Актуализацията на бюджета приета от МС и отхвърлена от НСТС

Правителството одобри актуализацията на бюджета, която бизнесът и синдикатите поискаха МФ да оттегли. Румен Порожанов защити ревизията на бюджета пред НСТС.

Обратно в новината

Коментари - Актуализацията на бюджета приета от МС и отхвърлена от НСТС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

силовите структури /армия, полиция/, държавна администрация, пък и мафия са изградени на един принцип - субординация - висшестоящия нарежда на нишестоящият. при положение, че МС към момента е върховният държавен орган и ТОВА НЕ МУ Е РАБОТА що ли се занимава с проблемите на следващото правителство. и дали така нар. правителство в сянка /бъдещо според соц. проучвания/ не му нарежда? иначе що ли да си рави труда и да събира главоболия?

когато някои толкова упорито иска да си строши глъвъта- защо пък трябва да му се пречи в края на краищата.?теглете направо едни 25 млрд. какво си играете на дребни суми. нали вие няма да ги изплащате я.

Много правилно, аман от глупости

Комунистите да трупат резерв, а така наречените "десни" да го харчат!

Това временно правителство се оказа най-вредното нещо за България!

Не знам как попълват бюджета ,ама циганките с цигарите днес пак си стоят на пазара "Д .Петков", даже не се крият.Най- големия "специалист" с ЕГН-то попълва бюджета на ГЕРБ -предизборно.

Има ли право служебно правителство без санкции на НС да взема заеми и то такива? Недоумявам има ли такива пълномощия??

Не би трябвало да ги има. Неговите правомощия са да подготви изборите а не да се прави на действащо правителство, но в мафиотска България всичко е възможно.

Има чувството, че тези заигравания на Близашки и 400-те разбойника от служебното правителство, е да правят всичко, което Борисовчетата му наредят. Борисов се мисли за сигурен победител, защо да не си подготви почвата, като близалките се жертват за всякакви непопулярни мерки, а той да седне на трона на спокойствие и да припява старата песен "Ми те другите са виновни".

Старата песен "Ми те другите са виновни", за която пишете, редовно я пяха БСП, ДПС и Атака, га бяха на власт. Може да се пее от всички, а г-н Борисов я пя слабо и без разследвания и съдебни преследвания. Без такива преследвания, я пя и служебното правителство между ГЕРБ и БСП. Установи, че фотволтаичните шмекери са продавали енергия 35 часа в денонощието, но никого не осъди. Трябваше и можеше, не смееше. Тепят.

"Актуализацията трябва да покрие увеличените заплати в МВР, месечните социални помощи и добавки. .." Защо увеличавате РЗ като няма пари? В нормалните фирми като няма пари съкращават персонал и намаляват заплати, защо в държавата да е наопаки... В БГто има 220 000 - 230 000 държавни служители, които не плащат осигуровки, а им ги покрива държавата, съкратете половината, другата половина да си плаща осигуровките и те ви 1 милиард, спестени пари.... Отрежете правото на военните да се пенсионират на по 40 години, и ето ви още спестени пари от пенсии.... Разкарайте социалните помощи и добавките, нека си съществуват обезщетенията за безработица.... ето още спестени пари.... Резнете субсидиите на партиите те ви още поне 60 - 70 милиона... и хей така на прима виста ще ви изброя още 10 места от които може да се спести и да се попълни дупката от 4 милиарда.... На мен като не ми стигне заплатата, не тегля кредит за да си попълня дупката, а спестявам... Управлението на пари е проста работа ама не е за прости хора....

И ти не си много сложен. Това което предлагаш няма да оправи нещата. Казано е, икономията е майка на мизерията. Друг е въпросът дали тези снажни момчета трябва да се пенсионират на 40 години и после да работят още 20 в частния сектор, пак на келешпирска работа разбира се.

Икономията не е майка на мизерията, всеки се простира според чергата си... Не виждам защо ние трябва да сме единствената страна в която да имаш правото да се пенсионираш на 33 години ?!? И това при положение че от заплатата не са ти удържали и 1 лев осигуровки ... с разбира се висока пенсия...

След като се краде поголовно и ненаситно и управляващите са глупаци, решението е едно : връщане на социализма, като само услугите останат в частни ръце и на патентен данък. Другият вариант е : оставане на капитализма но под моето вещо управление, да видите как за 5 години България ще стане тигъра на балканите. На този хал сме, защото никой от управляващите не разбира от реална пазарна икономика. Техните знания в тази област са университетски и безполезни. Истинските знания ги знаят малцине и аз съм един от тях, а може и да съм единственият, за сега няма индикация че и някой друг ги знае. Едно ще ви кажа и това е 100% сигурно, никой от тези глупаци дето 25 години ни управляват не може да извади страната от кризата. Кризата ще се задълбочава и просто не ми се мисли до къде може да стигне.

