”Билд”: Шефове на германски фирми на тайна среща в Москва

Шефове на водещи германски компании продължават да поддържат тесни връзки с Москва, където са били на тайна среща, съобщава "Билд".

Обратно в новината

Коментари - ”Билд”: Шефове на германски фирми на тайна среща в Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

америка пречи на руско немските добри взаимоотношения и общо бъдеще,тя се страхува ,от съвместното партниорство м/у европа и русия,защото при това положение ,тя може да се окаже в икономическа изолация......

Нашите ментарджии не превеждат всичко.Там пише че са участвували и американските фирми Кола, Додж и пр., Френски, Шведски и т.н.

До дфб....аве тъпчо ако ДИР са РУСКИ ПРОПАГАНДАТОРИ то по никой начин нямаше да ми слагат БАН, въпреки , че редовно го правят и дори се е случвало и по за един(1) месец да ми затварят устата за да може вие Соросоидните гниди да живнете в този форум ...за сведение аз смятам себе си за РУСОФИЛ....

Търсих в Билд, ТАСС и БГНЕС нещо дето потвърждава тая статия и нищо не намерих!!!

Как ще намериш бе цървул?Ти български не знаеш?! Има я статията в Билд и Frankfurter Allgemaine Zeitung

През 2008 г., в стремеже си да накаже Русия за своите действия в Южна Осетия, Западът бързо свали цената на петрола от 148-$ за барел до 40-$ долара. Но можеше да поддържа тази ниска цена само шест месеца, след което отново цената на петрола отново излетя нагоре. Същото ще стане и сега))))За неинформираните ето как се определя цената на петрола ....цената не се определя от"търсенето и предлагането" -това отдавна не е така. Цената се определя от цената на фючърсите, т.е. договори за доставка на нефт по определена цена на определена дата. Тези фючърси се продават на ден десет пъти повече, но не и самият нефт. И никой няма намерение да купуваили продава нефт според тях.Това е чиста спекулация. Това е просто инструмент за натиск върху цената на нефта в правилната посока. Троловете които ликуват в момента (заради спекулативното намаляване на цените на нефта) ще бъдат нооогу гадно изненадани след няколко месеца и ще се чудят как да си обяснят новият скок на цените на нефта)))))

ДИР ,може ли да дадете оригиналното заглавие на БИЛД, на което базирате статията си?? Ако не лъжете де??

Май БИЛД са си измислили всичко това!!

zeddd

След тайна среща в Москва, директорът на френската петролна компания "Тотал" Кристоф дьо Маржори умира при катастрофа на самолета му със снегорин на руското летище.... Колко удобно...

ами да хората се раждат ,живеият и после умират ако не знаеш да ти напомния......това е природата.....

Тука чета доста добри коментари по международни финанси и бизнес. Това е добре-аз винаги ценя високото ниво. За това само си позволявам да добавя един малък, но най важен детайл, към вече казаното от тях. Моля да ми се доверят априори. Това съм го научил на такова место, където не всеки би могъл да бъде. И така, тези книжки-парите би трябвало да са еквивалент на националното богатство на една страна. Нали е по-готино да имаш злато и диаманти, отколкото пачки с книжки? Истинското богатство на Русия не са лъскавите коли, близалки, дъвки и кока-кола. Нито даже рублите. Истинското богатство са неизчерпаемите богатства в недрата и. Те не се произвеждат и с най-високите технологии на запада. Или ги имаш или не. Русия ги има. Колко много? И тя самата не ги знае. Знае се само, че ще стигнат на цял свят, за цял век. И вие тая страна ли наричате бедна и нещастна? Добри икономисти. В добавка към горното ще спомена само и огромната и територия. Това е всичко по темата. Поне според мен. Ако няма какво да се добави към моят коментар, спокойно може да закриваме седянката. Хев а найс ивнинг.

Адмирации Сеньоре. Това си е живата истина която тук в този (и подобни на него) форум не могат да бъдат разбрани. Тук масово пишат "коне с капаци". Те са заслепени от "велилите демокрации" и не искат да разберат, че преди 25 - 26 години много от тези фирми минаха през БГ за да достигнат до руските пазари. Стигайки там оставиха всичките си боклуци в БГ, а и "големия" си интерес към нас. За сметка на това ние останахме без тамошните пазари. За това пък сега като гледам цяла западна Европа и Америка се редят на опашка за произведеното в БГ.

