Оставката оставя нерешени ключови въпроси

Премиерът на България Пламен Орешарски връчи оставката си пред парламента. Този ход повдига въпроси за съдбата на няколко важни проекти, пише Уолстрийт джърнъл.

Обратно в новината

Коментари - Оставката оставя нерешени ключови въпроси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Система, която избира правителства е работеща. Система, която работи и дава власт няма защо да бъде сменена. Ако искаш промяна, убий системата - НЕ ГЛАСУВАЙ!!! 3 въпроса: Колко тъп трябва да си, за да продължаваш да гласуваш след като 25 години те обират с едни и същи постановки? Колко тъп трябва да си за да смяташ, че е възможно 10% малцинство да избере работещо правителство? Дори да предположим че това се случи, дали тогава на улицата ще излезнат само 10000 души???

"Система, която избира правителства е работеща.". Това беше така, но до тази седмица. Орешарски беше този, който накрая "със седЕнката" й * мамата. "Система, която работи и дава власт няма защо да бъде сменена.", да това е вярно, но идва Нова Епоха, "водолей", която ще замени ерата на "телеца". А последствията са, че това вече е епоха на ЗНАНИЕТО, а не на НЕВЕЖЕСТВОТО. "Ако искаш промяна, убий системата - НЕ ГЛАСУВАЙ!!!" , по-точното е, НЕ ПАСУВАЙ! Има вечен закон, ненаписан на хартия или камък, дълбоко в сърцата ни, наречен с думи прости, "ЗАКОН ЗА СВОБОДНИЯТ ИЗБОР" "...Не пилей напразно дните, рядко случват се везните на съдбата да са спрели, ще се вдигаш или падаш, ще печелиш или губиш, ще робуваш и владееш, длъжен си да бъдеш тук НАКОВАЛНЯ ИЛИ ЧУК." ГЬОТЕ

Суеверието е признак на нисък интелект. Какво повече да коментирам на твоето ниво?

Предсрочните избори ще доведът до нови такива. Причината: БЪЛГАРИТЕ са принудени да плащат европейски цени с бългаски доходи. Това е мисия невъзможна.

Богат на беден - не вярва, ако вземеш някой от ЕУ със средни доходи - 3700 евро, и го сложиш във средно голям Български град за 10 години сигурно или ще полудее или ще се самоубие!

може би искаш да кажеш: "...за 10 ДНИ сигурно или ще полудее или ще се самоубие!"

господине Такива като теб бездарници и родостъпници не се умориха да плюят светлото име на нацията ни.Засрами се.Дано бог да ви накаже.

Нерешени проблеми, че те какво правят...идват , крадат, лъжат и бягат....това е

Цанка орис закусваше,с белило са мацаше, два пръста червило слагаше Не й са ориза услажаше, за БЕЛИЯ АФТОБУС мислеше каква кантата вечерта да му посвети и да го У-векове-чи # Излезе дългосвирещата плоча на Гербертон "БЕЛИЯ АВТОБУС"

Казах че дрогара на снимката е от КАТ , засипаха ма с + ! Тая нощ ,като поразмислих, реших че е ченге, "Слошалка" ? Не получих онова (,-) а просто ма истриха! една бабичка

сега попадаме в 6-7-8 месеца безвремие, през което само ще се задълбочават и без това големите проблеми. Анархистите , наречени протестиращи, обаче няма как да се сетят, че не сме Белгия и всеки ден без правителство е много по вреден за държавата. Сега да го духат с нищожните пари, които заработиха да се самозакопаят.

Всичко се затлачи и проблемите нямат край, защото двете враждуващи групировки: БСП, ДПС и ГЕРБ, се борят до кръв за изтънелия български кокал и типично като в мафиотски филм водят война до смърт. Следващият парламент ще е същия, доколкото народа се кани да преизбере същите,основни водещи лица. Това може да се промени ако РБ стане главна дясна сила или ако променим нефелната парламентарна република с монархия. И двете са крайно невероятни , поради невероятния избирател-българина. И така докато циганите и турците ни превземат.

искам да поздравя " различен " , за много обективните и точни коментари.

