По-рано в някои медии се появи информация, че Ахмед Доган е претърпял тежък грип, дори и микроинфарт, заради което е постъпил в болница "Света Екатерина" в края на септември. 

Депутати от ДПС заявиха пред Дир.бг с усмивка, че това е фалшива новина.

Пресаташето на болница "Света Екатерина" също отрече разпространената информация за тежко здравословно състояние и я определи като фалшива новина. 

Доган не е прекарал инфаркт, не е болен и не е в болница в момента. Стана ясно, че преди месец основателят на ДПС е прекарал лека форма на грип. 

Ахмед Доган се забавлява с неверните слухове и писания за неговото здравословно състояние в определени медии, съобщи Епицентър.бг, позовавайки се на офиса на почетният председател на ДПС. Почетният председател пишел трактат. 
"Здрав съм! Нямам инфаркт, партенка е!"

Това заяви по-късно пред Епицентър.БГ почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

"Имах летен грип, даже съм забравил, прегледах се профилактично, но чак пък инфаркт! Моля ви се (смее се). Толкова хора ми се обадиха след тази невярна публикация. На всички казвам - здрав съм! Но на вас, журналистите, казвам: Изследвайте това явление - клюката в политиката! Жълтите новини, интригата, клюката, вече са явления, които движат живота ни. Това ни владее, няма как да го поправим сега, за съжаление! Явно трябва да се смени цяло поколение, за да разберем, че истината е най-важната в живота! За всичко трябва да имаме държавническо чувство. В това отношение ролята на медиите е много голяма, не по-маловажна от тази на политиците. Клюката е пагубна", обобщи почетният председател на ДПС.