Русия започна големи военни учения в ”спорни територии”

Руското министерство на отбраната обяви, че са започнали големи военни маневри в южни райони на Русия и в спорни територии отвъд границите й.

Обратно в новината

Коментари - Русия започна големи военни учения в ”спорни територии” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Като русия няма втора..." толкова агресивна и арогантна през цялото си съществуване. А, Капутинчо, като верен син на КГБ и комплексар, уверено води росссия към провал, и света към нова железна завеса. За България е жизнено необходимо да не позволим петата колона на КГБ, начело с перхидрола и мерджана, да набутат държавата ни в путиноско-евразийския съюз. 70 години руски, смразлив ботуш стигат!!!!!

bira_more

Споко - ще пратим войски в Украина, а после някой ще ни е виновен. Може Путин да ни е виновен, може някой друг. Но безспорно някой ще ни е виновен.

Вече се води безмилостна война с всички средства.Пирамидалната структура наречена САЩ,е фалирала.Останала им е все още някаква армия, с която могат да плашат малки страни.Защо европейците им се връзват на акъла,и пак да понесат последствията от война с Русия,към която ги тласкат САЩ?Крайно време е Русия да отвърне на постоянните провокации.За съжаление третата световна е неизбежна,докато САЩ не бъдат обезоръжени.Но хубавото е че скоро това ще се случи.Русия не е Ирак и плеяда от малки,тероризирани и съсипани страни.Никога"смелите" американци няма да посмеят сами да нападнат Русия,защото добре знаят какъв ще е резултата.Тежко ни на нас европейците.

Значи, според теб Русия трябва да нападне и унищожи САЩ ей така -превантивно.. Вярваш ли че ще може?

bira_more

Защо да напада? Просто е достатъчно да даде отпор. Сериозен. Както дава в момента. Долара се крепи основно на безспорното доминиране на САЩ. Ако това доминиране се окаже оспорвано, и долара може да се разклати. А ако долара се разклати - няма да има нужда никой да напада САЩ. Вервай ми.

Сега на АГРЕСИЯТА-ВОЕННИ УЧЕНИЯ ли и казват,а?!

Имате много поздрави от целия екипаж на "Доналд Кук"!Дерзайте, ние си оставаме в психиатрията на "доживотно лечение".

Какво правят войски на кочината в Украйна ? Това си е агресия! Кога европедалите ще стъпят на врата на пусин? Или ги е страх и пак САЩ ще трябва да таковат рушката мечка...

храбри форумни плъхо. Ко чЕкаш !? Грабвай пушката и беж към фронта....да браниш "демокрацията и свободата" ....

bira_more

Ми те - сам го казваш. Кончита Вурст да стъпи на врата на Путин? Представяш ли си го? Или колко много народ би се юрнал да мре та да може Кончита Вурст да парадира в Москва?

ще ни вкарат в последната война без да му мислят много.Затова трябва да се мисли повече като ги избираме.

НАТО прави учения в Украйна, това, очевадно, е демонстрация на миролюбие и дружественост! .ахти мозъчните промивки за дебили! И от дебили!

България участва с бронирана гребна лодка! Това е ползата от НАТО!

Уса агресорите които анексираха ЕС и Украойна да се омитат по-най бързия начин, защото якият казашки така ще подпре, че ще забравят къде е ляво или дясно, камо ли Вашингтон!!

Да кажем, че нахлуват ...и побеждават ръшите! А, да сте виждали партизани с ядрени бомби?

Ръшите са си на тяхна земя! Не са в Куба или Мексико.

Коя замя е на рашките - Крим, Агхзаия, Ю. Осетия?!?! Сами те те ти казват "спорни територии", "извън границите на Русия", но ти знаеш повече явно...

Абсолютно си прав! Извън границите на Русия, но в границите на Руската федерация.

ще видим...

Путьо с всяко свое действие все повече започва да прилича на Хитлер в периода преди започването на Втората световна война. Такава аналогия може да види всеки, който е поне малко запознат със събитията от 1938-39г. Много добре са описани в мемоарите на Чърчил. Та Путьо е тръгнал по този път. Знаем как завърши пътя на Хитлер. Същото го чака и Путьо

Доста е мизерен, за да се сравнява с Хитлер. Путин дори идеология няма. Ще завърши като Милошевич, до там му стигат силиците.

Дира, защо не пишете за бронетранспортьорите, които пътуват към Бургас в момента и магистрала Тракия е затворена.Илияна Беновска го съобщи по 7 дни.

А на теб явно ти се ядат пи.ки.

