Тя вече се разпространява в книжарниците и струва 15 лв. Издател е Royal's Book Collection's, съобщават "Дневник" и списание Eva.

Брендо е и автор на корицата на книгата.

Информация, че той пише книга, се появи в края на януари.

Списание Eva съобщава, че са получили пратка с книгата в кутия с хартиен лотос. От анотацията й става ясно, че тя била писана в затвора.

Изданието цитира част от обръщението на издателите на книгата:

“В последно време в публичното пространство се спекулира с „изчезването“ на Евелин Банев, който основателно е притеснен от тази преднамерена кампания. Г-н Банев смята,че има сериозни аргументи да се безпокои за личната си безопасност и по тази причина не се появява където и да било, както и не желае местонахождението му да бъде известно. От предварителните разговори, които проведохме с него, разбрахме, че той ще откаже всички покани за интервюта във връзка с книгата си. Г-н Банев ни увери, че има потребност от уединение, за да напише спокойно втората си книга, по която работи от няколко месеца.“

"Дневник" съобщи наскоро, че Банев е напуснал България малко преди края на 2014 г.
От миналото лято той е с най-леката мярка за неотклонение подписка, но със забрана да напуска страната.
Оказа се, че МВР не го издирва, тъй като нямало такова искане.

Книгата

Главен герой е осъден за трафик на наркотици, който преосмисля живота си и след като излиза от затвора, променя живота си.

"Имал съм и други тежки периоди в живота си, но времето в затвора не може да бъде сравнено с нито един от тях. Когато човек загуби свободата си, разбира, че тя е една от най-големите ценности. През този период отхвърлих отчаянието, опровергах озлоблението, прецених за излишно да споделя дори, че не съм извършил нищо нередно. Вместо това избрах да напиша своето послание към тези, които искат да променят живота си и да се чувстват освободени, удовлетворени и щастливи. Тази книга се роди в затвора, защото любовта към живота не може да бъде лишена от свобода", пише Банев в анотацията към книгата си.

Става ясно, че той подготвя и втора книга, озаглавена "Отворената книга".

Делото

В Италия Евелин Банев е осъден на 20 г. затвор за наркотрафик, но бе върнат у нас, за да бъде съден за пране на 21 млн. лв.

Делото ще се гледа пред Върховния касационен съд на 24 април.

По този процес той първоначално бе осъден на 7 години и половина по обвиненията за организиране и участие в престъпна група за пране на пари, но през юли миналата година бе оправдан на втора инстанция.

Подсъдими с Банев бяха доведеният му брат Симо Карайчев, бившата му съпруга Моника Добринова и сестра й Десислава Дишлиева. Всички те бяха осъдени на първа инстанция и оправдани на втора. Решението на САС беше подписано с особено мнение от един от съдиите.