Протестиращите: Сега пълните дупка, догодина – пропаст

Стотици граждани протестираха пред Министерския съвет против плановете на кабинета "Борисов" за частните пенсионни фондове.

Обратно в новината

Коментари - Протестиращите: Сега пълните дупка, догодина – пропаст | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нещастни егоисти! вие с какво предлагате да се запълни дупката? С протести? С изтъркания въпрос:"Кой?" Стига с вашата изтънченост, оригиналност и прочие артистични номера! Трябва да се работи, а единственият, който го прави, среща малоумната ви съпротива. Жалка картинка. Жалък народ. Егоистичен.

при една фалирала дърява, а нашата е такава - прочетете докладът на петър младенов 89, та това може да се направи - солидарно осигуряване. защо протестират - да си влагат парите в пф.но те искат по повеля на москва да свалят правителството - да попаднем в изборна спирала и масква да каже - това е ес.

Коии са учредителите на пенсионните фондове,имат ли досиета?

humfry

Бас ловя, че протестиращите дори не знаят къде и какви пари имат във въпросните фондове, нито как и кога могат да се възползват от тях. Много отдавна, по времето на пирамидите, имаше подобни фондове, в които много хора изгоряха. Как днешните фондове са по-различни?

Абе някой да не ви е сложил нож на врата и да ви задължава нещо простаци протестиращи и не знаещи за какво сте на улицата.Явно ви плащат за да говорите глупости и да търкате паветатаСкапаняци и боклуци сте .Само ГЕРБ и никой друг!!!!!!!!

КОй с е над а че от частните пенсионни фондове ке му дадат и една лъжица боб

Брей, много апокалиптична картина си очертал. Я бягай си изтегли парите от лошите частни банки и ги дай на министъра на финансите, да ти ги пази в някоя бюджетна сметка.

ТОЗИ УНИВЕРСАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД, КОЙТО МАКАР И ДА Е В ЧАСТНИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ НЕ Е ТИПИЧНИЯ ЧАСТЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД! ТРЯБВА РАЗСЛЕДВАНЕ ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНО.Как така веднъж родените след 1959г бяха излъгани ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ КЪМ "УНИВЕРСАЛЕН ПЕНСИОНЕН ФОНД".Как трябваше да повишат вноските,за да достигнат до 50 на 50%по равни вноски на работодател и работник или служител.Пенсията от този фонд беше так направена ,че да е една, а не две пенсии от частен и от НОИ. При другите фондове на доброволен принцип вече има втора пенсия допълваща, но тя не е от НОИ. ТЪРСЕТЕ ИСТИНАТА! ТЯ Е НЯКЪДЕ ТАМ!

Частните фондове не работят за печалба на собствениците си, а единствено за благото на осигуряващите се в тях лица.

Да. И затова в края на годината получаваме писма: толкова сте внесли, толкова са разходите, остават ви толкова. И ако разходите са повече от вноската, сметката е на минус. До сега никой не е казал, какво ще се случи с тоя минус, дали осигуряващия се няма един ден да дължи пари.

60% от парите ви са в Държавни ценни книжа които държавата принуждава фондовете да изкупуват. За да дължите пари означава че държавата трябва да фалира два пъти. На практика това е просто смешка дори да си го мислите. Колкото до това че имате разходи в извлечението - много ми се иска да го видя, фондовете не пращат и не намаляват вашата доходност с техните си разходи, едното дружество не издава фактури на другото за да стане това. По-скоро имате предвид периоди когато вашите дялове са на мунис? Това е нормално, ако имате инвестиции във който и да е друг инвестиционен фонд(не обезателно пенсионен) ще ви е ясно че това е практиката, дори българската борса се друса нагоре надолу - можете да видите графиката на началната страница на Дир-а. В един момент печелите в друг губите. За последната година която споменавате ако сте загубили пари тогава подайте сигнал в КФН - няма дружество което да е с под 5% доходност.

Е ти май изобщо не си разбрал за какво става дума в извлечението. Ходи пини кафенце и го прочети пак на трезва глава че нещо бъркаш!

