Орбан: Кой ще плаща €25 млрд. годишно за Украйна в ЕС

Присъединяване на Украйна към Европейския съюз ще му струва по 25 милиарда евро годишно, заявява унгарският премиер Виктор Орбан.

Обратно в новината

Коментари - Орбан: Кой ще плаща €25 млрд. годишно за Украйна в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Орбан,единственият евро политик с глава на раменете!

не бг, а рашън зомби си ти!

можеш да идеш и в евразийския! Иска ли ти се там?

са дадени на България от ЕС! Стига нашите управници да не ги присвояват директно.

това е ръководител който защитава държавата си, а не я продава.

Като Путин, нали?

Абе, Викторе, абе, Орбан! Те вече са го измислили. Ще намерят 101 причини да не плащат европейски пари от фондовете за България, за твоята Унгария, за Чехия или за Румъния и спестеното ще дадат за Украйна. Вече са ни подбрали в тази посока.

Последните събития още по-ясно показват кой командва в Европа. Щом Орбан се опълчи и започна да води политика, полезна за страната му, веднага му спретнаха "протести" на недоволни граждани. Такива винаги и навсякъде ще се намерят, стига да настъпи подходящ момент. Затова нашите политици ги е страх да гъкнат и час по час тичат до Вашингтон за сверяване на часовника.

Да, но парадокса се състои в това, че протестите са оглавени от левите партии и от бизнесмени гравитиращи около левицата и засегнати от икономическите мерки предприети от Орбан.

Каква е алтернативата според Орбан?

Този човек за разлика от Българските лакеи в униформа на парламентаристи може да смята правилно. Също така е разбрал, че най-правилната доходоносна и защитена инвестиция е в собственият му народ, икономика и младеж. Браво! Не се поддава на идиотския ентусиазъм на загиващи нации.

ЗАМЕНЯМЕ БОЙКО ЗА ОРБАН

Аз заменям ГДР с ФРГ, ако знаеш въобще за какво ти говоря кухо главо

То и ти не знаеш за какво говориш! Голяма простотия се вихри във форумите. Хора , които нито приемат, нито предават, т.е. не разбират какво четат и не знаят какво искат да кажат.

Защо и ние нямаме такива премиери- държавници, а ни натрисат мутри, турци, комунисти и всякаква измет

Защото винаги се намират говеда които да гласуват за тях.

Тоа чизмарски катър, кат е толкоз ербат да напуска ЕС и НАТО и да се муа у евразию, да го видим тогаз колко гласчета ще събере на избори ???

А Германия що не напусне? все пак тя има най-тесни отношения с Русия дори и след санкциите

Неграмотник! Ако така пишеш, как ли човек би ти разбрал приказките?

Кой беше тоя Иречек?Да не е тоя дето правеше свирки на Бай Ганю във Виенската баня а...

ЕВАЛА !!!

Викторе, що те даде Господ на унгарците бе, ами не те даде на назе бе!? И ние искаме мъже и човеци да ни командват, ама все путьовци ни се падат! Какъв е тоз наш късмет, какво е това наказание? Честно: завиждам ви! Дано е за добро всичко, ама и ние да се учим от напредналите, не да сме слуги на който ни поиска!

Абе как политиците -унгарци и чехи -успяват да остават нормални хора, независимо от конюнктурата, а ние сме като ветропоказатели, за да не кажа нещо по-грозно? И по време на соца и сега чехи и унгарци успяват някак си да отстояват интересите си като нации, затова и държавите им - държави ,и политиците им политици, и хората им хора! А ние - нито държава, нито политици, нито вече нормални хора! Как сме успели да се запазим като нация толкова векове си е направо магия!

Виждаш ли къде ти е проблема? Признаваш че те и при соца са имали нормални хора хора и политици. А ние и тогава не се имали нормални политици а вече не сме и нормални хора!!! Занчи според теб тогава сме били нормални хора само политиците са били криви! Иначе казано ти си бил светсен човек но сега вече и ти си ненормален! Когато ти проблесне че никога тук не е имало нормални хора и за това и няма нормални политици ще разбереш от къде ти идват проблемите! А за да станеш нормален човек, както другите от християнския свят са трябва да станеш истински християнин! А не атеисто-оклуто-езичник!!! И това се отнася до всички българи! Християнството е това което променя и което дава живот, морал и ценности! Всичко това идва от кръста на Христос!

И християнството е хомот, надянат от една каста върху голяма маса население, за да бъде подчинено, размахвайки мантрата на ценности, които разпрпстранява и налага. А всъщност е обществена структура, насочваща едни потоци от материални ценности към определен кръг хора. Ако не се образова и концентрира населението само и единствено към описаните(между другото и във всички известни религии) ценности, хората ще си останат роби или на една или на друга религия. А ценностите се мултиплицират само с правилна политика. Религията най -малко от всичко е панацея.

