За номинацията си лидерът на "Атака" съобщава в интервю за "Седмицата" на Дарик радио.

На въпрос какъв срок дава на правителството, Сидеров отговори:

„Може би евроизборите ще покажат разположение на силите, може би ще се види, че този кабинет вероятно наесен ще трябва да се сменя".

Интервюто ще бъде излъчено утре.

Пак утре лидерът на "България без цензура" Николай Бареков ще обяви в предаването на Николета Лозанова по TV7, че Росен Петров ще бъде в листата партията за евровота.

"Вчера имахме коалиционен съвет. Събрахме се с Красимир Каракачанов, Румен Йончев, Любен Дилов и решихме всички знакови лица да бъдат в листата за евроизборите и ти ще бъдеш вътре! Нека младите хора бъдат мотивирани да гласуват за лица, които познават”, заявява Бареков, обръщайки се към Росен Петров.

Информацията от интервюто бе разпространена от пиар отдела на предаването.

Днес лидерът на ДПС Лютви Местан нито потвърди, нито отрече, че Делян Пеевски ще влезе в партийната листа на движението.
Той бе номиниран за Европейския парламент от няколко партийни структури в страната.

Местан обясни, че в ДПС умуват с "колегите журналистите" да бъдт свидетели как се подрежда листата за евроизборите.

Преди часове стана ясно, че съпругата на бизнесмена Николай Банев - Евгения, се кандидатира за евродепутат. Името е издигнато от инициативен комитет.

Прогнози

На евроизборите ГЕРБ и БСП биха взели по около 20%, но Бойко Борисов води с малко. С шанс за евродепутати са ДПС и ББЦ, стана ясно вчера от проучване на "Галъп".

Според данните 20,9% от избирателите биха гласували за ГЕРБ, а 20% за БСП. ДПС по традиция остава стабилно на нива над 6%.

Сред новите формации "България без цензура" запазва най-реални шансове за присъствие в Европарламента с 5.3%.