И какво ще се бори с всички на всички фронтове ли?! Аре стига бе тия верно на сериозно се взеха... Д*били.

Русия прави маневри на запад, докато на изток Китай вече е струпал ОГРОМНИ сухопътни сили. Сигурно в случай че се наложи 'преразглеждане' на договора за доставка на евтин газ и нефт.. Глупав си Пу, и то много!

Правилно! В отговор на ученията на НАТОто в Украйна и Черно море ,учения в Крим , Черно море, ЛНР и ДНР.На провокациите на НАТОто и Украйна , отговора на Русия трябва да е с двойно по-голями провокации.На слабоумните западни политици може да се отговори само с разум и сила.

Операция Неотложна ярост е това за което говориш.Там САЩ участват в коалиция с още 6 карибски държави! Четете повече - говорете по-малко!

Натовците могат да си правят учения навсякъде, САЩ може да кръжи където си иска, а Русия няма право на маневри даже на собствена територия. Трябва ли да пита САЩ дали, кога и къде може?!...

А ТУ95 които летяха над Ирландия с изключени транспондери, и заради които трябваше да променят маршрута на гражданската авиация за да се избегнат инциденти..

Спорните територии, не са "руската собствена територия". В съобщението изрично се споменава за учения извън границите на Русия. Това е огромна провокация към Грузия, Украйна и целият свят.

ХА ХА Свърши монополът на американския башибозук, който счита целия свят за своя безспорна територия ! Ще ядат казашкия като Франция и Германия.....

със вкуса на 'казашкия'..

Румъния изпрати 90 000 души срещу СССР, а се върнаха 18 полуумрели влаха. Цар Борис не изпрати никого срещу СССР и Хитлер го отрови. Сегашните ни американски изтривалки дават и пращат всичко и всеки..... Гьотверени!

Ама пък другарите изпратиха доста българи на фронта. п.п. Между другото да знаеш, че когато България става съюзник на Германия, Германия и СССР са съюзници също? :)))

Налагане на световна демокрация , без американски диктат не става.

Понеже олигофрта по темата не спира и не спира, моля интересуващите се от факти а не измишльотини да прочетат статията на Олег Капцов във Военное обозрение : 'Хибины против Иджиса'. Терминологията обаче може да е малко сложна за урапатриоти едва закърпили 3ка по физика ;)

Абе дира точно така ли е казало руското министерство, че е започнало учение в "спорни територии" или това е ваша опорна точка.

Руснаците са си в тяхна територия за разлика от САЩ ! Та на кои хора в държавата ни Америка за България е раздала колко 1 Милярд лева ? Що не им кажете имената и сумите който са получили а изводите и сами може да си ги направим . Кажете на Кави постове са в Държавата ?

като чуя всички отивали в америка ами ще ходят като са награбили цял свят богатствата и седят само по офиси и се замерват с торти в останалия свят се работи ,гладува, убива и под формата на демокрация искат да си запазят всички блага американците и да продължат така да си живуркат,че искат да присвоят и руските къде ви е хубавия свят,в който всички живеем като хора,а не само 5 процента,които са завладяли света жалко че ако стане война и те ще умрат този път новите оръжия не прощават вразумете се ястреби

Друго си е да си щастлив руски мужик работещ за патриотичен руски олигарх.

к,во се пениш бе, ти не си от тия 5%

корито, от което миналата година се разнасяше специфична миризма след като руски самолет прелетя над него ще участва ли или екипажът му още посещава псианалитици?

Онова американско ,,корито" е в състояние да следи над 100 летателни обекта на разстояние до 200 мили както и да ги свали,така че него не го мисли!!! В случая руснаците са тези които пищят на умряло като разберат че такива прехващачи минават Босфора!

Ха ха ха, те един не можаха да проследят, стар руски СУ, чийто пилот нарушил заповедта и вместо два пъти минал 12 пъти над коритото " Доналд Кук " защото му било кеф.....

така осра екипажа му Черно море че то стана Кафяво море! И то от един стар Су-24 със система за радиоелектронно подавяне Хабини! Янки го хоум!! Стига сте осирали морето ни:)))))))))

затова 20сетина души от екипажа изпонацапаха с кафяво гащите и подадоха молби за напускане :))

Миризмата е била само в руските медии (по традиция)

НАТО има брегова ивица в Черно море 2500 км. и 5 бойни кораба, Русия има 250 км. брегова ивица и 150 бойни кораба! Така, че Черно море е 90% натовско, а нахалството и глупостта на Русия нямат граници!

Твойте също!

Не Ли Пън , само пън

Абе май и пън не е.....

