Одобрени са 13 мерки за мир в Украйна

Комплекс от мерки за изпълнения на минските споразумения от септември 2014 г. бяха приети на срещата за разрешаване на кризата в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Одобрени са 13 мерки за мир в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украйна скъса с Кремъл окончателно и границата и с Русия е граница на НАТО,САЩ и ЕС,които от упор контролират всички путинови безумия,а и Китай не признава окупацията и е за целоста и суверинитета на Украйна!Путин е в кафез и няма полезен ход,като напразно дрънка ръждивите си оръжия!

Мир ще има когато Украйна си върне всички окупирани от Путин територии и това неизбежно ще стане с помоща на НАТО и твърдите санкции и изолация на путинова Русия!

Дали сега сега генралите няма да искат да обесят джобния? Жертви , фалит и накрая приклякане без придобивки и загуба на страна , която контролраха , и в която сега ще се борят за права ? По вероятно е обаче по руски да празнуват провала като победа и без това генералите си имат отдавна друг бизнес и не се знимават с провалите, пък и по добре напоителни победни напивания ,вместо проблеми.

На 12.02.2015 западните медии са в траур, относно решенията на "Нормандската четворка" в Минск. На Конференцията в Минск от 11.02.2015 е подписан план с 13 точки, който предвижда изтегляне на тежките оръжия от демаркационната линия, завоювана от опълченците през последната седмица. Това ще рече, че правителството в Киев признава завоюваната от сепаратистите през последната седмица територия. Освен това Украйна признава суверенитет на новата държава. И Петро Порошенко се задължава да го узакони в парламента на Украйна. А сепаратистите в Източна Украйна се задължават да проведат избори, под наблюдението на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Германските държавни медии, за разлика от финансираните от Запада български медии, признават, че договора от Минск е геополитически успех за Русия. Но се опитват да замажат военния провал на Запада, като изтъкват, че победителите от примирието са украинските бежанци, които ще могат да се завърнат по домовете си - това, което никого на Запад не интересува. Това, което планът от 13 точки не обсъжда, са икономическите санкции на Запада срещу Русия. Защото ембаргото срещу Русия не е свързано с войната в Украйна, както твърдят баш демократите с лицемерните усмивки, а с невъзможността Русия да бъде военно победена от Запада.

Ти май четеш други 13 точки , наречени още опорни. няма суверинитет за нито една нова държава . Границата ще бъде възстановена и контролирана от Украйна. Санкцийте върху Русия остават до второ нареждане .

Путин развя бялото знаме и не успя да вземе източна Украйна . Границата ще бъде възстановена и охранявана от Украйнската армия а не от опълченци. Моркова и тоягата винаги помагат.

Това не е доброто споразумение за хората от Новорусия. С това споразумение Путин предава отново тези хора и територията им в ръцете на мародерите от Киев. В момент когато те имат шанс да извоюват пълна независимост Путин съсипва всичко постигнато дотук с цената на много жертви. С това споразумение ционистите от Киев и техните спонсори от САЩ и Израел разчитат да спечелят време за да създадат нова по-боеспособна армия въоръжена с модерно оръжие, която да се използва не само за война срещу хората от Новорусия, а и срещу самата Русия на по-следващ етап. В Украйна ще се създаде украински ИДИЛ за борба срещу Русия. Решенията , които идват от САЩ говорят точно за това. Явно Путин също го държат изкъсо подобно на Обама и Меркел световните управители / Ротшилд и компания/. След Майдана, когато Путин не се намеси да спре зараждащата се хунта, сега по същия начин не се намесва да спре нейното по-нататъшно развитие и укрепване а й дава шанс . Това са политически грешки по подобие на тези направени от съветското ръководство преди втората световна война / договори и съглашения с врага, който ти готви секирата/. Дано украинският народ най-после разбере накъде го бутат и да спре сам унищожителните процеси в страната си.

санкцийте си вършат работата и трябва да останат докато не се постигне траен мир в Украйна.