Без да се заяждам - умишлено ли оставяш на страна "патриотичните" формати - НФСБ, ВМРО, Атака и т.н.? Иначе коментарът ти е за +1000! Но аз лично мисля, че и РБ няма какво ново да предложи на изтормозения българин - Куневица-Пръмова си я познаваме не от вчера...

Забравяш Бацето:)))), по-крадлив от него нЕма, ама Даниелчето си го харесва:))))

Ако имаше една градивна опозиция в лицето на Герб, която освен за властта мислеше и за хората, правителството на Орешарски можеше да свърши много повече и качествена работа. Но те не му дадоха шанс, защото единствената цел на Борисов е да управлява еднолично. Нищо друго не е по-важно за тоз катил от властта на всяка цена.

Не търси под вола теле. Изключително зле скалъпено и безлично правителство.

Важното е, че решихме още един важен въпрос за унищожаването на потенциала на България!: "Над 12 000 младежи стягат куфарите за чужбина през тази година. Толкова млади българи са поискали легализация на дипломите си за средно и висше образование до момента. Това съобщиха от образователното министерство. До края на годината броят им дори може да се увеличи защото експертите продължават и в момента да превеждат документи. По-голямата част се отправят към западни университети. 6301 млади българи са поискали легализация на тапиите си за средно образование, отчетоха от просветното ведомство."

То това не е от вчера, младежите напускат от много години вече страната, защото всички до сега управляващи се провалиха.

Уточняваме, че всички управляващи досега са били все от нашите!

Правилно постъпват

Е, нали рИвахте против Орешарски, сега Бойко идва и като един месия ще оправи работата, а и нас. Гответе се за нови протести на зима!

Кръв пикаеш бе червен избирател!!

Не ти харесва, но това е истината драги/а..

Я погледни през прозореца - някъде да виждаш всенародно веселие заради падането на правителството? А тези щатни протестъри, които вече са без работа и гледат тъжно - за тях не помисли ли? Да, разбира се, ще имаме ново правителство. От коя партия - бъдещето ще покаже. Но хората казват "на нов началник и на малко прасе не се радвай - не знаеш каква свиня ще излезе"!

Приеми загубата с чест :)

Най-сериозният проблем, който остави Орешарски - Бойко Борисов!

Три ночи, ево не спавам, три ночи оки ни склапам ... Яви ми се, бели бусе, явими се , АВТО-бусе, волим да те почес(т)вам, да ти свирам, на кавала, сека вечер по tV-канала Ще се мацам, и с червило, това чудо, не се е видело

Колкото по-малко е действал Олигарски, толкова по-малко поразии е направил

The Wall Street Journal за правителството - банкова криза и конфронтации с ЕС, cпорни назначения, масови протести и призиви за оставката. Данчо Ментата да оъговори Има ли банкова криза и защо КТБ и ПИБ. Проектът на БСП за българския участък на газопровод Южен поток остана нерешен.. Не е избран Вегенинм човек на Станишев като кандидат за Европейската комисия. Кабинетът на Орешарски не подписа договор с Westinghouse Electric Co. Основният въпрос е не Кой предложи Пеевски, а кой предложи Орешарски. Ясно е, че и двамата са предложени от Доган, а Станишев е кукла на Доган.

нисто за хората, нали са комунисти? ни5то с-у монополите, ницто *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В България никой не харесва никой.Това е проблема.

Проблемът е, че куклите се сменят а кукловода си знае същото, и това вече се вижда от 10 000 км. и този път обаче, нищо няма да е същото!

По крадливи от БСП ДПС в комбинация едва ли ще има ,така че да се махат. И да не решават вече никакви въпроси.

Хайде почакай малко - ще видиш какво могат Герб и ДПС в комбинация...тия сега ще ти се сторят като ангелчета!

Ти откъде знаеш това ?

Все големите проблеми гледате! А проблемите на "малките хора", кога? Ето например този със свирката от снимката, какво ще прави от утре нататък? Я колко тъжно гледа вече. Отново на улицата, ама без кинти....

Турете лентичката пред парламента, че ББ да се ориентира къде трябва да ходи на работата.