Баба Гицка от с. Крушово, разбира повече от финанси, отколкото половината финансисти взети накуп... че жената с 200 лева пенсия, си плаща разходите, че и 1000 лева за погребение е заделила :)

да вие честито увеличението на тока 25 годишни политици и крадци !

От прочетеното научих, че поради неизпълнение на приходната част на бюджета с 2 мил. трябва да се емитъра нов дълг за 4.5 мил?! Нали съм много тъп, щом не го разбирам?!

Ма.ка ви и прасета! До кога ще ги търпим тия кожодери дето се чудят как да ни о.ънат?

колко милиона за нови коли на управляващите.

"Липсват пари за зимно почистване на пътища, планирани държавни доплащания в земеделския сектор. " Понеже миналата зима беше изключително "тежка" особено в София. Къде отидоха парите за почистване на улиците през зимата за миналата година при положение, че валя 4 пъти сняг и то, колкото за бог да прости ?

ДКЕВР вдигна цената на тока с близо 10%

Ако се въведе електронното правителство, разходите за бюджетна администрация ще паднат поне наполовина; а това са много, много милиарди!

Тази лакомия ще им изиграе номер-подготвят си големи харчове за наша сметка, но на изборите не 5 ами може да влязат 9 партии.Тя,вчера онази професорка финансист добре го каза-" имам чувството,че тези хора нямат представа колко пари са това 4.5 млрд." И съм убеден,че тя е по компетентна от разни тролчета от разни " партии"

Имам усещането, че отново идва 10.11 и пак ще има перестройка.:)

Кой,кой смее да се опълчва срещу "великия"Близнашки и протестърите му!?

Мнозина се заблуждават, че парите от европрограмите са част от бюджета, която може да отива за пенсии и болници, но това няма как да стане. За да им приходи просто трябва всички да си плащат реалните данъци, а това българина никога доброволно няма да го направи и то не защото е мизерува, а защото не го счита за важно.

ето защо е тоя врясък за актуализация на бюджета! Румен Порожанов разкри: Държавата ще плаща на вложителите в КТБ Айде честит ви пореден грабеж, уважаеми сънародници! Честити ви и нови кредитни милионери! Държавицата узакони поредните откраднати милиарди! Персонално крадоха, солидарно ще плащаме!

Ми той Веждиту имал около 2 милиона в банката. Да изгори ли човека, при положение, че си и сложил паричките на безумна лихва в банката...Не е честно...

Мда,даже знаем и персоните...Я ги изброй по азбучен ред.Може и по живо тегло.Пръв ще да е Пеевски Катарзиса...

януари

и на една от водещите шайки парите от субсидиите са там))

Боце, абе миналата година ни плашеше, че и децата ни ще трябва да плащат, ако се вземат нови заеми...Сега ако вземем тия нови 4.5-5 млрд - кой ще ги връща?!

Ще ги връщаме солидарно ние и внуците ни.А онеци ще щракат с пръсти и ще луксозират крантите си с разбити предници.

Ами накарайте нападжиите да вкарват дължимото в бюджета, а не в джобовете си.Кьорави ли сте или отчисляват и за вас?

Кви 5 лева??? На тия, дето тъпчат народа с боклуци ( т.н. масло и хляб например ) са престъпници. Ми назначаването на ратаите им на минимална заплата и укриване на данъци? А пък тия, дето загробиха НЕК протестират срещу евентуалното увеличение цената на тока. Лайнарийо, Лайнарийо .......

Българския бизнес се командва от руснаците които искат държавата ни да фалира и да е притежават Без платно

Какво е Без платно? Какво платно ти липсва? А описанието ти важи не за рунаците, а за братята хамериканци

бюджетна рамка е била заложена с амбициозни приходи - около 2 мрд. лв. повече в сравнение с миналата година' Много правилно са си били заложени, ама са си ги гушнали и затова сега липсват

когато парите не стигат??? ами съкращаваме разходи,не теглим кредит за да покрием текущите нужди при положение ,че заплатата не стига. просто някога трябва да ги върнем тези кредити и то все от недостигащата заплата.защо при държавата трябва да е различно...или тъпият избирател вярва ,че той няма да плаща кредита ааа някой друг.т.е държавата. но тя само преразпределя парите на избирателя

Ами нали Дянков така правеше,но го изкараха по черен от Дявола..

