Шеф на Google скочи с парашут от стратосферата (снимки)

Топ мениджърът на "Гугъл", 57-годишният Алън Юстас, подобри световния рекорд на австриеца Феликс Баумгартнер по скокове с парашут от стратосферата.

Обратно в новината

Коментари - Шеф на Google скочи с парашут от стратосферата (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гугъл ще наблюдава потребителите си вече и от стратосферата, което е успокоителното в новината. начесъл си е крастата човека. лошо нема. проблемът е, че като изучат и стратосферата - нея вече няма да я има, както направиха и със земята. докато я изучат и взеха, че я унищожиха. дано само не отидат на марс да го заселят, че от хората-злобната маимуна по-гадни марсянци не могат да се пръкнат от никоя страна от вселената. това е.

Гийом Нери се гмурка в Dean`s Blue Hole само с маска ... - Vbox7

Честито, откри фрий дайвинга. Погледай още филмчета, има интересни неща. Само дето е съвсем друг вид спорт и не е по темата.

Стратосферата е вторият слой на земната атмосфера над тропосферата, а под третия мезосферата. Границата между първите два слоя варира в зависимост от условията и географската ширина. Над полюсите тя започва обикновено над 8 километра, за нашата ширина е около 11, а на екватора може да достигне и 18 километра. Още преди повече от 65 години започват първите скокове от големи височини. Първоначално целта на военните е била да се спасяват екипажите на самолетите летящи на големи височини. С навлизането на човечеството космическата ера вече задачата е да бъдат спасени хора над 20 километра височина. В СССР и САЩ още след 1959 година започват скокове от такива височини. Следващата цел на изследователите ще бъде скок от мезосферата. В зависимост от географската среда, атмосферните условия и сезона нейните граници са между 50 и 100 километра. Последната стъпка е скок от космоса или височина над 140-145 километра, където се движат на ниска орбита изкуствените спътниците на Земята. Полк. Стефан Калъпчиев е първият известен българин скочил от стратосферата. Постижението му от 13 350 метра на 12 май 1958 г. е признато за световен рекорд. Полк. Калъпчиев прави още един опит за световен рекорд от височина 13738 метра през 1959 година, при който едва не загива. Загива на 25 февруари 1964 г. на летище Божурище на 43 годишна възраст. Полковник Иван Крумов изпълнява нощен парашутен скок чрез катапултиране със забавяне на разтварянето на парашута от височина 15 963 m и разтваря парашута на 1119 m. Чавдар Джуров е третият от височина около 15 481 метра на 28 август 1966 година.

Обаче има една съществена разлика, че всичко което се крепи на орбита развива скорост 27 000км/ч. И като решат да се гмурнат в атмосферата почват да горят. Докато при скоковете от балон началната скорост при която почват скока е : за вертикална 300м/мин. , и хоризонтална 200-300к/ч

И-ии, колко много знаеш! Всичко това го пишеше в едновремешните вестници! Поклон пред паметта на загиналите парашутни асове! Ама защо загина и Чаво? Нещо да знаеш по въпроса? Просто бяхме по(най)-добрите, а това не се харесваше на...???

.........Шеф на Google скочи с парашут от стратосферата......... --- А аз се питах защо гугла е толкова тъп и гаден ИТ-тата са кретени по начало Но този наистина е върха ---

Ти обикновен хейтър ли си, или от ония по-тъпите, селските?

Ами вземи измисли нещо по- добро, ама едва ли - акъла ти стига само да критикуваш.

Путин от там без парашут може да скочи

Абе това нищо не е бе! Ти знаеш ли, че Бойко Борисов може и от Луната да скочи на Земята? Без парашут?

Yes, Sir, Yes!

Юстас отбелязва, че когато е преодолявал скоростта на звука, не е виждал и не е чувствал нищо. На вас журналята да ви обясня, че Юстас няма какво да види защото там където е развил скоростта на звука във въздух всъщност въздух е нямало, а когато е навлязъл във въздуха, скоростта му вече се отдалечава съществено от скоростта на звука във въздух. Туй Юстас си го знае затова ѝ е скочил.

С интерес четох до края, за технологиите, за човешкия напредък ... Последното изречение развали "пейзажа" и съжалявах, че съм си загубил 3 минути. Чувствах се като "измаменото камилче" - реклами, бъдещи приходи, пари, ... гугъл ... - все грешно развитие на човешката мисъл: "Експериментът на Алън Юстас в бъдеще ще бъде използван, за да се изпращат туристи в стратосферата."