"Блажени са вярващите, защото тяхно е царството небесно!". За осигуряващите е достатъчно да знаят какви са заплатите на управляващите и служителите в тези фондове и какви дивиденти си разпределят акционерите. Тогава едва ли ще бъдат толкова вярващи!

....разбира се ..... верваме - нали

Протестиращите: Сега пълните дупка, догодина пропаст Абе какви са тези "импутентни" български политици, които от 25 г. не могат да разберат, че ако не крадат, и ако създадат условия за развитието на икономиката и бизнеса и накарат най-сетне НАП и Митниците да работят в държавата пари ще има за всичко и няма да се налага на самата държава да краде парите на хората под формата на национализация.

Няма оправяне. Управляват ни некадърници, самообявили се за демократи и десетоноемврийски дисиденти. Които нямат скрупули да служат на тези, които са им го позволили. Дори един такъв, който дори една легенда не можа да си измисли като хората, в момента е президент.

но така им е по- удобно, така се краде яко от обикновения българин-банки, ПФ, европейски проекти, данъци и т.н.

50% от пенсиите се изплащат от бюджетна субсидия. Това, освен че е явен фалит на НОИ, не е демократично, в сегашния си вид. Пояснявам. След като половината пенсия на всеки е субсидирана от бюджета, то тази субсидия трябва да бъде еднаква, за всеки, който я получава. Т.е. Ако Един има пенсия 800 лв, а друг 400, общата субсидия за двамата от 600 лв, трябва да се ползва по равно. Така първият получава 700, а другия 500. Може да звучи еретично, но след като на избори, всички, независимо от статута си са равни по право на глас, каква е логиката, държавата да ги разделя по някакви критерии, създадени от друга система, когато ги субсидира за едно и също нещо?

Анулиране и увеличението на стажа.Тези профсъюзи да бъдат закрити и дадени под съд.Правителството оставка и нови избори!

в смешната държавица бг пенсии взимат само полицайте,които целия им тр. стаж се изразява в нищо неправене и на 45 г. 910 лв. пенсия. 95 % от не полицайте и военните взимат 15-250 лв.на такава държава не плащам данъци и осигуровки.

Научи се да пишеш бре, неграмотник! Бухането на "й" не е израз на духовност...

По принцип ако сме нормална държава, много по-изгодно е в НОИ.Но не сме. Първо, избор няма да има. Както на времето имаше лобиране за частни фондове, сега ще има лобиране за НОИ. А по-силен лобист от държавата няма. НАли се сещате какво става по веригата - Правителството казва на назначените хора по администрациите и на бинесмени - прехвърляйте се в НОИ, те го нареждат на работниците си. НИкой не иска да се конфронтира с шефовете си и се прехвърля. Второ, с милиардите, които ще се влеят в НОИ, веднага ще се подхранят безотчетните и неизброими плащания към ромите, за които вече хазната не издържа да плаща. Трето, няма никаква гаранция, че когато на държавата и потрябват пари, тя няма да сложи ръка на тях. Четвърто - Представете си при първото сътресение на НОИ, като се юрнат хората да си теглят парите и да ги внасят в частни фондове, какво ще стане - директен фалит на НОИ. В обратния случай ще фалира само едни фонд. Така че, по принцип НОИ, но не в тази държава и в този момент.

Само не разбрах защо трябва парите ми да са в НОИ според Вас. Защото престават да са мои, изхарчват се веднага и то за мургави търтеи? Или защото никога никой няма да ми даде отчет колко са? Или защото не носят доходност, а наливайки ги там ставам зависим от възможността на работещите след 30 години да ми плащат пенсията? А може би защото след тези 30 години нещата ще се обърнат така, че даже няма да имам право да получавам каквото и да е от НОИ? С огромен интерес очаквам доводите Ви. Странно обаче как в редица държави частните пенсионни фондове са даже паралелни на държавните и пенсионерите в тези държави могат да идват на почивка у нас по два пъти в годината, а нашите не могат да отидат до супермаркета по два пъти в седмицата...

