Банковият надзор на ЕС: Достъп до влоговете в КТБ от 21.10

На фона на случващото се с КТБ, Европейският банков надзор счита, че Българската народна банка и фондът за гарантиране на влоговете нарушават европейски закони.

Обратно в новината

Коментари - Банковият надзор на ЕС: Достъп до влоговете в КТБ от 21.10 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно не ти е писнало щом четеш и коментираш.Мен като не ме интересува нещо просто го подминавам.

Искров е много активен от страницата на БНБ, когато Цветан Василев напише нещо на страничката си. Сега ми е много интересно какво ще напише Искров по повод становището на ЕС ;-)

Най-вероятно сладко ще си затрае, но интересно защо и никой не му задава неудобни въпросчета. Ето сервирали са ни тази новинка, изреждайки факт, подир факт и до там! Никой не си е направил труда да звънне, да иде, да попита ... И ние си имаме една журналистика ...

Нищо няма да напише, защото е гузен и това , което направи никой не ще му прости, а най-малко съвестта му , ако изобщо има такава ! Дотук капиталовата "дупка" от 1,2 млрд = изтеглените депозити за над 800 млн. и похарчените от 20 Юни насам за какво ли не ! Пиша го защото в началото на Юни БНБ е трябвало да прегледа баланса на КТБ , за да разреши сделката-покупка на Креди Агрикол и нявярно всичко е било в нормата за капиталова адекватност, нали !

Ще напише, че не чете чужди становища. БНБ е свещена крава.

никой не ме е питал дали да си вкара парите в една такава банка,нито ми е споделил от какъв интерес го прави.затова,моля преиграхте с драмите на тези тарикати.кой каквото си дроби,това си сърба.другото е прехвърляне на проблем от болтата на здравата глава.

Нещо не те разбирам - закон гарантира влоговете до 200 000 лв., аз си слагам парите в банка, прокуратурата, БНБ и Кой прецакват банката, аз си искам гарантираните пари съгласно закона. Да виждаш нещо незаконно, нелегално или тарикатско. Ако имаш някакви възражения обърни се към БНБ, прокуратурата и Кой. Те са тези, които прецакват данъкоплатците, защото от техните действия произтичат всички вреди и негативи, заради които сега всички ще плащат масрафа. Вложителите в банката не носят никаква вина.

Господинът или госпожата на теб е като 99% от хората в България,които казват "В България не се спазват законите.Спазват ли се законите,ще се оправим.Така е в Европа." И после по европейски добавят-ама само тези закони,които ми отърват. :)

Ако не се лъжа днес е 21.10. Да не става въпрос за 2015г? Или с нашия тарикатлък и сол ще ядем и ще ни понабият докато решим да си платим.

България отдавна не е държава. Просто територия :)

БНБ са наакани до ушите! Една по-сериозна функция им беше останала (банковия надзор) и те се провалиха! Можеше да е и по-лошо, да имаха право да провеждат и парична политика. Някак не се коментира в медиите вината на централната ни банка! Къде са спали и какво са одитирали? Направо да си хвърлят оставките и да не правят на луди! А "независимият" одит, който е бил правен от КПМГ всяка година на КТБ?! За тях нито дума... Вина има и тя се носи от доста хора и институции Цв. В. е само върха на айсберга!

ТОВА Е МНОГО МЕКО КАЗАНО. НАПРАВО СА СЕ ОМОЗАЛИ ДО ГЛЕЗЕНИТЕ!!!

Е сега разбрахте ли защо ни е нужна Европата ?? Защото, ако не е ТЯ досега пладнешките крадци и разбойници, политици и финансисти, щяха да оберат ВСИЧКИ депосзити и най-вероятно и сигурно най-малките и най-беззащитните ! За нашият полуинтелигентен, полуумен , мизерен и овчедушен народ единствено Европата е подходящият овчар, която да се грижи и го закриля от алчната захапка на местните и чужди финансови и политически хиени и вълци !

Волен Сидеров е на друго мнение!

