни операции, агресии всякакви. И сега ги спасяват когато тръгнаха хиляди!!Объркан свят!! Подстрекателите и милиардерите си устройват шоута!!

Що бе, твоите хора не и отстъпват, ама грам. ;)

Даа "Тирпиц" би свършил добра работа, само един да се появи като него и за по-малко от месец никой от тъмнозелените няма и да си помисли да преминава през морето!!!...Ноо цивилизованото човечество ( Европа) сбърка и сега ще си плати, за грешката!!!

Да даде отговор на въпроса: Кой стои в дъното на тези инсценирани трагедии? Кой подстрекава това примитивно население да поема това рисковано пътешествие през морето, без да има никаква гаранция, че ще стигне "заветния бряг"?! Цялата работа е толкова отвратителна в своята манипулация и инсценировка, че дори евро-лицемерите не могат вече да лъжат и да заблуждават публиката, надявайки се тя да им вярва и да се умилява пред "нещастната съдба" на емигрантите. Нещата добиват вид на режисирано атакуване на европейските граници, което умело се разиграва като хуманитарна криза.

Директно да се торпилират теа плаващи катуни !

Ще честваме скоро 9 май - първия пирон в европейския ковчег! Ако воюващите армии през ВСВ можеха да видят Европа след 100 години, щяха независимо от националността си да преминат в състава на SS.

Продължавам да съм в неведение какво се случва със спасените кандидат-европейци? Къде ги карат корабите? Сега тия новите, германските, нали няма да ги возят до пристанището в Хамбург? Или? Някой знае ли?

Абе нещо не излиза сметката. 137 оцелели, 40 се удавили па тръгнали 200. Били с 2 надуваеми лодки. Какви са тези лодки бе? За 100 човека - бая лодка ще да е. Пък и надуваема. С какво са я надули ми е интересно. Доста надув е паднал.

Абе не стига, че ги спасяват току до либийския бряг, ами ги карат и до Италия. Вече всеки църен ислямизиран мангал ще си топне краката в морето, европейския катер ще го "спаси" и ще го транспортира в Италия на наши разноски, където пак ще го хранят на наши разноски, докато реши да се взриви или заколи някой, или докато на европейците им дойде акъла и избесят мекеретата по дърветата.

Не го разбирам това уж хуманно отношение на ЕС към емигрантите. Или ги оставете свободно да влизат в пределите на ЕС по нормален начин или ги оставете да се давят и спрете да се вайкате. Егати шибаното лицемерие. Ей това не харесвам на уж цивилизованият западен свят...лицемерието. Хитлер и Сталин са били лицемери само в началото а после поставят правилата на обществата които управляват и толкоз. А западнярите ту тако ту вако не мож ги разбереш. Хем свобода, хем не съвсем, хем може хем неможе, хем така, хем онака....аре изберете си ...кое ще бъде?

що не си направиш един терминал,ми се ядосваш тука?