Затвор за богати без здравни вноски, за бедни - не

Ако един богат бизнесмен е забравил да си внесе осигуровките, да - затвор, но ако човекът е беден и няма доходи и затова не е платил здравната си осигуровка, за него - не.

Обратно в новината

Коментари - Затвор за богати без здравни вноски, за бедни - не | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно как ще определят кой е беден и кой богат.

Какво вършат тези представители в Швеция, от Хелзинкски комитет ли са, от що ли...На държавна ясла ли? И в работно време правят партий, движения, опитват се да жонглират и манипулират! Законно ли е това, да проверят компетентните органи! Много е конфортно така - с чужда пита-майчин помен!Или така са свикнали-от времето на колективната безотговорност!?

а спред европеиското законодателство,никои не може да ме задължи да ползвам стока или услуга !

Дискриминация!

С ТОЗИ ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ СТЕ ОБРЕЧЕНИ. Няма държава, защото няма сигурност - сегурност за здраве, сигурност за работа, сигурност за това, че утре ще те има. ЖИВЕЕМ В ДЖУНГЛА С ЕДИН ЕДИНСТВЕН ЗАКОН - ПРАВОТО Е НА ПО СИЛНИЯ. Това, че правителството Борисов обяви война на всички нормални българи е безспорен факт. Това, че бяха окрадени здравните и пенсионни фондове също. ТОВА, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СА ПЛАЩАЛИ И НОСИЛИ ДАНЪЧНАТА И ПЕНСИОННА ТЕЖЕСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я НОСЯТ ЗА СМЕТКА НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И РАЗНИ ПРИОБЩАВАНИ МАЛЦИНСТВЕНИ ГРУПИ СЪЩО Е ФАКТ. Системата се самоизяжда господа управляващи. Вие не създавате , вие унищожавате в името на някакви пари. ИДВА ВИДОВ ДЕН. Кукловодите на цирка са решили да ви сменят с този, който вчера извадиха от ареста. Това е алтернативата на Първанов. Той добре си изигра играта. Вие Борисов загубихте. Този път ще е с много на нула. ВЕРВАЙ МИ !!!

Изобщо не ни е бедна държавата, смотльо смотан! Я виж Мургина, Арсенова, Цв. Бориславова какви кинти имат и какви палати НАП намира! Аз също не бих си плащал смотаните Ви осигуровки, щом не мога да ползвам услугите безплатно! По-добре да си плащам на място, но тогава няма да можете да ми краднете парите от вноските, мафиоти смотани!

Няма да се наложи. Тогава вече няма да има училища....

Пенсионер съм с 46год.ефективен трудов стаж,продължавам да ра- ботя и да плащам осигурителни вноски,жена ми също.Потребители на мед.обслужване сме двама и сме солидарно равни с двама ци- гани,които нищо не плащат,полу- чават социални помощи,здравно обслужване,безплатни дърва и др. и имат примерно 14 деца. Няма социална система , която да издържи. Политиците трябва да разберат:Не се ли осигури висока заетост включително и на цигани- те държавата ще фалира.

да бе да така ще стане кои ви вярва

Вече пиша за N-ти път по форумите и ми омръзна,но все пак Г-н Министре,махнете разните там потребителски такси-при личен лекар,такса боцкане и подобни простотии.Личните лекари почти не издават касови бонове.Я се опитайте да я премахнете и какъв вой ще се вдигне!И от нова година пенсионерите пак ще плащат 2,40лв.Предполагам знаете че няма здрав пенсионер,и всички плащат прескъпите лекарства в Б-я,а ми сега потребителска такса в пълен размер.А и минималната заплата ще расте,а съответно и потреб.такса и не дай си Боже да ти се наложи да отиде няколко пъти на лекар през месеца.С тъпите закони бедните хорица се лишават от храна за да отидат на лекар. А по отношение на ромите нещата са ясни-за тях държавата е майка,а за останалите/изключвам само богатите българи/мащеха!!!