Не знам защо подиграват Волен.Всичко което казва е логично. Човека си каза: 1000 лева минимална заплата и 500 лева минимална пенсия.Казва и,че е за отмяна на валутния борд.Всичко се връзва и си е логично.Никъде не е говорил за 500 евро заплата или за 250 евро пенсия.Това,че не го слушате внимателно и не може да направите елементарни връзки си е ваш проблем

вобще за какво ни е държава?

На фона на случващото се с КТБ Меркел реши да дръпне килимчето под ББ и да върне Цв.Василев в БГ. Оправяйте се - нареди канцлера.

трябва да ни изгонят от ес за несп. на евр. закони.

Фонда за гарантиране да брой на вложителите до 100 х.евро колкото има а останалите пари да се плащат от банките,а не от нас и държавата..

КТБ има събрани депозити за 5963 млн лева и всичко е раздадено на кредити...като почнат да броят ще има голямо печатане,затова банката продаде печатница на свой хорица....

преди малко от КТБ ми броиха паричките...Веждито беше следващият.....ура!!!!!!!!

Какви са резултатите от одиторския доклад за КТБ? Вчера излезе информация, че е предаден на БНБ! БНБ защо не го публикува и какво крие? Чака да види какво правителство ли ще се състави и тогава според конюктурата да представи някакъв доклад или какво? Има ли въобще БНБ в България и каква е функцията и в момента?

Ей това най-много харесвам в Родината: Нарушение има, виновни няма. Е, и красотата на връх Бузлуджа!

Има виновни, как да няма - Искров и Цацаров. Те организираха фарса с КТБ, а после сложиха едно рамо на ПИБ. А тях кой "си ги избра" да ти припомня ли - един банкянски тиквеник и един многоимотен физкултурник.

Може би единствено от Европейската Комисия могат да помогнат на България да разплете този мошенически възел

финансово грамотен би могъл, но никой не би искал

Безспорно установената капиталова дупка в КТБ към момента е около 1.2 млрд. лева, научи ??? от високопоставени източници в държавата. Това става ясно от одитния доклад, който вчера бе внесен в БНБ и се очаква да бъде оповестен официално днес следобед. Според финансисти до края на годината капиталовата дупка ще нарасне и ще стане приблизително 4.2 млрд. лева. Това е така, защото до момента необслужените кредити в КТБ не са отчетени като 100% загуба. За да бъдат отчетени като загуба, формално трябва да минат 6 месеца, които ще изтекат до края на тази година.

Та викаш, това е нов сезон на оня сериал, дето го гледахме 1996-97-ма година! "Човекът взе парите, каза: "чакай малко".Хвана самолета. дръжте му петите-ее!"

От много години държавата дои спестяванията на гражданите си за запушване на дупки в икономиката. Но този път надмина себе си като просто обра валутата на банките направо с чували от трезорите им. Вероятно са участвали и "наши" командоси от спрец-частите на МВР с качулки и пушкала. Крещяли са, вероятно, на банковия персонал: "Парите или живота! Който се опита да гъкне ще бъде ликвидиран! И семейството му!.."

Балкански синдром-https://link На Европа във самия край кротко си живеем като в рай. Казват че сме май от тия, дето карат в немотия, но от всички ние сме си най. Нямаме си злато, нито нефт в този тъй начупен наш релеф, но със друго сме богати, с нрави чудновати и от всички ние сме си най. Живеем юнашки живот сиромашки, по някакъв странен, неписан закон. Един да си пие, а друг да му плаща, какво да се прави - балкански синдром. Вино пием със горчив привкус, двеста ритми знаем наизуст. Всеки някой омагьосва, две изкарва, пет прахосва, но от всички ние сме си най. Пазят ревниво даже антрето в своя Шенгенски Евродом. Но пък си нямат те във сърцето, нашия вирус - Балкански синдром.

Явно цялата "Лаборатория" на др. Костов и колектива на "Бъдеще без България" на леля Еленка са впрегнати на работа? Слабо се чувства обаче влиянието на Веждито или той още не е изтрезнял, след тази прекрасна новина?