Уважаеми от ДИР, оставката не оставя въпроси! Оставката за пореден път поставя пред нас избирателя Не решени, основни Политически и Икономически проблеми. От 25 години политиците се борят за власт, да управляват. Никой от тези, дето се напъват и обещават вече от толкоз години да ни оправят, не правят нещо друго... Поне малко да бяха помослили за избирателите си, за нас Българския народ. Оставка... и сега на Къде? от десно или от лево, се си е тая! Не ни трябват избори уважаеми ... преди година и нещо писах същото. Ама кой да разбере. Лек ден.

Тук в Дир, както се трият коментари, не е истина, нали ВСИЧКИ имат право да кажат мнението си?

humfry

"Кабинетът на Орешарски бе близо до подписването на договор на стойност 5 милиарда долара с базираната в Пенсилвания ядрено инженерна компания Westinghouse Electric Co. за изграждането на ядрен реактор, според източници, запознати с материята." Въпросната компания е купена за същата сума от Тошиба преди няколко години. И интересно защо никой не обелва и дума по въпроса. Цената за Белене с два реактора беше по-малко пари. Явно Русия нямат свои НПО-та. Вече е модерно България да се управлява от временни правителства, а мандата на редовните правителства явно ще продължава около година. Но все пак по-добре година, отколкото никакъв мандат! И сега идва основния въпрос. Какво следва?

пак се надупихме на хамериканците.защо ни е този нов блок в козлудуй-до сега някой каза ли колко ел енергия потребява нерабетещата икономика и защо се забряви за милиярдите които се наляха в Белене

американци, не хамериканци - дори циганите вече го научиха

Нали това мечтехте, ето оставката е факт, повече някакви мечти имахте ли, или надежди???

Въпросите са за да има отговор. Но когато върви невъзможен за прекъсване монолог на комундето, няма начин за обратна връзка.. Дори не сме започнали да решаваме!

Нали това ИСКАХТЕ, "оставка, оставка", ПОКАЖЕТЕ,ЧЕ МОЖЕТЕ ПОВЕЧЕ, надали...

Кабинетът на Орешарски, съставен от червени и депесарски мафиоти и бездарници, окраде и досъсипа държавата за 421 дни, така че години наред това ще се усеща от народа!

нищо не е важно

Орешарски СЪЗДАДЕ и ни остави тези проблеми. Затова хората ги наричат "червени боклуци".

Мдаа... Рано или късно най-лошата комбинация от обстоятеластва се случва. А както казваше Великия комбинатор , спасяването на давещите се е дело на самите давещи се. Затова, ако ви е студено зимъска , нямате какво да ядете , нито пък имате пари за имиграция не обвинявайте Орешарски, а себе си!

Дойдоха с обещания за рестартиране на Белене, реиндустрализация... Тръгват си, Белене не рестартираха .. ами тоя галфон взе че спря и Южен поток! Буклуци.. да се махат! Проблема е че няма кой да дойде!

Поне да е некой 100 и 50-60, и като ПРЪДНЕ, като в оня песен: "Пръднала Донка в Габрово. та се е чуло в Дреново" Имаме ГОЛЕМИЯ шанс, растоянието от Банкя до София не е по-голямо Балдъране, що не опиташ и ти бе?

E нали герберите цяла година се съдраха само да пречат.

Ти за 1 година що щеш??

добре че не решиха и тези ключови въпроси !

Старшина от КАТ 10 не взема 20 или 50 Ресто не връща

Като гледам кОментарите, сякаш гледам сЛужебното пРавителство на Завет, тъй де - на "Сянка".

Ега ти лесните отговори: КТБ отваря и започва да си събира кредитите и да си изплаща задълженията; продава се българския дял от Южен поток на другите участници за 2 милиарда евро и после само лапаме от транзитни такси; предлагаме Тони Блеър за български еврокомисар; отказваме на Уестингхаус за ядрения реактор, щото нямаме толкова пари, а имаме свръхпроизводство на електрическа енергия, и ще ни е по-изгодно да заложим на възобновяеми източници. Колко малко ни трябва, няколко българи с акъл и смелост да могат да вземат решения; ама няма!

А защо забрави мармотите, които завиват бонбоните в станиол

Уж можеш да четеш, пък нищо не вляа - нарича се функционална неграмотност, и е общ проблем за 95 % от българите. Въпросът е, като не разбираш, защо коментираш?

