Седем посланици от ЕС с остро писмо за съдебната система

Седем посланици от ЕС у нас публикуваха открито писмо с призив да бъдат чути съдиите, които поискаха оставката на ръководството на Софийски градски съд.

Обратно в новината

Коментари - Седем посланици от ЕС с остро писмо за съдебната система | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има един празник на 22-ри Септември. Нещо празнувахме, конгръчулейшънс, YES, ... Ние имаме проблеми, но чужди посланици да коментират в медиите вътрешните работи на суверенни страни е много груба постъпка. В независимите страни най-често веднага ги гонят. Ние обаче сме верни ... СЛУГИ...

тия седем жуженца искат да ни съсипят организираната престъпна държава

Ти май много бъзичко забрави кой потупваше по рамото, хвалеше и пробутваше шефовете на същата организирана група, май са твоите джуджета, да не са яли от отровната корумпирана ябълка?

Цинични сте господа посланници, нагли сте като крадци, току що обрали и разорили едно семейство и сочещи го с пръст, че не си облича и храни добре децата! Защо под "топлите" ви "грижи" и "мъдри" съвети страната ни заприлича на Марсово поле! Аз що ли си мисля, като "патило, а не старило", че ще се оправим, като спрем да слушаме вас, а започнем да слушаме себе си, нашата съвест, нашите нужди, нашите деца и нашите родители! Докарахте ни до нищета, а сега ни давате съвети, "мерси викам аз на такваз любов"! България ще се оправи, като ви кажем да не ни се месите в делата и започнем да се самоуважаваме и като ви покажем вратата! Гледайте си вашата работа, вашите мръсни гащи и ни оставете намира, "не сипвайте сол в раната", която вие издълбахте!

Ще се оправим точно като почнем да ги слушаме тях и спрем да слушаме "Говорит Масква"

Глупак!не е нужно да се приемат всички мнения за даденост,от който и да е !Да слушаш и изпълняват като овца,без да мислиш и анализираш ,това ли искаш бе ,кретен!Когато се казват истини,си напрегни сивото вещество,ако изобщо има нещо в главата ти!Вижда се че си някакъв измислен трол кара по боковски маниер!

Браво за коментара!!! По-точно и по-ясно трудно може да се каже!

Е изключително корумпиран и несправедлив. Трябва да се разследват всички съдии за имотни далавери и престъпления с цел облагодетелстване. Едва ли има някой който да е чист през този криминален преход. Всички се възползваха от мътните води на прехода и продължават да се възползват.

Никога съдебната система в Б-я не е била независима от политическата власт. И днес - Владимира Янева -предложена от Цв.Цветанов. Съдия Ченалова - изпълнява поръчки на ДПС по съсипване на фирми. И най-страшното - в момента уж "независимия" Бойко играе по свирката на ДПС - давайте ние, властимащите, да печелим милиарди колкото се може повече.

Докато магистратите не започнат да носят отговорност за работата си съдебната ни система ще е на този хал. Комисията по професионална етика и борба с корупцията към ВСС вместо да адвокатства на провинилите се магистрати да вземе да си върши работата. От личен опит - всички отговори на жалби са предвидимо никакви и се свеждат общо взето до това, че магистратът"Х" така е преценил....а на конкретен сигнал за корупция срещу съдия "Х"от апелативен съд "У" записал в решението си вместо 3000 лв разноски 9000 лв разноски /решението не бе допуснато до касация/ ми се отговори да прочета ГПК - там пишело за разноските....Та платих си аз де факто рушвета на гнилата ябълка Бончо и за капак получих и подигравка от ВСС.....

В съдебната ни система или работят не компетентни и незнаещи магистрати или са нечии протежета или са назначени от ВСС по определени критерии.Аз лично съм завела дело 2499/ 2014 г.,срещу ВСС за неиспълнение на административни задължения при назначаване на магистрати .За 12 години разбрах ,че у много от назначените магистрати липсва каквато и да било етика и морал т.с. ,че съдебната ни система никога не е била независима !Народа няма кой да го чуе,съмнявам се ,дали ще бъде чут и гласът на цитираните посланици,защото ние сме народ който си мисли че винаги е прав за всичко "и така ще бъде -не виждам управия !?