Има хора които плащат 2 пъти осигуровки? Работят в 2 фирми. Това нормално ли е?

Какво значение има в колко фирми работите? Има максимален осигурителен доход/в момента 2000лв./ пък Вие ако искате работете и в 4 фирми за по 500лв. Друг е въпросът какво получавате срещу осигуровката си...

А, така, какъв е тоя комунизъм!?!? А къде ще е границата богат-беден, обикновен-необикновен?

Според конституцията, задравното и социалното осигуряване са ПРАВА, т.е. всеки гражданин би трябвало да има право сам да избира дали да ползва тези права, или не.

Г-Н МИНИСТЪР, Само за нередовни платци ли ще има затвор??? АМИ ЗА ТЕЗИ КОИТО ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА ЗАТВОР ЩЕ ИМА ЛИ??? За 2010 година в НДОК постъпват 2,57 млрд. лв. а от тях за здраве отиват само някакви жалки 65 милиона !!!!! Къде са останалите пари които плащаме за здраве г-н Министър ???? Защо резервите на касата които трябва да служат на здравната система служат за подкрепа на издънения бюджет на правителството ви????? КАСАТА ИМА МИЛИАРДИ ПАЛЯЧО, НО ТЕЗИ МИЛИАРДИ НЕ СЕ ПОЛЗВАТ ЗА ТОВА ЗА КОЕТО НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИТЕ СИ ОСИГУРОВКИ !!!!! При наличие на такъв ресурс да ни караш да доплащаме си е чист бандитизъм!!! Прав си , че някой трябва да съди някого, но кой кого трябва да съди бе - вие нас или ние вас !!!!!!!!!!!!!!! Идват избори ще ви четем присъдите в движение.

ами ок, аз вече 2 години и половина с плащам осигуровки, откакто сум се вурнал в бг и още не са ми вузстановени правата..ще тр да изчакам още година, защото нямам намерение да плащам за години назад нещо което не сум ползвал...законите издишат не друго.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А ОТКОГА ВЛИЗА ТОЯ ЗАКОН ИСКАМ ДЕ ВЛЕЗНЕ С ЗАДНА ДАТА И ПЪРВИЯ ДЕТО ЩЕ БЪДЕ ВКАРАН ДА Е МИНИСТЪРА КОЙТО НЕ СИ БЕШЕ ВНЕСЪЛ ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ ???????????????

ГОСПОДА А КАКВО СТАНА С ОСИГУРОВКИТЕ НА КРЕМИКОВЦИ И ТЕХНИТЕ ДАНЪЦИ

НЕАНДЕРТАЛСКИ ПАЛЯЧО!!

Как успя простия народ да натресе на ВЛАСТ толкова некомпетентно и олигофренично правителство????? - още се чудя - ДЕЛЕНЕТО на свободните хора на каквито и да било принципи и белези - например: цвят на кожата, вероизповедание,...финансово състояние и т.н....е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО и е престъпление в цяла Европа - набиите си го това в елементарните необразовани тикви! Иначе има да съдят България в Хага още десетки години...

ЗАТВОР, ГЛОБИ И НАКАЗАНИЯ И ЗА ЦВЕТАНОВ, ЗАТОВА, ЧЕ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ КОЛИ НЯМАТ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, НЕ СА МИНАЛИ НА ПРЕГЛЕД.

КОИ са бедните-естествено братята роми, които не работят и лежат на нашия гръб.НАЛИ и досега ние им плащаме всичко.

Е те не са ли човеци? А първо задължение на демократичната държава е да осигури работа, труд,здравеопазване и образование на всеки! Имали това в Блъгария и демократична държава лиД-р Георги Чакъров, Швеция, Идея за България е тях?

За това, че българите нямат работа, труд, здравеопазване за всеки и образование по европейски и на ниво, не ви са виновни циганите, а УПРАВЛЯВАЩИТЕ, КОИТО СИ ИЗБИРАТЕ!

