Армения призова Турция да признае геноцида над арменците

Армения разкритикува Турция, че все още не признава геноцида над арменците, но не я смята за враг.

Обратно в новината

Коментари - Армения призова Турция да признае геноцида над арменците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

балгария кога ще признае геноцида над румелиъските турци

...когато,и вие признаете шестстотин-годишния геноцид над балканските и малоазийските народи.Разбра...

кои ние,турците в балгария ли,сме правили геноцид?!?!!!......балгрите 100 на 100 сте комуняшки царвули

турците трябва да бъдат изхвърлени от Европа, по долу в коментарите им и абсолютното отричане на издевателствата над съседни народи, ясно личи, че ако имат възможност пак ще го направят, така че майната им. Не подлежат на цивилизоване, да си гният в анадола.

Смятам,че поднесените от господин Ердоган извинения показват,че в личен план той е съгласен с исканията на арменците,но не е в състояние да накара парламента (разбирай партията си) на Република Турция да вземе решение,подобно решението на българския парламент относно така нареченото "преименуване" на нашите съграждани,определящи се,като турци (макар,че между етническите турци и нашите,българските, турци разликата е от небето до земята),което бе направено по предложение на Филип Димитров и заради което всъщност той падна от власт.Що се отнася до масовите кланета на българското население по време на турското робство,то и ние,подобно на арменците до настоящия момент не сме получили извинение,макар,че лично на мен ми се струва,че се правят опити за "комшулук" във всяко отношение с цел да се забрави този срамен исторически факт.В същия момент се чудя защо той (господин Ердоган) позволява на близки до обкръжението му псевдоучени да преиначават историята.Убедена съм,че,ако той имаше съветници,които желаят развой на политическата му кариера,не би разрешил това да се случва,а час по-скоро би постъпил по най-цивилизования и демократичен начин,но...какво да се прави...четете историята на света-как велики политици са падали от власт,когато а..ха да стигнат лелеяната си цел.

То ако имаше геноцид, нямаше да остане и един армеец. България и Турция обвиняваме Аемения в клевета.

България не я намесвай глупако,ние не сме били с турция никога.Българи,сърби,арменци,асирийци,халдейци и всички избити,невинни народи,обвиняваме турция в геноцид.

Бегай да се подмиеш и да отидеш при чичко доктор.То бива простотии турски бива, а май вие наистана сте на-вдлъбнатото племе на тази земя. Но Господ си знае работата...

А Армения ще признае убийствата на ташнаците?

Ердоган се извинява,добре...нормално е,въпреки унищожението на цялото християнство в Мала Азия.Обаче,нито се поправя,нито се разграничава,а напротив-продължава в същия геноциден стил.Почти всички терористи,воюващи днес в Сирия,и нападащи християнски села и градове,влизат от Турция.Обучени и въоръжени от турските служби,под ръководството на същия този Ердоган.Никакво покаяние и угризение,това е двуличие.Като унищожат и последния християнин в Близкия изток,по-добре ли ще се почустват...

..., истината е ,че ако се признае геноцид, съответната държава трябва и да си плати за това. Така,че въпроса опира пак до пари. Кой ще признае такова нещо, дори и да го е имало? Ако се признае геноцид над арменците , после ще се наредят всички балкански страни за пари , които няма кой да ни даде.

а за геноцида над нас българите 500 години.....някой нещо да каже или....майната ни

Чудя се ако Турция признае арменския геноцид дали и нашите политици ще го направят ? Ако не значи ли това че и те са ни намислили нещо ?

Странно явление са това българите, обиждат се когато казват че не са били роби, настояват да са били роби, харесва им да са били роби, но не може цял един народ да има таково мазохистично чувство. Ами че Империята била във възход и е завладяла половината захлупен християнски свят. Когато българите са владели земи на 3 морета местните люде също са били роби под българско зловещо иго, така че правото е винаги на страната на силния.

Трябва да знаеш , че български владетел никога, никой не е поробвал. Напротив политиката на отхвърляне на робство е причина (една от причините) за изцяло организирано, платено и осъществено завладяване на Балканите от венецианските "банкери". Турция няма как да признае геноцид над когото и да било. За около 600 години Отоманска империя турчелята могат да се похвалят само с три неща : клали , еб..и и строили джамии. В 21 век това не са дейности с които да се хвалиш. А за да си признаеш нещо такова се изисква сила на характера. Само силния човек има доблестта да признае грешките си.

А какво е правил?

не е поробвал щото не можал , а когато е имал възможност убивал наред както е било по време на балканската воина нали се хвалите с тия извращения на българската воиска

Много лъжете! Влизайки в България, всеки роб е ставал свободен. Що не прочетете малко, преди да пишете? Не е трудно, може и да схванете нещо, бре...

Армения - малка, бедна страна но със самочувствие и с НЕкъса памет. За разлика от други съседни на Турция малки, бедни страни.

Турция не признава арменския геноцид, геноцида срещу българите по време на Руско турската освободителна война. ГЕРБ и ДСБ гласуваха в Народното събрание за признаване на български геноцид спрямо турците по време на Възродителния процес.

