Арест на митничари и граничари за контрабанда на цигари

26 души, сред които 13 митничари и трима гранични полицаи от ГКПП "Капитан Андреево", са задържани за участие в разбит канал за контрабандни цигари.

Обратно в новината

Коментари - Арест на митничари и граничари за контрабанда на цигари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес 01/04/2015 няма коментари в нито една медия... Удобно покритие като продължение на "Ало, Ваньо..."

Сладък бизнес! При кутия цигари 5лв, от които 4лв акциз - нормално е да има контрабанда!

И какво от това !Пак ще ги пуснат неосъдени!

Не пипайте бизнеса на Тиквата.Мутрите винаги бият! Ако ще се опитвате за контрацигари си платете процента на тиквето!

Тази новина я четем всеки ден и до гуша ни е дошла. Искаме да прочетем нещо по-интересно (и фантастично): "Пловдивски съд осъди организирирана престъпна група, ощетила бюджета със половин милиард лева чрез фиктивен износ и контрабанда. Осъдени са общо 43 лица, сред тях 2 прокурори, 3 съдии и 7 полицейски служители. Останалите са миничари. Присъдите са между 10 години и доживотен затвор. Конфискувано е имущество за 75 милиона лева. Продължава търсенето на останалите укрити средства."

Че те не свършиха ли котумпираните митничари??Все ги хващат ,после ги пускат... и все тая. ЧСИ да им блокира банковите сметки и да им отнемат имотите, няма нужда от съд и затвор.

Ааааа... Не може така без правосъдна система. Ние сме правова държава.

Боко е изфабрикувал уликите, за да отстрани честните митничари и да сложи корумпирани.

БРАВО ТАНОВ, БРАВО БОЙКО!!НЕКА ВИ ХУЛЯТ. ТОВА СА ТЕЗИ ДЕТ ГИ СТИСКАТЕ ЗА ГУШАТА. СЕГА ДАЛИ ИМАМЕ ПРОКУРОРИ??? ТОВА Е ПО ВАЖНО. ЛОШОТО Е,ЧЕ ТЕЗИ ИМ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ!!

Човек на Танов ги е пуснал, бе глупак!

Защо хващат Корумпирани Митничари през 3-4 месеца, при положение, че на повечето Пунктове, Шефовете са Корумпирани, а също и голяма част от митничарите ?? Трябва да правят такива акции Всяка седмица. Кога ще хванат Корумпирания Заместник- Шеф в Бургаската Митница, Взел Живко Подметката уж за Сливен, а после го Преместил в Бургас ??? Кога ще хващат с Подкупи и другите корумпирани Шефове на Пунктове в Бургас, .... а и в Варна, Благоевград ?? Изобщо, Корупцията тръгва от Шефовете на Митнически Пунктове, които карат служителите си да взимат Подкупи и да си затварят очите за Контрабанда. И тия Корумпирани Началници на Митници, взимат в Митницата ЕСТЕСТВЕНО само хора които да крадат и взимат Подкупи. Трябва да Уволняват Наред. Предишното правителство на БСП промени ЗАКОНА и сега един Корумпиран Шеф на Митница може да взима хора уж за Петрич, а после срещу ПОДКУП, да го върне в Варна или Бургас, какъвто е случая с Живко Подметката. Новото Правителството трябва да оправи закона, за да премахнат такива Корупционни практики.

казва по въпроса "Ало ,Ваньо, ало Танов"?

аз за ко правих толкоз павлиони.. но ша трябва да дига цените, да наваксва на приходната части. ваобще, контрабандит не мой да е секи..

А аз бях сигурен, че след като затвориха фришоповете откъм българската страна, вече и една контрабандна папироса не е минавала навътре в пазара български!Така беше писала ЕК де, че основно от тях се вкарвали цигарите в България!

Какво толкова има да умувате бре Цацка? По бързата процедура за по 10-12 годинки вътре и това е. Да ама не, тук е Лайнаристан.

Четири митници-капитан андреево,лесово,кулата и варна-порт са порталите на контрабандата.толкова ли беше трудно да продължи вътрешния контрол чрез мобилните групи на нап и икономическа полиция?ама митничарите щели да умрът от глад,ама кой ви каза,че кабинката и униформата ще ви направи богати след като вие ощетявате този който ви плаща?свърши вече онова ембаргово партийно време,а сега всички изловени на митницата на Брегово-там да заработват!

