Кандидат-митрополит дължи над 500 000 лв. на Синода

Игуменът на Бачковския манастир и кандидат за Варненския и Великопреславски митрополит - епископ Борис, не е отчитал средства от манастира за период от 3 г., като непреведената сума на Светия Синод е над 500 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - Кандидат-митрополит дължи над 500 000 лв. на Синода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яли, пили и се веселили, а га плащали, бегали. Те, милите в служба свише нещо броенето им се изплъзва особено ще се отнася до изваждане. И понеже владиците са като царе един вид, друг да брои. Ааа , ама дядовата ви ракийка да видите вий как поражда благодат ама чуш сега, че важни са онез дела! Докато турците искат да ни прилапат земята и държавата нашите задници ни показват как да не ходим на църква.Мама ви вампири такива, изгубим ли държавата и вий губите имотите си, всичко ще ви вземат.

Давай дядо Борисе, ти си митрополитът на Варна ! Ний сме зад теб !!!

Горкия Борис, той не прави разлика между манастирски мишки и варненски тюлени и не знае, че когато навлезе навътре в далаверите ще стане опасен и излишен и тогава ще го пратят не за плитководни миди а за дълбоководни акули (със запушен шнорхел) . . . Амин.

.....НА ПЛОВДИВСКАТА ЕПАРХИЯ, ТАКЪВ И ИГУМЕНА ОТ СЪЩАТА ЕПАРХИЯ. НИТО НИКОЛАЙ ТРЯБВА ДА Е МИТРОПОЛИТ, НИТО БОРИС ИГУМЕН. ПРОМЯНА, ПРОМЯНА В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ТА ЦЪРКВАТА ДА Е СВЯТА И НЕПОРОЧНА, ДЪРЖАВАТА ДА Е ДЪРЖАВА , А НЕ ТОЗИ РАЗГРАДЕН ДВОР , НО ЗА ТОВА СЕ ИСКА НАРОД, ИСТИНСКИ НАРОД, КОЙТО ДА ОТСТОЯВА ПРАВАТА СИ , А НЕ ПОДЛИЗУРКИ И ПОДМАЗВАЧИ ЗА ЛИЧНО БЛАГОДЕНСТВИЕ.

Няма непорочна власт - нито църковна, нито светска. Много бих искал да ме оборите с примери...

и църквата ни такава (като държавата) ... дето се обърнеш все мутри и комунисти-доносници ....

и Бойкоборисовциииииии, амин

И аз не влизам след поведението на тези антихристи!

И къде е така наречения Патриарх?! Бог да прости Кирил Варненски, но ако той беше оглавил БПЦ - подобни изроди като този щяха да бъдат премахнати (каквото и да значи това)!

И е случайно, че и двамата писали писмата за издължаване вече не са на този свят!

Голямото крадене продължава!!!! Затова българина е атеист! Останалите мутри и чиновници се преструват, че де черкуват. Да ти стане жал за излъганите бабички!!!

bravo!!!

Борис!Срам за църквата.Покровителят му Николай(масона)да си го вземе в митрополията и повече даже и в манастира да не се връща

Заради такива като него не влизам в църква когато има служба. Без църква, хората загубиха вярата си, а безвяра стигнахме до тук. Срам и позор от такива божии служители, хрантутници и чревоугодници. За този няма нищо свято, а още по-малко пък служи на бог и та хората!! Вън от църквата на всички като него! Дано бог го осъди!!!

Църквата е храм Божи а не на черните раса. Без значение дали има служба или не можеш да влезеш вътре и да отдадеш почита си към Бог. Не е задължително да оставиш лепта която отива в повечето случаи за угода не Бог а за угода неговите слуги в черни раса.

Аз за това станах мюсюлманин.Ама на имамите им държат сметка(даже раздават пари на вярващите) защо имат пари и се води дело, а за килимявките се мълчи.Кви са тия двойни аршини.

Колко сме били тъпи!!!Едва сега разбрах защо се появи и т.н. алтернативен синод!!Те се биели,боже за паричките на миряните!!!А аз простия човечец си мислех,че беше за ВЯРАТА!!!

d4

Не се чудете. Каквато държавата, такава и църквата. Сборище от корумпирани прелюбодейци. Анатема за всички!!