Къде ги слагаш комунистите от ГЕРБ? В миналия парламент имаха мнозинство, но какво направиха? Нищо! И сега имат мнозинство в голяма част от общинските съвети и какво правят? Нищо!Само Карлово гласува за признаване на геноцида... Поклон пред карловци!

Бургас също...

На война като на война.Винаги има жертви при война.Голяма работа!Ами ако арменците бяха победили и изтрепали турците в района щяха да се фукат какви са герой.По време на балканските войни е царяло етническо прочистване без изключение -всички народи участват в тези зверства.

ЕДНО Е ДА ИМА ИНЦИДЕНТИ И ОТДЕЛНИ ИЗРОДИ, ДРУГО Е ДА СЕ ВОДИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ПОЛИТИКА СПРЯМО ОПРЕДЕЛЕНО МАЛЦИНСТВО, КАКТО ХИТЛЕР СРЕЩУ ЕВРЕЙТЕ. САМО ЧЕ НЕМЦИТЕ СИ ГО ПРИЗНАХА, ПЛАЩАТ КИНТИ И СЕ ИЗВИНИХА, А ТУРЦИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИТАПАНИ И ПРАВЯТ СЪЩОТО И С КЮРДИТЕ В МОМЕНТА.

Кога нашите продажни депутати ще приемат декларация срещу Османската Империя за геноцида срещу българите?!

А в учебника за четвърти клас пише за османско присъствие. Скоро да очакваме ли да пише за българо-османското сътрудничество в продължение на 500 години и да обявят Бенковски, Ботев, Левски, Волов и други за терористи?

България е паднала под владение на Империята, защото е била ослабена поради разделението на 3-4 части от алчните си царе - егоисти. Не е могла да защити земите си, в те времена който не може да си ги защити ги губи завинаги. Но високоцивилизованата Империя е съхранила и земите и народа, в същото време когато европейците напълно унищожили индианците в Америка и аборигените в Австралия, за което българите трябва да са благодарни, а не истерично да злобеят.

Абе не ми обяснявай, че трябва да съм благодарен на турция (нарочно с малка буква) за това, че турци са избили половината от родата ми по бащина линия! Егати наглостта - да съм бил благодарен на турция! ДИР, не ми трийте коментара, щото този е егати наглия!

трябвало е англичаните да дойдат да ги поробят и да ги пращат оковани с вериги за Америка да разберат какво е робство както се е случило с африканците.

Или си много глупав или си на хранилка на Сорос.

Личи си че си учил от турски учебник. Фактите приятелю са, българите след освобождението са били малко над 2 милиона. Фактите приятелю са, че след падането под турско робство, България се връща в каменната ера. Градове със страхотна архитектура са сринати до основи. Спора е абсолютно безсмислен. Една страна напада друга, какво има повече да се говори.

Ами то си е било сътрудничество.Крали Марко се принуждава да се обяви за турски васал и по този начин обрича народа си на сигурно иго. За него се счита също, че взел участие в Косовската битка, при това на страната на Мурад I. Приелите исляма българи, представляват болшинството от българите заселяващи Балканите и Средния Дунав. Османската Империя благодарение на тях, за късо време се разпростира до съвременна Будапща. Османската Империя по време на разширението си по земите на днешна България не среща почти никаква съпротива. Мелодраматичните приказки на славяно-български, са плод на фолклорно въображение, за Шишман(станал Искандер) и нему подобни и не отразяват историческите истини. Факт е, че всички исторически лица от онова време преминават на високи имперски служби...

За какво сътрудничество говориш?!?За кръвния данък ли, за зъбния данък ли, за търговията с роби ли която мракобесната империя налага на българите? Я се замисли какво османската империя е оставила по нашите земи? Само безчинства и НИЩО друго... Няма народ, който живее около Турция да уважава империята. Всички ви презират...

Това, че някои славяни са приемали доброворно исляма е частично вярно. Българите са го правили само по принуда (доброЗорно). А някои сръбски владетели са се поставили в услуга на завоевателите още преди битката на Косово поле и в разгара на боя (по указания на турците), удрят флангово обединените християнски сили. Като награда Баязид ги включва в своята войска и те вземат участие в поробването и ограбването на Търноското Царство и други християнски народи. Душан, който е роден от българка и женен за българка на Косово поле удушава баща си (който също е бил готов да се потурчи), поема командването на своите отряди и се сражава срещу турците.

Брахим, аз доброволно съм ходил на бригада в училище по времето на соца. Имах свободния избор да ходя на бригада или да спра да съм ученик.

И децата доброволно ли са ставали еничари? Но тази чудовищна гавра, да превръщаш децата на победените в свои войници накрая се отплаща. Именно бунтът на еничарите спасява Виена и Европа от османската чума...

ами тия хаидути са си терористи ,ти знаеш ли значението на думата ''хаидут'' провери в речника тия де си ги изброил наистина са убиици на невинни хора включително и на българи така че чети малко по вече за тия кокошкари и сам ще се увериш