НАТО няма брегова ивица! Няма! Брегова ивица имат страните членки на НАТО. И те все още са суверенни държави. Не подменяйте фактите с целенасочена пропаганда. Като я кажете 100 пъти, лжата няма да стане истина. Но идиотите може да решат, че има някаква обща НАТО територия. А това е целта, нали? Вземете си идиотите и дим да ви няма!

Правилно ли прочетох? 2000 войници от ПВО /Противо въздушна отбрана/ на Руска територия е провокация, а 5фрегати с по 1000 войници е мирна разходка!!!!

Не разбрах с какво участва България?

Минават от тук да вземат чистачите на тоалетни за натовските кораби.

може да вземат и някои "моделки" !

ще използват единствената ни подводница за движеща се мишена .

Големи военни маневри в спорни територии и отвъд държавните граници си е форма на чиста агресия. Много интересно, ако Сърбия започне голямо учение в района на Сливница как ще го възпримем. Освен това "влизането на кораби на НАТО в Черно море вчера като повод за безпокойство и провокация" ми се струва изключително нагло изказване. Световния океан е за всички, Черно море е част от него, а не някакво руско езеро. Все пак 70% от бреговата ивица принадлежи на държави членки на НАТО. И ако присъствието на 4 бойни кораба /не кой знае какви/ в международни води е провокация, как да се възприеме терминът "голямо военно учение в спорни територии и отвъд държавната граница"?

Шило

За корабите- има спогодба за това, кои и колко могат да държат в Черно море. Сочените проценти не са относими.

Здоров, приятелю))

То и за териториалната цялост на Украйна имаше договор. Като се сещаш за единия, сети се и за другия.

Точно това имам пред вид. Колкото до международното морско право и военноморските споразумения, уверявам те, че ги знам доста по-добре от теб. В споразумението между НАТО и РФ се визират определени морски съдове с постоянно базиране. Тук не става въпрос нито за такива кораби, нито за постоянното им присъствие в споменатата акватория. Квотите, които НАТО има са практически неизпълними, поради простия факт, че у нас и в Румъния няма дори потенциални възможности за постоянно домуване на големи военноморски единици.

bira_more

Ми то по принцип всяко едно наше военно учение на наша територия трябва да се възприема от Турция много зле. Така де - сигурно според Турция цяла България е спорна територия. А и - може да не се притесняваш за ИД въобще сме си безспорна територия. Иначе - да световния океан бла бла. И няколко крилати ракети в Куба - кво па толко? Куба си е ептен суверенна държава!

Ако България не беше член на НАТО днес щяхме да бъдем и ние нападнати от Русия .

На Русинаците много им е потрябвало да те нападат пък баш тебе )) потрябвал си им ,колкото на съкато куче пети крак)))

Този пак изпълзя от землянката!

човека каза "България", не "мен"

Ти си само Пън и никога Ли.

Това си го повтаряш всяка нощ преди да заспиш, и после се страхуваш в тъмното.... :) Смешен си.

bira_more

Ми ако почнем да самозапалваме руснаци като самозапалените в Одеса - да ще ни пометат, независимо че сме член на НАТО. Те първа ще разбереш че НАТО не е панацея. И ако ние нямаме армия, може да си абсолютно сигурен че англичани няма да дойдат да мрат за нашата сигурност!

Очевидно мозъчната операция не ти е помогнала много, опитай в Албания, там ги правят с тесла!

Лошо е дето Русия постаяно напада съседите си.Затва никъде ни ги харесват руснаците.Ей на сега към го дирят в Украйна защо я нападнаха .Ами ако и нас на нападнат както преди кво ши прайми Добре че е НАТО щяхме ния да сме на мястото на Украйна

Само факти, друже: 1. Имаше договорка между бившата СССР и САЩ НАТО да не се разширява на изток - наруши я САЩ; 2. Имаше договорка Украйна да не се асоциира с НАТО - нарушиха я, под предтекст че първо ще се асоциират в ЕС (то е марионетка на САЩ); 3. От Украйна и най-вече от Крим Москва е под директен обстрел - затова си го върнаха (подарък бил на Украйна от украинеца Хрушчов); 4. САЩ казват, че не било честно 2% от световното население да държат 20% от природните богатства - директна заплаха за Русия; 5. ПРО-то на САЩ/НАТО има за цел да спре ответен удар от руските ракети СЛЕД като ги нападне САЩ; 6. НАТО не е необходимо вече, ти има чисто антируска насоченост и е платформа на САЩ да покаже, че МЕЖДУНАРОДНА коалиция стои срещу Русия - пълни простотии, защото 90% от НАТО са САЩ; 7. И накрая, след горното - какво искаш да правят руснаците? да пляскат с ръце и да викат Кумбая?! Те се защиават, макар, че не знаят как да го обявят пред света.