до 100 хил. ще бъдат изплатени, и то за сметка на всички нас - данъкоплатците. Така и депозитарите и ЕС ще бъдат удовлетворени и никой няма да завежда дела и да иска разследване на истинските причини, довели до тази загуба, на причинителите на затварянето на банката и точно с колко са се облагодетелствали от това. Докато гледате този театър, пожарът гори с всичка сила, когато се обърнем към него най-после, всичко ще е изгоряло и пак ние ще плащаме. Спрете да се занимавате с депозитите до 100 хил. Два са важните въпроси: 1. Чии са кредитите, по които се губи информация и уж заради това са несъбираеми и 2. На кого се предлагат тайно активи от двете банки.

Изплащането на тези до 100 хиляди евро може да стане за сметка на нас данъкоплатците САМО АКО НОВОСФОРМИРАНОТО ОТ БОРИСОВПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ СЕ СЪГЛАСЯТ ДА ОТПУСНАТ 3,6 МИЛИАРДА ЛЕВА КРЕДИТ НА ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ КОЙТО Е ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА В КОЯТО УЧАСТВАТ 27 РАБОТЕЩИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ БАНКА!! Парламента не е задължен да направи това! Съгласно чл.18 ал.4 т.1 от ЗГВБ " "при недостиг на средства фондът може да ползва ЗАЕМИ: от български и чуждестранни банки, както и от други лица" Такава банка е независимият юридически субект БНБ, такъв е и фонда представляващ собствениците на КТБ - австрийците от EPIC!!! ЗАЩО УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НЕ ИЗВЪРШВА НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ ПО НАБАВЯНЕТО НА ТЕЗИ 3,6 МИЛИАРДА ЛЕВА Е ВЪПРОС КОЙТО ЧАКА СВОЯ ОТГОВОР?! ИМАТ ЛИ ДОГОВОРКА ТЕЗИ 27 ЧАСТНИ НЕБЪЛГАРСКИ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ С ПРЕЗИДЕНТА И С ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРТИИ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТЕХЕН ПРЕОБРЕТАТЕЛ НА ЗАДЪЛЖЕНИЕТО КЪМ ДЕПОЗИТАРИТЕ НА КТБ Е ВЪПРОС КОЙТО СКОРО ЩЕНАМЕРИ СВОЯ ОТГОВОР!!! Ако се мине към този сценарий БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА СЛЕДВА ДА СЕ ВКЛЮЧИ В ЛИСТАТА НАКРЕДИТОРИТЕ НА КТБ И СТАНЕ СОБСТВЕНИКНА НЕГОВЕТЕ АКТИВИ!!! ИДЕЯТА ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В СОБСТВЕНИК НА ПАСИВИТЕ НА КТБ, А ДЪЩЕРНАТА И БАНКА ВИКТОРИЯ НА СЛАДКИТЕ ПАРЧЕТА ОТ БАНИЦАТА КОИТО ДА СЕПРИДОБИЯТ ОТ ТОЗИ ФОНД EPIC СИ Е ЧИСТО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО , ЗА КОЕТО РАНО ИЛИ КЪСНО НЯКОЙ ЩЕ УВИСНЕ НА БЕСИЛОТО!! ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ДАВА ОБЯСНЕНИЕ СРЕЩУ КАКВО ДЪРЖАВАТА Е ПЛАТИЛА ТЕЗИ 3,6 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КТБ ?? СРЕЩУ КАКВО БЕ ИЗРОДИ ОТ НОВОСФОРМИРАНИЯ ПАРЛАМЕНТ СТЕ ГОТОВИ ДА ПРОДАДЕТЕ ДЪРЖАВАТА НИ НА СТАРИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА КТБ КОИТО ЩЕ ИЗЧИСТЯТ ОТ БАЛАНСА НА ДЪЛГОВЕТЕ СИ 3,6 МИЛИАРДА ЛЕВА !!!