дянката,затова и казах .тъпият избирател....който все гледа да мине метър и избира тези които му обещават лек и безгрижен живот...държавна службичка,привилегии,намаление на тока и т.н. затова и правилно сме в това положение -благодарение на избирателя

Точно така.Съкращаваме разходите и започваме със заплатите на държавните служители.При бизнеса е точно така-като намалеят поръчките и първото нещо е намаляване на РЗ. Сега има служители,които получават над 1000,00 месечно,в същото време заплатите в "реалния" сектор са много по-ниски.

Само преди няколко дена Коцю Тренчев каза,че финансите са доста зле,благодарение на ''кретена Чобанов''.Даже уточни ''пълен кретен'',което не беше нужно,защото всички(освен малоумните 15-ки) знаят,че е пълен..

от ДС са и бизнесмените и синдикатите и да затова са уникално тъпи, какъв трябва да си зада доносничиш и за майка си и баща си

ВИНАГИ КОГАТО НА ВЛАСТ СА БИЛИ КОМУНОИДИОТИ, ДЪРЖАВАТА Е ИЗПАДАЛА В КОЛАПС. ТЕ НИКОГА НЕ СА ЖЕЛАЛИ В ДЪРЖАВАТА ДА ИМА РЕД И ЗАКОННОСТ, ЗА ДА МОГАТ ДА ГРАБЯТ И МАНИПУЛИРАТ. ВСЯКО СТЯГАНЕ И РЕД СА СЕ ОПИТВАЛИ ДА ГО ОБЪРКАТ, ЗА ДА НЕ УСЕТЯТ ХОРАТА, ЧЕ ТЕ СА ПЪЛНИ БОКЛУЦИ!!

За МВР лъжат- увеличиха им заплатите,но тихомълком промениха друго заплащане-по време на отпуск получават само основната си заплата без другите добавки.Така,че имат много здраве с тези 160 млн.

Този Васил Велев съм го слушал няколко пъти по радиото и по телевизията. Уникално тъпо парче е.

Никой (освен БСП и ДПС) не се и опитва да спори че промяна в бюджета е важна и необходима. Дълг на служебното правителство е да реагира на време, за да се избегнат простести и дестабилизации след изборите, когато новото правителстово (което и да е то) ще бъде изправено пред непопулярни реформи за да закрепи финансите на държавата подкопани от крадците от БСП и ДПС

дир вие по сял ден пускате само платени текстове на бсп ,спирам да ви чета глупостите

Един ученик в 7 клас може да рещи задачата подтавена днес от Порожанов и отговора е,че тези 8.2млрд резерв за повечеот достатъчни за покриване на всички държавни задължения.Намяме задължение да покриваме кражбите в КТБ.За НЗОК министъра малко се бърка-пред три дните унелициха бюджета си със 100 млн за сметка на собствените си резерви,които нямат нищо общо с държавния бюджет.И пак повтарям-пробита кофа може да се напълни,ако се запушат дупките, а не с наливане на вода в нея.

Може, ама има една малка уловка с резерва. 4,5 милиарда не се пипат, а 3 милиарда са бъдещи вземания от ЕС (т.е. ги няма). И ако мислиш, че те лъжа - отвори си сайта на мин фин и провери!

Пиша това,което каза министъра на финансите-налице са 8.2млрд резерв.По добре го прати него да си чете сайта.

Пари има, но не се употребяват птарилно. Министрите да управляват държавните пари, както собствения си бизнес, а не тези да вземат, другите да плащат. Тук трябва да се намеси и данъкоплатеца, защото това са нашите пари. Намаляват разходите, като намалят субсидиите на 1 лв. за глас, 120 депутата на 3 минимални заплати, а не както досега на 3 средни за страната. Държавните служители като всички да си палщат осигуровките, а не от държавата и много още орязване на излишни разходи. И най-важното да спрат да крадат и за три години ще стопим дълга.

Тия "работодатели" 90% са назначени за бизнесмени от Позитано 20. Те в нормална бизнес среда нямаше да оцелеят и 1 година, без държавни поръчки от партията - майка. За синдикатите какво да говорим - комунистически черва.

И от тези поръчки усвояват в достатъчно големи размери за собствена облага - няколко коли, апартаменти, къщи у нас и по света, децата учат скъпи частни училища в чужбина и т. н.

Пропуснахте жените и родата им уредени на топли и добре платени, синекурни местенца (нали са работодатели). А че са хоран на бсп на всички е ясно и като поподне някой случайно изцеждат го като лимон, плащат дребни стотинки и след това го изритват от днес за утре.

Къде са сега "финансовият гуру" Орешарски и рошавото му министърче за да ни обяснят КОЙ им написа бюджета?