По четвъртата ти точка- можеш да изтеглиш парите си от частния фонд и да ги внесеш в НОИ- НЕ И ОБРАТНОТО.

Това, че ГЕРБ отново излъга и не спази предизборните си обещания нима е изненада за някого?

Че ще плащаме, ще плащаме. Ама никой не се сети да поиска допълнителна пенсия за Борис Годжунов от някой частен пенсионен фонд. И никога няма да поиска. А и те събират пари, както държавата.

Ще направя едно примерно изчисление. Ако сега за 1000 лв. заплата ще вземеш 450 лв. пенсия, то ако имаш втори стълб в пенсията НОИ ще ти плати с една трета по малка пенсия, тоест 300 лв. В универсалния пенсионен фонд ако имаш 10000 лв. събрани и искаш да ги получиш за 10 години, то ще получаваш 83 лв. на месец, вместо 150 лв. от НОИ. А какво ще стане ако живееш повече от 10 год. в пенсионна възраст, няма да имаш втори стълб и ще си останеш само на 300 лв.

При 1000 лева заплата ако искаш 450 лева пенсия трябва да имаш 45 години трудов стаж. А сега сметни ако през целия период си трупал по пет процента в лична партида дали няма да имаш четвърт милион при пенсиониране

От 2002г. почват да се внасят по 2 процента, години по късно стават 5 процента. Второ парите в фонда ти намаляват, защото от всяка вноска ми взимат по 5 процента такса, а през 2008 год. имаше над 30 процента отрицателна доходност. И все пак това е абстрактен пример.

аз се осигурявам на на максимален осигурителен доход от 10 години насам и ще се осигурявам още толкова преди пенсиониране. Държавата няма да ми даде максималната пенсия, която ми се полага и ще ме отреже наполовината. По добре е да имам едни 50-60 хиляди лева в пенсфонд и да взимам максималната пенсия, ''подрязана'' от държавата в сравнение с максималната пенсия, подрязана от държавата.

Ти сигурен ли си, че ще имаш 50 хиляди при пенсиониране? Аз ти гарантирам, че нямаш нищо и нокога няма да имаш в частен фонд. От частните фондове изяджат всичко, което ти внасяш. Там реално няма пари, всички частни фондове са на борсата за продажба, но никой не ги купува. Защо ли? Защото са каца без дъно!

Ти сигурен ли си, че ще имаш 50 хиляди при пенсиониране? Аз ти гарантирам, че нямаш нищо и нокога няма да имаш в частен фонд. От частните фондове изяджат всичко, което ти внасяш. Там реално няма пари, всички частни фондове са на борсата за продажба, но никой не ги купува. Защо ли? Защото са каца без дъно! Освен ако не се казваш Иван Паскалев, разбира се!

Сравнението не е добро, просто защото в нашата държава всичко се случва не както трябва. Само ще се обоснова с няколко примера: 1. Какво то и да си мислите че ще вземете от НОИ то е на практика едно хубаво пожелание. От гориня пример си пожелавате да вземете 450 лв ама не става в реалност. Просот си дайте сметка защо хората в момента не взимат 1000 лв пенсия като имат право на това - държавата си реши че не може да ги плаща и им сложи таван. Т.е. със закон всичко става и нищо не е както сте си го запланували. 2. Вноските във фондовете също се менят със законодателството - колкото реши държавата толкова са. Сиреч не може да се каже кога и дали за целия период са толкова. Това което се знае че можете да си следите всекидневно парите и това съветвам всеки да прави. Поне ги отчитате и знаете на какво точно като добавка към основната пенсия можете да получите - накуп или да го разсрочите. 3. Примера с годините след пенсия е хубав но го има и обратното - цял живот блъскате и 1 година преди да изкарате за пенсия почивате. Парите ви потъват в чужди джобове. При частните фондове не е така, партидите се наследяват. Народната мъдрост казва че никога не е хубаво всичките ви яйца да са в една кошница, всеки сам да си решава.

Прав си !!!

