Няма пострадали и не е имало опасност за жителите и гостите на Варна от вредни емисии във въздуха.

Гасенето на пожара продължи през цялата нощ, работата бе затруднена от падналата покривна конструкция на склада, което налагаше работа на пожарникарите в условията на горящи конструкции, съобщи за "Фокус" комисар Тихомир Тотев, началник на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Варна.
Спасени са няколко микробуса и товарни камиони, които са били паркирани в близост до склада.

В последните няколко часа във Варна вали проливен дъжд, което е спомогнало допълнително за потушаването на пламъците и предотвратяването на възникването на нови.

Общата горяща площ е била около 2000 квадратни метра.

Складът, където е възникнал пожарът, е собственост на "Варна Комерс", заяви комисар Димитър Димитров, директор на Областната дирекция на МВР-Варна. Търговските площи са отдавани под наем на пет търговски дружества, които са съхранявали различни по вид стоки.
Един от наемателите е съхранявал лесно запалими течности и материали - машинни масла.

Предстои оглед, който не е направен все още. Огледът ще започне веднага след спирането на проливния дъжд. Екипите на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” във Варна ще установят при проверката дали пожарът е възникнал заради техническа неизправност или заради човешко поведение. Ако се докаже човешка намеса, ще се установява дали палежът е умишлен или по непредпазливост.

Сигналът за пожара е подаден в 22.30 часа снощи.