Архангелова (мъжка) задушница е

Съботата преди празника на Свети Архангел Михаил - 8 ноември, православната църква отбелязва Архангелова (мъжка) задушница.

Обратно в новината

Коментари - Архангелова (мъжка) задушница е | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бог да прости всички знаини и незнаини герои дали живота за свободата ни, вечна им памет

Той Вазов си го е написал... отдавна... проблема е, че виждайки съвременното състояние на България едва ли могат да намерят покой. То не е чужди празници- визирам вчерашния изкуствено внедрен "празник", т.нар. "ден на влюбените" и цялото това преклонение пред идоли и символи, които НЕ СА БЪЛГАРСКИ. Чудно ми е- за това ли са проливали кръв и са жънели чест и слава за Родината ?!?!?

Вечна памет на загиналите и упокой за душите на мъртвите. Да почетем тяхната памет! (това няма нищо общо с вчерашния американо-ирландски карнавал Хелоуин, който някои се опитват да насаждат в България! Разликата е от земята до небето)

Те умряха за да живеем ние! Да живей България!

Шапки - долу ! Шашки - вън ! --- Браво, Елица !

Бог да прости всички българи, дали живота си за България! Бог да просто войниците на ген.Колев, които дадоха живота си, НО УСТОЯХА на румънско -РУСКОТО нападение на Добруджа през 1916г.! ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!

Бог да прости и вечна слава на героите, паднали за България! Мир на праха им! Да не ги забравяме никога!

смъртта е единственият сигурен факт за всички

Да сведем мълчаливо глави в памет на починалите близки, познати и приятели! Бог да ги прости!

Toni

Мир на праха на починалите. Трябва да почитаме и уважаваме мъртвите, те ни помагат и закрилят от друго място. И ние живите да сме по-добри и добронамерени към останалите. Животът е кратък и всеки ден е уникален.

Бог да ви прости и мир на праха ви, успокоение за душите ви! Дано гледате отгоре, че всичко се развива добре и сега ние сме на вашто място, помагаме на децата и т.н. Не сте забравине, нали знаете. Скоро сме ви сънували - беше направо потресаващо истинско, без фантастични измишльотини, реално, все едно не сме се разделяли! Благодаря ви! Сега измолете от Отца милост и покровителство за любимото ви внуче - скоро ще има огромна нужда от всяка подкрепа, милото!

мир на душите на всички починали.