Марси Рийс разкритикува медийната среда в България

Посланикът на САЩ у нас Марси Рийс заяви, че в много случаи хората у нас не са информирани кой е собственик на дадена медия.

Обратно в новината

Коментари - Марси Рийс разкритикува медийната среда в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази телевизия ALFA им боде очите!Апропо,това не е ли намеса във вътрешните работи на независима държава?Нашия посланник в САЩ може ли да си позволи такива изказвания?Аз,например,поБНТ1,по BTV,поTV7гледам само прогнозата за времето и спорта.А по TV"Европа"-нищо не гледам.Докторът ми е забранил!

Абе и аз критикувам агресивността на USA,ама никой ме не бръсне за слива,даже ДИР-чето ме трие чат-пат,така де от любезност и учтивост,че съм посетител на сайта де.Виж на тая слива даже и статия и посветили,па нищо че си дрънка кво си иска,без да се съобразява,че ужким сме били суверенни , а те щатите де уважавали и зачитали това,било им национална черта свободите и независимостта.

Аз съм русофил и за пръв път поздравявам американски политик за позицията й медиите да отразяват различни гледни точки!"Нашите медии" са отвратителни-едностранчиви/БГ история/,журналистите се вживяват в 4-та власт!

Това с медиите и не само с тях,добре.Ама американският посланик или който и да било друг да ни се меси,не ми изглежда за подкрепа.

В момента ставаме свидетели, как се опитват САЩ да пробутват модифицирана АКТА. Точно за това бяха режисираните от САЩ атентати в Париж. За да се наложи тотален контрол върху медиите. Виждаме, как това се поднася в България от САЩ. Те искат чрез марионетките си тотален контрол върху медиите. Виждали сме тяхната пропаганда как работи, дори по форумите. Резултатите не ги устройват. Независими медии не ги устройват. Искат контрол. Това е в резюме тази среща. А Българската Национална телевизия, спокойно може и да мине за американска телевизия на български език. Такава пропаганда раздава, че не е истина само.

Дейността и изказванията на тазигоспожа нямат нищо общо с дипломатическия й статус. В нормална неколониална държава тя ще бъде привикана във съответното Външно, за да й бъде поискано обяснение за изказвания и дейности, които не отговарят на дейността й. Нормално е да бъде обявена за персона нон грата. За намеса във вътрепните работи на независима държава.

... на Нейно Превъзходителство г-жа Рийс да и се даде седмична рубрика по националната телевизия, за да ни информира от първа ръка за правилната политика! Щото някои наши политици, като говорят на фона на Скалистите планини малко се престарават и хич не звучат достоверно!

Хе-хе,дет' се казва: "Да си сверите часовника...по нашия". Или един друг популярен лозунг: "Всяка линия,успоредна на партийната е права/правилната линия..." Май Мадам Рийс ще набива нечии непослушни кратуни,както напоследък често се случва с разни БГ институции.Ами като не слушкат-така ще е .

На другарката Рийс, която днес е свела на подчинените си, извинете - на независимите български медийни величия позицията на Вашингтонския комитет на Партията, мога да кажа, че на нас и без това ни е ясно, кой и за какво ни залъгва. Ето два примера: - Икономедиа, издаваща Капитал и Дневник - 6 милиона лева субсидия от Америка за България за периода 2011 2017 г. - Сайтът Медиапул - 1 152 000 лв. от фондация Америка за България за периода 2014 -2017 г. Може още да продължавам, но няма смисъл. Само ще напомня, че по официални информации, през последните 20 години САЩ са раздали на български неправителствени организации (като организатора на днешната конференция - Институт за изследване на демокрацията) "само" 750 млн долара. Още трябва да дават, щото иначе демокрацията е в опасност!

Днес най-голямата и безплатна интернет енциклопедия "Уикипедия" е завела съдебно дело срещу САЩ и по-специално службата АНС, която събира данни и следи комуникациите на милиони граждани по света напълно нелегално. Според ръководителите на енциклопедията американските служби нарушават свободата на словото, събирайки данни и дори манипулирайки чрез т.нар. интернет "тролове" статии по актуални теми. Така например статия за "Украйна" в англоезичната версия на сайта може да претърпи всевъзможни редакции, за да бъде "напасната" с официалните позиции на САЩ за кризата. Американските служби събират данните на потребителите на всички социални мрежи, в т.ч. и Фейсбук. Преди време ЦРУ заявиха, че имат "пълен мониторинг над социалните мрежи".