Атака не е имала предвид само конкретния случай,а по-принцип,защото хипотетично би могло да става дума за непозволено вмешателство. Когато обаче въпросът се свежда до това,да се обърне внимание на стачкуващите съдии,които искат промени,това е съвсем друго!!!

Атака не е имала предвид само конкретния случай,а по-принцип,защото хипотетично би могло да става дума за непозволено вмешателство. Когато обаче въпросът се свежда до това,да се обърне внимание на стачкуващите съдии,които искат промени,това е съвсем друго!!!

Събрали се седем за постановката "Снежанка и седемте джуджета"! Остава да се произнесе и главната "снежинка"!

Съгласен съм .Приемам писмото на дипломатите като опит НЕ за вмешателство,а стремеж да помогнат. Незабавно да се обърне необходимото внимание на протеста на съдиите!

Все още сме 16 РЕПУБЛИКА на Русия, там е проблема, да сме и толкова БЕДНИ.

Две са нещата,които ме накараха да се замисля , преди години , за "българския" преход - взривяването на Мавзолея и т.н. Закон "Анти - Панев"...За първото събитие:народ без история...е няма нищо народ...Дрезден - запазен цял квартал от II световна война...;За второто събитие:на мястото на "лустросаните" кадри на БКП(Българска комунистическа партия) - автоматично(без конкурс,и т.н. , и т.н.) идват "нашите" "демократични" кадри...само,че...КАДРИТЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ БЯХА ДОРИ ДОКОСНАТИ(независима ...),а те , към тогавашна дата, 90% бяха бивши кадри на БКП...най - верните,най-преданите комсомолци можеха да следват "Право"...Ха, сега , де , КАК ДА СЕ САМОРЕФОРМИРА...

Проблемът в България идва от кадрите на американското и израелското разузнаване. Те съсипаха България, а не членовете на БКП, каквито бяха всички. Тази манипулация е опит да насочи в грешна посока българите. И да прикрие истинските виновници за разорението на България. Чужденците.

Генезиса,генезиса... По време на комунистическото управление правосъдната система беше грижливо селектирана.Във факултета по право приемаха само кандидати със "здрав" произход,"верни на Партията и народа".Гнилите плодове на соца още дълго ще ни тровят живота.

Всички "гнили ябълки" са събрали да критикуват честните съдии и ВСС. Я марш, ние тук си харесваме системата и немя да я реформираме, щото сме предвидими и Европата ни върна довериетоо.

колко посланници им трябваха, за да "чуят" АЛФОНС КАПОНЕ?!

И 77 посланици да се подпишат под писмото,ние сме независими и не ни пука.

ви е на вас /посланиците/. имате си имунитет...

Как звучи тази новина, на фона на: "България си върна доверието в Европа"? Няма какво да се оплакват всички мрънкащи, че Европа ни се бърка във вътрешните работи - щом искаме да сме една къща и да ни помагат, трябва да приемем препоръките им, иначе - във фризера всички благинки от Европа!

От това приемане десетки години сме в МИЗЕРИЯ И НАЙ-БЕДНИ.

Щото преди бяхте много богати. Все някой ви е виновен, сега е Европа!

Ако не приемем добронамерените и разумни съвети на близките (тези от "къщата") се изправяме пред две възможности: 1)"Да си счупим главата", което означава да сбъркаме и да съжаляваме за грешката си, че сме останали в загуба; 2) Самият "близък" да прецени, че няма смисъл да пилее благата и няма да ни ги предоставя; Такава е горчивата истина за съжаление .....

Вещото лице Живко Палазов е подсъдим за подкуп НОХД 5431/14 СГС, има имотна претенция, по гр. д. като ищец за 300х.лева. Вещото лице Светла Чакърова-графолог има над 1000дела в СГС има 5 вещи лица - гнили ябълки :Светла Чакърова, Силвана Георгиева, Живко Палазов, Сашо Атанасов, Пенка Делчева

Пропускаш най-важните имена.те са посочени.За тези,които споменаваш може и да е умишлено

Все някаква полза има от еврочленството ни. Даже повече отколкото си мислят по-черногледите от нас.

От друга страна боце си доведе консултанти от швабско. Как биха започнали работата си според вас? Според мен с осигуряване на съответна подкрепа-ето ви я, в прав текст!

