ДКЕВР не иска суматоха с отнемането на лицензи

Най-рано до два месеца, тоест до средата на юни, ДКЕВР ще вземе своето окончателно решение дали да бъде отнет лицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. На 16 април ДКЕВР ще разгледа въпроса за лиценза.

Обратно в новината

Коментари - ДКЕВР не иска суматоха с отнемането на лицензи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този път народа ще излезе с тоягите. Искат да пе4еляйт време докато минат изборите.

тази дали има необходимата диплома - говори като предишната "Калинка". И нищо не се говори за отпадане на монополите и за свободен избор на доставчик на енергия. Мобилните оператори, кабелните ТВ се справиха, а за енергията - просто искат да са си монополисти.

КОКАЛА Е СЛАДЪК. А ТАЗИ ДРУГАРКА СИ Е ДАЛА КНИЖКАТА / СПЕСТОВНАТА / НА МОНОПОЛИСТИТЕ...............

Уважаема госпожо Евгения Харитонова, Гледах Ваше изказване на 09.04.2013, ТВ Алфа, предаването "Държавата днес, 32мин:50сек-33:00мин, където като Предсетател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, Вие казахте дословно следните думи: "Аз ви казвам категорично, че във Вторник няма да отнемем на никого лицензията. Ще дойдат ЧЕЗ, ще кажат техните си неща. Ние ще им зададем някои въпроси. Имаме допълнителни въпроси." Бихте ли обяснили съвсем официално значението и смисълът на това изказване? В първия момент си помислих, че с други думи ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКЪВ РУШВЕТ да им запазите далаверките!? Госпожо Харитонова, Когато един орган защитава престъпниците, а в случая монополист, действащ като организирана престъпна група, той наказва милионите граждани-жертви! Когато висшестоящ орган толерира закононарушенията, той насърчава разрастването на престъпността. Ескалацията на напрежението, която ще създадете, ще доведе до задълбочаване на политическата и икономическа нестабилност в региона. 9 милиона Българи в страната и чужбина, както и милиони европейски граждани, имащи допирни точки с България, общ бизнес, инвестиции, ще бъдат страшно разочаровани и отвратени от ширещата се престъпност закриляна и покровителствана от високи държавни органи. Такова действие ще отекне като рязък шамар, не само в границите на България, но и в границите на целия Европейски съюз, където сме приети, макар и като крайпътна цивилизация с предназначение да бъдем дойната крава източвана с милиарди ежегодишно. Какво ще стане, ако тези милиарди бъдат застрашени и тези финансови потоци рухнат, заради някакви червеи наречени ЧЕЗ? А това ще стане, защото истината не може да бъде скривана вечно. Истината може да бъде манипулирана, също както и електронните електромери, но следите остават! Чалга дискотеките притъпяват сетивата на много подрастващи, но за сметка на това изострят изключително силно сетивата на други юноши.

Госпожа Харитонова, Приложено съм Ви изпратил доказателства за стотици закононарушения на ЧЕЗ само по един единствен казус! Всъщност два казуса. Обаче казусите огласявани ежедневно в медиите не са единични, а са вече масови. Над 150 ХИЛЯДИ "казуси" излязоха на улиците в най-студените уикенди да протестират срещу Мафията! От Вас зависи, дали ще се превърнете в национален герой или ще се превърнете в поредната продала се отрепка и придатък на мафията. Госпожо Харитонова, От Вас се иска съвсем незначително усилие. Законът е на Ваша страна. Законите посочват ясно кой е престъпника. Това не сме ние, Данъкоплатците на Република България. Не ние крадем електромерите на милиони домакинства! Ние не надписваме сметките си, чрез методично манипулиране на електромерите в полза на ЧЕЗ/ЕВН/ЕнергоПро! Ако Вие не изпълните започнатите Решения от 19.02.2013 г., а ги отмените, ще се превърнете в Съучастник на тази Престъпност! Като такъв бих могъл от Вас лично да изискам финансовите компенсации, които ЧЕЗ ни дължат за нанесените щети, стрес, материални и нематериални вреди в размер на над 30 хиляди лева? Съгласна ли сте да се разплатите с нас вместо ЧЕЗ и сама да ни възстановите незаконно изключеното елек трозахранване по партидата? И не само с мен, а и с милиони като мен. Защото ние ще изискаме своето си в името на Правдата и в името на Държавността! Уважаема госпожо Харитонова, Призовавам Ви да спазите Законността и според законните актове да отнемете лицензите на ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ Електро. Така няма да попаднете под отговорност според Закона за държавния служител и Закона за отговорността на държавата. Приложено Ви изпращам и моите Възражения против десетките закононарушения на ЧЕЗ, където съм описал конкретно кой Закони и членове престъпват и съставите на кои престъпления осъществиха в нашите казуси. Съставете нужните допълнителни Актове на тази основа и се издигнете високо в очите на милиони Български и Европейски граждани!

