Затвор за богати без здравни вноски, за бедни - не

stat
09:37  |  14 октомври 2010 | Политика / Автор Надежда Христова /  
Стефан Константинов заяви, че трябва да има ясен регламент Стефан Константинов заяви, че трябва да има ясен регламент
Сн.: БГНЕС

Ако един богат бизнесмен е забравил да си внесе осигуровките, да - затвор, но ако човекът е беден и няма доходи и затова не е платил здравната си осигуровка, за него - не.
Това заяви в интервю по bTV министърът на здравеопазването Стефан Константинов, цитиран от "Фокус".

За наказателна отговорност за неплащане на здравни осигуровки се обяви неотдавна и премиерът Бойко Борисов.

Той допълни, че първо трябва да е ясно кои хора не си плащат здравната осигуровка.
По отношение на това дали ще плащаме за преглед при специалист министърът заяви, че това е една идея да се легализират някои неща, които в момента са практика.
„Аз я поставих за обсъждане и вместо талон, да си доплащаме някаква сума и хората да ходят свободно, но с много ясен регламент, защото сега има вариант, при който хората си плащат здравни осигуровки, а направленията свършват, т.е. тази форма на регулация някъде издиша”, добави Константинов.

"Държавата ни е бедна, парите са малко, но трябва да е ясно на хората, когато отидат на лекар, че ще трябва да плащат някои консумативи, каза още министърът, цитиран от БГНЕС и допълни, че качеството струва пари.

"Нашето здравеопазване няма как да се сравни с това във Франция и Германия, аз просто искам да има ред, искам хората да знаят къде мога да се лекуват без пари", добави Стефан Константинов.
Последно в Политика


Има ли шанс за Македония?

Македонският президент Георге Иванов очаква България да подкрепи незабавно започване на преговори за членство на Македония в Европейския съюз.