Съдебният ни бокрук да емигрира за Мужикистан, където ще бъде награден за добре свършения хаос....

По распасан съд от българския няма, на друго ниво освен посланниците никой не смее да мъцне срещу тях защото веднага му намират цаката, в момента по организирана престъпна група от тях няма.

Всъщност съдебната с-а и особенно ВСС не е "гнила ябълка",а ОТРОВНА, която трови държавата поне 2 десетилетия! Корупцията, мизерията, демографската катастрофа, това са последиците от дейността на таз с-ма!

Пълни глупости. Гачели съдебната система направи приватизация за жълти стотинки и разруши селското стопанство. Също затвори аеца и даде концесии без пари.

Ако съдебната ни система работеше както трябва,споменатите събития нямаше да се случат.

ФРЕНСКИЯ ПОСЛАНИК СИ Е ЧИСТ ДЬО КОЧ ... НА РУСКИ :)))

Тия европейски посланици не знаят ли , че хората на Цветанов в Съдебната система са като бетонирани - не можеш ги пипна и разклати , абсурд!Ще се правят на умрели лисици , ще спорят и проклинат , но ..оставки - никога!!!ГЕРБ като партия представител на мафиотския капитал и "гнилите ябълки " в Съдебната система ,такъв щрудел са опекли , че ще си счупиш зъбите ако го захапеш!Така е г-да посланици , не Ви е виновна Съдебната система , а партията на мафията , водена от ШЕФА и Борисов!!!

Че нали борисов си е тяхно протеже!

Тези псевдо посланици да си отидат в собствените страни и да видят, че у тях не е по - различно. ПОЗОР ЗА ДИПЛОМАЦИЯТА , КОЯТО СИ ПОЗВОЛЯВА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА.

То нашето не е държава, то е някакво жалко подобие на държава.

Още по-малко е европейска държава.

Деи таз даржава?От около 150 г.сме свободна територия,700г.набивано робско сазнание...даржим се като к...ви значи сме бардак а не даржава.

и къде видя намеса, лумпен ? Това им е работата ако не си разбрал.

Глутницата хищници разкъсваща и изяждаща беззащитна България с сплотява! В отговор България трябва да изхвърли като персона нон-грата Френският посланик, като за това има много юридически основания! Крайно време е да престанем да сме унижавани! Стига вече! Поне, Министъра на МВнР да подаде оставка, като каже, че я подава за това, че би трябвало да изгони Френският посланик, но, няма сили и воля за това, защото се чувства, като член на колониална администрация!

От Русия-2 МИЛИАРДА НЕУСТОЙКИ за БЕЛЕНЕ, по договор, подписан от нейното протеже Станишев-Трябва да се изгонят именно тези протежета, които умишлено подписват договори ощетяващи България.

А преди да почнем да разстрелваме чуждите посланици на стадион Васил Левски, дали да не пробваме да сменим Владимира Янева- примерно да я пратим дипломат в Казахстан?

"Михале", много си обидчив, бе. То е*ати острото зрение, дето видя "сламката" в окото на френският посланик?! Вместо да вземеш да видиш, за 45 + 25 години, действието на съдебната система "а ла Вишински". Да си извадиш главата на светло и да видиш КАКВА Е ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА ВЛАСТТА? Само един поглед е достатъчен, за да се хванеш ... за кобура.

Имам въпрос към редакторката Десислава Димитрова, относно констатацията й: "...на българското гражданско общество не липсват смелост и знания, да се изправят срещу неприемливата арогантност на "олигархията". " Защо "олигархията", е в кавички? Или това означава, че българското гражданско общество ще трябва и то да е с кавички. Съдейки по цензурата във форума от последните седем години, поднасяната информация е в унисон със служене на ДВАМА ГОСПОДАРИ едновременно ( Бога и Мамона). Времето дойде, всеки да застане от "разкраченото положение", ТАМ КЪДЕТО СА МУ ИНТЕРЕСИТЕ.

Истината боли но за съжаление сами го докарахме до там всеки взел се на сериозно да се упражнява и дава съвети как да се управлява и развива тази географска територия наречена България.Срам за нас , срам за историята ни

Държавата ни още не се е отърсила от старата номенклатура която работи срещу европейското бъдеще на БГ.

