Полицията залови Бошнаков по подозрения за убийството на Явор Иванов и на Емил Даскалов.

Двете жертви са убити по идентичен начин. Телата им са рязани с нож и трион, като младежите били убити преди това.

На 14 септември приятелката и дядото на 27-годишния Явор Иванов подали сигнал за изчезването му. Явор услужил на Владимир с пари и отишъл да си ги поиска. Две седмици по-късно със същото обяснение в полицията дошли и близки на 28-годишния Емил Даскалов.

Бошнаков живее в "Надежда". Взел от двамата си приятели десетки хиляди лева заеми. Обвиняемият се провалил на детектор на лъжата, след което разследващите открили в дома му плик с трупа на изчезналия Емил Даскалов. При разпита мъжът си признал и за убийството на Явор Иванов и съобщил на полицаите къде е заровил тялото му.

Обвинението днес изтъкна тезата, че престъпленията, за които Бошнаков е обвинен, са с висока степен на опасност, а и той самият е опасен, ако бъде на свобода.

Владимир заяви пред съда, че няма да се укрива. За да остави младежа в ареста обаче, съдът възприе доводите на прокуратурата и се позова на редица свидетелски показания.

„Според мен е опасен само заради извършените от него престъпления. Шокира ме това, че един толкова млад човек така хладнокръвно може да извърши такива убийства”, коментира Драгомир Янчев, прокурор в Софийска градска прокуратура, цитиран от bTV.

За извършеното престъпление се предвижда наказание между 15 и 20 години до доживотен затвор. Определението на СГС може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.