Не си съвсем прав.Преди 20 години , омразната за някой (най-вече за тези , които не разбират) соц. държава беше усигурила на циганите (както и на всички други) и жилища, и възможности за обучение ( безплатно) и работа.Е и! Това племе си беше пак най-мързеливото, най крадливото, най-ниско образованото и най-мръсното.

Гледам, че сте развял флага на България много яко, даже прекалено. Какъв сте вие политически емигрант в Швеция, след като от 20г никой никого не бие за политически убеждения в България? Бият за пари и за развелчение! Стойте си в Шведско и се възползвайте от добрата им здравна ситема и най-вече,много Ви моля, спазвайте режима с хапчетата, който Ви е предписан! Ако много ви се иска да ни давате акъл на нас, на тези, които сме тук - заповядайте при нас в общата ни родина, плащайте данъци тук и живейте като нас! инж.Велчев, Варна, Идея за Искърското дефиле!!

7623 , за това, че се отнасяте към циганите с такава пренебрежителност и незаинтересуваност, ги блъскате в ръцете на политици като Доган, които да ги манипулират и използват като марионетки за електорати, да стават утре причина с вота си за вашето НЕдемокрлатично бъдеше, да ви управляват Доган и подобни, крадат вас и унищожават държавата ви! Д-р Георги Чакъров, Швеция, Идея за България

А за кое точно да ни заинтересуват циганите? Че са крадливи, нахални, мръсни и мързеливи. Че са свикнали всичко да им е наготово и да са безнаказани. Да, струва ми се че вече трябва да се позаинтересуваме активно от тях !!!!

Тези дни чилийците показаха на света какво означават думите СОЛИДАРНОСТ и ЕДИНСТВО. Ние как да прокопсаме, като непрекъснато ни настройват. -Всички срещу съдиите,всички срещу лекарите,сини срещу червени,бедни срещу богати и т.н. Думата ми е за последните.Няма държава в света в която някой да е станал богат по честен и морален начин.Да станеш богат по законен път -може ,но забогатяване без експлоатация движейки се от принципите за почтеност и морал не може. А пък у нас имаше, допълнителни благоприятни обстоятелства .Държавна собственост за 100 милиарда се търкаляше на улицата.който успя грабна парче. Това е капитализма ,искахме си го и си го получихме.Дори сега да кажат -национализира се всичко и се преразпределя .Богатството ще си смени собствениците но няма да отиде при бедите.Така , че настройването на бедни срещу богати може да гъделичка,нечие чувство за справедливост,но няма да доведе до просперитет.Докато не се научим да живеем заедно ,сме обречени.

е.... правителството!!как може такова малоумие?!закона е един за всички и тоя е изперкал!! който е богат/по какъв критерий/да плаща за трима бедни!!

И кои са тези бедни, господин министре - тези, които цял живот грам осигуровка не са платили, водят се социално слаби и отгоре на това и помощи за по 5-6 и повече деца получават? Ако нормален човек остане без работа и не си плати осигуровките, сигурно ще му лепнете, че има апартамент, кола, че и запор на имуществото ще му направите! Стига дискриминация! Личи си кое е дискриминираното население - ние, редовните данъкоплатци! И престанете да ни плашите със затвор, защото първо държавните чиновници, начело с началниците им трябва да поемат пътя натам!

И какво получаваме срещу здравните вноски - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ! Няма направления, плащаме си допълнително. И защо да е задължително тогава ?! То ако е много богат човек - ще си плати здравните услуги. Здравното осигуряване е право, а не задължение.

не е право, а е точно задължение. Нашата здравна система е такава, затова се нарича "солидарна".

То и Топлофикация ли е солидарна? Ние плащаме - Вальо Топлото носи куфари с милиони на Дългия Инкасатор Р. Овч. в БСП?!? ЧЕЗ също е сплидарна - ние плащаме, ония изнасят кинтите навън! Да ви е*а социалистическите крадливи солидарности!