Какви са тези ЕРПта,ДКЕВР и останали поставени мафиотски фирми,които само правят всичко възможно да им пълним гушите.Преди нямаше тези монополи и нещата вървяха добре.Интересен е и друг факт,че от ЕС пристигна някакъв швепс,но не за добро,а май той принуди фирмите да увеличат тока,че много дълго се задържа тази държава България,а трябваше вече да я няма.

Като не си платиш дивидента на РЕПУПЛИКА БЪЛГАРИЯ, за минали години, за какви ЗАКОНИ искат ЕРП -та. Те са за незабавно прибиране в затвора. Само ЧЕЗ около 200 милиона лева без лихвите?!?!?!?!

Алооо, Харитонова, не си припявай "Как ми пееш Пенкеле...", защото така както си я подкарала и не те е грижа, може да ти изгори по гъза много скоро! А бе, не си правете сметките, че скоро няма нито една от тях да ви излезе, а ще се чудите в коя миша дупка да се скриете! И да помниш едно, ти и твоите авери от ЕРП-та, - С ГЛАДЕН, БЕДЕН И ОСВИРЕПЯЛ НАРОД , трудно ще излезнете от ситуацията, която предстои! Вашите курвенски номера вече не вървят, народа ще ви смете!

Ако и комисиата на Е.К. като Харитонова ни баламосва по добре да не идва. Аиде нов бардак със стари................

Абе ке се тепаме.

ДКЕВР не иска суматоха с отнемане на лицензи, ДКЕВР иска високи заплати и възможно най-висок % комисиони!

Харитонова нещо ме самнява. Има далавери ВЪНКА

ЦИТАТ:"Всички енергийни дружества са поискали увеличение на цената на електроенергията, като централите са заявили желание за покачване с около 1520 на сто, " На това му се казва империята (разбирай енергийната мафия) отвръща на удара!

Ако от 1 юли токът не поевтинее , камо ли да поскъпва , ще стане страшно за някои !!!

Не ме нервирайте, защото ще се развеселя със снайпера и ще ви накарам лично да ми покажете как ще си занесете милиардите подкупи с ремаркето на катафалката към оня свят!

май някой се шегува доста страшно с народа!

Видя се че има извършени нарушения от страна на ЕРП с възлагане на поръчки на свързани фирми, неплащане на дивидент на държавата, неспазване на процедурата за обществени поръчки Това е основание за връщане на старата цена от месец юли 2012 година тъй като се вижда че разходите са били завишени и не е трябвало да бъдат одобрявани от ДКЕВР след като е налице такава голяма печалба в края на периода значи цената на тока е прекалено висока - гарантира печалба на ЕРП и същевременно бедност и мизерия на потребителите

Този крокодил на снимката да не зее много,всички разбрахме,че не са виновни ЕРП тата,а са виновни алчните държавни чиновници,които биха продали и майка си за някой лев,както и енергийната мафия.Не вкарат ли тези боклуци по затворите ни очаква следваща зима с протести и дебели тояги

Вие, госпожо, гледайте да не изригне една още по-голяма суматоха, ако ДКЕВР вземе, че по политически причини не отнеме лиценза, ако проверката е показала, че той е за отнемане. Че тогава ще видите "котка боб яде ли и кон на гърба си пада ли" (както беше казал един друг форумец преди време).

Айде,народе-гласувай за ГЕРБ,и ще получиш удължаване на живота на ДКЕВР;Гласувай за БКП-ще получиш мафията''Белене'';гласувай ,народе български,гласувай за същата смрад,която те управлява години наред.

Тази жена,да е жива и здрава,но много прилича на една друга жена,която работеше в пропагандния отдел на цк на бкп...преди 89г.