За такъв скок г-да Бай Ганьовци дето плюете не се изискват само пари, а смелост да направиш това!!! Вие и да имате пари, нищо няма да постигнете

Да дойде да скача в България-страната където всичко е възможно, докато се приземи ще му фалират банката и ще му изядат парашута от завист... :)

Събития като това не са полезни нито на науката нито на човечеството. С нищо. Става въпрос за чиста РЕКЛАМА, доказване на собственото ЕГО и провокативност (предизвикателство) може би към Господ ? А като оставим настрана "битовизмите" - 40% от човечеството измира в момента от глад, други 30% (припокриващи се частично с първите) измират от изкуствено създадени (къде ли?) болести и военни конфликти. За да похарчи милионите за това безумно начинание, неговата страна ФАЩ в последните само 15 години е бомбардирала, ограбила и разорила много от държавите на гладуващите и болните включително и България. ПОКАЗНИТЕ БЕЗУМНИ ИЗХВЪРЛЯНИЯ НА СИНТЕТИЧНИ НОВОСЪЗДАДЕНИ МИЛИЯРДЕРИ СА ДНЕШНИЯ ЕКВИВАЛЕНТ НА ИЗХВЪРЛЯНИЯТА НА ФРЕНСКИЯ КРАЛ-СЛЪНЦЕ ЛУИ 14 ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО !!!

До 090 Господине или по скоро " другарю". Имам големи съмнения, че скоро не сте посещавал психиатър. Не е зле да го направите колкото се може по-бързо. Определено ще ви е от полза .

Браво Щирлиц! (Юстас е секретния агентурен псевдоним на фон Щирлиц)

този не може ли да влезе в ,,google,, и там да види слоевете обгръщащи земята , ами тръгнал да ми хвърчи...?

Неее, той проверява. Може да се окаже че софтуерът им греши :)))

И какво сега ? да изпаднем в екстаз че някой си е налял няколко милиона долара в доказването на това че има пишка ? Ура ! да дойде в Бг да се опита да си храни семейството през зимата с 1000 лева и да се справи с администрацията ... ако богаташ се изака на масата е ексцентричност ... ако бедняк го направи е липса на култура ... някой по долу правеше списък по какво ще го познаеш че е българин трябва да добави и следното да раболепничи и възхвалява простотията на богатите само защото са богати...

Стига с тия битовизми храната, парното и сметките, че ми писна от дребни душици, дето се правят на герои колко са велики, че се справят с житейските си проблеми! Колкото повече завиждаш и злобееш по богатите, толкова по-беден ще стоиш! Човешкото съществуване не свежда до оцеляването и размножаването! И не ми обяснявай ако ти имаше, ако беше и т.н. какви още по-големи подвизи щеше да въртиш - да си си намерил, да си си осигурил!

и ти си прав колко неща щях да направя ако пентагона и НСА ми наливаха пари за да следя овцете които блеят във възхвала на овчарите си ... но тъй като предполагам че идеята да дариш някой напълно безвъзмездно ти е толкова далеч колкото качествената храна от хладилника ти ще се въздържа от последващи коментари... отивай на летиш, но внимавай Доньо Донев имаше трима герои който имаха претенции към едни облаци ... не съм сигурен как свърши работата с тях.

На такива като него се дължи прогреса на човечеството и развитиета на науката,а за такива като теб дето и семейството си не може да изхрани е израза "родения да пълзи не може да лети".Ходи да "береш джилязу" ,може да ти стигнат парите.

да Ода да бИръ джилязу ? колко си ограничен... представа си нямаш... с какво това постижение допринася за развитието а науката ? а за битовизмите няма какво да коментирам. те са реалност в която всички живеем ... дори ти с опела от 1985та и панелката в Люлин... но си прав с мечти всичко постига поне на сън ... справка REQUIEM for a DREAM...

Прогресът се дължи на сериозни учени посветили живота си на това и на хора-енциклопедисти и космополити (не по днешния смисъл - НЕ глобалисти), които Господ е допуснал малко по-близо до себе си и до понзнанието. Егоцентрични, рекламни прояви като тази нямат никаква стойност. Единственият "старничен" плюс е, че действието ни навежда на мисълта, дали ръководството на тази "иновативна" по същество агенция за набиране на разузнавателна информация, не е оглавявана от офицери от ЦРУ с добра физическа подготовка. Айнщайн никога не е изявявал желание да скача с парашут. Човекът е свирил в свободното си време на цигулка.