Новият военен министър на САЩ e за натиск върху Русия BLITZ - 12 Февруари 23:30 Сенатът във Вашингтон утвърди Аштън Картър за нов военен министър на САЩ. Той бе номиниран за шеф на Пентагона на 4 декември м.г. от президента на САЩ Барак Обама. Картър заменя Чък Хейгъл, подал оставка през ноември. По-рано припомня, че Аштън Картър призова Русия да бъде лишена от сфери на влияние докато отговаряше на въпросите по време на изслушването му в Сената преди дни. Картър заяви тогава: "Ако бъда утвърден на поста, ще искам засилване на възможностите и взаимодействието с НАТО на страни като Украйна, Молдова и Грузия (всички граничещи с Русия). Москва трябва да бъде лишена от сфери на влияние". "Трябва да предприемем практически стъпки във връзка с подозренията, че Русия нарушава договора за ликвидация на ракети със среден и голям обсег. Нуждаем се от преразглеждане на общата стратегия, която да включва ответни действия в дипломатическа, икономическа и военната сфери. Така на Русия ще бъде показано, че ако не изпълнява ангажиментите си, ще се озове в по-малка сигурност, отколкото сега".

интересен резултат Ако бяха ослушали Путин, този план вече щеше да е приет

За жалост Америка няма да позволи мир, докато Обама е на власт. Целта им е да тормозят Русия и на нейните граници да няма мир. Толкова е просто. Европа разбира всичко и не иска да бъде заложник.

Да така е.Разрових се в интернет .Има статия"Кораб с оръжия плава от Бургас към Украйна"Последни 5 пристанища на кораба Yasar Abi-16.01 2015 -Новоросийск- Русия там е натоварил стока за България:20.01 .2015 -Бургас:01.02 2015 -Бургас:06.02 .2015-Октовск-Украйна:09.02.2015 Иличовск-Украйна.Това ,че плава под Панамски флаг ,в никакъв случай не означава ,че кораба е на Панама.Под Панамски флаг плават кораби,които не отговарят на регистрови условия .Примерно нарушение на дебелината на обшивката,технически неизправности ,стар кораб и др.

A в Ивицата Газа какво ще правим, там има 2500 избити и се увеличават

Липсва само кадър в който Порошенко си яде вратовръзката. Шах и мат с пешка! Явно на срещата е имало упражнение по диктовка, Путин е диктувал, а Порошенко неохотно си е записвал, хвърляйки умолителни погледи към Меркел и Оланд, които настойчиво са кимали.

ivo10

В крайна сметка за всяко дело тежката дума има автора, а автора на кошмарите в Украйна е САЩ и ЦРУ. ЕС и Русия може много да искат да постигнат мир, но мир може и да няма ако не е в изгода на щатите, а той очевидно не е. Така, че пак ще има провокации и за тях ще са виновни руснаците и войната ще продължи.

кървавата декорация на Порошенко, Яйценюк и Турчинов претърпя поражение, което се знаеше де, но и вече си го призна. Скоро тия тримата ще се скрият от гнева на излъгания и подведен от тях украински народ" при господарите си в САЩ както направи това Саакашвили.

От тези точки само първите две са конкретни и ясни. Другите са мъгляви и допускат тълкуване в широк диапазон. 4-та и 5-та са истински капан за Порошенко с готов импийчмънт от страна на партията на войната в Киев. Едва ли ще има и конституционна реформа - това означава разпад на Украйна и край на бандеровщината. Най-интересното е, че меморандумът предвижда преки преговори между Донбас и Киев, при положение, че едната страна не признава другата. Преговорите просто маркираха поредния гросмайсторски ход на Путин. Украинската армия ще се лиши от главния си коз - тежкото оръжие, което означава укрепване на Новорусия. Естествено никой няма да разпуска армията. Времето работи срещу хунтата, назрява фалит, разпад на държавността и държавата, след което Новорусия ще влезе в реалните си граници до Одеса!

