Това е последната стъпка, необходима за беатификацията на покойния папа. Второ чудо е необходимо, за да може Йоан Павел Втори да бъде обявен за светец.

Очаква се церемонията на 1 май да привлече хиляди поклонници в Рим, които ще почетат един от най-известните папи на всички времена, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 
Бенедикт Шестнайсети започна бърза процедура за евентуално обявяване на папата за светец, след като той почина през 2005 г., в отговор на призивите "Санто Субито" (или "Светец незабавно"), отправени на погребението на Йоан Павел Втори.

Главата на Римокатолическата църква издаде декрет, според който изцелението на френска монахиня, болна от Паркинсон, която се молела на Йоан Павел Втори, е чудотворно. Френската монахиня Мари-Симон-Пиер каза по-рано, че се почувствала преродена, когато се събудила два месеца след смъртта на Йоан Павел, излекувана от болестта. Тя и други монахини се молели на Йоан Павел, който също страдал от Паркинсон.

Миналата година имаше съмнения дали първоначалната диагноза на монахинята е била правилна. В изявление днес обаче назначени от Ватикана лекари заявиха, че подробно за изследвали случая и са решили, че няма научно обяснение за нейното изцеление.