едно и също искаме, но не можем да се разберем

Странен начин на мислене и разбиране на много хора! ЖИВЕЯТ В УСЛОВИЯТА НА ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ , А РАЗСЪЖДАВАТ С ПОНЯТИЯ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО МИНАЛО! КОЙ ВИ Е ВКАРАЛ В ГЛАВАТА ФИЛМА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВА ВЛОГОВЕТЕ ВИ В ЧАСТНИ БАНКИ? Да ви светна, че работещите на територията на България 27 частни небългарски кредитни институции са собственици на спрягания от ЕС ГАРАНЦИОНЕН ФОНД!!!! В него държавата няма участие! Това, че във фонда няма пари си е проблем на участващите в тази ВЗАИМОСПОМАГАТЕЛНА КАСА банки! В чл. 18, ал.4 от ЗАКОНА за гарантиране влоговете ясно е разписан текста, че "при недостиг на средства фондът може да ползва ЗАЕМИ: 1. от български и чуждестранни банки, както и от други лица; 2. от държавния бюджет след съответно решение на Народното събрание." ПРЕД ПРАВИТЕЛСТВОТО И НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СТОИ ВЪПРОСА ДАЛИ ДА ОТПУСНЕ 3,6 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ДА ИЗПЛАТИ ВЛОГОВЕТЕ НА ДЕПОЗИТАНТИТЕ НА КТБ, ИЛИ ПОЗОВАВАЙКИ СЕ НА БЮДЖЕТНАТА ДУПКА И ЛИПСАТА НА СРЕДСТВА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА ДА ОТКАЖЕ! Не съществува изричен текст задължаващ дъжавата под една или друга форма намирайки се в това окаяно състояние да кредитира Фонда за гарантиране на влоговете!! СТРАННО Е ПОВЕДЕНИЕТО НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА ФОНДА, КОЙТО ВИЖДАЙКИ СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ НЕ ТЪРСИ ИЗТОЧНИЦИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДИ БАНКИ ИЛИ ПЪК ОТ ЧУЖДИ ФОНДОВЕ ГОТОВИ ДА ВСЪПЯТ В ПРАВОМОЩИЯТА МУ В СЛУЧАЙ, ЧЕ ПРИДОБИЯТ АКТИВИТЕ НА КТБ!! ЕДНА ОТ БАНКИТЕ КОЯТО МОЖЕ ДА ФИНАНСИРА ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД Е БНБ, която е самостоятелен юридически субект, който при разделението на властите няма нищо общо с правителството и за разлика от него управлява активи за над 15 милиарда евро!!! Защо БНБ и Фонда за гарантиране на влоговете престъпно мълчат и се надяват проблема с КТБ да бъде прехвърлен от болната на здравата глава??!!!! Зщо с ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД не преговаря оторизираният представител на акционерите на КТБ - австрийския фонд EPIC ???

ДРЪН ДРЪН ДРЪН - ТРОЛ. Познах те по злобата.

Кое е злобно - да приложиш законо или да приемеш като свой дълг над 4-5000 лева задължения свързани с изплащането на депозити на такива като теб! Искай си ги от Цветан Василев , от Доган , от Местан , от Христо Бисеров !! Нима не знаеше, че КТБ е банката на ДПС с която се захранваха обръчите от фирми на Доган и в която ХРИСТО БИСЕРОВ переша парите на ДПС! ЗНАЕШЕ , КАК ДА НЕ ЗНАЕШЕ! Знаеше но алчността ти те погуби!!

ПИТАШ "защо с ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД не преговаря оторизираният представител на акционерите на КТБ - австрийския фонд EPIC ???" МНОГО ПРОСТО ЗАЩОТА EPIC НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА ПЛАТИ НА ДЕПОЗИТАНТИТЕ НА КТБ!! Предпочита това да го направи държавата чрез обявената в несъстоятелност КТБ, а те ТАРИКАТИТЕ да придобият на безценица прехвърлените в ТБ Виктория сочни активи като БТК , ВИВАКОМ , БУЛГАРТАБАК , ПЕТРОЛ , МУЛТИПЛЕКСИ , ДУНАРИТ ИПК РОДИНА......