За съжаление в13-те точки не се вижда КРАЙНО решение на въпроса за федерелизация, или висока степен на автономия на Донбас, което означава, че няма ТРАЙНО решение на конфликта. Искрата на гражданската война ще продължава да тлее. Говори се само за някакво временно примирие, най-общо взето. След време конфликта ЩЕ СЕ ВЪЗОБНОВИ и тогава Третата световна война ще реши всички въпроси.С отстъпностчивостта си, и проява на нерешителност, Путин предава световния мир, или отстъпва Украйна на САЩ,ЕС и НАТО, в ущърб на сигурността на Русия.

А ти какво искаш - трета световна още днес? Его какво ще стане всъщност - времето лекува всичко - тези региони естествено ще се реинтегрират с Украйна; а самата тя ще възобнови връзките с Русия.

Соросоиди,какво стана с превземането на Москва?Нали трябваше тия дни да плените Путин,ха-ха-ха!Големи сте малоумници!

самите руснаци да го изгонят :) А той вече се застрахова -случайно ли мислиш се мазни на Ким ЧуГун?

Язък-ще спрат войната, а нашите "доброволци" от "Бойко Харам" тъкмо щяха да заминават да напляскат руснаците!

Руснаците са бесни, че американците приветстват сключеното споразумение. Как и с кого сега ще воюват бунтовници от Източна Украйна ??

bira_more

М да - и поради победата на Порошенко, ще има предсрочни избори (за президент на Украина). Дали в същност победата е на Порошенко?

За главнокомандващия на българската армия.Този не мисли за нас!!!!!!!!!!!!!Кораб с оръжия плава от Бургас към Украйна 680 тона боеприпаси, предоставени от различни държави-членки на НАТО са отплавали от пристанището в Бургас към украинското товарно пристанище Октябрск От Бургас към украинското пристанище Октябрск в гр. Николаев под Панамски флаг е тръгнал товарният кораб Yasar Abi. Пристанище Октябрск е специализиран порт за транзит на въоръжение и боеприпаси. В кораба е натоварен смъртоносен товар 680 тона различни боеприпаси от НАТО-вски страни. Практически Киев не разполага в момента със свои боеприпаси. На 3 януари т.г. Yasar Abi е посетил грузинския порт Поти, където се намира военно-морската база на Грузия, а от 20 януари 2015 година се товареше на док в Бургас. В момента пълният с боеприпаси кораб бърза на помощ на разбитата украинска армия, за да може тя да продължи да унищожава своето собствено население. България и българския народ вече са изцапани с кръвта на невинни хора, благодарение на своето умно правителство и Народно събрание

това е отбранително оръжие с цел защита от източните бунтовници. Какво ч1удно или неправилно има ?? Каква кръв и какви жертви бълнуваш ??

или база на сащ

Така си се смее,може ли да поемеш един по-четвъртит до гърлото?

земай Волен, мутрите и няколко гумени лодки и - на абордаж! Лук ат ме - Айм дъ каптън нау :))

от фалшижите долари на нюланд:

жалките соросоидни агитатори повтарят цял ден за стола и химикалката...... абе я кажете кога ще върнете 6-те милиона от протестите на америка за някои българи,а?????

Хм,те соросоидите си свършиха работата,дестабилизираха държавата!На тях им плащат за Бг,а Путин плаща за дестабилизация на ЕС.

Най-после малко проявен разсъдък.

Франция предава вертолетоносачите Мистрал на Русия до дни Решението може да бъде взето след постигане на договореностите в Минск от тази сутрин Публикувано: 12 февр. 2015, 14:24 Обновено: 12 февр. 2015, 14:24

Бившия министър Сердюков който ги поръча нещо го гониха за корупция.

Лукашенко се заигра с руския президент издърпвайки три пъти стола му видео на световните агенции. Голям смях. Путин иска да седне, а Лукашенко си говори с Меркел. Путин ги изчакал да си свършат разговора. Явно Лукашенко не се шегува, като предупреждава руснаците , че ще спре да се разплащат в рубли. После Путин в процеса на разговорите си счупил химикалката марка Комисар. Меркел обещала да му купи нова.