Тези нахалници ,ще ни докарат да гражданска война много преди изборите ,ако не спрят с шикалкавенето си!

не мога да разбера защо им трябва такъв дълъг срок: в тази комисия са един куп хора, проблемът не е от днес, получават тлъсти заплати и не е зле да работят яко за тях, че иначе пак ще има служебен кабинет...

Защото все още няма окачен на някой клон за несвършена работа.Те се чувстват безнаказани до момента в който направят голям гаф който става публично достояние.Тогава или бягат като ужилени,или ги изритват показно за да се утоли тълпата.През това време получават тлъсти заплати,за нощоправене

Можеше да кажеш че до 1 година ще вземете решение, комунистка смотана!!!

Нещо си се объркал, герберасте! Точно тази си е чиста герберка!

не е учудващо усукването на човек, политически поне обвързан с герберастията. Само да стане така Бойко да бяга отново разплакан, когато хората отново им обяснят, че става дума да хрантутят ДКВЕР-ските тарикати, а да изгонят колонизаторите заради, които милиарди левове изтичат в чужбина и хората тук не получават нито закрива, нито медицинска помощ, нито образование, че повече от половината Бг-деца мизерстват...

Абе как можаха баш този бабишкер да назначат - участвала като заместник във всички далавери на предишния ДКЕВР. Тая предната, дето беше с продажбата на цигари беше 1000 пъти по-добре. Тая е по-зле и от Семерджиев, един от най-лошите избори. Явно тази е отмъщението на ГЕРБ заради протестите.

ДКЕВР до се преименува на ДЕКАСИБРЕ,защото никакви ги няма и никаква полза няма от тях.Само предизвикват суматоха сред населението.

Не ми пука какво иска ДКЕВР, важно е какво искаме ние - платците!!!! Трябва да е пито-платено, а не само платено!

ТЪРПЕНИЕТО НИ Е ИЗЧЕРПАНО, ВСИЧКИ ОПРАВДАНИЯ ЗА НЕОБХОДИМО УВЕЛИЧЕНИЕ СА НЕОСНОВАТЕЛНИ, ЗАТВОРЕТЕ ГИ ТЕЗИ МИНИ-ИНАЧЕ ЩЕ ОМЕТЕМЕ ВСИЧКИ!!!!!!!!!!!!

Едните искали увеличение на тока с 20%, другите искали увеличение на цената на въглищата. Тяхната работа е да искат, а вашата (на ДКВР) е да им кажете, сори, не става.

ДКЕВР и Дкевр-четата не знаят на кой господ да се молят. Само ни заливат с измислените си и некомпетентни простотии.

Бавно, бавно ще се разкриват нарушения, ще се съобщават факти, ще се разказва какво евентуално ще се прави, но виж- бонусите се гласуват бързо, както и увеличения на дупетатските заплати- със задна дата, а ние ще плащаме сметките като поповете на цената на тока, доставяна от Марс.

кой я назначи тази тъпа овца на този пос ,аман от прости и корумпирани ....къде са можещите и знаещите хора ,какво искат пак да ни внушат - че цената на тока е нормална или даже и ниска

кой я назначи тази тъпа овца на този пос ,аман от прости и корумпирани ....къде са можещите и знаещите хора ,какво искат пак да ни внушат - че цената на тока е нормална или даже и ниска

Тая бабишкера са я стиснали едни другари и вече ДКЕВР е отново в служба на монополите. Само ми е чудно, хората дали да не се насочат да гласуват за кретените от Атака, които ще ни друснат един комунизъм и биха избили и затворили 2-3000 лешояди като тая бабишкера!

Ей хора, ще вкарате страната в излишни разходи за съдилища с това отнемане на лиценза! ЧЕЗ ще наемат някой мастит адвокат и може и да загубите. Постъпете хитро: 1. Лицензирайте нов Енергиен оператор, държавен, и дайте възможност на хората да си смеят доставчика! Така хем ще създадете конкуренция в бранша, хем ще намалите ефекта от евентуално отнемане на лиценза на ЧЕЗ. 2. Натиснете ЧЕЗ и ги глобявайте непрекъснат, за всяко доказано нарушение с максималната възможна глоба. Така или ще се откажат сами или ще започнат да работят като хората.

Г-жата какви пари е прилапала, че така се държи?!?! Има ли кой да разбере и да и плати за тези нейни нарушения?!?!