само не разбрах кои активи БТК или ВИВАКОМ?

Въпреки всичко, което се опитват, включително и Вие, да ни "вкарвате" в главите, ние все още сме способни да мислим. Ще Ви обясня защо лично аз, не знам за другите, смятам, че държавата трябва да гарантира депозитите, не казвам точно до 100 хил., но в случая е приет този праг. Поради изключително важната роля, която играят банките в стопанската дейност на всяка страна, съответно пълната разруха, която могат да причинят на стопанството на всяка една страна, в целия свят банките са под контрола на правителствата на страните, или поне така се заблуждаваме повечето народи. Не случайно има БНБ и банков надзор, не случайно има специален закон за кредитните институции. Държавата чрез законодателната, съдебната и изпълнителната си власт недвусмислено е заявила, че напълно контролира банките. Е, аз искам просто всичко това да се спазва. И след като не се спазва, значи не е див капитализъм, а е феодален посткомунизъм от типа червена мафия. Див капитализъм е когато има престъпници, които биват преследвани от изпълнителната власт заради неспазване на закона и като ги хванат съдебната власт ги осъжда. Тук имаме изпълнителна и съдебна власт, които безнаказано нарушават законите и най-безогледно крадат или помагат на други да крадат. Кой трябва да раздаде справедливост?

Ако не бяха толкова глупави да бъдат алчни и да се карат днес нямаше да стават за смях. Трябваше да осъзнаят мащаба си много по- рано, защото сега ще изгубят и малкото си останали играчки. БНБ включително, защото показва страх и безволие пред заплахите заради КТБ.

Не се притеснявайте ,парите са на сигурно място :)

Сега Цветан Василев вместо да си пише мемоарите от Белград, може да поиска защита от ЕК и да разкаже своята история. Това ще бъде бестселър за корупцията в БГ. Василев кажи си ??

е момента Цветане да покажеш че си мъж, а не да пишеш минуси, като мишка.

КГБ си фалира КТБ групата като си прибра милиарди за назидание, че сме в ЕС, нашите вложители плащат масрафа, и после КГБ на безценица си купува обратно банки в ЕС...А и политиците, прокурорите и другите си агенти ги купува с наши пари - взема ни ги с лукойл, с АЕЦовете, построени и непостроени и т.н. Русия ни еб.ава непрестанно. Ако не са те обаче, ще са УСА...

ТРОЛ

По-глупаво писание не съм чел отдавна

Вероятно надника е паднал много и са останали само най-закъсалите да пишат глупости

Народа и Брюксел посочват, че БНБ нарушава европейски закони. Мафията не се страхува от Брюксел.

В началото винаги е словото. Когато няма свобода на словото, тогава има робство. За нас цялата власт, а за Вас останалото. За нас всички права, а за Вас, всички задължения. Това е двоен стандарт, само тогава може да съществува робството. Навсякъде където съществува двоен стандарт, винаги там се заражда робството или фашизъм. Когато някой се мисли за по-висш от останалите и твърди, че Вие трябва да го следвате - именно това е фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Ето защо представителната демокрация, която се е скрила зад маските на "СВОБОДА" и "ДЕМОКРАЦИЯ" е реално фашизъм. Махнете маските на представителната демокрация и ще ВИДИТЕ фашизмът.

ненормалник! как никой от 370 мил европейци които напредват и живеят като хората не виждат това а ти виждаш! Глупак или продажник Или от тези дето децата им и ти сте по запада като Станишев а другите да живеят на изток, нали!