"Истинското богатство са неизчерпаемите богатства в недрата и", но то не принадлежи на Русия, а на Путин и още десетина бандюги от неговата хунта! Иначе защо мин. раб. заплата в България (дето няма никакви природни ресурси) е 340 лв. а в "богатата" Русия - 205 лв.!

Трябва да си талантливо тъп, за да привеждаш такива виртуални стойности. А сега да преминем към реални числа - средна работна заплата в България - 600 лв, средна работна заплата в Русия /не само в Москва а в цялата РФ/ - 598,8 ЕВРО!!! Коментара е излишен...

Всъщност, истинското богатство е ЗНАНИЕТО! Да "имаш" природни богатства е шанс, късмет - едва ли в миналото братушките са знаели какво има под краката им, нито пък сами са създали тези богатства! Те стават такива само ако НЯКОЙ открие как и за какво могат да се използват! И простата истина е, че това все още става основно в "лошия" запад! Без петрола в Близкия изток още щяха да яздят камили! И България има прекрасни природни дадености, но няма знание и манталитет как да гради и развива тези ресурси! Ако дадеш на 100 човека по 1 милион долара, един-двама биха съумели да изградят някакъв проспериращ бизнес!

Не мога да ги мисля тези немци как ще си тръгнат от Москва и с какъв акъл въобще са отишли там. Ако след тайните преговори, нещо не хареса на другаря Путлер, един снегорин на пистата прави от излитащия самолет гробница.

дане си гледал скоро нещо от холивоод....

АБЕ ТИЯ ШЕФОВЕ ЩО НЕ СА ИСКАЛИ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ОБАМА ПРЕДИ ДА ТРЪГНАТ ЗА МОСКВА?ЯСНО Е ЧЕ ПЧЕЛАТА НЕ БЯГА ОТ МЕДА.

"Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос" - че е милиардер съм съгласен, но кой го определи и като филантроп? Какъв е приносът му към човечеството и в какво се изразява неговата благотворителност?

ха! атака гони еон путин ги кани атакисти наплюйте птуин за антинародната му политика!!!!

5. В желанието си да прецакат икономическия подем на Русия и изявеното й желание отново да стане контра на САЩ, последните подпалиха войната в Украйна- само в началото това им струваше 5 милиарда $ по техни оценки. Идеята им беше да дискредитират Русия като доставчик на газ за Европа, да се наместят на нейно място и да овладеят енергиен пазар за около 500 милиарда евро годишно. Това силно щеше да помогне на американците в борбата им за намаляване на огромния им дълг в размер на 17 трилиона $. /Руският дълг е ... 13% от БВП./ Като допълнителен бонус, очакваха да изтласкат Русия от черноморския регион, оттам овладяване на Кавказ, етнически и религиозни конфликти и отново Дани Абало. За наша радост, това не се получи, а като за капак проспаха Ислямския халифат, където трябва да се бръкнат за допълнителни пари за неясни перспективи. 6. И тук, уважаеми съграждани, всеки от нас трябва да си направи следната елементарна сметка- с кого да сме? С Америка- натискат ни за шистов газ /ще си прецакаме природата/, развиване на ГМО продукти и не на последно място да станем база на НАТО срещу Русия. С Европа- прецака ни земеделието и животновъдството, очаква я рецесия и дефлация, общата задлъжнялост е близо 100% от БВП на целия ЕС, при условие, че нашият дълг е 18% от БВП. Или с Русия- вярно, още се отнасят към нас като към 16 република, но са ни приготвили няколко десетки милиарда евро за Южен поток, АЕЦ /Белене или Козлодуй/, тунел под Шипка, 3-ти мост при Силистра- Кърълаш и др. Останете със здраве.

базисна логика! путин сърце колонизаторите атака сърце путин атака мрази колонизаторите ?!?!