Прав си, ама опростелия народец не може го разбра. Той е свикнал на високи, силни и гръмки слова. Такива простички, истински, верни - не ги разбира. Свикнал е той да рие калта и си я дири. Ако я няма - си я създава. Барем това може! И то добре! Да прави кал и да се рие в нея ...

Проблемът НИ е, че когато някой от нас каже, че "Царят е гол!", ще се намерят умници като тебе, които ще го убеждават, че не е, защото го е погледнал отзад, а не от мястото, на което се намират те, и на което са благодарение на продадените си морал и съвест. По време на соца даже не знаех кои са ни кметове, защото не ми дремеше - на нормалния малък човек беше дадено най-необходимото за един що-годе приличен живот- за него и децата му. Сривът стана именно поради факта, че тези които ни управляваха, ни убеждаваха по същия начин както и днес, че белото е черно, като че ли не го виждахме сами какво е. Е, сега политическите лъжи са вече норма и на никой не му пука, дали е така, както ни казват, или не! Само че животът ни от това не стана по-добър! А начело на държавата застанаха хора, които преди бяха способни само да носят предано пожарникарски маркуч.

Браво Орбан ,все някой трябва да се опълчи на империята на ужаса САЩ,отговорни за 62 войни и преврата след втората световна война,отговорни за милиони жертви вкючително жени и деца.

Хахахахаха и как по-точно им се опълчва? И как така в империята на злото е едно от най-добрите места за живот? Не я виждам и Унгария да е цъфнала и вързала! Та общо взето най-голямите бедняци и неграмотници рипат срещу империйте и не знам точно какво очакват че ще се случи!?

Повторението е майка на затъпяването. Мантрата "едно от най-добрите места за живот", е само за овцете (за жалост все още е пълно с такива).. По вярно и правилно е да се казава "Има и най- добри места за живот в САЩ". Но трябва да се уточни: "За някои хора!". Защото дори по най бомбастичните им пропагандни материали се вижда как живеят огромни маси хора в бекграунда на обществото им. А това са 80% от населението там. Само че те нито стигат до тук, за да ги видиш, нито политиката им ти ги демонстрира, нито могат да изплуват на повърхността, за да бъдат забелязани от тъпаци като теб.

Патриот е, патриот е, ама наистина ще му спретнат една цветна революцийка на този човек, съдейки по това, което казва Ноам Чомски. "САЩ са много доволни, когато има демокрация, но е добре демокрацията да се съчетава и с подчиненост на САЩ".

е това унгарците как обичат русията тежко му . Той едва ли ще се размине като олигарски ще има събития да знаете

Орбан в две изречения е казал ВСИЧКО! А тукашните плужеци Плевньо и Боко в 20 изречения ще обясняват как трябвало да подкрепяме "евро-атлантическите ценности" и нашите "приятели" от САЩ и ЕС! И когато в Брюксел или Вашингтон някой пръдне, тук ще се нас*рат!

Що ти е чудно! То и преди беше така, само че нарежданията се получаваха от друго място. Нищо ново под слънцето! Прав е ББ за матр'яла, но ако е отнесен към всеки български политик - "лош матр'ял"!

Политиците са лоши а народо е много убав!!!

А пути искаше да ги купи еФтинко с едни 15 милиарда зелени хартийки ....ама не му мина номерът

И как точно искаше да купи и кого. Или пак си лъжеш, понеже нямаш факти да приложиш.

На тоя ще му спретнат един майдан, както в Украйна, щом не се навежда пред САЩ, както го правят нашето президенче и мутрата.

Как ми се иска,много иска добрите думи ,казани за ОРБАН да мога да бъдат казани и за български политик.Но тъй като няма такъв да пожелаем успех на Орбан.Също и на подобните нему-Путин,Ердоган,Асад,президента на Иран и още други....

Който не знае,да чете! Който си спомня, да мисли! Имаше Пражка пролет,имаше събития в Унгария 1956 година!Същите тези достойни д-ви сега имат позиция различна от нашите блюдолизци-политици! Само такива д-ви са достойни за уважение! Писна ми от тези русофили,тези русофоби!Това е отживелица и не работи.

на днешно време не се намира здрав разум който да е склонен да заплати- но гаранция- франция, америка плаща ... кво да правиш, и печатарите хляб ядат...

Ние НИКОГА няма да имаме политик от класата на Орбан!

И по-добре да нямаме...икономиката им е по-зле от нашата, до година -две го чакат камъните

Кефех се това лято на Тасос от жизнерадостните им компании с безчет весели деца. Ако това са закъсали хора, ние сме шепот от отвъдното

Изглежда е дошло времето американското посолство в Будапеща да оправдае присъствието си и разходите.ЗА съжаление.Май ще има ,,унгарска пролет,,. И отново FUCK EU,AND HUNGAR.