Мммммм бравос, сега вложителите ще осъдят държавата и можем спокойно да им платим масрафа от нашите джобета. А Уринарски, Искроф и Финансовия министър ПЪПКАТА зальохава си живеят живота

Шепа алчни представителни политици с болни мозъци напълно съзнателно оставиха без защита потребителите на банкови услуги. Това се отнася както за физическите лица, така и за малкия и среден бизнес. В същото време се толерира привилигерованото и монополно поведение на банките, които, противно както на юридическата, така и на елементарната житейска справедливост, поставиха българските граждани и българския бизнес на колене пред чуждестранните корпорации, от своя страна и без притеснения те предприеха незапомнено ограбване и изнасяне на национален капитал извън страната. Приравнявайки банките с държавата и общините, шепа алчни политици с болни мозъци удобно са пропуснали да въведат и съответните задължения за тях. Така допълнително беше насърчено голямото ограбване на България. България изобщо НЕ е бедна страна, както ни се внушава постоянно. България просто е една ограбена страна. Нейните богатства са съсредоточени в шепа хора и фирми и са изнесени извън границите. Интересно е, че и медиите са в железните клещи на банките. Журналистите разчитат на парите на банките от реклама и ако излъчат истинско предаване, рекламата и съответно парите спират. Това е и причината за пълното информационно затъмнение. Само в България няма закон за фалит на физическо лице от целия ЕС, по този начин, банкерите буквално са заробили десетки стотици хиляди хора до живот и след него. А тези десетки стотици хиляди заробени хора имат право да ГЛАСУВАТ, ето защо, ИЗБОРИТЕ в РБългария са незаконни, защото гласуващите са напълно зависими (роби). И това е наложено от политическите ЛИДЕРИ от десетки години. Когато НЯМА пълна и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, изборите са "узаконено" НЕЗАКОННИ.

Добре дошъл в глобализирания свят на съвременните глобално-банково-олигархични реалности приятелю. След като оглозгат нас и Източна Европа, ще се нахвърлят на Западна Европа. Те вече са почнали и там. Все още ги използват за доограбят нас и Африка. Истинската битка ще бъде в Азия и може би Русия. Местното население все още е неподвластно на наркотикообразната повсеместна консумативност с която манипулират "белите" народи. Там ще е истинското сражение. Единстверния познат до сега лек за тази чума е комунизма. Не напразно в страните на оцелелите след робството и изстъпленията на капитала и МВФ (Латинска Америка) има само комунистически, социалистически и соцал-демократически парти и управление.

добре, че комунизма падна. видяхме ги и как окрадоха спестяванията и лихвоточките на населението. без ЕС сега щеше да е същото, не че сега спазват закона де, ама поне няма да е предишната комунистическа кражба.

Ето на, видя се колко струва Европейската идея в България! Срам ме е че имаме такива управници, които чакат някой да им дърпа ушите! Ясно е че европейци няма как а станем.... Само руска нагайка ни управя нас, за съжаление.....

Нашата държава изцяло е извън цивилизованият свят. А те ми говорят, че БНБ нарушавало европейските закони. Моля, не ставайте толкова смешни.

НАШАТА "ДЪРЖАВА" Е ВАСАЛНА НА МОСКАЛЬСКАТА ЧИНГИСХАНОФСКА ОРДА И РЕГУЛЯРНО ПЛАЩА КРЪВНИНА НА АЗИАТСКИЯ АГРЕСОР, В СЛУЧАЯ СПЕСТЯВАНИЯТА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ.

Само, че спестяванията на стотици хиляди българи изтичат не към Москва, а чрез чуждестранните монополи и картели - към Нюйорк и Лондон и Париж. Банките, Търговските вериги, природните концесии и енергийните монополи са собственост на западни (в крайна сметка американски) корпорации и банкови фондове. А що се отнася до кръвнината - МВФ и американския посланик и Килъри Клинтон се борят за закриване на болници и намаляване на разходи за здраве, те ни пробутва Мунсанто и ГМО, те не пробутват екъпи лекарства и ваксини със съмнително предназначение, те написаха законите според които българина е роб на техните банки. Така, че кръвнината се плаща на ФАЩ (фашистките американски щати), а не на "злият Путин" ! ПО ТОВА ЩЕ ПОЗНАЕТЕ АМЕРИКАНСКИЯ ЩАТЕН ПИСАЧ - БЕЗКРАЙНО НАГЪЛ, КОЙТО ВИНАГИ СЕ ОПИТВА ДА ПРЕХВЪРЛИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ДРУГ.