1. В резултат от руското ембарго ЕС навъртя загуби от 1 трилион евро /хиляда милиарда/. 2. Ако руското ембарго не падне скоро, Германия в края на годината ще влезе в рецесия, оттам "ще дръпне" БВП надолу, дефлация, възможна стагнация и на държави като България ще се Дани Абало. 3. По време на ембаргото, рублата бавно поевтинява спрямо долара и от нива 35 рубли за долар за няколко месеца отиде на 46 рубли за долар. Защо? Никой не знае или поне привидно, рублата пада заради ембаргото. Това при условие, че руските резерви в долари към момента са 460 милиарда $, т.е. 3 пъти повече отколкото рублите в обръщение. При нормални условия- прозрачност на управление и професионална адекватност, руската Централна банка не би имала никакви затруднения "да държи" курса на рублата спрямо долара.Но Централната банка на Русия не е в руски ръце- след промените в Конституцията от 1993, Централната банка реално се оказа в американски ръце. Това кара Путин да се изяжда от яд, но като му премине, ще се сети да проведе национален референдум по въпроса. В момента се формира решение за такъв референдум и вероятно до края на следващата година той ще се състои. 4. За руско щастие, цената на нефта пък падна и трудно отлепя за цени над 85$ за барел. Това балансира руската икономика- в момента Русия е производител и износител на петрол номер едно в света. Ако цената на петрола падне повече, това силно ще прецака добива на нефт в САЩ, Канада и всички страни, които са се запътили към добив на нефт от шистов газ. Както се казва- каквото повикало, такова се обадило.

Че рублата поевтиня, така е но още не е стигнала 42 за долар. Къде видя 46?

На теб пък кой ти каза, че поевтиняването на нечия национална валута е вредно за съответната страна? Май нямаш никаква представа от тези неща? Ама то 99% от населението си въобразява, че валутният борд е едва ли не спасението на страната и населението и.... За справка: България, примерно, е единствената Европейска страна с валутен борд, и съответно най-бедната. Поевтиняването на рублата спрямо останалите валути дава тласък на икономиката им, подобрява външния и вътрешен пазар и няма никакви негативни последствия за самата държава. Аман от неграмотници.....

Щерев,оди си в европата освен от глад там няма да можеш и от студ да заспиш

От как се освободихме от руската каторга и телени мрежи си ходя из Европа.

като те гледам, се сещам, че след това разрешихме и гей парадите.

Щерев, що не се извиниш за лъжата за срещата между Туск и Путин и разговорите за подялба на Украйна?

Какво има в Европа? Има много евра, няколко хубави градски центрове и пълна скръб около тях. В периферните райони на Германия, Франция и сие не е по-добре от Видин или Момчилград. А какво има в Русия? Мужици дето се радват че имат водка за вечерта. И не придирят. Копаят газ, нефт, злато, диаманти и все хубави благини, на които шепата западняци много се радват. Иначе еврото като валута вече няма покритие, ако не е приятелят Путин да го покрива с ресурси.

я не говори глупости!!! в германия и италия не можеш да разбереш кое е село и кое град!!!

Bell

Хахахаха поредното доказателство, че руснаците живеят в една пълна заблуда. И уважаеми, вие може и да копате, но икономика не се прави с химични елементи, а с акъл. А такъв на вас очевидно ви липсва. Тази година Италия ви мина по БВП. Мизерници.

Така е било винаги и така ще продължава и за напред. Умните-запада ще продължава да печели от ситуацията а глупаците-ние с голия си г*з ще се репчим на Русия и ще търпим само загуби.

Bell

Рубла пошла на х друзя... Спасяем палажение немедлена! Настаящии западний партнерах ПАМАГИТЕ!

Ама те идват на крака в Русия - не е обратното

Абе, да те питам, що BASF не дигнат едно малко заводченце някъде из европейска България, ами ходят и строят в тоталитарния, западнал мужикистан? Защо Боинг имат производство собствено производство на компоненти за самолети в същия този мужикистан, а тук, в европейска България, дори и склад за мокети и тапицерии не искат да имат?

Тая зима"руския мечок" няма да спи през зимата.Гладен не можеш да заспиш.А и Европа не дава вече руснаците да преяждат.....припомниха си обсадата на Ленинград..ха..хаПутлер не само ще клекне но и ще ака..ха..ха

Абсолютно, звънях на роднини да питам как е - мизерстват. Червен хайвер вече само на вечеря си позволяват. И със водорасли за суши е проблем, Япония се подключи към санкции. И са кво ша паим?