на фашизъм . Закон за защита на държавата/уж от тероризъм/. Ясно е ,че ще има яка цензура за всяко НЕсъгласие с официалната политика. Става тъмно и все по-тъмно?

тоя хамерски посланик защо не си погледне помиярската държaва.ами е седнал да се меси във вътрешната политика на другите държaви.

Най-характерното на българската медийна среда в голямата и част е лизането на американски задници. Ако и това не ви е достатъчно, аз просто не знам какво повече може да се направи за вас. Но без значение каква е медийната среда, мнозинстовото българи не одобряват политиката ви и ви мразят. Това няма да се промени, дори да се закрият всички медии. Иде ни отвътре.

Щом сега не са доволни господарите от медииния слугинаж...представете си какво ще бъде от тук нататък ! "Свободата на словото " ще "процъфтява "

Много лоши неща станаха последната година, цветна революция, послушно правителство лоялно на САЩ, овладяване на всички институции, МВР, ДАНС, съдебна власт, военното разузнаване, теглене военен заем, НАТО центрове, промяна на законодателството към тоталитаризъм. Последно препятствие е подчиняване на медиите, да няма несъгласни със САЩ, закона е подготвен, сега се работи върху явното мнение, за закриване на АЛФА ТВ. Това всичко вече го има в Украйна, мисля че кукловодите може да разграждат държавите на воля, както беше, обаче може и да въведат фашизъм и репресивен строй, защо никой от ЕС и САЩ не е казал нищо лошо срещу демокрацията в Украйна. Предполагам че и тук ще направят подобно, всички посещения и 'реформи' не са случайни, новата цел ще е мобилизиране на държавата за участие във война.

АЛфа ще я браним със зъби и нокти ,Волен е човека ,който показва пътя на народа ,не тези отрепки от другите калпави телевизии ,които въобще не следя вече.

Брей ,тази женица се загрижила за народа ,Америка мисли за България ,на бойко сестра му пак в ефира ,значи нещо има много гнило ,сигурно пак мислят как да скарат Русия и България.Ама Америка си я знаем ,мисли злото на целия свят.

да не се окаже ,че повечетомедии са американски и че критиките към наден политик са чисто оклоняване на вниманието от проблема.

Всичко е много просто!!! Ако знаят всички собственици ще могат по лесно да ги контролират ако случайно някоя се отклони от правия път!!!

Ах тази амариканско -българска унищожителка ,кой напълни ефира с американската бтв и докога ще се крие за тези българо мразци и народа ще се свива и ще мизерува от тях.Докога америка ще е център на влияние в България и докога ще критикува каквото и да било в България.Америка вън от България ,заедно с нато.

Няма що! Голямо разнообразие е у нас! Има медии на ДС, има и медии купени от приближени на Путин . Избираме между червени и.....червени медии! Каво да прави г-жа Рийс, като не е на ясно нито с комунизма, нито с посткомунизма...:)))

тя е просто марионетка ,да не мисли някой ,че тя ще променя нещо ,каквото нареди империята на злото ,това изппълнява.

АБЕ Я ТАЗИ КРАВАРКА ДА ДАВА СЪВЕТИ НА ОНЯ Ч Е Р Н И Я - ОБАМА И ДА НЕ СЕ БЪРКА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YANKEE GO HOME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ми да! Всички медии, финансирани от "Хамерика за България" до го обявят официално, както вестник Капитал например!

деер

Как може медийте да са свободни, г-жо Райс? Това е химера в света , в който живеем. Това е така и назапад и на изток и на юг, а на север са задръстени и затова си вярват. И ако започнем с произхода на финансирането на медийте веднага разбираме , че медийте не са свободни, а като чуем темите на разискване и представяне , веднага разбираме кой плаща и кой НЕ. Вие да сте чували в България да се говори в последните 3 години за произхода на наркотиците в ЕВРОПА и кои от тези държави са под контрола на САЩ? Химията , която консумираме по един или друг начин, да не е на български фирми? Апропо кой си е позволил да пита големите западни концерни защо продават в Русия? Защо двойнствен морал???? Как е възможно половината от олигарсите на Украйна да са добри изроди, а другите лоши? Морал?! Свободни медии?....