Попитайте се защо бързат. Защо си правят среща в неделя и решават СПЕШНО да прокарат преди празниците тръба от частните фондове към НОИ. И защо по тази тръба пари могат да текат само в една посока

Имам договор с "Алианц" за втора пенсия от 2001г. ноооооооооооооооооооооооооооо в един момент пристига извлечение на партидата от "Доверие" с договор от 2010, който НИКОГААААААААААААА, не съм подписвала, а и не съм известен за това!!!!!!!!!!!!! Какво ще ми кажете????????????????????????????????????????????

Какво ще ти кажем ли? Че си най-обикновен трол и лъжец, който си съчинява небивалици. Това поне е очевидно :))) Всеки може да измисли подобна 'историйка' и да я напише, при това без да представи и грам доказателства.

Няма защо да съчинявам, кавото и да било, това е факт, доказателствата са извлечениято, който получавах редовно първите няколко години от "Алианц" след 2001, после разредиха. И в един момент те ти "Доверие"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прехвърлянето на партиди между частни фондове става само с нотариална заверка, драги. Така че или някой е фалшифицирал нотариален документ, или си измисляш юнашки.

Протестират боклуци с минимални осигуровки, претендиращи за високи пенсии. Това са симпатизанти на БСП/Евророма и ДПС/Атака.

ИДИОТ си, пък и ти личи

Само да кажа, че Красен Станчев беше на първа линия на протеста. Това значи че "спонтания протест" е организиран от РБ и хората около Плевнвлиев.БСП са толкова зле че и протест не мога да организират в момента особено в София, а ти или не си в час или откровено лъжеш.

На протеста бяха хора от шапките на всички частни фондове! Не ги ли познахте? Лицето, увито в националното знаме, с шапка, говорещо така уверено и загрижено за собствената си партида е Иван Паскалев -директор на пенсионен фонд Алианц. Неслучайно много от коментаторите тук споменават Алианц-това са платени коментатори! А иначе и Доверие и Алианц, и Ай Ен Джи са на пазара и се продават.

А какво ще стане, ако след някоя и друга година, частните фондове, натрупали достатъчно пари, си ги откраднат ( КТБ), фалират и изчезнат, и хората останат с много ниски пенсии. Ще застанат пак пред държавата и ще кажат: "дайте, опуснете някаква добавка, че не се живее с такава малка пенсия". И пак ще протестират. Или не, защото тези, които протестират днес, ще са си получили достатъчно парички от частните фондове!

Имам приятелка в Англия, медик е. След като се пенсонира освен държавната пенсия ще получи и 200 000 лири в допълнителния си фонд, как очаквате без да се предоставят същите възможности и в БГ младите да останат?

УРАААААА още 2 месеца до сакралния 18-ти февруариииии

Къде са се скрили къневчетата и куневчетата- онази от коалицията им ги търси за да си иска часта от субсидията?

В пенсионната реформа никой не мисли за хората. Вдигането на възрастта за пенсия от 60 на 65 год. и стажа от 25 на 40 год. за мъже трета категория труд е с цел да не може да се пенсионират хората от тази категория труд. Абсурд е мъжете да работят с три години повече от жените, при положение, че живеят средно с 7 години по малко от тях. В същото време на магистрати, прокурори, полиция и военни не се пипа нищо, защото пазят властта на власт имащите. Даване то на избор дали да имаш втори стълб в пенсията или да взимаш цяла пенсия е единственото разумно предложение. Не знам защо е този протест, единствено си го обяснявам с даване на пари на протестиращите от пенсионната мафия.

Няма особено голяма разлика меоду герб,реформите и първановците.Разликата е само в заглавията, алчността е всеобща.

Оставка на Борисов 2.