ти си пълно говедо!!!не цензурирайте мнението!!!

а ти си празно говедо, след като се изпразни душевно вече

Човечецът "бил прикрепен" отвъншната страна на модула... С въжета ли, с безопасни игли ли, с лепенки ли? Това Дира сте уникални преводачи, редактори и познавачи на българския език!

Да се чудиш за чий чеп му е била тази капсула, след като е стоял отвън ?!? А може би е влезнал, за да си облече скафандъра.

5 признака по който да познаещ че е българин: 1. Завижда 2. Оплаква се от всичко 3. Все някой друг му е виновен за неуспеха 4. Чуждите постижения са маловажни и незначителни 5. Гордее се с постиженията на други българи независимо какъв олигофрен е самия той.

Последното не е вярно...

Тоз нихилизъм е харалтерен за хората с по-ниска интлеигентност които нямат очи за разнообразието в природата и сложните взаимоотношения в нея, поради което обичат да обобщават.

Какво толкова - пратили са го в командировка да направи инвентаризация на спътниците на Гугъл. Току виж руснаците ги свили.

Имал бол пари, чудил се какво да ги прави и взел да си търси приключения. А бе ела тук при нас да видиш колко много приключения могат да ти се случат

Махайте го тоя оттука бе, скрийте го бе!

аз сам скачал от покрива на вселената над мен нямаше вече материя а само вибрации и газови облаци,скочих обратно кам матерялната вселена,не е вярно че в космоса е мрак,в космоса не е нито светло нито тумно ! и има музика,много музика вибрации !!!

А Кончита и Дриско,пускат ли там Кончита и Дриско???

Представете си изненадата му,когато пристигайки в стратосферата,откри,че цените на услугите и на основните хранителни продукти-са вече там........

Браво за смелостта. Такива лидери са необходими. Но не винаги е така. Понякога е по-добре малко разум да присъства, че виж подобрил рекорда на преминал в небитието при скок от най-високо.

За съжаление в момента само милионери могат да си го позволят. Независимо от това е голямо постижение!

Като маймуни почнаха да скачат тия безделници с яките пачки! Кой от кой по-висок клон!

иха половин час е събирал смелост да скочи, чудно ми е колко ли му е бил кислородния запас

Мога само да му завиждам(в добрия смисъл на думата) на постижението!Браво, без много шум-така се прави.

Браво!!! Така се усвоява космоса!!! Това е поредния опит за достигане на по-добри вазможности за спасяване на екипажи от космоса!!!

Най-радостното за мен е, че е поредния успешен. Само този се преземи малко по амтьорски от Феликса

Браво!!! Така се усвоява космоса!!! Това е поредния опит за достгане на по-добри вазможности за спасяване на екипажи от космоса!!!

Браво!!! Така се усвоява космоса!!! Това е поредния опит за достгане на по-добри вазможности за спасяване на екипажи от космоса!!!

Ако имах неговите кинти, щях да накарам Земята да скочи към мен! Ха да видим кой щеше да подобри рекорда ...

тая седмица скочих от нела ,в милена и ми стига.да не уцелим некоя черна дупка.са тренирам за подобрение на рекорда.кат станем на 70ет че се хвурлим от юпитер два пути.

Тоя гаден милиардер се чуди за какво да харчи докато хората му изкарват парите.

нещо прави за Човечеството, изучаващо атмосферните слоеве с цел -създаване на нови технологии за изучаването на стратосферата, пък и не само... Пак е нещо!

Какво прави, за да изучава? Гледа си кефа и търси слава, докато изчатка милионите, които му изкарват работниците. Ай сифон!

Baumgartner беше първи. Всички ще помнят него. Факт. Следващият, който ще запомнят е този който оцелее след скок от 100км. ..А на този му препоръчвам да се ожени.... :)

има доста хора преди него. Дори се твърди, че един от тях е бил българин.

...Има , но не и от такива височини. А ако става дума за смелост ДА, Чавдар Джуров е изпълнил скока си от 15км от кабината на летящ МиГ-15. Но нас българите никой не ни брои за хора ;) ...Не им е удобно.

Чети повече литература, joe kittinger (31,300 m) това го прави в далечната 1960 година. Феликс е капут, само е преповторил. А този скача от 41км.