Лукашенко гъбарка Путин от години :D

Путю, дето строши химикалката! Тоя Молодец!!

Не му издържат нервичките. Май е от абстиненцията - без война не може хитлеристчето.

Има два варианта. Или Потрошенко се е предал и скоро го очаква смъртна присъда, или това е някакъв опит госпожа Хитлер и онова жалко човече, наречено француски президент правят някакви последни опити да покажат, че САЩ не ги командва. Старата поговорка си е в сила---ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО ОТ ТОВА ДА СИ ВРАГ НА АМЕРИКА Е ДА СИ ПРИЯТЕЛ НА АМЕРИКА. Питайте Саддам, муждахидините, Осама и т.н.

май си 'муждахидин' Българският език не ти е майчин нали?

Смешник!

Циркажия!Роб на руската пропаганда!

ти прочете ли туй що си написал с главни букви ?

Върховната Рада на Украйна е подготвил постановление за " Отказ на Президента на Украйна от изпълнение на конституционните пълномощия". Порошенко си отива

Хахах Путин сутринта се шегуваше с журналистите и ръсеше лафове с усмивка , а от снощния хилеж на Порошенко нямаше и помен. Днес имаше як кютек в украинския парламент и се сипеха обвинения в национално предателство заради споразумението със сепаратистите ;)

ти по физиономията на Путин недей да съдиш за вътрешното му състояние.

Ами имам повече доверие на това което виждам от вътрешните ти усещания ;)

Каква е дефиницията за страхливец. Човек, който МИСЛИ два пъти ПРЕДИ да тръгне да убива лъв с голи ръце. Каква е дефиницията за смелчага. Човек който НЕ знае КАКВО е лъв. Но ВСЕКИ ЗНАЕ какво е лъв. Не, ВСЕКИ си МИСЛИ, че ЗНАЕ какво е лъв. Почти ВСЕКИ се ражда гений, а умира идиот в представителната демокрация. Можеш да затвориш лъв в клетка, но НИКОГА няма да си СИГУРЕН дали той е укротен. При хората е МНОГО по-лесно. Разликата между представителната демокрацията и диктатурата е, че при представителната демокрацията, ти "гласуваш" или ти "негласуваш" и това е винаги ПЪРВО, но ВИНАГИ след това ти получаваш ЗАПОВЕДИ, докато при диктатурата, ти НЕ си губиш времето с ГЛАСУВАНЕ или НЕГЛАСУВАНЕ.

Пределно ясно е, че и това споразумение ще е като предишното. Листове хартия, негодни даже и за селски нужник. Нито украинците ще си променят конституцията, нито руснаците ще допуснат да ги командва киев. Не и след тази война.

съвременни реалности двама се трепат - земното кълбо се бие по гърдите двама спират да се трепат - земното кълбо пак се бие по гърдите

Рублата в момента : 65.44 за 1 $ при 33 преди кризата. Украинска гривна : 26.69 за 1 $ при 8.22 преди кризата. Голяма победа за Украйна , голямо нещо ... да добавим и близо тройното увеличение на газа за домакинствата , а тегавото тепърва започва , щото са много по-фалирали и от Гърция ;)

на Украйна ще се помогне, докато Русия ще папка санкции (нали единствените и приятели били армията и флота)

Само дето на срещата на ЕС днес вече нямаше и дума за санкции , а и Русия си плаща дълговете и не взима заеми ;) Петролът взе да пълзи нагоре и според анализаторите ще се търгува на нива 70-75 долара за барел. Най-големият американски производител затвори 492 кладенеца , защото добива стана много неизгоден при сегашните нива на цените. Инвеститорите се отказаха от плановете за проучване на каспийските и азерски находища , защото цената не оправдава инвестициите. Много ми се иска петрола да се търгува на 20 долара за барел ама има реалности ...