ИМАМ ДВА ВЪПРОСА: - ЗАЩО ТАЗИ ГОСПОЖА НЕ Е ПЕНСИОНЕР? - ЗАЩО ДКЕВР НЕ Е АНУЛИРАЛ ДО СЕГА ДОГОВОРИТЕ , СЛЕД КАТО Е ВИДЯЛ ТАКИВА НАРУШЕНИЯ? АКО НЕ МОГАТ ДА ОТГОВОРЯТ - ДА СЕ ЗАКРИЕ ТАЗИ ЛАПАЧЕСКА СТРУКТУРА!!!!

1. Щото БСП вдигна възрастта и въведе точкова система и пенсията стана мираж. 2.Щото ДКЕВР не е арбитраж

Костов въведе точковата система и увеличи възраста.

Ами в такъв случай няма нужда от ДКЕВР.Защо да им плащаме тлъстите заплати на тези крадци и некъдърници.То и с тях и без тях всичко което си пожелаят чуждите фирми го получават.

гражданско неподчинение ще ги управи всичките, и леви и десни. Не бива да се плащат сметките за електричество, за топлото и за водата.

Та дори и мутрите ще започнат да се договарят по между си, че трябва да започнат по цивилизован живот.

значи, ако спечелим, всичко ще остане как то сега.

По новините в 15 часа съобщиха че дружествата искали да се дигне тока с 20% но ДКЕВР казва с по малко. Тези си играят с ОГЪНЯ но на есен мисля че няма да им се размине.Народа ще ги измете както преди 20 години.

Честит празник на ГЕРБ,БСП и другите космонавти от енергетиката!

"Най-рано до два месеца"??? Ако можеше и да мислите...

"това е дълъг и важен процес"- "това е дълъг и вЛажен процес"- не тъпият регулатор, а държавата ще трябва да поеме случая и да изгони ЧЕЗ мафията. Слушайки госпожата Харитонова се питам- на кого служи тя всъщност. Нямаме си никакво национално достойнство.

TАЯ Е СЪЩИЯ КУКУМИЦИН, КАТО НЕ СТАВАШ ПОНЕ НЕ СИ ОТВАРЯЙ УСТАТА !

Значи големите крадци не трябва да се пипат, за да не става "суматоха". Деа и проскубаното бабе деа, няма ли някой който да може да върши работа, та това нищожество са сложили?

Ами разбира се, че ще трябва да се изчакат изборите и да се свери часовникът на ДКЕВР с мнението на новите управляващи. Те не са за да защитават потребителите, а само и единствено своите заплати. Защото бюрата за безработни ще ги очакват.

ЧЕЗ е най-апетитен . Да видиш къде е ключа на разбирането за "протестите".

Не е важно да им се вземе лиценза, а да платят част от сметката , която чака да се плаща от нас и децата ни. И ще бъде справедливо да участват, защото и те допринесоха. Даже техните поразии депърва ще ни доведат до нови разходи. Начини да си платят гяволъка има различни. Сами ще се оттеглят.

Не им трябваше ничие разрешение да го продадат, сега за да отнемат лиценза щели да искат разрешения и мнения...

Тази вече май е взела първите рушвети на новата си длъжност ?!,,,

Да не правим суматоха - ,,правилно мислите''. Дай да си разделим по няколко милиона, да си уредим познатите на добра заплата в енергийната система, да пуснем оше малко фотоволтаици които да работят по 32 часа в денонощие и междувременно от едната страна да влиза ток на 0,16лв а да го продаваме на пъти по голяма цена, да направим и някоя модернизацийка на някой и друг тец като приберем още поне няколко милиончета, да построим АЕЦ от която няма как да не успеем да отмъкнем милиарди, да правим безсмислено референдуми по които народа не е компетентен но все пак ще смъкнем някой и друг милион от държавата съвсем законно. То сметките има кой да ги плаща - пак народа! Нека не се заблуждаваме - както минат изборите и цените ще ударят фантастични цифри за ток, за горива. За безработицата да не говорим - икономиката на страната успешно бе срината от няколко поредни правителства. Ще падне голямо купуване на гласове - след якото крадене има средства за това! И реално на власт ще дойдат тези които най-много са откраднали! Пак ще ни управлява мафията!