деер

Сори РИЙС........

А.....нечувам нищо....Значи еврейката пак има колики с тенденция към сюргюн.

Генерал-губернаторът на терористичната майка на ИДИЛ пак се меша в работите на Буда.

Това е първичното мислене на американците. Марси Рийс добре го е изразила - който е срещу нас, той е терорист и трябва да бъде ликвидиран. Тъкмо затова тя предлага създаването на медиен ЦЕНЗОРЕН център, който да забранени всякакви антиамерикански помисли!!! На първо място дъртата Марси ще забрани телевизия Алфа, която единствена се осмелява да каже истината... Едва сега разбираме защо наскоро Иво Минджев се беше развихрил, че имало руска информационна агресия в България. Без съмнение е бил на инструктаж в американското посолство.

Кога ще започне сезонът за лов на октоподи, до свършване на количествата:)

Дойде Марси и съвсем очаквано не ни каза нищо ново. Дали само медийните групи? Ами и включително телевизиите със западни собственици. Ние сме добри ученици и всичко това сме го научили от нашите западни съветници. Така че, Марси да се поогледа по-добре. Да не занича само зад нашата ограда, ами да види и в нейния си двор.

Става дума за АЛФА ТВ, искат да я затворят, всички останали са пряко или косвено свързани със САЩ, дали като доминантен акционер евреин от САЩ или със фондации от типа Америка за България дето открито финансират медиите който слушкат, или с рекламният монопол, на непослушните не им дават реклами. Всички български медии от прехода който не се подчиняваха на САЩ изчезнаха или бяха продадени на САЩ, останалите са подчинени и слушкат. В момента мисля че няма наша независима медия, освен АЛФА ТВ която е партийна и не се крие, това е публично право да излъчва към избирателите. В световен мащаб медиите са първа власт след евреите кукловоди, както Гьобелс е бил сила и сега е също, идеята е да не се отметне партия срещу глобализацията, затова в ЕС няма партийна медия, с подходяща пропаганда изхвърлят партията от политиката, за тога в ЕС няма разногласие, всички са подбрани от медиите-американски пропагандатори.

Разпореждащият се "посланик" на САЩ/краварите/ в Б-я ЯВНО е забравила колко милиона долара са приведени на "медиите" в Б-я за последните 3 год????Като се почне с Иво Прокопиев и се спре на в-к ПРЕСА??? А за "Протесна мрежа" ЗАБРАВИХТЕ ли г-жо Рийс??? Изказването звучи много нагло и просташки точно от Вас!!!

Но трябва да си внесем журналисти и репортери отвън защото тия тук не стават за чеп за зеле ,така манипулират хората с техните опорни точки - комунистически

Това добре. А може ли да се критикуват техните НПО-та или това е недопустимо? Да знаем какви права имаме в колония България.

Най-големите общестевни манипулатори са американците. Те са бесни, че в България все още има медии, които не им се подчиняват безропотно и не са съгласни да промиват мозъците на хората с тъпотийте им. Само че всеки опит да се пипат медиите и да се задушава свободното слово, среща отпор и има обратния ефект. Някак си е гадно когато американците кажат една лъжа, вместо всички българи да я вярват, да има такива, които оспорват лъжата и имат друго мнение. Но така е. Като не им харесва на американците, да си направят комунизъм и да забранят другите всички други телевизии.

Намерил кой да ни прави забележки :) Американците са по-големи манипулатори дори от комунистите преди 1989.

Марси не ми трябват медии за да видя как янките мърсувате навсякъде по света.Не ми ръси съвети а си оправете свинското отношение към останалия свят щото го превърнахте в кочина,а има индикации и в опит за затриването му.Нищо лидерско не откривам в примитивната ви алчност и свирепост.

Марси спри да се занимаваш с глупости ами ходи да следиш да не ти паднат отказите за визи под 10 процента. Аман от чиновници изреждащи се да ръсят простотии по медиите.

Чакайте сега, нали според вас и Путин е соросоид! Противопоставяте Путин на Сорос ли! Сорос притежавал 4% от Газпром, в която руската държава е мажоритарен акционер!!!

