Пътят Русе-Бяла взе поредна жертва в тежка катастрофа

41-годишен мъж от Силистра, който се е прибирал след гурбет в Германия у дома за Коледа, загина в поредната тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла.

Обратно в новината

Коментари - Пътят Русе-Бяла взе поредна жертва в тежка катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В мрежара има много сайтове, показващи най-опасните пътища в света. Не знам, този защо го пропускат. Като чета сводките, оставам с впечатлението, че този път невредим не можеш да го преминеш.

Проблема не е толкова в пътя. Проблем е, че масово шофьори заспиват. Добре би било на всяко МПС да се сложи тахограф и да се следи времето за управление и скоростта. Точно поради скорост се налагат скъпи и тежки експертизи. Най-добре на дигитален носител всичко ще се разчита на момента.

В Швеция на натоварени пътища има направена здрава мантинела между платната.Няма да струва много, ако и на този път направят такава.

"поредната тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла" еми на мене ми звучи като "Министерството на Транспорта СПЕШНО ТЪРСИ 1 милиард бюджетни пари за премиални... пардон, за ремонт на пътя"

Много бързо разбраха че шофьорът е заспал . А друга версия дали няма-тира е засякъл пътя му и той е бил в безизходица.

Моите съболезнования към семейството и близките на загиналия, както и на хилядите други почернени близки на загинали по този път! Но ПО-ВАЖНОТО е, че не им стана ясно 20 и кусур години, горе в управлението, У голямата СОФИЯ, че това е международен път - може би най-натовареният в България. Не съм търсил статистика колко ТИР-а минават по него дневно в двете посоки, но всеки път когато пътувам по него, карам с изключително внимание. Не знам, аз ли съм с изкривено мислене, или тия горе продължават да изпълняват само поръчки на партийните централи, и др. кръгове от интереси, и не им ли стана ясно, че ако се инвестира в един високоскоростен път или пък магистрала: 1. ще е по-безопасно; 2. ще се пътува по-бързо и комфортно; и най-вече ще стигнеш жив там, за където си тръгнал. Защо вече 30 и не знам си колко години не могат да построят тая пуста магистрала Хемус, а всичко е насочено около София и южна България - извинявайте много, но и ние в Северна България сме ХОРА!!! А-а-а забравих, че софиянци трябва да могат да стигат по-бързо до морето, и до родните си места :) Стига вече всичко се е въртяло около тая София и псевдо столичани - да се помисли и за останалата част от страната. Все пак и ние сме в БЪЛГАРИЯ. Поздрави от ВЕЛИКО ТЪРНОВО!

Всичко, което пишете е истина. Аз съм от южна България, но по този път минавам поне два пъти месечно и поне по веднъж виждам катастрофа. Колко струва човешкият живот? А десетките живота приключили на този път? Явно нищо, щом за толкова години се направи едно кръгово и се престъргаха коловозите след него.

Автомобилното лоби направи всичко възможно да съсипе железопътния транспорт. Резултът е налице: поредната спукана манерка. А наздраве!

По средата на пътя трябва мантинела- като на магистрала. Тогава навлизането на автомобили със спящи водачи в насрещното платно е изключено. Това е -ясно и просто.

не. трябва акъл, образование, търпение, подчинение на основни Физико-химически Правила. Уважение към собствената си Природа така, както и към Природата на "другите", ама отде? защо превръщате Тихата и Свята нощ/ден в която сте се раждали в погром. зашо?

писах ти + за последното : зашо :) иначе си прав като му се спи да спре някъде и да спи

Физико-химичните закони са за други неща ама.... На пътя са важни физичните и биологичните закони. Някой път се случват и неща които нямат обяснение....преди доста години заработвах и на 100 км.от града ми.Една вечер работихме до късно и си тръгнах към два....за последните 30 км. нямам никакъв спомен.Колата в гаража без да е ударена....събуждам се в леглото си и не мога да разбера къде съм.....душата е спяла а очите гледали...ба ли му майката.

Това е най черния път в България, толкова ли не може да се обезопаси по някакъв начин !?

може, ама това е акъл, а не друго! докато го разбереш о ето ти- вече е късно и ще те трябва да те посрещам гол, както те е майка родила. ама малко с понамачкана структура. а въпросът накрая винаги е един и същ: а ти с какво заслужи Животът си?

То тоя път никога не е ремонтиран основно! Само кръпки! На снимките е единствения участък от около 50 метра, на който положиха нов асфалт, защото дупките там бяха стигнали до пръстта, а диаметъра им бе равен с ширината на пътното платно!

И като заспиш на чисто нов път,няма да минеш в насрещното и да се удариш?Само спамите,ама админа на сайта не различава спам от коментар!

може ,ама ние асфалт не ядем

Бойко, Бойко ,Бойко а другите власт да не видят да им е... ма... че 25г само ни лъгаха а сега се напъват и по форумите с измисшльотини те си

Пътят си е ОК. Хората не струват. И себе си слагам тук. Ако заспи на аутобана сигурно няма да умре, че и още 30-40 с него.