е кога трябва да крадат тоест да усвояват евро пари слушат кога трябва да дават забравят че сме в европа нашите маскари

ето какво ни чака ако продължаваме в същия дух - поделба между Турция и путин ----- Путин е предложил на бившия полски премиер Доналд Туск да окупира Лвов, а след това Полша и Русия да си поделят Украйна. Това съобщи бившият полски външен министър и настоящ председател на сейма Радослав Шикорски пред Politico Magazine

това е реплика на външния министър на Полша!!!!!

Дано ЕС разследват нещо, защото нашите разбойници мълчат като риби.

Чакай от УМРЕЛ ПИСМО! Снощи гледах един уникален филм за избиването на племето тутси от племето хуту в РУАНДА 1994-та година. И познайте какво направиха "великите" ЕС и УСА!? НИЩО................. Оставиха ГЕНОЦИДА на спокойствие, докато не бяха избити над 1 000 000 човека, повечето от които жени и деца!!!!!!!!!!!!!!

synergie

Ето какво казва словашкия премиер по темата Украйна/ЕС, цитатът е от друга новина в дир-а: "Може да се помогне на Украйна чрез заеми или нещо такова. Но ако някой си мисли, че като е на страната на ЕС и иска да стане негов член означава, че ЕС ще му уреди всички проблеми, греши", добави словашкият премиер. " Сега ти дето си шеф на 3 кози в долно или словашкия премиер е по-вчас?

Колко месеца банката е затворена и ни лук яли ни лук мирисали, ако е в някоя цивилизована държава това няма да се случи, тук БНБ мълчи, прокуратурата мълчи и политиците също....е как да говорят като всички са яли от копанята.

Aвстролопитеци и европейски норми; аре стига глупости бре. Стегнете се.

европа изобщо си няма и хабер какво значи мръсен продажен антибългарски политик Не знаят какво да ни правят, не могат да се месят във вътрешните работи НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ наште управници продажници са тези които ни продават Погледнете Румъния какво прави 6% прираст на икономиката, Полща на 4 място в света по тенденции , САМО НА НАС ЕВРОПА ПАК НИ Е ВИНОВНА

На скапан, прокажен народ, все някой друг му е виновен. Затова се радвам, че изчезваме.

шефче

Такива "българи" е хубаво максимално бързо да ИЗЧЕЗНЕТЕ!!!!!!!!!!!!!! Малоумник си...............

Виждам три букви П ППП - Прокураурата-Пеевски- Прокопиев там,там търсете.

На каква възраст си наивнико?

Колко пъти да ни кажат колко пъти да ни накажат ееее какво да ни правят Наистина насила хубост не става В чудо са се видели с нашите измами и крадни от световна класа

КАКВО ПОСТАНОВЯВА чл.18, ал. 4 от ЗАКОНА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ: "При недостиг на средства фондът може да ползва заеми: 1. от български и чуждестранни банки, както и от други лица; 2. от държавния бюджет след съответно решение на Народното събрание." Тъй като ФГВ не разполатга с активи освен маси и столове и никоя БАНКА НЯМА ДА МУ ОТПУСНЕ КРЕДИТ, се отива на изпълнение към изпълнение разпоредбите на чл.18, ал.4, т. 2 от ЗГВБ: "ОСИГУРЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ СЛЕД СЪОТВЕТНОТО РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!!!!!!!!!!!!" Има партии като ГЕРБ , ПФ и АБВ които са готови да подпишат подобно споразумениес което да ни загробят в плащането не само дълга на източената от ДПС Корпоративна банка , но и на други частни банки пред които се нареди опашка от 10 човека !!! ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИЙ НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАН !! ГЛАСУВАЙТЕ ВЕДНЪЖ И ПОСЛЕ ВЕЧЕ НЯМА СПИРАНЕ! Ще направим такива милиарди дългове каквито не сме сънували!!