Нагъл си, нагъл. Искаш да кажеш, че е дошло време американското посолство да извърши в Унгария поредният преврат, маскиран като цветна революция. Не си ли нагъл? А мнението на народа не се ли отчита. Не на група платени от американското посолство кресьовци, а на унгарските хора. Голям си боклук и ти и господарите ти. Остава САЩ да видим колко пари ще намери да налее в нов унгарски преврат. И дали унгарците ще се окажат толкова глупави като украинците и да съсипят държавата си.

Не знам дали ще се върнеш тук.Нямаш си представа как ме зарадва твоето мнение.Ако прочетеш внимателно--ние сме на едно мнение.

Свалям шапка на такъв политик като Виктор Орбан! Неволно се сещам за нашия..."президент" и не мога да не съжалявам че у нас нямаме такива политици!

Е как кой. Данъкоплатците в ес. А най много ще плащат послушковците, които срещу едно потупване по рамото веднага са готови да свалят гащи.

Слушам и не мога да повярвам на очите си. И всичко това го казва човек, чиято страна има най-лоши спомени от Русия. НИЕ МОЖЕ САМО ДА МЕЧТАЕМ ЗА ТАКЪВ ПОЛИТИК.

Чух че някога, от 23 октомври до 10 ноември 1956 г., имало "Унгарско въстание", с избесени по дърветата в Будапеща с краката нагоре. Също както сега Меркел обещава да помага на Бойко, тогава по финансираното от ЦРУ радио "Свободна Европа", чух да се прокламират обещанията на президента Дуайт Айзенхауер и на държавния секретар Джон Фостър Дълес, че комунизмът ще бъде свален (с американска помощ"). Е, тогава бях 10 - 11 годишен и не ми се вярваше комунизмът да бъде свален. Оказа се и през 2014 година, комунизмът все още да си е жив и здрав и в Унгария и в България. Да не споменавам за "комунизма" на Яйценюк и Потрушенко, в Украйна.

На крив демократ , комунизмът му пречи.

Преди да ни приемат в ЕС то беше съгласуване на закони на приватизации на декларации във вярност, предприсъединителни програми и какво ли не, а се оказа че за украйна може и без такива подробности щом САЩ нареди! Прав е Орбан някой трябва да плаща сметката за американската авантюра в украйна, но няма да е сащ а подчинения му еврогейски съюз и бедна България!

Ам тиквата ко распрая за туйнакиту?

Заблудените украинци ще плащат като у нас народа. Без Изт.украйна и промишленоста и ресурсите трябва да плащат със заеми от МВФ/СБ, със жито,ряпа,фасул и някоя друга военна база на нато- те в зап.украйна друго нямат.Ще приватезират яко- ТЕЦове,ще закрият АЕЦ- Чернобил!ЕРД и ето ти 40 млн. бедни консуматори и клиенти на Кауфланд,Лидъл и др. вериги.

Да , този Човек е истински Унгарец и унгарски политик,който говори истината!Мисли за народа и за това са по-добре и ще бъдат уважавани от цял свят. За обратото -справка бб и България?!?!!?

Де да имахме и ние такъв президент който да отстоява интересите на България а,то Чехлю .......!

а сега, кои ще плаща...защо не се задаваше тоя въпрос, когато се финансираше маидана? сега е малко късно, ще плащат всички подред от ес, че и русия барабар ще плаща (тя си и плаща де). само USA няма да плаща, защото вече е дала 5 миларда за цветната революция. как беше там..." Fuck ES", блестящо!

и да говори като патриот, а не като подлога на САЩ. Къде са тези политици у нас? Сигурна съм, че много им се иска да му спретнат един майдан. Такова волнодумство чичо Сам не прощава.

И Орбан не прощава на САЩ, за предателството на "Будапеща -1956"! Сега този националист иска да се откопчи от Чичо Сам, но и Путин не е много по различен от Никита Сергеевич Хрущёв. Да не говорим ИЗОБЩО за договорът за "Трансатлантическата търговия и инвестиционно партньорство" (TTIP), между САЩ и ЕС. И точно заради TTIP, Орбан е казал на американците: "ПО-ДОБРЕ ТАНКОВЕТЕ ДА ДОЙДАТ, КАТО ПРЕЗ 1956 ГОДИНА.".

ОРБАН Е ПИЧ-ТАКИВА ПО НАШИТЕ МЕСТА НЕ ВИРЕЯТ, ЗАТОВА СМЕ ЦЕЛИТЕ В ПАЯЖИНА, НАЙ-ВЕЧЕ ПОД ГЪРБА.

не се е заел с премахване на паяжината?

Нямаш ли огледало?

САЩ . ЩЕ ПЛАЩАТ НИЕ КАКМО ОБЩО ИМАМЕ С ТОВА.

