Терористичната криза във Франция приключи, след като днес полицията преследва автомобил по магистрала № 2 в северозападната част на столицата, в който се предполагаше, че пътуват заподозрените за атентата в сряда братя Куаши, предаде Агенция "Фокус".

Вижте снимки >>>

Малко по-късно в близост до международното летище „Шарл дьо Гол” неизвестен мъж взе един човек за заложник, а специалните части отцепиха бизнес парка, в който това се случи.

В друга част на Париж въоръжен мъж, който се оказа близък приятел на братя Куаши, взе за заложници няколко души в крайпътен еврейски магазин в район 20 на града.

Около 18 часа българско време специалните части на парижката полиция атакуваха печатницата, в която двамата братя Куаши се бяха укрили.

Заподозрените в атентата срещу списанието успяваха да се изплъзнат на органите на реда, но в крайна сметка бяха притиснати в столичното предградие Дамартен.

По-късно вечерта престъпниците откриха стрелба срещу силите за сигурност, които от своя страна атакуваха печатницата и успяха да елиминират Саид и Шериф Куаши.

В същото време беше атакуван и крайпътният магазин в еврейския квартал на Париж, вследствие на което мъжът, държал няколко човека за заложници беше убит.

Петнайсет заложници са освободени от супермаркета в Париж, съобщи израелски представител, цитиран от Асошиейтед прес.

Четирима от похитените посетители на магазина изгубиха живота си.

В средствата за масова информация излезе съобщение, че има още четирима души, които се намират в критично здравословно състояние, но тази информация не беше потвърдена.

Малко след края на кризата в Париж в медиите се появи съобщение за ново похищение.

Неизвестни мъже са влезли в магазин за бижута в град Монпелие, като полицията предполага, че целта им е да оберат магазина.

Много високопоставени политици от ЕС и света изказаха съпричастността си към трагедията на френския народ, а премиерът на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че ще вземе участие в неделния марш в памет на жертвите от атентата срещу „Шарли Ебдо”.

Неговият пример ще последват председателят на Европейския съвет Доналд Туск, германският канцлер Ангела Меркел, италианският премиер Матео Ренци, испанският премиер Мариано Рахой.