СЕГА ВЕЧЕ Е ЯСНО ЗА КАКВО ТОЛКОВА СЕ ТУТКАТ С ТЕЗИ ПРЕГОВОРИ! ЦЕЛТА Е ЕДНА - ВСИЧКИ ПАРТИИ ДА ПОДПИШАТ ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДОКУМЕНТ С КОЙТО ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ДА ГЛАСУВАТ ПОДОБНО РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ С КОЕТО ЩЕ ЗАГРОБЯТ ЗАВИНАГИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД А ТУРЦИТЕ ОТ ДПС? СЛЕД КАТО ИЗТОЧИХА БАНКАТА СИ СЕГА МЪЛЧАТ СПОТАЙВАЙКИ СЕ ЗАД ГЕРБ!! КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ Е НАЙ ВИСША ФОРМА НА БЕЗОДГОВОРНОСТ! НА ТОВА РАЗЧИТА БОРИСОВ В ПРЕГОВОРИТЕ !! КОЙТО ПОДПИШЕ СПОРАЗУМЕНИЕ С НЕГО ПОДПИСВА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА СТРАНА! А ГЕРБ??? ТЕ СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!

АКО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ГЛАСУВА ПОДОБНО БЕЗУМИЕ ЩЕ СЕ НАЛАГА ДА ПОГАСЯМЕ И ДЪЛГОВЕТЕ НА ДВАДЕСЕТ И СЕДЕМ БАНКИ, УЧАСТВАЩИ ВЪВ ФОНДА ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ, КОИТО СА ПОТЕНЦИАЛНО ЗАСТРАШЕНИ ОТ ЛИКВИДНА КРИЗА ПОДОБНА НА ТАЗИ С КТБ!

ГРЪЦКИЯ ВАРИАНТ НЕ НИ МЪРДА! ЗАПОЧВАМ ДА НАБЛЮДАВАМ ВНИМАТЕЛНО КОЙ ЩЕ ПОДКРЕПИ ГЕРБ В ТОВА НЕГОВО НАЧИНАНИЕ!

щяхме да ги преглътнем. Те и БЪЛГАРСКИТЕ ги имат за врата в полето... Ще видим като приключи сагата КТБ в АРБИТРАЖА НА СВЕТОВНАТА БАНКА!!! Щото ОМАНСКИЯ ФОНД ТАМ ЩЕ СИ ТЪРСИ ПАРИТЕ... И ще почне с това, че НЕ СА ДОПУСНАТИ ОТ БНБ в 14-дневния срок от датата на затваряне на КТБ ТЕХНИТЕ ОДИТОРИ...

Докато си чешем езиците Искров чества 135г БНБ в Германия. Справка прессъобщение на БНБ от 16 октомври. Като се върне ще е получил орден от Меркел.

Че ще платят гарантираните депозити, ще ги платят - доброволно или доброзорно като ги осъдим в ЕС. Но аз повече в БГ пари не държа.

Че някой да те е карал на сила да си депозираш кинтите в КТБ?

Прочети си умнико как софиянци плащат на ТИТАН за боклука. А всички данъкоплатци на България - НА ВЪЛКА СА СЪЩОТО!!!! Че и 9 МИЛИОНА ЕВРО НА АДВОКАТИТЕ СМЕ МУ ПЛАТИЛИ...

"Почти 310 000 лева ще ни струват депутатите, още преди да са започнали да работят, изчисли Нова телевизия. От деня, в който ЦИК ги обяви поименно до 27 октомври, когато ще се проведе първото заседание на новия парламент, всички 240 избраници получават заплати." Това ме кефи. Не ходиш на работа а гушкаш кинти. Кеф.

ами аиде бе, много късно се намесвате .... и те са за еб.не, какво чакаха досега, след като 25 дена са минали отдавна!

ше отдавна казаха това Но ние нали сме суверенна държава Насила хубост не става