Димитър изчезнал на 18 януари, когато за последно е бил видян в района на Студентски град в София. Той бил в заложната къща на брат му, който го оставил сам за малко. Когато се върнал, заложната къща била заключена и на вратата имало бележка от Димитър, в която пишело къде е оставен ключът и че съжалява за това, което ще направи. От касата липсвали около 2000 лева и злато.

В събота младежът бе обявен за общодържавно издирване, след като роднините му не могли да се свържат с него, а телефонът му бил изключен.
Тази сутрин в 8 ч. Димитър е открит в игрална зала в хотел "Черно море" във Варна, съобщи БГНЕС.

Той е намерен по сигнал от граждани на една от ротативките. Униформени служители на Първо РУП са отвели тийнейджъра в полицейското поделение за проверка по установяване на адреса му. Димитър обяснил, че спрямо него не е оказвана никаква принуда или насилие от когото и да е. По собствено решение пристигнал във Варна на 20 януари и отседнал в хотел "Черно море". При обиска у него са открити 170 лв. Част от златните накити, които взел от брат си, са прибрани от хотелската стая заедно с други негови вещи. Уведомени са роднините на издирвания ученик. Те пътуват към Варна.

По-късно заместник-директорът на Професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник, където учи Димитър, Елка Иванова съобщи, че педагогическият съвет ще му наложи наказание, предаде Дарик радио. Момчето  е ученик в 12-ти клас. От Регионалния инспекторат по образованието подготвят доклад до министър Сергей Игнатов по случая.

Същевременно стана ясно, че протестите в Перник ще продължат всяка седмица до залавяне и налагане на справедливи наказания на всички участници в убийството на 18-годишната Мирослава Николова. Протестиращите обявиха, че са получили подкрепа и от много хора от други градове в страната.