Доколкото знам Митницата си имат Мобилни Групи. Но явно и някой Директор в Данъчното е разбрал за Подкупите и затова искат да пращат хора от Данъчното на Границата, за да взимат част от Подкупите.... А иначе, когато има Корупция, трябва да Уволнят съответния Корумпиран Митничар( и да сложат друг Некорумпиран) , вместо да пращат и разни Данъчни Инспектори да взимат и те част от Подкупите. Ами то, така и Митничарите и Граничари може да започнат да проверяват за Касови Бележки и да глобяват....

Обзалагам се на колкото каже Бойко- след два месеца ще почнат да ги пущат един по един ,за да не изпеят на кого нагоре са се отчитали с пачки !

След два месеца ли? Още от утре започват да ги пускат "поради липса на достатъчно доказателства"!

А, баба Мара чистачката, баба Мара, кога ще я арестувате?

като с предишните ще стане. шум и курворатурата ще ги пусне. миндила го пуснаха за 5 хилки миналия път.

Най после нещо на митницата. Вместо да бъдат тикнати в затвора, да им се конфискува всичкото имущество на тях, роднини - бащи, майки, деца ,съпруги, съпрузи, очаквам Цацаров да ги покрие и съдаът да ги оправдае.

Преди време..... След извършеният изпит на служителите от митниците,от 100% изпитани ,...НИТО ЕДИН НЕ СТАВА ЗА МИТНИЧАР!?!?

Какво стана с онези от Лесово. Ако ги бяха уволнили, забранили да заемат държавна служба и им бяха конфискували личното имущество, тези щяха да се замислят. А те няма какво да му мислят и крадат и то здраво. Иначе наглеци. По цял ден го местят от крачол в крачол, а за това че са се изморили ги пращат по един месец на санаториуми на гърба на хората.

И после плюйте лекарите,че били корумпирани.Ово е корупция-с един удар 16 млн.За да не си вършиш работата.А лекарите искат пари след като спасят човешки живот.За свършена професионално работа.Ама на митничарите плащате,а на докторите не искате.Е,ще се научите!

buRgbuRg1

:) Червени БСП -ДпС - ДСхАтака душици са митничарите , да ги съжалиш ! https://www.youtube.com/watch?v=PeuonDN3I3Y :)

Човекът на Танов сега е шеф там и е пропуснал камионите. Оттук следва чия е контрабандата. Медиите удобно мълчат за истината...

Ако сега не уволнят Ваньо ЕГН-но, значи нямаме държава!!!

Набирам митничаре за високоплатена работа, изисквания към кандидатите нема, наместо че се учат как се слага сутиен

ПРЕДИШНИЯТ ПЪТ КАТО АРЕСТУВАХА НАКУП 30 МИТНИЧАРИ - КОГО ОСЪДИХА????????? НИКОГО! така че стига с тези ПОКАЗНИ АКЦИИ за пиар!

явно такива акции се правят, за да се напомни на митничарите на кого точно трябва да се "отчитат" всеки месец!

Умно момче ми се виждаш, но не четеш по-долу, както си му е реда! И не са показни акции, та даже си частично прав! Не са се отчитали от 2 месеца......Унизително! П.П. Ще си смениш ли мисленето или да те включвам и теб в списъка Паисий Хилендарски? Със съчувствие: ПП

ето откъде можеха да се вземат 16-те милиарда вместо да се тегли заем, ех, мечти, мечти...

16 милиона лева? Това не е ли цялия бюджет на министерството на културата?

И, така да е- к,во ти пука? То пари за тежести нема.........

Това хубаво ама защо не конфискувате и ментетата на дрехи и техника ? Не знам защо само на контрабандата на цигарите се набляга. Боко да се замисли малко.

Няма доказателства никой от съда не е присъствал на делаверата

Писанчев е "изпуснал" малко оперативна информация...:)

....На основание чл. 26, 36, 118 от ЗЗД/Закон за държавата/, във връзка с чл. 1, ал.1 от МЗ /Моят Закон/ и черното, кафявото и др. тефтечета РАЗПОРЕЖДАМ, Незабавно да бъдат освободени набедените служебни лица до изясняване на виновното лице- Набедител. Във връзка с горното същите да бъдат възстановени на работните си места, като им се дължи компенсация в размер на минимум 4 TIR-а цигаро-напълнени /На човек/ . По данни на следствено съдебната експертиза следва да се допълни, че вина имат и следните лица: "Мitko Peshev", "стар митничар", "555", "гражданин" , всички доктори и т.н., поради което, ПОСТАНОВЯВАМ, да се върне делото за преразглеждане на новите обстоятелства, а именно :"Как така ще се дъни властта?" П.П.Новите обвиняеми на бюрото ми до 2 дни! ПП

Помните ли, когато хванаха калотинските митничари с една чанта белязани кинти и съда ги освободи поради липса на доказателства. И после, откъде съдиите имали хотели по морето. Ха сега де

И митничарите имат хотели и апартаменти по морски и зимни курорти

Това е сигурно от схемите на "10"

Затвор трябва, затвор! Ефективно осъдени митничари, на по 5-10 години докато няма нищо няма да се промени. Ще продължават да си лапат и тва е...