Вижте това и ще разберете кой е на власт и кого подържа "демократичния" свят в Украйна. ntv.ru/novosti/1307616/

Не ни занимавай с руска пропаганда!Вадят по тв от контекста фрази които са им изгодни и дори превода от международните срещи и изявления е изопачен и тенденционен ,ако го сравниш в оригинал по евронюз!

някой би си губил времето с .ru сайт ?

Дано всички фенове на хунтата го гледат!

След атака на опълченците:...............Не е истина! В Лондон откриха магазин за човешко месо Ръце, крака, дори уши, се търкялят в пликове по витрината Публикувано: 12 февр. 2015, 19:26 Обновено: 12 февр. 2015, 19:26

"Държавата се задължава да помага за социалното и икономическото развитие на тези "отделни региони" и трябва да съдейства за "трансграничното сътрудничество" на тези отделни региони с регионите в Русия" Ха ха аха! Порошенко е подписал да възстанови икономически "отделните региони" и да ги предаде на Русия! ХА ХА АХ АХА:) Не знаех, че Путин е чак толкова умен!

Дали на Обонго в момента не му е някакси неконфортно изодзадзе а :) Да загубиш в собствената си игра 2 пъти си е направо гадно :) А смятай какво му е на малоумния Порошенко :)

Смешна и жалка работа! "Победена" Германия и колаборационистка Франция поставиха на колене "великия" Путин! Дори се изгавриха с него, пускайки го да обяви началото на мира в региона! Въпреки неговите закани... А останалия свят наблюдаваше с интерес, какво се случва. И за всички беше ясно, какъв ще е изхода. Дори и войната си има своите икономически закони. Най-радостната новина е, че мира ще възтържествува, а най-лошата е, че българските псевдорусофили ще отидат на трудовата борса, поради липса на средства, получавани от писане на простотии в този форум.

А ти ще продължиш да лапаш пишки!

А сега слагай ролките и лягай да спиш!

Разсъжденията Ви не струват,а тълкуването на събитията пък съвсем!Извинете,чистачка ли работите или просто сте си глупавичка?

Поставиха го на колене, като удовлетвориха всички искания на Русия.

Честита победа на всички зомбита! САЩ и Украйна спечелиха! Прибраха си Савченко. Путин се покри с Крим, Луганск и Донецк в торбата!

Ми той Путин падна бе !

Да бе! Нали това викам!

И тези 40 батальона платени наемници,които са подчинени на 5-ма украински олигарха кой ще ги накара да спазват премирието ?

какво означава споразумението ? самопровъзгласилите се "републики" остават част от украйна.няма да бъдат нито независими държави, нито пък ще бъдат анексирани ( завладяни) от русия...кой печели и кой губи всеки сам да си анализира.за мен е важно, че в 21 век, в най- голямата държава в европа ще спрат да се избиват хора .

Дано и американците да спрат да избиват хора!

най-голямата държава в Европа е Русия. Можеш да погледнеш на картата колко е голяма европейската част на Русия.

Толкова бяха на зор германците и французите, че бяха готови на всичко само да извадят хората си от котела. Чак присъдиха икономическото възстановяване на автономен Донбас на Украйна, за да може Путин след няколко годинки да си го вземе новичък чрез един хубав референдум ! Хе хе хе е!

Turnokopa

Няма да мине и година и тия ще са направили тоя референдум и ще са отново при майка Русия!

ДОРИ МЕРКЕЛ И ОЛАНД СЕ ХИЛЕЛИ КОГАТО ПОРОШЕНКО ТЪРЧАЛ ОТ ПРЕГОВОРИТЕ В КОРИДОРА ДА ГОВОРИ ПО МОБИЛНИЯ С ШЕФА :))))

ужас. наистина ли е такова мекотело

ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА ПОДРИТВАТ УНИЖАВАЩИ СНИМКИ - НА КОРИДОРА С МОБИЛЕН И МУ СЕ ХИЛЯТ :)

Гледам боксовите срещи в украинския парламент от днес. Тия могат да се разпределят не по партии,а в секции-мау тай,джудо,кеч,самбо Абе "Слава Украине" да става )))