Младата жена бе нападната и убита с няколко удара в главата, най-вероятно с метален предмет, на 28 февруари около 23 часа. Тялото й бе открито във входа на жилищния блок, в който живее в Дупница. Първоначалните версии бяха, че Даниела е убита, за да бъде ограбена или от ревност. Същия ден тя получила развод от съпруга си Евгени.

Първоначално началникът на РПУ-Дупница Борислав Динев съобщи, че бившият съпруг има желязно алиби за нощта на убийството, тъй като празнувал с настоящата си приятелка развода с Даниела. И призова гражданите на Дупница да съдействат на МВР, за да бъде разкрит убиецът.

В събота обаче криминалистите арестували 32-годишния Евгени, след като резултатите от направените експертизи категорично посочили, че той е съпричастен към убийството, съобщи в. "Струма". Мъжът бил подложен на детектор на лъжата и според психолозите от Инстутита към МВР се е провалил. На бившия съпруг е повдигнато обвинение за предумишлено убийство и е задържан за 72 часа. Оказало се, че той няма алиби за близо 2 часа в нощта на 28 срещу 29 февруари.

От полицията в момента отказват да посочат точните доказателства, довели до ареста на Кацарски, но нямат никакво съмнение, че той е прекият извършител на убийството. Според разследващите мотивът за престъплението е конфликт за имоти между бившите съпрузи.

По-късно Кюстендилският окръжен съд остави с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" 32-годишният Eвгени Кацарски, съобщи БТА. Сред мотивите на съда е откритото оръжие на убийството, с което са нанесени удари по главата. То е било открито на 200 м от мястото на убийството, а върху него са открити ДНК-следи от жертвата в единия му край и епителни клетки от Евгени Кацарски - в другия.

Според съда бившият съпруг е имал и мотив за извършване на убийството - неразбирателство със съпругата си, решение за развод, излязло в същия ден на убийството и значително имущество в центъра на Дупница, собственост на жертвата.