Много си тъп, вече ще ни пробутваш и номера с диалозите. И старата номенклатура за какъв друг път работи е интересно. Щото пред България в момента други пътища все още няма. Абе много често почна да си сменяш никовете. Един човек си, а колко коментари изписа. С лозунги, но без никакво смислено съдържания. Лозунгите си яж ти. Грешка, ти ще си ядеш хонорарите за писанията.

Няма какво да плюете по посланиците. Прави са! Френският не беше прав да се намесва за конкретно дело, но ето на, че тези страни имат такова виждане. Там също имат съдебни системи, може да не са идеални, но такава свинщина като тук-не е! Нашата система е в полуразпад-пълен хаос, де поради корупция, де поради некадърност, защото всичко е на неправилна основа и неможе по идентични казуси да се произнасят както им хрумне и да прозира некомпетентност и пълна безпомощност. Неможе всеки съдия да си прилага закона както му хрумне. Нито ВСС, нито инспектората си вършат работата, едните се занимават със шуробаджанащини и далаверки, другите-хич ги няма, е кой да осъществява контрол? Без контрол-до тук се стига!

Да, знаем, че съдебната система е гнила (затова е с един от най-ниските проценти на одобрение), но съжалявам, не мога да приема намеса във вътрешните работи на една суверенна държава с цел защита на фирмени интереси. Като сте толкова загрижени за правната система в България господа посланици стартирайте процедура за наказание в Евро праламента, но не приемам да ми казвате какво да правим в нашата държава. Докато България не започне да си защитава интересите и гражданите, винаги ще ни третират като роби и послушковци (а всичките ни политици са точно такива или луди за връзване). Без самоуважение, не можеш да очакваш уважение.

Ама това не е ли пряка намеса във вътрешните работи на независима страна? Или България не е независима страна? Протекторат? Колония на тия? И още кой?

България НЕ е изцяло независима страна, след като е част от един съюз от държави, в който ВСИЧКИ държави доброволно са направили частичен отказ от суверенитета си. Критикуват далеч не само България. Критикуват и Великобритания - за отношението към имигрантите, и Франция - за бюджетния дефицит, да не говорим за страни като Гърция, Италия, Унгария, Португаия и кой ли още не! Така че, вместо да се бием в гърдите - "булгар, булгар", нека да се замислим върху това, за което ни критикуват нашите съюзници. Критиката е изключително смислена!

недей писа глупотевини, ами виж кви г/вна ги ги бърка Ченалова и дружките и. Има писано достатъчно в мрежата по въпроса. Сам ще си отговориш тогава, чия колония сме и защо мафията си има държава у нас

...информация в мрежата...че то мрежата е на същите колониалисти, бе колониалист! За 25 годинки бая ми ти васали са ни отгледали посранниците!

Или иначе казано, искате Шенген, фондове?! Тогава си слушайте съдиите, които искат оставки! Не нас, а вашите съдии.

Съдебната ни система, като всяко нещо си има добрите и лошите страни и хора. Ако се абстрахираме от това, да погледнем от къде идва атаката срещу нея. За първи път този въпрос се повдига от САЩ и преди година събраха старите мутри от СДС и им поставиха задача за реформа на Съдебната система. Защо ли САЩ искат да се реформира българската съдебна система? Явно нещо искат и си правят някакви сметки. Едва ли е от любов към България. Видяхме ги как действат с двете ТЕЦ Марица - продават ни тока на двойна пазарна цена. Очевидно Съдебната ни система им пречи по един или друг начин. За 25г доказано американските интереси са изключително вредни и разрушителни за държавата ни. За това е нужен отпор, за да се съхраним като народ.

И къде са и плюсовете ? Ти в коя държава живееш, съдебната ни система е най-големия проблем ..

Ясно е, че зад гръмките думи на наставници се крият съвсем обикновени интереси, но в тоя частен случай интересите ни съвпадат. Цецовото протеже не е зле да отиде на длъжност, която й е по мярка. Колкото до обвиненията към съдебните решения на някой конкретен съдия - не забравяйте, че има инстанции и за да остане такова решение в сила или всички трябва да са купени или да е направено наистина убедително. В международни дела втория начин е преобладаващ и не може да се случи без извънсъдебни трикове, за които "свой" съдия е необходим само, колкото лесно да приеме "фактите". Никак не е добре, че докато викаме срещу съда, забравяме напълно за останалите, които допринасят за подобни случаи.

