Магистратите взеха решението с мотива, че има опасност Ангелов да извърши друго престъпление.

22-годишният Николай изчезна на 14 юни, след като бил на работа. Последно той е бил забелязан в района на столичния жк "Овча купел", докато шофирал служебния хладилен микробус. При изчезването му в него е имало около 2000 лева служебни пари. 8 дни по-късно бусът бе открит в района на Централна гара, паркиран близо до стария паркинг на автобусите.

В неделя вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че тялото на младежа е било открито край Враца - разчленено и горено, а убиецът е задържан.

Адриан Ангелов е безработен, той е направил пълни самопризнания, но не е посочил мотив за жесткото убийство.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение на база на извършена експертиза, която показва, че намерените човешки останки съдържат същия ДНК материал, като този на Николай Йорданов. Сред доказателствата на държавното обвинение още са свидетелски показания и пита кашкавал от превозваните от Николай, открита в дома на Адриан, предаде БТА.

Адриан Ангелов първо е накълцал тялото на доставчика на хранителни стоки Николай Йорданов със сатър в дома си в столичния квартал „Овча Купел”, след което е натоварил разфасованото тяло в чували, в багажника на лекия си автомобил „Опел Омега”. Пропътувал е разтоянието от София до Мизия през нощта на 14 срещу 15 юни. Разфасованите части от тялото били на едри парчета, затова Адриан ги донакълцал в хартиения завод, след което ги изхвърлил в контейнер за смет, запалил ги, а накрая ги откарал до река Огоста край родното му село Гложене, където ги изхвърлил, стана ясно в Софийския градски съд съобщи Стандарт нюз. 
В изоставения завод са открити главата и торса на жертвата, а обгорените две ръце и части от крака му  изплуват на 18 юни в землището на град Мизия, по поречието на река Огоста.
Четири дни по-късно обвиняемият е закарал колата си на автомивка и е поискал багажникът да бъде измит, заради миризмата на развалено месо, която се носела от него. Миризмата, той обяснил с това, че е прекарвал месо преди време.

Разследващите стигнали до развръзката след като разпитали свидетели сред общите познати на убиеца и жертвата.
Съпругата на Адриан Бойка живее в Мизия заедно с 8-годишното им момиченце. Брат й Калин пък е собственик на пицарията в „Овча купел”, където Адриан се изхранвал. Обвиненият в убийството е безработен от няколко години и от пицарията се смилили над него. Убитият Николай пък бил доставчик на кашкавал и месо, от където двамата се познавали.
След като го убил Николай, Адриан взел ключовете от служебния бус „Мерцедес” и разтоварил питите с кашкавал. Нагластта му стигнала до там, че започнал да ги продава, включително и на шурея му Калин. Така разследващите установили, че кашкавала, продаван от Адриан, е произведен от същата ямболска фирма, чийто дистрибутор бил убитият Николай.

При огледите в дома на Адриан Ангелов - квартира в столичния жк "Овча купел", са намерени ДНК материали, които съвпадат с ДНК материалите от намерените останки.

Съдът намери представените доказателства за достатъчно обективни и наложи Адриан Ангелов да бъде задържан под стража. Ако бъде признат за виновен, той може бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Ако решението бъде обжалвано, следващо заседание е насрочено за 10 юли.