Затвор е добре. Затвор с конфискация - още по-добре.

Кукоч, това ако стане ще те почерпя с най-скъпото уиски! Но не вярвам да стане!

ЗНАМ КАК Е СТАНАЛО .... ОБАЧЕ НЕ Е ЗА РАЗПРАВЯНЕ ЗА ДА НЕ МИ ЛЪСНАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ :))).... ... МОГА САМО ДА КАЖА ЧЕ СИ Е ЧИСТЕНЕ НА КОНКУРЕНЦИЯ :)))

А има ли нещо , което да не знаеш?

Детройта знае всичко, само числата от 6/49 не знае

Това продължава периодически и няма оправия.Очевидно митничарите не се страхуват от ръката на закона.Наказания или липсват или са минимални.Да направим както в Румъния:за най-малък взет подкуп-седем години затвор.Иначе-само ще регистрираме поредния митничарски скандал.

Сега като се преборихме с контрабандата да захванем "Независимата Съдебна Власт" И нея да издъним за един ден и ши са упаим бързо ?

Веднъж вече го писах във форума по друг повод, но пак ще го кажа - много малка държава сме, но с удивително много боклук!!!

Пак връщаме страха у редиците на БСП

просто жертваме камионите с фасове за да минат камионите с кокаин. колегите си знаят, че масрафа си струва, а и малко шоу е полезно за телетата и вярата им в победата

"Империята отвръща на удара!" Някой си отмъщава на някого. Тези митничари със сигурност са минали тест за "честност" и "лоялност" и 100 % са били такива, към тези които са им го дали.

Абе хора, камионите са идвали от Турция без шофьори (това било експеримент на Гугъл с автономни коли) и нашите митничари просто са ги спрели за да не се ударят в нещо. А цигарите ги разтоварвали да са готови като дойде полицията да ги конфискува. Те са рискували живота си да спрат самодвижещи се камиони, заслужават медали а не затвор както някои тука намекват. Който вярва че някои от тези гранични герои ще отиде в затвора да натисне червеното бутонче.

Не са плащале на Боко и са ги фанале, малко ПР да има ...

Е ко ша пушим сега ;)

Марихуана и хашиш!

Кога фанаха минолиот месец танкера с контрабанда горива у пристанище Росенец как един журналист не се заинтересува ама дай им да пишат за откачалките де си кърмели бебетата у Моло

Знаеш ли на кого е пристанище ''Росенец''?За него не е добре да се пише.Нито на журналистите им харесва,нито на гламавите фенове на Сидеров и БСП..Пък и един танкер си е дреболия.Няма да вдигат шум за нищо я

Едно от основните неща, с което се пребори Борисов е контрабандата на цигари. Той коментира, че колегите от Турция подават сигнали, когато има контрабандни цигари. Вече са хванати 4 тира, коментира премиерът. Работят цели смени митничари. ''4 тира сме хванали. 2 празни излязоха, още 13 чакаме. през празниците... Цели смени митничари и граничари. Колегите от Tурция ни подаваха когато има контрабанда на цигари. Хванахме кой са и тировете и смените и всичко което билo там ще бъде махнато....

Очаквайте подробности... Какви по големи подробности - тази информация е от 8,00 сутринта - СПИТЕ ,КОЛЕГИ...

Да е чул някой,че има свободни работни места за митничари,КАТаджии,горски,....?За едно място се борят хиляди...

Е, чак пък да се борят... просто наддават. За ЧЕЗ примерно актуалната 'тарифа' е точно 1 млн бг левчета. Уж се 'избивали' за 2-3г. Смятай, че само 'честни' бирници могат да си го позволят.

Пардон, ЧСИ

С въвеждането на камерите в колите на КАТ може и да се появи свободно място.....КАТаджията да е станал митничар ама сега ако ги погнат и тях май само депутат остана....

Най големата лапаница е у ДАИ, но никой не пише за това, айде със здраве.

Защото знаят, че се краде, и искат да го правят. Мислите ли, че някой ще се строи на опашката точно там, ако иска да си изкарва парите почтено?!

Родната полиция ни пази.