вие с правата не разбирате ли че да си плащаш осигуровките и данъците е вид сигурност, вие с правата не разбирате ли, че демокрацияте не е правото да си хвърляш боклука от терасата а задължение да го хвърлиш в кофата. все права искате, а ред не щете!!!

ideyazabulgaria.org

4327 и как ще си плащаш осигуровките като си беден, безработен и нямаш пари? За това е ДЕМОКРАЦИЯТА да мисли за бедните и осигурява сигурността. Да ни би Швеция или коя да е друга държава която плаща автоматично на всички застраховката в държавната здравна сфера от ДОД без разлика във статуса -беден богат и прочее, е по малко демократична от теб? Въпрос е на демократично мислене и СЪЗНАНИЕ и докато нашия български народ не се научи като другите и по-развитите да мисли демократично, няма да се оправи и ще стои в канавката на Европа- най беден! Без демокрация няма просперитет в едно общество!Д-р Георги Чакъров, Швеция, Идея за България

В белите държави (САЩ напр.) са измислили нещо което се нарича здравна застраховка. Плащаш да речем 150 лв. и получаваш ослужване за до 100 000 лв. Г-н "министър", това е просто, доброволно и демократично.

що за наглост???? оставете хората на мира бе

Поредната глупост на Боко и неговата некадърна клика. Д анер говорим, че е противоконституционно да има правораздаване според имуществения ценз. Ако двама са извършили едно нещо, класифицирано като престъпление, в затвора отива тоя, дето има 100 лв. в джоба, а тоя дето има 80 лв., си остава на свобода. Егати и малоумщината.

по-скоро 100 000 и 100 ама нищо чудно да го извратят парламантеристите ни.

в този ход на разсъждения, що искате здравни осигуровки от трайно безработни бе? Тези хора да крадат ли или да проституират? Немам думи просто!

Какво очаквате от един доктор, който като всички останали доктори просто си е един тъпак и некъдърник.Те дори правилна диагноза не могат да поставят, но това не им пречи да ти източват здравните осигуровки и за тях интереса за здравето ти изчезва след като те оформят документално по тетрадките, че си минал на преглед. Крайно време е здравната осигуровка да стане нещо като влог от който пациента да разрешава трансвер към съответния лекар след като свърши работа и е доволен от резултата и обслужването, а не да си пишат глупости ,че това и онова ти били правили, а ти и понятие си нямаш и дори не си ходил при тях и после нямало пари в касата а имало докторчета с джипове и дворци по язовирите.

Г-н Министър,не е ли по-добре тази вноска да не е задължителна.Който я плаща-за него всичко е безплатно,а който не-плаща цялата цена на лечението си.Нали така е другите държави-т.н. "бели" държави.Защото само робите плащат данък и след това доплащат за лечението си.

ПАК ЛИ ЗАКОНИ, КОИТО НЕ СЕ ОТНАСЯТ ЗА МАНГАЛИТЕ - ЧЕ ТЕ ВСИЧКИ ЩЕ СА БЕДНИ - СПРЕТЕ С ПРОСТОТИЯТААААААААА

Взе ми думите от устата. Писна ми от "професионални" безработни, социално слаби и пенсионери по болест. Ако ще и 100 % от доходите ни да отиват за вноски, данъци и т.н. пак няма да можем да ги издържаме

И аз искам затвор за тези които източиха (откраднаха милярди лева) от пенсионния фонд а не да се чудят как да ми увеличат сега вноската а след година и годините . Нали не смяташ ,че е невъзможно да се проверят началниците на подобни източени фондове какво притежават те и техните семейства . И аз искам ефективни присъди за крадците а не да им дават "бонуси" каквито виждам сега ( краднал каквото краднал, по живо по здраво...) . Не е ли привилегия и това да няма ефективни присъди за крадците , особено ако са българи и са на важни постове в държавата . А не е ли привилегия хора които никога не са заплащали осигуровки да получават по-високи пенсии от хора които цял живот са си плащали . Не съм против това което пишеш но като се казва А да се каже и Б . Защо не се решат тези въпроси витаещи в обществото на референдум . Ако попиташ хората колко от тях искат да се разкрият крадците на пенсионния фонд знаеш ли какъв ще е резултата в % - убеден съм ще е по -висок от колкото е избиран Живков като генерален секретар през годините .