Ти сам си си отговорил. И правиш ли разлика между понятията "международен договор" и "договорка" както пишеш. Първото го има черно на бяло и се нарича "Будапещенски меморандум", а второто съществува само в промините мозъци. Искам да го видя някъде написано, ама го няма. иначе досега щяхте да го размахвате като плакат.

И аз имах договорка с Партията майка и СССР, че ме чака светло бъдеще... Още са ми длъжници, между другото.

Той атлантика на тези факти няма как да отговори освен с цинизъм и пропаганда........

Щом си толкова информиран,я кажи къде по света харесват американците?

Направи една справка колко руснаци, българи, румънци, чехи, германци, италианци, китайци, японци , индийци и каквито други ти минат през акъла живеят и работят в САЩ. И то поради една единствена причина- това което от 97 години се мъчат да го построят в Русия, там вече го има, работи и е привлекателно за целия останал свят. В Русия бяга само от време на време някой издънен шпионин, или някой свидлив френски актьор, който не желае да понесе тежестта на финансовата криза в собствената си страна.

който българин вдигне ръка срещу русия той просто не е българин,копелета продажни не всичко е пари и пруспиритет.

Аман от малоумни изказваня!Че кой българин е тръгнал да напада Русия?През цялата ни история като държава само тя е нападала България!

БРАВО на РУСИЯ!!! Само така, какво сте ми се лигават атлантическите англо-сакси по чужди територии, мислейки че до безкрай ще са безнаказани докато раздават демоНкрация.

Руска армия на руска територия, нищо не понятно. Ами наши войници какъв го държат там /шлифера де/? Сидеров луд, луд ама ще излезе прав.

"Русия започна големи военни учения в спорни територии. Не разбрах, кой оспорва територии с Русия?

Победният изхода на войната не се решава от численността на армията и стойността на въоръжението, а от умението да се воюва и бойния дух на армията. Ал.Суворов ПОРАДИ ТОВА РУСКАТА АРМИЯ ПРОСТОЕ НЕПОБЕДИМА !

Така е! Но на мен не ми дава отговор на въпроса: Кой оспорва територии с Русия? - Наясно съм, че дори и журналистите, написали заглавието, немогат да ми отговорят.

Никога не се занимавайте с Бегееца, Пъстрата и пр. Той има една гънка на мозъка , от каскета !! Две мравки не могат се размина на челото му, досущ като уса чорбаджиите му... Говедарска вонееща уса изтривалка. Това е този антибългарин ,Антибегеец!!!

Уж неагресивната Русия готви постоянно завоевателни планове. С тия 40% от БВП дето ги заделя за армия и полиция скоро ще се окаже при СССР

"Всички които критикуват Украинското правителство са агенти на Путин.А такива са 80% от населението на Украйна." Франкфуртер Аллгемайне Цайтунг 5.3.15 г.

....На роби държава не се създава.Те са винаги предатели... Цезар Русия ни колонизирала, а е създала Българската армия с български военноначалници.Тази армия победи сърбите и пр. и пр. ?? Русия била против Съединението, а създаде Гимнастическите дружества и ги въоръжи.Иначе никой нямаше да чуе за Чардафон Орловец ,Захари Стоянов и пр. и пр.?? Българската армия се изнесе за 48 часа от Турската граница и отиде на Сръбската.Как стана така, че оголихме тила си към Турция, след като Турция е собственик на Източна Румелия? И тук лъжем и мажем както винаги. Султанът казва, или връщайте Румели, или плащайте, или влизаме ? Е, лорд Дизраелли ли плати Румелията ?Интересно ??? В същото време Австроунгария анексира Босна и Херцоговина. Каква е ролята на Батенберг и Стамболов ? След това никога не виждаме повече Македония ???/_Стамболов ликвидира ВМРО.Сключи договори със Сърбия и тя го закла в центъра на София. Русия имала интерес към проливите, затова направила войната.Да, така е, но защо Англия, Франция и Германия не дадоха кръв за нас ? Защо още през 1856 г. те застанаха срещу Русия, която влезе в България.Защо сегашните българи в Украйна и Молдова избягаха с ген.Дибич в Руската империя, а не в Англрийската ?България е могла да бъде държава 25 години по-рано ?? Когато се казва, би трябвало да се доказва.В противен случай писанията са клевети и глупости ,без никаква стойност !! За съжаление 90% от постовете са такива.