В този случай пътя няма значение,вероятно една шумна маркировка би предотвратила трагедията,но в регион Русе маркировките не се получават-правиха много опити но безуспешни,вероятно начина е да се подновяват на 3-4месеца а не на 2 години.Съгласен съм с това,че хората са принудени да оцеляват търсейки работа в чужбина,колко ли са искали да се приберат и да прегърнат роднините си.Бог да им прости

По-скоро безшумна маркировка може да те стресне по този път - настилката си е достатъчно шумна!

сега чекаме официалното изявление от глав. милициатурата, а именно че още не се знае защо пътят е бил толкова кръвожаден, че да вземе поредната жертва на безхаберието и юнащината.

Сефте...това по нашите пътища започва да наподобява "естествен подбор" - недъгавите и с по-малко мозък се самоубиват.

Не знам какво ще кажеш, ако някой се самоубие в теб! Пак ли ще е "естествен подбор"?

Виновни са водачите на МПС та.

Хм, Хайделберг, пък номерът на колата - от Кьолн. Има - няма 250 км. Както и да е, жалко за човека. Но, всеки сам си преценява рисковете и възможностите. В случая някой се е надценил и е платил прескъпо.

този участук е кошмарен! един от наж-тежките и омразни за мен в страната. Жалко за жертвите

много интересно е наистина. пътища, заводи за обезвредяване на мини и асансьори вземат своите жертви, а банки се самофалират. но все някой трябва да е (о)невинен. пак е добре, че няма повече загинали. не бързайте за черна коледа! празникът няма да избяга. за догодина също има предвидена коледа.

Пишете само глупости! На мен ми е жал за хората, искали са на празниците да бъдат със семействата си......а вместо това......... Ако бяхме държава младите нямаше да бягат навън да си вадят хляба! Съболезнования на близките и роднините на загиналия :(

Катастрофата няма нищо общо с това дали са били в чужбина на гурбет или из България! Така им било писано вероятно, питай там Оня горе. Наскоро, като се удави една сравнително млада медицинска сестра с две деца в Бургас в потопа, кой ще обвиниш?! Може би жената е предусещала нещо, защото една седмица преди това казала на мъжа си, че, като почине, иска да я погребат до майка й! Така че знаеш ли какви са наредбите отгоре?!

За смъртта на медицинската сестра от Бургас е виновен мъжа и, който е полицай.Пътят по който са пътували двамата е бил затворен от полиция, и те не би трябвало да са там.Ама нали законите и забраните важат само за народа.Показал си е картата и колегите му са го пуснали да мине по затворения участък от пътя.

аа не, не, не .. без тия! Оня Отгоре не пише такива глупости! тук изборът е бил даден в ръцете на свободата на личността, но като нема личност - такива са и резултатите! престанете да се оправдавате, че Го разгневявате!

Ако хората не преяждаха с асфалт, такива неща щяха да се случват по-рядко.

Ако си бяха купили билети за влака, това нещастие нямаше да се случи.

Да, щяха да горят като факли!

. . или да бяха поне преспали някъде в мотел, вместо на волана.

И в колата да бяха дремнали 4-5 часа нямаше да им стане нищо. Щяха просто да се приберат малко по-късно. Съболезнования на роднините.

Край пътя Русе-Бяла не е лошо да се построят пунктове на Бърза помощ с интензивни отделения, хеликоптерна площадка за транпортиране до Пирогов. И автоморги за прибиране на намачканите ламарини.

Стават такива работи. Статистиката за бойното поле, наречено България, е: до 18.12.2014 г. -загинали 633 души. Загинали през 2013 г. - 601 души Загинали през 2012 г. - 601 души Загинали през 2011 г. - 657 души Загинали през 2010 г. - 776 души Загинали през 2009 г. - 901 души Загинали през 2008 г. - 1061 души Загинали през 1990 г. - 1567 души Други народи война да водят, няма да дадат толкоз паднали.

Хайде стего с тези други народи. Навсякъде стават катастрофи с жертви. Дори статистиката, която даваш показва, че спрямо 1990 година убитите са по-малко. Което въобще не намалява остротата на проблема.

в други държави даже да повече ... а тук от стаията разбрах че тоя с джипа не е спазвал дистанция, ако беше спазвал сега щеше да е жив

Май нищо не си разбрал!

Ако мислиш, че само в България е така, а в другите страни има по 5-10 жертви годишно - Много се лъжеш.

Ало-о-о-о, Павлова, Докога ще се почесваш самодоволно и няма да си мръднеш дирника да облагородите този "път към ада"? Какво от туй, че ще дадете на Русе Музей на транспорта, щом до този музей трябва да издигнете мемориал на жертвите от управленското ви безхаберие!?!

Ало-о-о-о, Андрешко-о-о... та нали "асфалт не се яде" - какво толкова ревете?

Този участък (Русе-Бяла) остана единствения високо рисков път, за който няма визия за бъдещето

Русе-Бяла е част от транспортен коридор номер 9. Т.е. той е европейски приоритет.