Няма лошо НОИ да регистрира пенсионен фонд за втория стълб на осигуряването. Това също ще е някакъв избор, още един фонд ще има. Но за да бъде подобен избор наистина справедлив и демократичен, НОИ трябва да поддържа индивидуални партиди (както частните ПФ) и да няма монопол върху служебно разпределяните осигуряващи се, които не са си избрали сами фонд. Да си регистрират фонд и да участват на пазара като другите фондове, без да ползват държавна законова протекция. Иначе ще се получи все по-засилващ се държавен монопол на НОИ върху осигуряването, след което пък ще получим една много 'хубава' санкция от антимонополните органи на ЕС..... Докато НОИ няма индивидуални партиди и не участва равноправно с другите фондове, пари от работещите българи няма да видят.

От 1997 год. на всеки в НОИ се води индивидуална партида.

Я пак? Не ставай за смях, води се само колко съм внасял (пък и там отчетността е 'мижи да те лажем'), но няма гаранция колко от тях ще получа. Нито пък наследниците ми ще получат нещо. Това просто не са вече мои пари, така че по никой начин не може да бъде индивидуална партида.

Така разправят, ама дали и на дела е така?

Гледам Първанов по Нова... На Анито Цолова и текът лигите, идват месни избори... юрош на маслините Ане...Бери моме... Бери... гледай обаче да не преядеш...

ДСБ-ар до комуниста мила моя майнольо а ха хаа

Ама и реформаторчетата се оказаха крадливи измамници-зарази едни субсидии,които преди изборите щяха да намаляват,сега дори върлият седесар марто се прекръсти на земеделец

Още не сме видели проекта, ама протестираме... А М.Капон първа писта...

Чакайте,уважаеми сънародници-нима сте очаквали друго? Навремето ББ /уж Дянков де/ обра Здравната каса; "червените" /май не само те/ пък дръпнаха едни пари от КТБ да не са валат,докато ББ кара втори мандат. През последния трябва да се направят две важни неща- да се ограбят пенсионните фондове и да се изтеглят достатъчно кредити на гърба на българския гражданин /истинския такъв, не само по паспорт/. След това и борда пада и всички знаете какво следва-държавата се закрива и се преобразува в територия. В защита на ББ мога само да допълня: той не е /много;-)/ виновен, с неговото досие е трудно да си независим от истинския ББ/Биг Брадър/;-). Протестите ви са неефективни, никой не ви слуша. Демокрацията е една илюзия. Хайде да видим дали ще се сетим какво трябва да се направи и дали имаме все още гащи да го направим-ама в реалния свят, а не във виртуалния форумен такъв.

Хи хии...видяхте ли какви плакати и лозунги съм сътворила. Ще насъскам балъците срещу ГЕРБ тролчета-изроди мои. Имам на склад и едни с уши от миналата зима. Да минете да ви ги раздам и да подпукаме Цветанов отново а ха хаа

Вие стоите ГОРЕ и поглеждате през прозореца - виждате няколкото човека и плакатите, които бегло прочитате. Аз бих се изсмял. Какво ме интересува написаното? Наивно. И какво ли иска тази ШЕПИЧКА ХОРА? Ха!

Орешарски, ти ли си? На плакатите на тези няколко човека пишеше 'Оставка', нали? И ти бегло ги прочете и само се изсмя. Браво на теб! :)

НОИ е в реален фалит. Ето защо, НОИ се обявява във фалит от гражданите (демокрация е власт за гражданите) и с активите й се създава задължителен единен държавен гарантиран пенсионнен фонд. Задължителният единен държавен гарантиран пенсионнен фонд трябва да гарантира само минималната за живот пенсия от 64 % от МРЗ, при 60 навършени години и десет години реален трудов стаж за всеки човек (всеки е плащал пряко или непряко данък ДДС 20 % и данък горива (акциз и ддс) над 70 % цели 60 години), това е единен стандарт. Задължителните едностранни договори от частните пенсионни фондове са невалидни, защото тези договори са наложени единствено със сила и безусловна принуда (заробване). Ето защо тези договори трябва да се обновят, като се сключи или откаже двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионнен фонд. Ако хората желят да пренасочат парите си от частни пенсионни фондове към задължителен единен държавен гарантиран пенсионнен фонд, който им гарантира чрез държавна гаранция новите условия: минималната за живот пенсия от 64 % от МРЗ, при 60 навършени години и десет години реален трудов стаж за всеки. Това е право на свободен избор и това право не може да бъде иззето от частен пенсионнен фонд. Ако някой желае да получава по-висока пенсия и/или без да е навършил 60 години, негов е изборът да сключи допълнителен двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионнен фонд. Там където има двоен стандарт, там винаги има робство или фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Задължителният единен държавен гарантиран пенсионнен фонд осигурява всички тези условия, еднакви правила за всеки, ако някой желае повече, негов е изботът да сключи допълнителен двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионнен фонд.