ей т'ва общо скоро ще имаме.

Как кой? Германия, Великобритания, Франция, разбира се... Донорите на ЕС! ти, Орбан, от донорите ли си или от лапачите на евросредства? Като станеш ДОНОР, тогава ще задаваш този въпрос... Апропо, ЩО НЕ НАПУСНЕШ ЕС???

И не кандидатстваш за Евразийския съюз???

Точно това е целта - да се измъкне от Еврейския съюз - има примери за сериозни европейски държави които се чувстват доста комфортно, без да са страни - членки.Защо ли?

Не искат да ги пуснат. В противен случай щяха да ги изключат от ЕС. А не да се опитват да правят цветен преврат в Унгария.

ти що не пишеш в немски форуми, германецо aka. щерев, созе??? ще престанете ли с подлизурска си пропаганда?? по-зле се от едновремешните натегачи и лизачи.

Мъж на място! Не като нашите мекотели!

Tова е национално отговорен политик.Човека се интересува от Унгария и нейният просперитет.Не е зле нашичките да се поучат как се ходи изправен и как се отстоява суверенитет и национално достойнство.

По нашенски критерии,тоя е будала-що си не крадне,а си създава ядове.

То за това сме на това положение.Наш'те "юнаци" ходят "наведени" за да им пускат нещо за крадене, пък заради тях нас "оправят".

Ама това по нашенски критерии ...много убаво го каза , бравос ...така си е , по нашенски критерии е така , а иначе човеко е точно на мЕстото си ...

Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Нека украинците да духат попарата, която управляващите им надробиха.

Украинците не са склонни много да духат, като нас -българите. Направиха си референдум в Крим, Вдигнаха се като един в Донбаси Луганск.. А ние? Къде сме? Дори във форумите, като този, сме смирени слушатели на платените американски слуги. После, Плевнелиев ни бил виновен. Ами като е жив, виновен ще ни е.

Ехххх...! Защо няма и в България такъв качествен човек за министър председател!

Чети по-долу и ще разбереш,ако не, ще ти го кажа в прав текст-защото сме шибано,продажно нагло племе.

Дали и ние ще доживеем да имаме управленец с топки?

за съжаление няма да доживеем, от 25 години като гледам са кастрати!!

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,меестаня,доганя,хафъзов,валерката симеонов,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред военен трибунал.

Вожда ви още не е бил в казарма и не е полагал клетва пред българския трикольор. Та на въпроса: "ще отговарят пред военен трибунал"- военния трибунал руски или турски ще да е?

АТАКА е кауза! А Волен Сидеров постави началото на тази Кауза, Дупе да ви е яко на шорошовите фашингтонски помияри....

Голям праз! Ами твоя като е бил в казармата и е участвал активно във "възродителния процес"

Браво на унгарците!Единствения Народ,който гледа винаги своя интерес и не се страхува да се опълчи на всеки агресор : както го направиха през 1958 година, когато СССР искаха да ги подчинят, така и сега, срещу "новите им/ни приятели", които искат да управляват живота ни. Голямо Браво на унгарците за свободолюбивият им дух и смелост да не се огъват пред наглата бруталност и лицемерна демокрация на запада и САЩ!!! Поздрав и на сърбите, които знаят какви боклуци са западните "демократи", защото не забравят как западните християни- Католици изоставиха източните си братя Християни, НО Православни под мюсюлманско робство 200 години след Виенската битка все едно не сме хора за тях, а сега непрекъснато сеят раздори между нас с едничката цел - да ни управляват като работни животни и пазар за стоките им. Ай сиктир бе Нови приятели!

Как единствения, ами твоята майка Расия не е ли другия такъв, кратуно

както винаги Германия ще поеме основните плащания на ЕС. Нито Унгария, нито ние ще плащаме... така че споко!

грешиш всички членки на EC ще плащат.

Всички ние ;)

Един да каже истината право в очите на мамуната. А да видим другите кога ще им дойде акъла?Дано не е много късно.

този няма да издържи дълго...като си в ЕС и ползваш еврофондове ще се съобразяваш с Германия, Франция и Англия....

Това се нарича отказ от суверенитет. Ако ти си готов да продадеш това за което са умирали дядовците ми срещу няколкастотин евро на година, аз не съм. А Щом сме в ЕС, Англия, Германия и Франция ще се съобразяват с нас, колкото и ние с тях. Поне за сега така е организиран съюза.

когато станем Германска провинция с всичкото му - улици, заплати, стандарт, образование, здравеопазване и т.н.. тогава да заповядат колкот си искат, иначе сега хем сме бедни като африканци, хем ни смучат като европейци

Асенчо готов съм да ти пратя билета до Утгария при условие, че боядисаш паметника на съветската армия там. Да видим след колко години ще те освободят и ще те върнат.