Мамбо-джамбо! Пълни глупости, без всякаква логика. Китай държи 25% от външният дълг на америка. По тази логика обонго е 1/4 китаец.

А има ли някой да е в по-голяма степен соросоид от Путин! Аз като отявлен соросоид нямам такова партньорство със Сорос!

Кой е истинския собственик на АЛФ ТВ//Болен -Ташева Еоод/? а/Сбербанк б/ФСБ-НКВД в/.Алина Кабаева г/ Рамзан Кадиров

Етооо! соросоида веднага изпълзя- усети заплахата. Телевизия алфа не е ВВС и нея не я гледат по целият свят. Но виж, ако ВВС каже че Путин сваля самолети с прашката си, тогава работа е съвсем друга. Ха сега познай ако си на мястото на шорош, къде е по-изгодно да си влагаш паричките- в телевизия която никой не гледа или в ВВС? Имаш право на три отговора

О, Боже - Центърът за изследване на демокрацията се "грижи" за свободата на медиите у нас?! Това, центърът на Шентов, един от основателите на Глобална България?! Партньорите на целия европейски спектър организации на Сорос?! Наистина ли ги приемате насериозно тези?!

САЩ не е пример за свобода на словото. Там всички медии се държат от 4 корпорации. Това е грозен монопол,а не свобода.

Всички медии в БГ дори уж обществената БНТ ги притежава САЩ. Алафа е на Атака, но на обвиненията,че Путин плаща соросите да покажат документи.

Те пък, 'щото АТАКА за всяка глупост дето изтърсят вадят и документи ли? Документи, че беличката е изследвала корените на колониализма, имате ли? :))

За разлика от американските медии Българските са много по-свободни и обективни,така че тази кукувица да се скрие в хралупата си и да не се прави на отворена!Целта е да се завладеят Бългаеските медии на 100 % от американската евреиска манипулативна машина за да има пълна цензура,и манипулация на народните маси в интерес на американската политика!

Според индекса на "Репортери без граници" от 2009 г. страната ни трайно върви надолу по свобода на медиите: 2009 г. - 68 място, 2010 г. - 70, 2011-2012 г., 2013 г. - 87. България пада с още 13 места в класацията за свобода на словото (до 100-то място), 12 февруари 2014 г.. И какъв коментар следва да се направи, при тази ДЕГРАДАЦИЯ?

Репортери без граници е за будали!

Нищо слушай например немските новини. Може като например за войната в Югославия, да пропуснат да кажат за открити масови гробове, за убийства, за свален някой друг Стелт. Но виж стандартно ще ти оплюят например сърбите повтаряки новини от преди 5 дена. И къде в тази класация е Германия? А като превключваш каналите им, говорят един и същи глупости, като командвани от някакъв щаб. Даже американците имаха по-обективни новини.

9мм си, не се прави. ;)

Как позна?Данеби да го усещаш в а,,а?

Браво и на двете дами - силни думи и абсолютната истина! Затова и избягвам да чета много новини или да гледам такива по телевизията - ако манипулират хората. Интересът се държи и от самите управляващи, които пък са пряко свързани с най-големите и мръсни "бизнеси" в България, т.е. с мафията. Казусът с КТБ говори много в тази насока.

Пак американска демагогия за идиоти. Не е важното кои са собственниците, а кой плаща на медиите за този или онзи материал. Паричните потоци са важни, а не собственниците.

дори да знаем подставените лица, не знаем кой точно стои зад тях, знаем само, че е от ДС и че за всичко ни лъжат, би трябвало да можем да ги познаем, носовете им са по 20 м дълги

Машала, аферим, на нашият Генерал губернатор, Марси Райс. И малките деца знаят собствениците на медиите, Родшилдовците и Рокфелеровците. Затова цялата система за информационно осведомяване на човечеството, извън земните са я кръстили СМОЧ - система за масово оглупяване на Човечеството. Мерси за "загрижеността", наш Генерал губернаторе, Марси Райс.

Ха-ха-ха! Че ние отдавна знаем на КОЙ са медиите! И какво от това? Преди сме били роби, подчинени с оръжие, но след 200+500 години робство вече сме роби, подчинени и несъпротивляващи се по собствено желание.