Дават хората, но условието е да не се откраднат! На "старата" гвардия ДС това не и харесва и по всевъзможен начин саботират тези програми. Съдебната система е част от "старата" гвардия.

Стига си лъгал, евтин пропагандатор. Я да извадим всички американски и израелски агенти в държавната ни система. Да ги видим какви гадости, поразии са причинили на България. Да видим какви загуби са ни докарали, за да печелят чужди компании и корпорации. А тези от ДС поне бяха научени да работят за родината си, а не да й причиняват загуби. И са го доказали в историята. Докато новите американски и израелски агентчета усилено разоряваха и икономика и държава и всичко. И са го доказали с действията си много пъти. Ти на глупаци ли се опитваш да ни правиш. Времето ви изтича.

"тези от ДС поне бяха научени да работят за" ПАРТИЯТА си. И още е така. И още по-лошото, винаги ще е така.

2 МИЛИАРДА в дупката на Белене. Най скъп газ. Горива без акциз, Терминал в БГ пазен от руски войски. Тайни договори за ЮП, единственото ясно от които е, че ще източват държавата. Човек прокарал руския проект в БГ-шеф на ДАНС.

Това е безпрецедентен натиск срещу България и груба намеса във вътрешните ни работи. А действията на тези посланици нямат нищо общо с техния дипломатически статус и задължения. България не е разграден двор, за да идва всеки и да ни заповядва какво да правим в собствената ни държава. Тези посланици да бъдат така добри да се държат като посланици, а не като губернатори и да уважават суверенитета на държавата ни. Така, както ние уважаваме техните суверенитети. И както нашите посланици се държат като посланици. Явно ни имат за аборигени-балъци. Или просто не са дорасли за качествени дипломати.

Брей коло се загрижили другарите за намесата въ вътрешнте ни работи. Де да бяхатолкова загрижени и при намесата на руското посолство. Ама не- мълчат като гъзове. Какво искат да ни кажат 7-те посланици? Месец преди официалния доклад заониторинга, който трябва да ни го връчат през януари. просто хората обясняват с думи прости какви сме ги набъркали. И какво трябв ада направим за да пооправим нещата. Той, отрицателния доклад няма да ни с еразмине.по-страшното е че ще бъдем разделени от Румъния, на която ще бъдат отчетени постиженията. както всеки интелигентен човек знае С е същз на държави с еднаква ценноста система. или поне така трябва да бъде. и въпреки някои национални особености има общи стандарти, които трябва да се спазват. И който не и спазва - налагат се санкции. Няма ниакво съмнение че мнението на 7-те посланници не е само тяхно лично мнение.Това е мнение на държавите, които те представляват. Пък нека дам бъдем честни - това което 7-те посланници ни казват, ние отдавна си го знаем. Ама се правим че всичко е ОК. особено родните магистрати. 7 или 8 поредни долада от ЕС все ни набиват в главата да си оправим съдебната система. Резултат - ниакъв. Сега вече ножът е опрял до кокала. Или ще ставаме нормална европейса държава, или си оставаме "турски кенеф", какъв то ни бяха изтипосали.

Какво си се загрижил за България. Стой си в САЩ и си намери друга работа, тази на дребно тарикатче-тролче не я вършиш и не я умееш. Руското посолство вече 25 години мълчи и не се меси. За разлика от американското, което се изживява като министерски съвет. Върха на цинизма беше Уорлих, явен губернатор. Руското посолство никога не се е държало така. Не лъжи и не се опитвай да ни пратиш в грешна посока. Проблемите са ясно видими, кой какви ги върши. А посланиците си имат определени задължения и права. Които изключват държане на пиараджии и лобисти. Има си кой да дава оценки и доклади. А тяхната проява е класически пиар-ивент. Ти май скоро в България не си идвал.