Стига вече с този солидарен принцип на осигуряване! Не може човек който плаща осигуровки върху максимален доход да ползва същите услуги като онзи който не плаща и стотинка. Да се обособят общински болници за социално слаби, а всеки осигуряващ се да има отделен осигурителен номер или партида . Върху колкото по-голяма сума се осигуряваш, толкова по-голям пакет безплатни услуги да ползваш. И също така да можеш да прехвърлящ тезо услуги и на член от семейството при необходимост. Писна ми да плащам за да могат циганките да раждат безплатно, а аз да си плащам кеш за преглед частно защото нямам време да вися по опашки.

А парите за социално слабите в общинските болници, от къде да дойдат? Щото нали се сещаш, че няма да стане да се върне раждаща жена от болницата и циганките започнат да раждат по улиците.

Огледай се. Мръсни, бедни общински болници в много чакане - за този случай. А не за всички да е така.

От хелзинския или евро-рома или откъдето щат да ги вземат - само да не ги взимат от МОЙТЕ вноски които плащам. Щото вече спрях да плащам. Кой е луд да плаща маса пари , а да получава 0 ?

То в тая страна няма нещ за което да не искат да ни вкарат в затвора. То не са данъчни, катаджии, сега и здравни...Кво да чакаме, хайде да си направим от държавата един огромен затвор, защото всички сме за там. Ако има поне един без никакво нарушение - да му издигнем паметник. Сегашният министър да не би да не е правил нарушения в дейността си!

Отива на много зле работата. Стават все по-малоумни. Между другото богатите май не ходят в държавни болници. Никой имащ пари няма да си губи времето с чакане по опашки и да рискува с операции в условията на държавна болница..

За това което ни се предлага като здравеопазване, за оредяващите безплатни клинични пътеки и лекарства, за раздрънканите линейки и мръсните болници с архаична техника, трябва вие да ни плащате за да ни лекувате, а не ние на вас за да държите парите ни в резерв и подбрани банки срещу комисионна.

СИГУРНО, НА КОГО ГИ ГОВОРЯТ

А какви ще бъдат критериите за беден и богат, г-н министър?

Изглежда, всеки добър лекар, като стане министър нещо се чалдисва в главата. За да се влезе в затвор се минава през съд. Богатите не ги съдят за престъпления и кражби, тоя ни омайва, че ще ги затваря за вноски!

Така така,трябва да има справедливост и законите да са за вси4ки.

Пак попаднахме на боклукчив министър ... мдааа, как ще гепят кинти иначе, като никой не желае да внася подаяния във формата на здравни осигуровки? Това си е въпрос на личен избор дали да внасям бе господа крадци!

Абе с този въпрос си го 'лъзнаха водещите, те директно го попитаха, дали ще се влиза в затвора за неплатени ЗО и докторчето отговори положително, 'щото Краля Слънце ги говореше разни такива и АГ - то го каза по инерция, но след многозначителните погледи на водещите министъра реши да се поправи и каза, че това няма да важи за бедните, а само за богатите 'дето не искат да си плащат осигуровките и съвсем се оплете в обясненията си, та това е накратко:)))

Щом като това са великите идеи на новия министър, тежко ни и горко на всички! Току-виж следващата идея е да се лекуват пациенти само от правилната политическа партия. Другите - кучета ги яли.

Ехооо Робин Худ, дето краде от богатите за да храни бедните. Аз ходя на зъболекар, който няма договор с касата, жена ми роди в частна клиника...защо да плащам тъпите осигуровки, след като мога да си позволя по-качествено обслужване ???? За да лекувате циганите ли?