при всички случаи е по-добре да имаме избор. фондовете може сега да са натрупали добри пари,но още не са започнали да изплащат ангажиментите си кам хората.това ще стане след 5-6 години. Ако тогава нещо се обърка - увисваш, защото нези пари не са гарантирани от държавата. никъде в света няма работещи и функциониращи универсални фонтове и някои страни плавно ги премахнаха. Трябва да имам възможнаст да избирам! Просто ми обръзна от тези ТЕМАТИЧНИ И ТЪПИ ПРОТЕСТИ!

ПРОТЕСТИ ТРЯБВА ДА ИМА.ТОВА,ЧЕ СА ТЪПИ ЗАВИСИ ОТ НАС.ТРЯБВА ДА ГИ ПРОМЕНИМ!ТРЯБВАТ ПО РАДИКАЛНИ ПРОТЕСТИ.ТОВА Е.ИНАЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ И ЩЕ Е ОЩЕ ПО-ЗЛЕ.

Сигурно навремето ти е писнало и от еднообразните тематични и тъпи протести на онези, които викаха "оставка, оставка!" :)))

Чрез КТБ източиха държавни пари + пари на данъкоплатците , а сега ще източат и парите на данъкоплатците от пенсионните фондове ... Как тогава да им вярваш на онези, които преди наливаха парите на държавата в КТБ, а сега искат отново да наливат пари някъде, където не е ясно Кой ще ги открадне отново ? Българският данъкоплатец отново е изправен пред 'демократичен' избор - дава му са правото да избира доброволно или доброзорно парите му за пенсия да отиват в джобовете на Доганчо и мамин Делянчо . Горанчо ще не хване гората и да ходи да си става ковчежник в сараите ? Там ще си бъде сред свои ... Не е ли повече от ясно вече кои партии влизат в чок коалицията ?

Според достоверни източници, на протеста вчера е имало доста от миналогодишните "безплатно мразещи". Не че защитавам правителството и щуротиите на Владко Горанов, но си мисля, колко ли са се бръкнали частните пенсионни фондове, за да извадят на "спонтанен протест" довчерашните последователи на ГЕРБ и РБ, срещу бившите им спонсори.

Защо ли ми се струва,че пак някой му се ще да ни "яхне",чрез протест за нещо ,което още не е реалност,като това предложение за пенсионна реформа.Предложението е за ония,които желаят,а си мисля,че нашите деца са по-умни от нас и ще се ориентират правилно.Струва ми се обаче,че опитът да се прехвърли вината за ограбения пенсионен фонд на Б.Борисов е грешен и всеки нормално мислещ човек би стигнал до този извод,ако си спомни от кога започна това.За съжаление у нас май стана лоша практика да се краде,а вината да се прехвърля на други и една щателна ревизия би доказала това ми твърдение.

Всеки нормално мислещ човек, би трябвало да види, че това е опит за пладнешки обир от правителството, управлявано от Бойко Борисов.

ВРЕМЕ Е ДА ИЗГОНИМ ТЕЗИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА РАБОТНИЦИТЕ -СИНДИКАТИТЕ-ПОДКРЕПА И КНСБ.ТРЯБВАТ НИ НОВИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ.ТЕЗИ НЕ СА НА СТРАНАТА НА РАБОТНИЦИТЕ,А НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЕЧЕ 22 ГОДИНИ.ИСКАМЕ НОВИ ХОРА ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ.ТЕЗИ ВЕЧЕ НЕ СТАВАТ.ПРОТЕСТ И СРЕЩУ ТЯХ ЗА ТОВА,ЧЕ СА НЕСМЕНЯЕМИ ТОЛКОВА ГОДИНИ.