Че съдебната ни система е гола вода - 2-ве мнения по въпроса НЯМА!!! Но и тези посланици се УЛЯХА!!! Ние бихме ли тъпана , когато полицията във Франция потушаваше протестите с/у правителството им относно реформата в образователната система??? А за насилието с/у негрите от бившите им колонии??Месихме ли се в политическата безизходица на Белгия , когато почти 2 год беше БЕЗ правителство?? А за ингилизите - не говоря, заради английските интереси Б-я навсякаде граничи със собствените си територии!!Холандците - месим ли се за отношенията им към мюсюлманското население там???На австрийците -питаме ли ги за забраната за строеж на джамии и носенето на "бурки"??? Що тези посланици не си Ебб ът МАМ...та!!!

Искам да попитам въпросните посланици, как биха реагирали в техните страни ако нашите посланици започнат да нападат тяхната съдебна система. Спомняте ли си, как отнеха детето на майката,която беше потърсила закрила от социалните служби ,заради бащата. Тя и сега доколкото знам,се мъчи да си върне детето, да не е във приемно семейство. Може да има проблеми в нашата съдебна система,но и техните не са по добри. Време е Министерство на външните работи да защитават институциите си, а не да са подлоги на всеки който реши да плюе срещу правосъдната система, а и срещу други органи в страната.

Nqkoj si

Хайде стига сме се правили на ощипани моми... Какво трябва да стане, за да се изринат всички тези "бандюги" от държавата... не разбирате ли, че затова сме бедни... Пари има за всичко, но те не отиват по предназначение... отиват при "бандюгите"... навсякъде във държавата са се загнездили, и са си сложили хора на всички нива в съдебната система да ги пазят...

Не сме бедни заради това. Ние сме бедни, защото САЩ разори държавата ни. И с удобно поставени еничари ни разпродават и ни налагат неизгодни за България договори и решения. За това сме бедни. Доказателства има колкото искаш. И всеки с поне 2 грама мозък може да ги види и разбере.

Вън приятелката на Цецо в СГС и на нейната приятелка! Като не можем сами да се оправим, Европа ще ни тика напред! С интерес очаквам Цацаров да оповести и експертизата от кетчърите на Цецо! Стига демагогия!

Много загрижени за колониялните правоохранители. Тиквов нали каза, че върнал доверието. Тия отрепки избиват комплекси като се навират дето не им е работа.Бой от всякъде по най-малкото съпративление.След като нямаме вече проекти за каквото и да било развитие сега вият в хор да съсипят и съдебната система т.е. държавата окончателно.

какво направиха румънците? изритаха цялата съдебна номенклатура и на всички отговорни постове назначиха "млади лъвчета". Хора грамотни, неокварени без зависимости, решени да правят реформи. какво сеопитваме да правим тук? Нов чардак съ стари мурви. Някои от времето на милиционеро-социализЪма. Всички до един с политически зависимости. Тези екземпляри освен че не вършат работа (ако въшеха нещо да има ше осъдени и вкарани в затвора престъпници), ами покриват престъпниците и същвеременно пречат на младите да си вършат работата. напоследък ни прилагат масово един номер за замазване на очите. съдят бандюгата на първаинстанция за да спооят ЕС и обществото в България, а после на втора инстанция вземат таго оправдаят. така сеслучи със знакови фигури - Ковачки, Марио Николов и т.н. тази методика действа на принципа "с един куршум - два заека". Хем родните бандюги са защитени от съдебно дирене в ЕС (където ше ги осъдят като стой, та гледай), хем уж са осъдени, но без никакви последстваия за тях. Допреди няклко дена беше само френския посланник. За по-малко от две седници станаха 7 посланници от ЕС, които имат сериозни претенции към българската съдебна система. Това е симптоматично - утре могат да станат половината посланници от ЕС. и всички са предубефдени, така ли? Айде стига!

7 на 0 за Европа

Решим ли проблема с корумпирания съд, ще започнем бързо да се отделяме от дъното.

фантазьор

Абе, къде е Бисеров?

Подрежда си коледната елха! Къде е Цецо крадецо! В кой апартамент ще празнува, затворникът!? Кой, кой ще ми каже?!

Вие питате "Кой?". Аз питам "КОГА?" Кога ще имаме нормална държавност, кога ще имаме един Министър на външните работи, който да не е подлога и да каже на въпросните посланици докъде са правомощията им? Кога българите ще започнат да решават какво да става в България? КОГА?