Помисли малко ако можеш Щерев кой ходи на крака длъжника при банкера или обратното,и тогава пиши глупости в нета.

не можа да измисли твоя глава? Ти си провокатор или просто неграмотен? Отскочи до Русия за да похапнеш деликатеси, които отдавна ги нямаме в дори в София. Приятно мечтаене русофоб такъв, поздрави от Мечо-Пух!

:))))))) ако плевнелиев беше поканил същите господа атака щяха да вият под прозорците им че ни колонизират и да се махат :))))))) но щом са в москва - значи е добре :))) каква стана тя???? господарите ви от москва май само ви лъжат :))))) клоуни - национални предатели

беше поканил същите господа, те просто нямаше да дойдат. Знаеш защо. Русия за разлика от нас може да им предложи нещо.

жириновски пожела българите да коленичат пред него и русофилите се влюбиха в клоуна :)))) какви хора какъв гръбнак :))))

Алчността и безпринципността вървят ръка за ръка. Всички знаят до къде води това. Жириновски брутално просташки обясни за шефа на Тотал, но и германците не са по- назад. Това радва руснаците, но спира развитието на обществото.Но пък и германците не са това, което бяха. Днес те са деморализирана общност от политически коректни алчни и груби екземпляри. /За съжаление/

преди три години един генерал от американската армия заяви че въоражението на сащ е морално остаряло и беше уволнен.все повече хора от населението на европа престава да бъде подвластно на американската манипулация в самата сащ все помалко хора подкрепят управляващия елит защото благодарение на интернет създаден от сащ с цел манипулация хората се осъзнаха (с техните камъни по тяхната глава).Европейските предприемачи за разлика от елита си иска да търгува с Русия когато и украйна се "нахрани" с демокрация наистина на елита на така наречения запад няма да му бъде никак весело ако продължава с рицарски изцепки.

Ааааа,огладхяхте ли соросчета мръсни!?А отидете сега сега при големия Руски мечок да ви го набие в мазните задници!!!

по-точно пършивата мечка се навежда дали за да вдига рублата дали нещо друго????

защо са му на путин тези капиталистически изедници и колонизатори????? нали уж е велик и всичко щеше да става държавно и прекрасно и да управлява света?!?!?

По тази логика, защо им на велики демократи да идват на крака към агресора. Нали уж Европа цъфти

Руснаци,германци- пишат историята,а българинът ги обича или мрази,лоша карма,предречена от Пагане,така става,когато една нация жертва или изгонва най-красивите и най-силните

Абе не е баш така... А това за пагане не го зимай за чиста монета....... Ще се учудиш колко лъжи има навсякъде и кой ги разпространява и най-важното защо....

И другото кремълско жуже се появи на хоризонта.Костюмите дали им ги купуват от магазина за играчки?Ама нещо "снежанките " им избягаха на Запад да търсят истински мъже.

Демокрация-власт на свободния човек имащ роби ! Плебей тъп, кога овце са избирали овчар ? Цървул селски вониш отвсякъде.

Ама за овчар да си изберете жуже с име на женски полов орган....ха..ха не се ли срамуваш?

То както гледам демократи все избират политици по тегло и размер. Като биковете на ферма за разплод. Жалко - би било добре ако и по акъл да ги подбирали.

комунистическите партии от бездарни некадърни неграмотни масови убийци сринаха китай и русия до нулата западните гнусни капиталистически корпорации ги вдигнаха на крака! китай и русия сами си викат колонизатори!! добре че са атака да ни спасят!!!!! за съд сте малоумни фашисто-комунисти!

Аз като ви казвам, че путин ще загроби русия.... Я вижте за кои фирми говорим... ще я изпапкат за закуска спекулантите, а путин е пътник до няколко месеца..... На печелившите честито....

Путлерчо ще моли шефовете на западните фирми за милост. Много му дойдоха санкцийките.

Някои все за курса на рублата говорят. Според тях Норвегия,Швеция,Дания,Унгария,Чехия,Полша и т.н. трябва да са по-зле от България защото техните валути са по-евтини. Да ,ама не. Нали? А когато курсът на валутата е по-нисък е по-благоприятно за инвестиции и износ. Иначе България трябва да е една от най-проспериращите държави .Ама не е. За съжаление.

