Бащата на Станислава - Красимир Димитров, сподели, че близките още не са я посещавали, тъй като тя е в реанимация, но информацията, която ежедневно получават от лекарите, е за стабилно състояние на организма й, съобщи Дарик радио.

Младата жена, която е майка и на 7-годишно момиченце, изпадна в кома и бе спасена със спешна безкръвна операция от д-р Мирослав Лилов от Военномедицинска академия, след като здравният министър Десислава Атанасова разпореди веднага да бъдат отпуснати средства за всички необходими скъпо струващи консумативи. Операцията струваше около 30 000 лева и не се поема от НЗОК. След интервенцията лекарите обявиха, че следващите 7 дни остават критични с реален риск от настъпване на вазоспазъм и исхемия.

Днес обаче бащата на Станислава каза, че тя вече говори и дори направила забележка за името си на лекуващ я лекар, който умишлено я нарекъл Станимира, за да тества реакцията й.

„Благодаря на Бога, на лекарите и на вас, медиите!", каза още Красимир Димитров. По думите му лекарите са съобщили, че и плодът е в добро състояние и Станислава ще стане майка на още едно момиченце.

"Пациентката е със стабилна хемодинамика, контактна е и най-важното - поддържа нормална температура", съобщи директорът на УМБАЛ "Св. Марина" доц. Жанета Георгиева.