Това е тежката истина!не знам дали го е казал Цезар но е истина!Не случайно Левски пък и не само той е бил съсипан от масовото безхаберие на българите!

Uragan

Всъщност дори Франция има по-голям военен бюджет от Русия. БВП на Русия е над два трилиона. Разходите за отбрана са около 50 милиарда. Така че в общи линии забрави за тази фантасмагорична двуцифровка която си изпльоскал! Но виж уса военния бюджет е действително около 30 процента от БВП на Русия и е някъде колкото военния бюджет на всички държави в света взети заедно.

Бай Ставри

Аз, за разлика от теб владея руски език перфектно и редовно чета руските медии. Това за 40-те % е изказване на Министър-Председателя на Руската Федерация

нямат почивен ден, вчера в Истамбул е убит таджикския опозиционен лидер Кувватов.

да се мазни на путлеристанците, а да вземе пример от Литовските Нотабили, които възстановяват редовната военна служба, въвеждат регулярно военно обучение, армия по швейцарски и израелски образец с военното оборудване по домовете и обявиха рашистан враг 1 на Литовската Държава.

Uragan

С тази разлика, че враг момер едно на Третата България е била и винаги ще бъде ислямистка Турция от която са ни освободили именно руснаците.

империя българският народ не само се е съхранил, но е достигнал над 7 /СЕДЕМ/ милиона, със свой език, екзархия, българи са били данъчни инспектори, а Истамбул е най-големият Български Град.

този абърмот е против българсия народ ! платена хамерска помия

Прибалтийските тъпанари скоро ще посрещат пак руския солдат,ама този път ще отнесат доста шамари по манерката и НАТО, няма да ги спаси,много се звереха на Русия и ще го апнат намазан!!!

заплахи, закани, потомците на варварската орда освен разруха и смърт, друго не носят за човешката цивилизация. А ти сигур си комуноид-шумкарско отроче и мечтата ти е да трепеш нормалните люде, както са дерибействали предците ти след 9.9.44-та под покровителството на болшевишкия окупатор.

Uragan

Интересно! В българското небе, практически непрекъснато се кръстосва от юесейска бойна авиация, но нито гък, а ако руснаците решат да правят учение, на собствената си територия, следва: "оле, мале", все едно тръгнали да завоюват света.

България е член на НАТО и ЕС, и все повече ще виждаш доказателства за това.

Uragan

Няма как да се свикне туркофилистиче! Не става дума за натовски самолети като акция на алианса а именно юесейски с чисто юесейски целички.

Теа путлеристанци яко са го закършили, та само маневри им липсват ? "Минобороны РФ предложило продавать контрактникам высвобождаемое движимое военное имущество, пишет в пятницу, 6 марта, газета Известия. При этом продажа будут осуществляться по рыночной стоимости и без положенных в таком случае торгов".

Uragan

Имам си вече черно нерезче. Нарекох го Обама и ще тъпча тумбака му за двама. Че на коледа ще е герой в страшна драма. Извод: Между този с изначално пълния тумбак и този с пищовите, предпочитам пищовите. Препратка завладяването на Америка и основаването на България. Що се отнася до продажбата на снаряжение, може да се купи и тук използвано военно имущество чрез електронни магазини и няма търгове. Разликата е че в Русия кой знае защо се продава само на военни а тук на всеки.

Ако се изследва ДНК на руснаците,без фалшификации естествено ,при положение че са се смесвали с различни националности през вековете,ще бъде интересно какъв процент от руския ген е останал и колко от прабългарския!

Руснаците са смесица от скандинавци и славяни, вкл българи...

нещата по време на маневрите путлеристанската федерация да обяви поредния фалит ?

Спокойно, достатъчно е няколко СУ-24,невъоръжени,да облетят 5-6 пъти тази армада от гемии,да им блокират електрониката и тези пишман-юнаци ще си оберат крушите от Черно море! Дано са си взели и достатъчно памперси .Странно ,защо липсва злополучният ес-минец "Патока Доналд Кук",сигурно екипажът му се е разбягал ,щом са узнали ,че ще ходят пак в Черно море, ей шубето е голем страх!!!

Всичко се прави за да смени с нова бодра смяна "отпускарите в Украйна".

Хахаха- току- що видях асен генов в предаването на милен цветков. Имат ли поне малко ум руските тролове да ме наричат "асен генов" или негов трол?! Неграмотните дърти маймуни - бивши/ настоящи комунисти ще ми припомнят ли каква професия има въпросният генов и може ли да цитира оригинала на поне един международен договор?!