Същевременно Реформаторският блок е предложил кандидатура за шеф на ДАНС, съобщи още Борисов, но не даде повече подробности.

По думите му, идната сряда Министерският съвет ще предложи на президента указа за назначаване.

"Госпожа Кунева даже ми направи едно предложение, което беше добро. Ще се съобразя за ДАНС, от името на реформаторите", заяви Борисов.

Има вероятност Кунева да е предложила човек от екипа си - Димитър Георгиев, бивш заместник-министър в кабинета на Цветан Цветанов.

Премиерът разкри и още подробности около оставките на главния секретар на МВР Светозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев.

"Оставките и на Лазаров, и на Писанчев бяха на моето бюро. И всички знаеха, че Писанчев на 20 март се бяхме разбрали да си подаде оставката, за да минат срещите с ФБР, да ми минат на мене всичките тези неща, на 20 март да се довършат, има операции с партньорски служби, и да го приключим", каза премиерът.

На въпрос дали Реформаторският блок преяжда с власт, както заявиха от опозицията и дори лидерът на АБВ Георги Първанов, Борисов отговори шеговито:

"Имам един порок, много обичам да ям. Сега постя от две седмици и е ужас. Нощ не виждам като съм гладен".

След това обаче сериозно обяви: "Ние с РБ имаме ясно отношения. Там, където партиите имат добри кадри, не ги броя дали са повече или по-малко министри. Нямаме формула с коефициенти колко трябва да получат за своите 8-9%. Имат ли добри кадри, назначаваме. Не считам, че трябва да се използват такива термини като „преяли", „изчегъртали", „извили".