Всеки следващ рекорд си е такъв, и не омаловажава предишния! Би трябвало до го знаеш .... Би някакъв си ...:)))

Мда, бе, да! Като видя от онзи и сега да не остане по-назад. Очакваме с нетърпение следващият милиардер, който ще скори с два метра по-високо и ще "подобри" постижението на тоя.

Значи е време е да направят ъези скокове олимпийска дисциплина.

такава височина сигурно се вижда кривината на земята и сигурно е невероятно да преживееш такова летене. Гони ме завист!

Голем праз да я видиш крива землята ...

космонавтиката го не влече, сака да си пивва ракийца.

Че тя и от обикновен пътнически самолет, дето лети на 10-11 км височина се вижда кривината...

вижда от толкова - по никакъв начин. Проверете с Гугъл Ърт кога започва да се вижда.

Тубето е пълно с клипчета на университети качват камери на метео балони. Земята е крива небето черно. "High altitude stratospheric balloon" или "Toy Robot in Space!" а на тебе ти е топло пред компа

луд човек

Браво на американеца Юстас и на австриеца Феликс!Те положиха началото и никой няма да ги забрави защото са първи и пионери в едно опасно изследване!

И не забравяй, че БЪЛГАРИН е подсказал идеята на Австриеца и после са го прецакали.

От какъв зор българинът е дал технологията на австриеца и после пищи че е прецакан??Сега се спуска са балон в най-дълбоките пещери!!!Технология не се подарява а продава и с парите да скача от 50 км както твърдеше че искал да го направи!

Бадка, не са първи. joe kittinger е първи :))

Дали ще и от 20, 30 или 50 километра няма знамение. Границата е 100 километра над която полетите се считат за суборбитални. Така, че първият, който скочи от над 100 километра ще бъде запомнен. Следващата граница е около 150 километра, която си е ниска околоземна орбита. За него ще може да се каже, че е скочил от космоса.

Накрая ще скачат от Луната ...

TИPAMИCУ

Хи, хи, хи. Кой не скача е червен...Кой не скача е зелен.."Оранжево небето, оранжево морето оранжавите чайки, оранжево крещят.....

Да де, ама ако скочиш от такава височина само да пръднеш и ще дадеш още 100 км отклонение! А ако е по-силно (боб) - може и да пропуснеш Земята...

човек като има много пари и се чуди какво да прави! всичко е добре, когато завърши добре. просто човека си е късметля........

Ние, хората, освен тела би трябвало да имаме и дух (ДУХ). Тоя същият дух, който за добро или лошо е карал едни ИНДИВИДИ да дадат нещо на тия дето идват след нас.. Да се ИЗМЕРИШ и претеглиш е нещо различно от това да слушаш радка пиратка и да се правиш на як. Само си представи да гледаш бездната пред теб как расте и да знаеш че ще ти се наложи и да скочиш, да преминеш звуковата бариера и ЕВЕНТУАЛНО да се пприземиш жив и здрав............

ЩАСТЛИВЕЦ!

Е айде де, само ще скачат и ще се приземяват ли? Откога ние, научното общество, чакаме някой да тупне от 100км височина, за да наблюдаваме директно ефекта- има много научни въпроси по темата, засега без отговор- дали ще издълбае кратер на мястото на падането- с какъв диаметър/дълбочина,дали ще се разбие субекта и как- на съставни части ли, или на облак прах? Може би ще се изпари от силата на удара? ЧАКАМЕ с нетърпение шанс да отговорим на тези въпроси!

Ми Ганьо ако си падне на тиквата, нищо от вашите теории няма да се случи, ами ще излезе в Австралия жив и здрав!

Браво ! Дано сега се остават средства и гугъл на-после да наемат програмисти.

Че те наемат постоянно бе- по $3 на час дават бруто, ама не вземат току-така всеки.

Е, що не програмират тогава?

Толкова високо. Било е опасно. Могъл е да падне и на Луната при невнимание.

Хората нямат работа, пари за леб (20% безработица на национално ниво в САЩ, раб. места в частния сектор на най-ниско ниво от 1920г. насам, масово американците бачкат в Уолмарт и МакДоналдс за по 6 кинта на час) той щял да продава билети за скокове от стратосферата??? И на кого? Как на кого- на други такива като него милиардери-кожодери, станали такива на гърба на същите тези бедняци, които до вчера се наричаха "Средната класа". Конграчулешън Ню Уърлд Ордър., Ю уин.

kojoder? tozi chovek si e zaslujil parite.google e neshto s mnogo po-goliam obshtestven prinos ot tvoia trud za cial jivot