Новият председател на БАН съобщи за финансови злоупотреби в НИМХ

Акад. Стефан Воденичаров беше избран за председател за Българската академия на науките за следващите четири години. Той веднага съобщи за финансови злоупотреби в института по метеорология, извършени още преди три години.

Обратно в новината

Коментари - Новият председател на БАН съобщи за финансови злоупотреби в НИМХ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И отново за ПРа на БАН: "...От пресцентъра на БАН съобщиха, че ... злоупотребата е за над 200 000 долара..." Някой гнусно лъже!!! Всъщност ЦЯЛАТА сделка е за 190К долара (вж БНТ, Открито - 5 декември 2012: Нова далавера в институт на БАН) и при нея, въпросните камиончета все пак СА доставени! Друг е въпроса, че тази сдела е върховна глупост, но е била изгодна за директора... . Откраднал е човека 20К долара в рамките на две години... . Че кой "уважаващ" себе си управник не го прави днеска в БГ??? Това е само за закуска на ББ и ЦЦ... .

Честито на акад. Воденичарав, смятам, че ще направи много за академията. За тези които си бърборят без да го познават - ще кажа, че Института по металознание на които тои е директор е наи развиващият се институт за последните 10 години. И преопъчвам на акад. Воденичаров да започне реформатра първо с PR-a на БАН. В медиите не присъстват никъде постиженията на БАН - а има много постивения.

"...да започне реформатра първо с PR-a на БАН..." Това, с PR-а е безкрайно важно!!! Особенно днес, и особенно заради Дянков и калинките му... . За съжаление, не вярвам да стане (поне не и в необходимата днес, за БГ степен;). Нормално, учените не са хора, които се хвалят. Тяхната работа априори е публича, но само за тези, които се интересуват и могат да я разберат.

не е лошо да се разшетата и по хуманитарните институти. Там много проекти и пари няма ама и там се намират тарикати.

A той спази ли процедурата, като подаваше проект във Фонда. Дойде на власт и започна да разчиства сметки с тези, които бяха против него. М.оше.н.ник!

Между другото, защо не казват, че в БАН работят офицери на ДС все още.

Напротив, имаше две опции - да се избере и да не се избере. Понеже не сте запознат, ще се доизкажа. Има кръгове в БАН, при това далеч не от "старци", които имаха интерес безвластието да продължи, т. е. да не се избере председател. Както виждате, почти успяха с плана си да бламират избора. За щастие, това не се случи и има надежда за БАН.

Не зная колко от пишещите знаят изобщо кой е акад.Воденичаров но драскат-направете си труда и прочетете какво е постигнал човека до сега.........или има много обидени от това самозванци

Тъжна новина! 10 години назад!

Защо?! Впрочем, преди 10-ина години БАН е била в много по-добро положение. Ще бъде добре, ако се стигне дори до това предишно ниво с новия председател.

Какъв е ЕФЕКТА от инвестирането в БАН на 100 МИЛИОНА всяка година??? Какъв е ефекта за бюджета от последните 10 години. Ако я нямаше БАН, щяхме да имаме 1 милиард. Увеличете пенсиите с 50 лева!

Точно с това изказване се разбра колко е коефицента ти-около този на черната Златка

КРИЗА Е! СВЕТОВНА! Закрийте БАН, СПЕСТЕТЕ 100 МИЛИОНА! КАКВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ СЪС 100 МИЛИОНА???

Спестете парите за БАН и ги дайте на олигарсите или си ги раздайте за премии на чиновниците-колкото по-глупав народ толкова по-лесно се управлява-само Златки и силиконки ни трябват и........сръбско с лук!!!

В действителност са много по-малко от 100 милиона, но има нещо рационално в разсъжданията Ви. Въпреки, че работя в БАН, наистина смятам, че в този си вид тя не би трябвало да съществува. Но, ако се прецени, че трябва да се "закрие", то същата участ, при това в много по-голяма степен, заслужават 95% от ВУЗ в България. Там нещата са още по-зле откъм наука, студентите завършват като дипломирани дебили, които са по-скоро опасни за обществото, отколкото полезни, с придобитите си знания. Или по-точно - "незнания".

Нали има подкрепата на Игнатов, и на Станишев- бе събрал подписи в подкрепа на референдума.

Е тоя охлюв ли намериха?? Проблемът с ФНИ според него бил в малкото пари.... ТЪПАНАР!!

А защо не си поместите снимката вие за да видим какъв плужек сте след като обиждате другите-селяни в повече!!!!!!!!

Един от основните проблеми наистина са малкото, много малкото пари. Няма нищо нередно в това твърдение.

Сега все ден, всеки час, навсякде има матрял!

A как спечели? Както проектът му във Фонда през 2008-2009? Да няма подмяна на гласовете?

Тези 57 защо са гласували тайно-нека да знаем имената им, за да има кой да поеме отговорността за това, което предстои, а то ще е Средновековие.

Много сте компетентен за Средновековието явно. Аз лично много уважавам този период от човешката история. За съжаление, не очаквам неговата реконструкция, дори на ниво БАН.

57 човека в Общото събрание, 3 - ма от тях да не са гласували, нямаше да го изберат! Това е началото на края!

Според мен е краят на началото. Има избран председател и това засега е най-важното. Инженер е, а това вече е нещо само по себе си. Със сигурност ще има по-добри практически умения и възгледи.

Напускайте академията!