За изчезването сигнализирали родителите му още същия ден в Девето РУП – СДВР. Последно младежът е бил забелязан в района на жк "Овча купел", докато шофирал служебен микробус  - бял хладилен „Мерцедес –Вито“ със софийска регистрация.

Семейството на младежа не може да си обясни изчезването му. Пред bTV майка му разказа, че синът й не е имал криминални прояви, нито проблем с наркотици. Чували се всеки ден, говорел със сестра си по няколко пъти.

При изчезването си Николай носел в себе си 2000 лв. от дневния оборот на дистрибуторската фирма, в която работел, съобщи Нова телевизия. Приятелката му допуска, че някой може да го е отвлякъл заради парите, защото всеки ден се движел по един маршрут с голяма сума.

Разпечатката от телефонните разговори на Николай не води към следа. Всички обаждания в деня на изчезването му са от или към познати номера.
Един от разговорите бил с негов приятел, с когото се уговорили вечерта да играят футбол.

Близките му отхвърлят версията да е заминал някъде, без да им се обади. Младежът планирал море с гаджето и приятелите си.

Николай е висок около 1,75 см, със спортно телосложение, къса светлокестенява коса, кафяви очи. Преди изчезването е бил облечен с анцуг - сиво горнище с черни ленти на гърдите, черно долнище марка "Адидас" и е бил обут с маратонки.

Полицията призовава всеки, който има информация за младежа, да се обади на тел.112, 02/982 01 90 и 02/982 03 67.