а, като отидеш при по-добрия, там съшо да ти плаща държавата, а ти да си доплатиш за професиоанлизма. Така е справедливо. Те сега и частните училища не получават субсидиите на държавните и не зная защо, след като осъществяват същата дейност и учениците са си български. Държавата ни не е бедна, а тъпа. Министърът греши, че няма пари. Пари има, но се крадат.

ето заради такива андрешковци като тебе дето не искат да си плащат осигуровките сме на тоя хал...

ГОСПОДИН МИНИСТЪР, ВНИМАВАЙ! ТЕЗИ БОГАТАШИ НЕ СИ ИГРАЯТ, А И НЯМА КОЙ ДА ГИ СПЛАШИ. ТЕ, ВСИЧКИТЕ СА ЗА БЕЛЕНЕ, НЕ ЗА МОДЕРЕН ЗАТВОР. НАЗНАЧЕТЕ ЕДИН БЕДЕН ДА ГИ ПАЗИ, НО С ПУШКА И УИСКИ В РЪКА.

nikiel@

Ами, разходите, за да бъде осъден богаташа ми се струва, че ще са по-големи отколкото щетите, които е нанесъл на НЗОК да не говорим, че и самият резултат би бил несигурен, да не кажа бесмислен. Ако бъде накаран да заплати в пълна степен сумата по лечението си при нужда, здравеопазването би спечелило повече по мое мнение. Все пак всички сме граждани и сме РАВНИ (уж) пред закона. Всякаква форма на дискриминация и конституционно неоправдана.

Богатите също плачат,ама не влизът в затвора.Цялата държава не можа да вкара Маргините,сега и Трактора.Все пак дрогаджията Митьо Очите е в панделата.Ама той е и бандит.

Господи как не му върви на това здравно министерство! Изглежда има много тъпи доктори и най-тъпите ги избират за министри. И ние чакаме такива като тях да ни лекуват.

hyi, причината не е в тъпите доктори. Тъпите са единици. Причината е в нашия политически модел- корпоративни олигархични партии -всички до един таим в Парламента. Такива партии на капитала и то направен по най бандитски начин, няма други критерии за членство в нея, освен един да бъде верен на олигарха който ръководи партията. При такъв партиен модел професионалния избор е хвърлен на прасетата. А честни о достойни докрои има колкото щеш сред българската диаспора по света и у нас, но тях никой не ги избира в тези управляващи партии, пък и те не желаят да се цапат с тях. Поздрави от д-р Георги Чакъров, Идея за България -алтернатива на статуквото.

А какви са критериите за беден и богат? За да видим кой в коя група е. Така ако попадам в групата на бедните и аз ще спра да си плащам вноските. Като няма наказание защо да се хабя като мога да си изпия парите за здраве с приятели. Пък будалите нека да плащат и за мен.

Ха на здраве!

хахаааааааааааааа........................ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абсолютно сте прав! Къде е границата - беден/богат? Плащам си редовно осигуровките, като отида на лекар, обаче ме гледат, като пачка банкноти. Ако поискам кредит от банка - тогава не става, беден съм, не мога да плащам вноските... Нещо усилено се противопоставят хората срещу т.н. "чорбаджии", каквото и да значи това...

Г-н Министър, ако искате наистина да помогнете на хората за да могат свободно да ходят на преглед , премахнете тази глупава вноска- наречена Пациентска такса. Защото Г-н Министър нали знаете , че за особено голями суми укрити данъци съдът осъжда затвор. Атова означава, че 90% от личните лекари са за затвора, защото не издават касов бон.

Много правилно, приятелю! Освен това, не е ли по в реда на нещата - като няма осигуровка, да си плаща в пълен размер за лечението. Хем и докторите доволни, хем бюджета разтоварен (още повече ) два пъти - неплатилите здравна вноска ги орязват откъм лечение, почивки по НОИ и т.н. от сорта, и издръжката на затворниците намалява. Щото хубаво или лошо, лечението на затворниците дали не плаща държавата? И какво става - пак на гърба на плащащите, че и храната. НЕ!