“Обзървър”: Затоплянето застрашава милиони хора с глад

Милиони хора в Африка и Азия може да станат мизерстващи, след като цените на основните храни се увеличат двойно до 2050 г. Това се предвижда в резултат на екстремни температури, наводнения и засушавания, които ще променят земеделието по света.

Обратно в новината

Коментари - “Обзървър”: Затоплянето застрашава милиони хора с глад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започнах да гледам Game of Thrones. (Отдавна ме бутаха. Грешах че отлагах.) ... Дискутираме с Добри Приятели. Казват - имало месец-два до започването.

тази година козите родиха по 4 козлета.1 годно и по три келяви.Тази година хищниците не гладуваха.До есента оцеля само здравото козле.Щом това е нормално за всички живи организми на тази планета, с какво човека е по-различен?

С това, че келявите оцеляват. Напоследък даже са с еволюционно предимство.

Само не разбрах кои са "те"! Неудачниците мислят по такъв начин и им се иска да оправдаят живота си с подобни теории! Каквото и да стане, всеки трябва да намери сили да се бори, да се справи с обстоятелствата и да оцелее!

Важно е само ти да оцелееш - вижда се, събрал си всичката мъдрост на света!

Хайде сега да се съберем в Киото, че отдавна не сме се събирали, да разпределим газовете, да вдигнем цената и готовооо! Да увеличим зелената енергия с предимство, а ама аз произвеждам инсталациите, нищо, нищо, ще си платите! Важното е да спрем затоплянето и да спасим милиардна Африка и три милиардна Азия!

Еми не става,,,, много станахме на тази земя. Почва се явно с по-бедните , маймуни и по скапания климат

Защо населението трябва да става 9 милиарда, защо не стане 5 до 2050г.? Ако се върви така до 2100г. трябва да е 12-12 милиарда. Откъде тия ресурси? Грешна стратегия!

Кажи го на африканци и азиатци - хем нямат ресурси, хем се плодят!

Каква е тази новина?! В природата действат естествени закони, които автоматично влизат в действие при нарушаване на равновесието. За какво си скубете косите. Пак някой иска да припечели на гърба на раята? Както с озоновата дупка, за която отдава е забравено. В случая се налага естественият въпрос: като не можем да се изхранваме , защо се плодим и множим. Ако един нормален човек вижда, че не може да изхранва семейство, просто не го създава. Стига с тези медийни облъчвания и манипулации!

Споко бе - нали не скубят твоите перчеми! Това най-те притеснява - не разни африканци и азиатци!

Не затоплянето застрашава хората, а некадърността, мързела и хора като фантазьора Костов, кукловода Доган и неговата кукла на конци Станишев!

Да се приключва с човечеството и толкова. Само си представете каква идилия ще настане в природата. Няма да има повече замърсители, няма да има повече войни, няма да има политици, няма да им един тон грозни и гадни човешки черти и качества. Но най-вече няма да ги има българските политически партии, от които ми се повръща вече.

Цикайте минуси, господа, цъкайте. Ама на кой му пука за вашите минуси? Един астероид, едно по-силно слънчево изригване или някакво друго природно явление и човечеството си заминава. Една от грешките на хората е да се мислят за нещо повече, а те от гледна точка на природата не са и микроби дури, по-скоро нещо от рода на едноклетъчните. Природата пръдва и едноклетъчните ги няма.

Една част от нещата са верни - че населението се е увеличило прекомерно, започва да тежи на Земята и тя, Земята, си намира начини за естествен подбор. Учените искат естествено и пари да си правят изследванията. Нали ако кажат, че това са нормални природни процеси, никой няма да им дава пари?! Трябва да има заплаха, голяма заплаха, страх и прочие, за да даваш пари без да ги броиш. Не е вярно, че има начини да се опази населението. До 50-60 години то ще се стопи със поне 1-2 милиарда. Никой учен, пък бил той и Айнщайн, не може да спре природните процеси. Може само да ги изучава!

Струва ми се че засега тенденцията е твърдо към увеличаване на населението. Плюс - страхотно-Полярен негов Профил.... За решаването на който Проблем - комай Вече тръгнаха Някои Хора. (чрез crowdfunding и Тотална Прозрачност от най-Горе до Най-долу)

Проблема е в хората - че трабва да им припари, за да се размърдат! Иначе дават пари за всякакви глупости! И с какво те заплашиха, та купи поредния телефон?

коя партия има конкретно намерение да задължи зърнарите да преработват и изнасят готов продукт или полуфабрикат като процент от производство? тази мярка е крайно необходима!