маи ще трябвa да рестартираме държавата

Излиза, че тия 4.5 милиарда не са за инвестиции, а за харчене. В БНБ спят 10 пъти повече пари, защо нов дълг? Кой идиот взема потребителски кредит, ако в банката има достатъчно пари? Мисля, че някой много иска много да спечели от брокерските комисионни по новия дълг, друго обяснение няма!

Тези глисти - синдикати и работодатели - къде бяха, когато Орешарски теглеше заем след заем? Те обаче стават много активни, когато бсп не е на власт...

Господа, според мен, има начини да се избегне нарастването на външния дълг и закони за защита на държавата и чрез "заменки": - замяна на ДДС с невъзвращаема търговска такса (като в САЩ). Ако бизнеспаразитите се разлютят - да се приложи ДДТ; - замяна на плоския данък с прогресивен; - замяна на държавните договори по ВЕИ с договори за изкупуване на енергия при недостиг и по цена на изкупуване от АЕЦ; - замяна на използваните от държавата частни банки с нетърговска държавна банка; - замяна на безотговорността на депутати, членове на правителството и на Президента съответно за гласуване на закони, заповеди и наредби, укази и решения, със държавен и граждански надзор. За вреда да се наказват с глоби, конфискации и затвор, а за полза да се награждава с парични награди, доживотни пенсии и почетни звания и лични привилегии; - замяна на държавната хранилка за партии с ограничен отгоре личен членски внос; - замяна на внасянето на закони в Народното събрание без народно обсъждане и одобрение с внасяне след допитване до народа и гласувано одобрение.

Ти си направо комунист.

Уважаеми OZZY, предложенията ми са основани на библейското правило "Всекиму своето"; на принципа за неравенство; на силно данъчно облагане - включително и на бедните при всяка покупка; на отговорност пред гражданите, а не пред Партията; на засилване на държавата, а не на отмирането й. Следователно, не съм комунист. Но като ме обвинявате в този вид утопизъм, напишете - къде в текста ми въдяхте призив към диктатура на пролетариата, към всеобщо равенство, към унищожаване на "буржоазните", т.е. градските институции и държавата, към обща собственост върху средствата за производство?

Министъра твърди че проблемите с приходите идват от несъбраните вземания от митницата и вносното ДДС, айде за митниците сложиха супер Танов и според Близнашки този проблем вече е решен. От друга страна това правителство се взе насериозна, та да взема да ги питам що не организираха облекчения за износ извън Евросъюза и така всичкото ДДС да влиза в родния бюджет?

бедна ти е фантазията Домусчиеви колко крадат бе профанооо

Гарантирано от герб - увеличаване на дълга, нови милиардни заеми, ненужни актуализации, от които ще се възползват близките до герб фирми, увеличаване на тока, намаляване на доходите, назначаване на високи постове само и единствено на близки до герб индивиди ! МРАК !

състоянието на държавата сега пък беше гарантирано от бсп дпс и атака..

Така като гледам какво си написал ако променишГЕРБ с БСП всичко ще си дойде на мястото.Само си спомни в последната седмица правителството на Орешарски колко поръчки за милиони левове даде на 43 фирми близки до БСП и ДПС.

Без ангажиране на публични средства в КТБ не може да се отпуши нищо. Още известно време ще ви лъжат популистите, пък после ще ви кажат.

какви са тели бг бизнесмени от мафиотски тип че да си налагат какво да става, а тези синдикати пирамидални ако бяха толкова мощни нямаше да сме на това полужение

ЛОШОТО Е ЧЕ И ТЕЗИ СА ОТ НИВОТО НА ЧОБАНОВ И БОКЛУШАРСКИ - КРЕДИТИ АКТУАЛИЗАЦИИ РЕВИЗИИ, А ДУМИЧКАТА ОПТИМИЗАЦИЯ КАКТО ВИНАГИ ОТСЪСТВА НИЩО ЧЕ РЕАЛНО ТЯ Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА...... МНОГО МНОГО ЖАЛКО И НАЙ-ВЕЧЕ ЖАЛКО ЗА РАБОТЕЩИЯ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БЪЛГАРИН И МЛАДИТЕ ХОРА С БЪДЕЩЕ....

Как смееш - та те са от герб ! Само те могат, само те знаят, само те ще ни помогнат ! Единствено кадрите на герб виждат изхода, само техните решения са верни и техните мерки са правилни, а всеки, който не мисли така е лош комунист ! Уточнение - добри комунисти например са плевнелиев, бойко, бЛизашки и останалите от герб - бивши членове на БКП, лоши са всички такива, които преди са били от БКП, но сега не са от герб !

Пародия

продължавай с глупостите.... не ми пука ако ще и на папата внук да е - кат не стават за там сами са си виновни....