Ти явно не си от тия с акъл. Възобновяемите източници къде ги? Солари дето ядат обработваема площ или перки дето ти излизат златни и пълнят джобовете на правилните хора? И как си я представяш тая работа някой да ти даде 2 милиарда за Южен поток пък после ти да събираш такси? По-скоро той ще ти съдере задника от такси

Южен Поток е международно финансиран проект с голямо значение за региона. Северен поток е пример колко ефективен е този начин за пренос на газ, а там акционери са и германци и Газпром - Северен поток Nord Stream е газопровод дълъг 1223 км, който трябва да бъде изграден по дъното на Балтийско море, транспортиращ газ от Русия до Германия (свързвайки руския град Виборг с германския Грайфсвалд). Целеви пазари за доставки на руски газ чрез "Северен поток", освен Германия, са Холандия, Франция, Дания и др.

Един чизмарски паток за Европа стига, нека южният да е за друг доставчик.

На 18 ноември 2013 г., Южен поток Транспорт публикува българския доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). Докладът за ОВОС заключава, че околната среда няма да бъде значимо засегната от проекта.

Южен Поток е изключително нужен на България!

Нужен, но технически невъзможен.

Ъ

Задавайте си правилните въпроси! Отвън ви дават отговорите. Всичко е свързано не само с пари, а най-вече с ЕНЕРГЕТИКА. Ще разпознаете енергийната МАФИЯ с последното назначение на правителство. Следващото ще е пак техен проект. Тази мафия владее всичко, в нея е цялата власт - изпълнителна, законодателна, медийна и съдебна. Няма кой да се пребори с нея, защото и на Изток и на Запад имат интереси от нея... АМИН!

Ключовите въпроси ще ги решат Герб , "като спечелят" изборите .........

Обръщам малко слоеореда: Ключовите въпроси не дай Боже да ги решават Герб, "ако спечелят" изборите, Надали и не дай Боже...

Ако забелязваш съм написал в кавички , когато Герб спечелят .......И аз това се моля мутрите повече никога да нямат достъп до власта

Как можахме пак да го допуснем и търпим?! Ама и ние сме едни-и-и, еша си нямаме. Вие "СедЕнката" не го мислете, той отдавна си е оплел кошницата. Защо постоянно имах усещането, че гледам продавач в зоомагазин, а не експерт? Странното е, че той слиза завинаги от сцената /каквото взел, че натворил - натворил/, но чувството не изчезва.

По-дубре ли си? Обичаш ли газовете му ? Дишай с отворена уста !

Ами като цяла година единствената им задача беше да уволняват и назначават свои хора как няма да е така! Затова трябва да му се потърси съдебна отговорност защо е пропилял една година и два месеца! Да не говорим за последните два месеца ... абсолютна безочливост и безотговорност!

Уоравниците в България отказват да задействат основния капиталистически пазар- фондовата борса и са съгласни да страдат, да бъдат гонени, но народът да живее в бедност и да няма оборот. Страхът на управниците води до унизителното им прогонване поради липса на пари в бюджета и купищата скандали. Докато борсата не тръгне и кинти няма , бордът ще затиска всички като воденичен камък, но пък ще ни пази от негодници като сговорната дружина на БКП, която 25 години ни прави луди от мизерия. Орешарски беше една марионетка на Черепа и БСП, но имаше възможността да спаси бизнеса от ГЕРБ,които са най- негодното и лошото за тия 25 години.

Защо откраднаха парите ни?

Тюююю, бря! И сега какво? Да не им приемаме оставката докато не си решат ключовите въпроси ли? Не, мерси! Що зор беше докато ги убедим, сега тъкмо са кандисали, я да си одат, че немаме нерви за още година и кусур.

Ха да видим през ноември на кого ще викаме 'Оставка' Боко тиквата е бита карта.

Естествено, та нали целта на БСП-ДПС е да крадат. Те вземат властта само и само да ни дерат живи. Колко са откраднали само Господ знае, но ние разбрахме само за 3,5 млрд.

Взимай хапчетата и лягай те от ГЕРБ най честните.

По този начин с тази реплика ти работиш за ГЕРБ. Дали несъзнателно, дали нарочно ти набутваш в ъгъла други партии,които могат да са на мястото на ГЕРБ. Очевидно, че искаш да имаш за опозиция ГЕРБ.