Желев беше честен, скромен и голям демократ, пишат граждани

Добър, скромен, честен човек, с идеали, които отстояваше до край. Голям демократ и един от малцината, който поставяше съдържанието пред формата, пред статуса.

Обратно в новината

Коментари - Желев беше честен, скромен и голям демократ, пишат граждани | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този господин има голяма вина, всеки разумен българин го знае! Не мога да видя нищо положително от политическия му живот. Е , разбира се че Първанката беше още по противен! Последните 25 година ни управляваха безродници и г- н Желев, все пак Господ да го прости, не прави ни най- малко изкючение!

НИКОГА ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ "БОЯНСКИТЕ ЛИВАДИ"!!!! ТОЯ НИИ СЪСИПА!

Що така негативно а иначе бог да го прости човека

Сегашната пропаганда може да говори и да го величае, но ние 50 годишните знаем кой беше Жельо Желев! За мъртвите или добро или нищо! Аз предпочитам за него НИЩОТО! Лека му пръст!

Няма какво да се лъжем, България няма държавник от ранга на бай Тошо.

Поклон пред светлата му памет!

Един от малкото в политиката отстояващ идеали и убеждения, а не за слава и пари! Поклон пред паметта му!

Е и?! Какво от това?! Скромна кръгла нула.

ША го запомня с признаването на македония'92 след подсвирването от Германия с америк свирка. Стоян-чо бгГанев беше вестотносецът.

Като не искате да има и негативни коментари под статиите, спрете всички такива, направете го "демократично" , нали все за свобода на словото ревете, този на снимката също!

Все едно заради бълхите да изгорят юргана.Ако спрат коментарите, ще накажат нормалните хора. По-добре в случая да трият простотиите.

Съвсем по "скромно и човешки", заради втория си мандат като кандидат президент, използва правомощията си, за да изкара досието на Петър Берон, който му беше опонент. Провинението на Берон беше, че Държавна сигурност му била наредила да наблюдава за противодържавни заговори делегатите на някаква конференция учени от цял свят. Което е нормално и всяка държава го прави в името на нац. си сигурност. Обаче мандата му се услади на дедо Жельо и за да вземе втори направи тази "доблестна" постъпка. Това беше и началото на края на СДС като идея. Лека му пръст!

Поклон пред светлата му памет!

Поклон пред кончината му . Да той е бил честен и скромен но за съжаление последователите му са алчни лъжливи и продажни . Дано утре като отидат на поклонението си дадат ясна сметка за деянията си и видят че нищо не се взема в отвъдното .Дано поне един - двама се замислят за постъпките и деянията си спрямо народ и родина заради властта и парите . Амин !

Лека му пръст на човека! Аз поне ще го запомня като една от двете бели лястовици в българската политика, които си отидоха от властта бедни (другият е Жан Виденов) - нещо, за което много го уважавах. Почивай в мир!

Поклон пред светлата му памет! Желю Желев бе наистина истински демократ, милеещ за демокрацията и просперитета на България! -Скромен и честен човек, каквито вече много рядко се срещат в родината ни, човек, който до последно не изневери на принципите си.

почиваи в мир демократе! ! ! даи боже повече честни , достоини и милеещи за българия ! ! !

Умът, почтеността и добротата са които крепят света. Жельо имаше тези качества. Лека му пръст.

Бог да го прости! То всъщност и само Бог е в правото си да прощава. И наистина не сега е момент за оценки,но все си мисля ,че един ден ще стане ясно ,че всъщност така наречената нежна революция и договорките тогава, са положили и основите на днешното задкулисие. И този безкраен преход все в този стил! Съболезнования на близките му!

Поклон пред паметта на д-р Желев. Скромен, честен, разумен и умерен политик. Не се чу да крал като всички останали политици. Всеки следващ, краде повече от предишния. Жалко, макар и на възраст, Желев участваше качествено с фондацията си в обществения живот на БГ. Бог да го прости!

Умът, почтеността и добротата са които крепят света. Жельо имаше тези качества. Лека му пръст.