Как няма световния бизнес да ходи в Русия и да инвестира ? Най-богатата държава !! Америка се опитва да ограби тези богатства, защото това и е в гена.Изби и ограби индианците, но ще похапват казашки дудуци. Ще завиждат на Исакаашвили който гризеше вратовръзки.

Мечо Пух се превръща в Мечо Бух за хамериканците ...

Bell

Аз за пръв път виждам мурзилки и атакисти така да се радват на посещение на западните колонизатори в матюшка рАссия. Що така бе другари? Тук като идват не им се радвате? :(

кой ще дойде тук и за какво??? Тук всичко вече е плячкосано.

Санкции ще ми правите а ,западни меки китки, всичко ще ви се върне като бумеранг щом сте толкова "умни"!

За колко години ЕС и САЩ вземат Сибир на концесия. Най-вероятно за 100 години, заедно с чукчите. Най-вероятно всичко ще свърши катакто с Аляска.

ама чакайте сега нали капиталистическите гадове искаха да колонизират и русия и България??? ся те ли колонизират или путин сам ги кани да го спасяват????

Ха Ха !Каква стана тя ? Само тъпите български уса тролове предвиждат смърт на Русия и като хора с по 1 гънка и то на задника гледат курса рубла/долар/евро. С пиян и луд ще се разбереш, но с простак никога. Шефовете на огромни световни фирми инвестират в Русия, за 2 месеца Русия е изхарчила 9 млрд.долара от 497 милиардния си валутен резерв.А златния ?А социалния?А здравния. Тъпаци марш в уса обора !!!

ХХАХАХАХАХАХХАА радвай се че тези идват... Те така ще ви помогнат, че ви е бедна фантазията...... путинката си покани колонизатори... да са ви честити блядче...

24.10.2014 ''Еврото за първи път в историята нарасна на Московската борса до 53 рубли. Курсът долар - рубла също е достигнал исторически максимум - 41,9 рубли за долар, съобщава Интерфакс".'' - Довиждане Русия, на никого няма да липсваш !

Смее се онзи, който се смее последен, а това няма да са САЩ или ЕС ...

Смее се този който оживее. Той пише и историята накрая.

Как може такова нещо - шефове на западни фирми да ходят на крака в Москва? Веднага Плевнелиев да изпрати нота до руското посолство! А Иво Инджев, Найо Тицин, Едвин Сугарев да заклеймят лошия Путин и лошата Русия! Ранобудните да блокират още веднъж СУ, а протестна мрежа да организира протести пред руското посолство!

А къде е"пъстрата"украинка да се изплюе по въпроса?

А чухте ли че европата отказва на майданците да ги финансира с още 2 милиарда евро за газ. Покрай тях май и вие ще дзъндзилкате тази зима. Май и с европата беше дотук.

Щом ги е поканил сам, после няма измъкване... И вампир да ти дойде в къщата трябва да го поканиш (добре де това е измислица от филм, но идеята поне е ясна надявам се).

Хамериканците свикнаха да ги прецакват. Най-вече от Русия ...

Поредната неприятна новина за хамериканците. Бизнес среща на най-високо равнище в Москва, а ЦРУ научава новината от в. Билд. Обама е потресен и се чуства пак прецакан.

А нещо да ви споменават за златната рубла или с други думи казано за златния резерв. О драги ми прости и тъпи, вече даже и вашето тракийско съкровище не е златно и докато има сред вас тъпи и прости държавата ни все ще бъде на това дередже даже и по зле.

Ай ай, какая балшая ашибка

Русия гръмна гума.

Ураааа, задава се криза пак ще има за крадене

....тия Швабенца да внимават кой самолет хващат, че един нещо ни се опъваше та се наложи да го гътнем.... тъй де, вся власть НАМ !!!

ПРИ КАПИТАЛИЗМА НЯМА БРАТСТСТВО ... ВСЕКИ БИЗНЕСМЕН ГЛЕДА ДА УДАРИ ПО ПЕРНИШКИ С ВИНКЕЛА ДРУГИЯ БИЗНЕСМЕН:)))

Аз затова не вярвам в братските чувства на руските инвеститори и колонизатори.