Каква е тази сума?!?! 500000?!?!

Малка част от приходите на манастира. Направи си сметка колко са общите приходи. А иначе скъпите ни управляващи ги освободиха от данаци.

Алчни фарисеи, меки китки, доносници и какви ли не още окаяни грешници, инфилтрирани от ДС още по "бай-тошово време", петнят светото име на Българската Православна Църква! Отшелничество и покаяние за вас, рожби ехиднини, за да се върне вярата и доверието на народа в БПЦ !

И игумените и Синода и изобщо всички тия мазни килимявки са си най-откровени развратници,сребролюбци, голяма част педофили и гейове, бахти и църквата.

Е, КАК ЧОВЕК ДА НЕ СТАНЕ АТЕИСТ?!?! ОТИВАМ МИНАЛИЯ МЕСЕЦ ДА СИ КУПЯ СВЕЩИ В РАЗГРАДСКАТА ЦЪРКВА СВ. НИКОЛАЙ... ТЕ ПАРАФИНОВИ И ОТВРАТИТЕЛНИ, НО СКЪПИ...

popov

Чадо, захвани да гледаш пчели та да има и восъчни свещи!

popov

Вярно, че не е от небето, а от народа. Защо обаче не беше поне от средностатистическия модел българин!Колкото и да протестират хората Светият Синод има богат арсенал от чортовски методи и като нищо ще го сложат за онбашия на варненската епархия.

Не гИ е превеждАл,що гИ е опапАл! :-) А май разправяха ,че Христос бил изгонил търговците от храма?!

Вишият клир е ПРОПАДНАЛА работа.Всички от 120кг. нагоре няма святост и смиреност...само интриги ... алчност...лукс...запой..и блудства!Щом БОЖИИТЕ слуги нямат почит и свян що се сърдят на миряните?

тоя не за духовно лице(Игумен) ами за човек не става камоли за виш духовник(митрополит). Повече прилча на м....а отколкото на духовник,а и държаннието му е такова. Ако беше човек на място щеше да каже още март 2012г. Съгрешихме че сме забавилиотчета ето отчета за приходите и разходите на манастира за подопечната ми Пловдивската семинария. Както в държавата така и вцърквата трябва да се нормализират нещата.

Това не е ли същият, срещу когото момиче беше подало сигнал, че я е преследвал в манастира?

Той само искал да и опрости греховете. :)

На варненци им е "тръгнало" на мУтрополити с луксозни лимузини. Синодът да отмени избора. В Българската православна църква има много по-достойни епископи - Наум, Йоан, Григорий, Тихон...

за всяко прасе идва коледа

Дано и за тая свиня на снимката !

Не е тайна за никой в Баткун където Пловдивския Николай и Борис си правят запоите в "манастира"!!! Наглоста на Николай стигна до там че продава свещи от парафин "произведени" незнайно каде????!!

тоя ''игумен'' май не спазва нито една от божите заповеди

Т'ва снимка на дявола от Хелоуин ли е? Голям Trick or Treat ще да е паднал...

които изнасяте и резилите Божият човек, той не е грешен, трябвали са му, за да има стандарт на живот според статистическите данни по 1000лв. на човек за 1 месец, него и господ го пази, не яде миди и раци от морето, скромен човечец, дай Боже всекиму, амин....

Да ма прощава господ ама като му гледам физиономията явно е привърженик на тънки мезета и лукави питиета

И на засукани булки може би... ;)

Държавата може да фалира, но църквата никога. В тия брадати измамници не е останало нищо христянско. Отвратен съм от цялото им съсловие. Добре че има още хора като отец Иван, та отсрамват тия безбожници.

комунистите били горили църкви и тнт .... като гледам днешните попове започвам наистина да се чудя дали не се били прави ... но проблема не е сградата а паплачта която се прави на духовници...

вижте това и преценете: link

Анатема!

Соросоиди клеветят честния човечец.

Сега вече решението на Експертното Правителство да освободи от данъци Църквата и Мюфтийството е съвсем разбираемо! Миличките са умрели от глад...! Отделно трябва да им се извиним, че само преди 24 години Партията ги беше обявила за Морален разпад на Партиеца!

"Игумена глава", дет' се вика....