Огледа се една групичка хора, и като видя едни свободни пари в НЗОК и им все мярката - да ги цапардоса. Оглда се групичката - видя едн пари в гаранционния фонд на банките - източиха една банка (опитаха и с ЦКБ, ама не им стана играта) и раята покорна сега юе изплаюа ържавен заем. И сега се търси нещо ново за източване... Затова БРОБ далеко от властта, най-добре в затвора или на 2 метра в индивидуални гробове!!!

Лафсус Лингве - ГРОБ опитаха не с ЦКБ а с Първа Инвестиционна Банка

И не лафсус,а лапсус.

това да не е за да се пренасочат парите за ромите и дпс?

И защо протест, нали си ги избрахте и тях и реформаторите и ония ренегати от Пф и азбукарите??Цяла година защо трамбовахте по жълтите павета, барикади строихте от тротоарни плочки, кумини катерехте, на бял роял свирехте, голи цици се показваха, сега какво искате, пак Мекушарски ли или още по-големият нещастник, председателя на ПЕС, а защо не и другата булка беглец, Дудука???Така ви се пада, оттук нататък ще видите кон боб яде ли, Пожарникаря още не се е развихрил!!

Два прости факта: Факт е, че комунистите "пресипаха" пенсионният фонд в държавният бюджет, когато всичко беше общонародно и общодържавно. Само че тогава и средстватаза производство бяха общодържавни и работеха с пълна пара, вкарвайки пари в бюджета и парите за пенсии до 1989 никога не са били проблем. Факт2 - през последните 25 години всички демократи и икономически експерти не направиха нищо за да обособят отново изцяло основните пенсионни фондове и те да имат собственост и полека-лека да започнат да се пълнят. Паралелно с това нищоправене държавата изгуби собствеността си върху средствата за производство така че те вече не вкарват печалбите си в бюджета, а икономическите гении Дянков и ББ направиха с нея това, което направиха комунистите с пенсионнните фондове - източиха я в бюджета. И да се обособят пенсионните фондове отново няма никаква гаранция, че няма да последват НЗОК когато на ББ му потрябват пари за асфалт ако той играе в схемата.

ГЕРБ=БКП

ВЯРНО,ВЯРНО,ВЯРНО!ГЕРБ=БКП=БСП=ГРОБ!!! И Т.Н.

ГЕРБ не е точно БКП. В БКП имаше и принципни и съвестни хора. Само за Ст. Данаилов и за Нешка Робева да спомена, а далеч не бяха само те. В ГЕРБ отиде оная утайка от БКП, която ако беше от вино щяха да я излеят в канализацията...

Гледам споровете за или против НОИ и ПФ и си мисля, че най-разумния избор ( ако вьобще това е избор ) е да се застраховаш като оставиш втората си вноска в ПФ..... Защо? Много просто -при проблем в НОИ имаш пари и в ПФ при проблем в ПФ имаш пари и в НОИ..... Това е сьщото като да си разпределиш парите в няколко банки..... Фалира една, но не губиш всичко. А иначе най-сигурно е и двете вноски за пенсия да отиват...... В джоба ми!!! :-) Там е най-сигурно, но точно защото оттам не може да се краде и нямаш право на това....... :-(

Най-сигурно е двата стьлба на пенсионното осигуряване да влизат....... В джоба ми!!!! Личния, мой джоб!!! -Ама нямало пари за сегашните пенсионери???? А запита ли някой от ревящите пенсионери-а бе управляващи кьде са моите лични осигуровки, дето сьм внасял цял живот?!?!?! Окрадоха парите в фНОИ и сега това е една класическа пирамида.....И се чудят откьде да наливат пари в тази каца без дьно!!!! Аз триста пьти по-добре тогава да давам пари директно на майка ми ( пенсионер ) отколкото да ги давам на посредника НОИ който да плаща ( колкото реши ) пенсията на майка ми!!!!!!