В песента се говори за това, че след като е станала министър-председател, Тереза Мей не е изпълнила предизборните си обещания, като кардинално е изменила позицията си по някои аспекти на социалните осигуровки и плащания, предаде ТАСС.

Песента за лъжливата Тереза Мей стремително набира популярност във Великобритания. Композицията "Liar Ge2017" (Лъжкиньо, отиваме на общи избори през 2017!) излезе на 26 май.

Песента е на групата Captain Ska и в момента е на второ място в британския чарт на iTunes.

Песента изобличава шефа на управляващата Консервативна партия в това, че след като е станала премиер през юли миналата година, Тереза Мей обещала да направи Великобритания страна с равни възможности за всички, но на практика е съкратила плащанията за здравеопазване и образование.

"Тя е лъжкиня, лъжкиня, не трябва да й се вярва, не, не, не!" - така звучи основният мотив на песента, изпълнен от женски глас.

На фона на музиката звучат някои от най-ярките изказвания на Мей. 

По популярност тази композиция изпревари такива изпълнители като Майли Сайръс, Найл Хоран и Ед Ширан. Тя има хиляди сваляния, но големите радиостанции не я излъчват в ефир.

Както отбелязва в. "Индипендънт", те се ръководят от указанията на медийния регулатор Ofcom, който задължава средствата за масова информация да бъдат неутрални при отразяването на течащата в момента предизборна кампания.

Паралелно на сайта си, групата е разпространила видеоклип на песента и в портала YouTube. Видеото съдържа изображения на Тереза Мей и основните й партийни поддръжници, а така също статистика на негативни според авторите на песента последствия, които чакат страната в случай на преизбирането на Тереза Мей на поста министър-председател.

За 4 дни клипът има в YouTube почти 600 хил. гледания.

Групата Captain Ska е основана през 2010 година от тромпетиста Джек Пейнтър, който смята, че на пазара трябва да има достоен музикален отговор на сегашната политика на жестоки бюджетни икономии.

Предсрочните парламентарни избори във Великобритания са на 8 юни.