Ако си мислите, че ефекта от глобалното затопляне е.... по-топло лято, жестоко се лъжете! Глобалното затопляне топи ледници -->променя се соленноста на океаните --> променят се океанските течения като Гълфстрийма --> повече бури и дъжд и сняг! Това са последиците!!!

Исках да кажа "солеността".

Проблема е че растенията и животинските видове не могат толкова бързо да се приспособят,когато сезонните климатични модели се променят толкова драсти4но. И тогава ще настъпи големия глад.

Тази логика най-много ми харесва - понеже е по-топло, затова е по-студено! Т.е. каквото и да е времето парите за пседвоизследвания на псведоеколозите си вървят.

Мизантроп

Отваряш гугълмапса и гледаш - Британските острови са на ширината на Канада. Шотландия е на ширината на Гренландия. На едното място има мъгла и дъжд, на другото - снегове и вечни ледове. Няма никаква логика... за тебе.

Не мога да ги разбера това, учените... Тъпи хора, маматамустара... Дебели книги четат, сложни уравнения смятат, сума ти техника нацвъкали... И що - само да дрънкат глупости за некво си там затопляне. А е толкоз просто и лесно - идваш тъдява, четеш гениите у дир-а и за 10 минути всичко ти се изяснява на цената на най-прост интернет!

Така е, Мизантропе.... За съжаление...

Учените драги, са силно зависими от финансирането, което получават. А то идва най-вече от големи фондации, зад които стоят политически интереси, а зад тях пък - икономически. Това финансиране, дето идва от държавните бюджети (дори и в развитите държави) е много мижаво и всички искат да вземат от онова другото - от фондациите. Е да, ама там трябва да се отчетат - да използват данните, които са получили за да направят изводите, които им е намекнато, че трябва да направят. Щото иначе пари повече няма да видят. А на една университетска заплата не се живее - като гледаш колко взимат другите за 1/3 от твоето образование. Не говоря за БГ. За съжаление е така - в тоя бизнес съм от години и знам. Данните за глобалното затопляне са силно манипулирани и избирателно представяни. Това е.

Браво ! -------- Хвърлете ако обичате поглед към The Deniers. Има и айнщайнци, и мановци, и жанадарки, и моровци, и уатци... Дървосекачи от Класа.

Мизантроп

Даа... И аз чета Майкъл Крайтън. Ама и гледам през прозореца.

На лъжата краката са къси!

Какво затопляне? Още ли има хора да вярват в детската приказка за Глобалното Затъпяване?

Що, бе? Глобално ЗАТОПЛЯНЕ изглежда като да има, но пък има и спорове - колко точно и по какви причини - естествени или изкуствени. Ама виж глобалното ЗАТЪПЯВАНЕ си е неоспорим факт.

Хляб или свинец ! ---------- Гладът Е Доказано-Недобър съветник. И с и без кавички. ... Сегашният слънчев цикъл едва-ли има влияние върху Профила на населението в/от тези райони. Който Е доказано Полярен (между хронично-гладни и движещи-се с коли над 100К наследствени нищоиманяци) - А Най-притеснителното Е че у Нас Е Идентичен.

Монсанто ще ги оправи ...

Станаха банални с тая лъжа за глобалното затопляне... И на децата стана ясно, че такова нещо няма. Номера е да се вдигат цените, да се произвеждат все повече храни с ГМО ( за да изхранваме гладуващите, разбираш ли) и да увеличаваме печалбите. Ако големите западно-европейси и американски корпорации просто си разкарат задника от Азия и Африка и спрат да им ограбват ресурсите и храните хората там ще си живеят чудесно! Както са го правили векове наред, преди да дойдат да ги "цивилизоват".

Абе не е баш така - сушавите периоди се удължават, пустинята заема все повече територии. А за чудесния живот в Африка и Азия - чети историята на самите народи - там няма само райски приказки!

За да твърдиш, че сушавите периоди се увеличават, трябва да имаш сериозни данни за стотици и хиляди години назад - не за 200-300, отколкото има. А пустините се увеличават наистина и не само в Африка, а и в БГ - сече се безконтролно и не се залесява. Но това е поправимо с подходящи закони и нормативни уредби.

Тъкмо малко ще намалее населението...

вие още ли си мислите че някой вярва в тезата за глобално затопляне,...такова просто няма има претекст да се отделят и крадат пари ,...филантропи измислени никой не ви вярва вече в глупостите представени като наука,затопляне ...НЯМААААА

Не е нужно да им вярваш - просто трябва да си живял по-дълго за да разбереш, че климата наистина се променя. Човек винаги бяга от отговорност и търси други виновници!

Таратанци затопляне.На Чукотка пада все повече сняг,лятото е дъждовно и идва все по-късно.