Той обаче уточни, че управляващата партия имала и други варианти, всичко зависело от това „как ще се движи правителството към май-юни". „Аз мисля, че на колегата Цветанов ще му приляга подобен пост. Знам и неговото мнение, че е редно аз да извървя целия път - главен секретар, кмет, премиер, президент, нали, като държавен глава, но това, което сме започнали, е толкова важно и не бих си позволил каквото и да е сътресение да причиня с една подобна кандидатура", категоричен бе Борисов, цитиран от Дарик.

Министър Цветан Цветанов бе избран за политик на годината според класация, направена от слушатели на Дарик радио и читатели на dariknews.bg, в която са участвали около 9000 души.

 Той спечели 39.8 на сто от гласовете. Втори в класацията е еврокомисарят Кристалина Георгиева с 37.9%. Трети е строителният министър Росен Плевнелиев с 12.2 на сто, четвърти е земеделският министър Мирослав Найденов с 6.2%, пети се нарежда финансовият министър Симеон Дянков с 3.9 на сто от гласовете.

Кризата в здравеопазването и смяната на здравните министри стана Събитието на годината в традиционната класация на Дарик, като събра 29.7% от гласувалите. Второто събитие е "МВР срещу Октопода и другите полицейски акции" с 29.2 на сто от гласовете. На трето място от събитията с 23.7% е строителството на автомагистралите, на четвърто - изборът на български еврокомисар с 10.1 на сто, на пета позиция е създаването на АБВ с 7.3%.

В традиционната анкета на Дарик се включиха най-влиятелните национални и регионални медии и според регламента в нея не могат да участват личности, които вече три пъти са били "Политик на годината" - това са Георги Първанов, Иван Костов и Бойко Борисов.